פורום דיני עבודה
פורום דיני עבודה הוקם כדי לתת מענה לכל פונה בתחום כה חשוב של זכויות עובד ועובדת. אל תהססו לשאול בנוגע לפיצויי פיטורין, הרעת תנאים, דמי חופשה והבראה ועוד. אנחנו כאן, לרשותכם.
תקופת הודעה מוקדמת
תקופת ההודעה המוקדמת נכללת בוותק?
ככל שקיבלת הודעה מוקדמת אך המעסיק וויתר על עבודתך בפועל ויחסי עובד-מעסיק נותקו בתום תקופת ההודעה המוקדמת, תקופה זו נכללת בוותק.
בברכה,
צילה ניהוז, עו"ד
מנהלת פורום דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ת.עבודה
נפלתי בעבודה ולמחרת פניתי לקופ"ח בשל כאבי רגליים.לא ציינתי אצל הרופא שנפלתי בעבודה והוא נתן לי כדורים כנגד כאבים ו 8 ימי מחלה.הספקתי כבר להיתפטר מהעבודה וכיום כשקיבלתי את התלוש שכר האחרון אני רואה שלא שילמו לי ימי מחלה.פניתי אליהם והם אומרים שהייתי חייב לבוא ולחתום על טפסים להגשה לביטוח לאומי בשל תאונת עבודה.ביקשתי שישלמו לי כמחלה ולא כתאונה והם אומרים שזה בילתי אפשרי.מה ניתן לעשות בנדון ?
ימי מחלה או תאונת עבודה?
המעסיק צודק.
כאשר מדובר בתאונת עבודה יש למצות את הזכויות מול המוסד לביטוח לאומי.
בברכת בריאות איתנה,
צילה ניהוז, עו"ד
מנהלת פורום דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חישוב פיצוים
לפי איזו משכורת מחשבים פיצויים כשחל שינוי זמני?
נראה שבמקרה זה יש לפנות לתקנה 6 לתקנות פיצויי פיטורים הקובעת: "חל בשכרו של העובד שינוי זמני, יחושב השכר האחרון לפי שכר העובד כאילו לא חל שינוי כאמור"
בברכה,
צילה ניהוז, עו"ד
מנהלת פורום דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
לאחר שפיטרו אותי גיליתי שאני בהריון
גילוי הריון לאחר פיטורים
במידה ובעת ניתוק יחסי עובד-מעסיק כבר היית בהיריון המעסיק צריך לפנות לממונה על חוק עבודת נשים ולקבל היתר לפיטורים.
יחד עם זאת, מאחר שבעת הודעת הפיטורים הוא לא ידע על ההיריון, יהיה לו קל להוכיח שהפיטורים לא קשורים להריון והוא עשוי אף לקבל היתר לפיטורים במועדם המקורי.
בשעה טובה,
צילה ניהוז, עו"ד
מנהלת פורום דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פרס שלא ניתן האם חוקי?
ברצוני לדבוק האם חוקי הדבר הבא:
אני עובדת בחברה גדולה כאשר המנהל הישיר שלי הכריז על פרס מסויים שהשוי שלו הוא לערך 2500 ש"ח למשכורת לנציג אשר יביא הכי הרבה עסקאות במהלך תקופה מסויימת כמו כן אני זיכיתי רק שמאז עברו חודשיים ואתמול נאמר לי כי לא אקבל את הפרס היות ולא הצליחו להשיג את הפרס ( הייתי אמורה לקבל עסקה שהמנהל שלי היה במגעים עם לקוח שהיה אמור לסגור עסקה גדולה ולא נסגר בסוף) כמו כן הכל מגובה בהודעות ומיילים על הזכיה שלי מה עלי לעשות?
תודה מראש
האם חוקי לבטל מתן פרס שהובטח?
במידה וקבלת הפרס היתה מותנית בקיומה של עסקה שהיה עליך לסגור, ולא סגרת, נראה שהמעסיק לא מחוייב להעניק את הפרס.
בברכה,
צילה ניהוז, עו"ד
מנהלת פורום דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שינוי סידור עבודה
מדי שבוע בימי חמישי מתפרסם סידור העבודה לשבוע הבא ואנו פועלים על פיו, השבוע קרה משהו קצת שונה עקב מחסור לא צפוי בכוח אדם נתבקשתי לעבוד מהשעות 3:00עד השעה 7:00 ביום שלישי ולאחר מכן לחזור למשמרת לילה המתקיימת בין השעות 20:30 עד השעה 5:00 בבוקר ביום רביעי. הסכמתי לשינוי זה עקב התחשבות במערכת והיותי ראש משמרת. לאחר מכן הוחלט על שינוי שוב בסידור העבודה וקבעו לי עובדה שאעבוד שלושה לילות רצופים (שלישי ,רביעי,חמישי) כאשר הייתי אמור לעבוד משמרות בוקרצהריים בימים אלו , עקב השינוי נקראתי למשרדו של המנהל (אינו המנהל מטעם חברת הקבלן אלא המנהל מטעם החברה הדורשת את שירות חברת הקבלן) והודעתי לו שאינני יכול לעבוד שלושה לילות רצופים עקב סיבות אישיות בתגובה נעניתי שסיבותיי אינן רציניות למרות רצונותיי לעזור לפתרון הבעיה נעניתי בתגובה זו "אם אתה לא עושה את הלילות האלה אין לך מה להמשיך" . בתגובה לדבריו הבהרתי שאינני יכול לבצע את הלילות האלו והעברתי את הציוד אליו הזמן היה שעה לפני סוף המשמרת. ונסעתי בהסעה של סוף המשמרת .
בתגובה לכך הוציא אותי האחראי מקבוצת הראשי משמרת בווצאפ ולאחר מכן שלח תמונה של הציוד שלי וכתב " **** סיים את תפקידו "
כל זה קרה אתמול ביום שני!
שאלותיי הן : 1. האם זה חוקי לשנות את סידור העבודה בהתראה כל כך קצרה (מיום שני לשאר השבוע ).
2.האם יהיה מותר להם לפטר אותי על כך ?
3.האם זה חוקי שהיום לא אספו אותי לעבודה ללא שום הודעה מטעם החברה הקבלנית בה אני מועסק או כל גורם אחר.?
4.האם מעשיו של האחראי להודיע על כך שסיימתי את תפקידי לאנשים שעבדו איתי ללא כל שימוע איתי ! הם עילה לתביעה ? ואם כן איזו ?
הבהרה! עד לרגע זה אין כל התייחסות אליי מצד איזשהו גורם בעבודתי. תודה מראש!
סידור עבודה ופיטורים
1. המעסיק הוא שקובע את סידורי המשמרות בהתאם לצורכי העבודה. יחד עם זאת, ככל שנקבע סידור מסויים ניתן לשנות אותו בהסכמת העובד, שכן, הוא ככל הנראה תכנן את השבוע בהתאם לסידור שנקבע מראש.
2. ככל שהבעת נכונות לעבוד במשמרות המקוריות שנקבעו לך וניסית למצוא פתרונות חלופיים ללילות, נראה שלא ניתן יהיה לפטר אותך כי לא יכולת להתייצב למשמרות לילה.
3. אם לא קיבלת הודעה מהמעסיק או מגורם אחר, היה עליהם לאסוף אותך למשמרת, ובכל מקרה עליהם לשלם עבור המשמרת הזאת.
4. לא ניתן לפטר עובד בלי לערוך לו שימוע. במקרה שלך נראה כי גם אם יערך שימוע, הוא יהיה פקטיבי כי למעשה כולם יודעים שסיימת תפקידך לפני שאתה קיבלת הודעה רשמית. במצב כזה, קמה עילת תביעה בגין פיטורים שלא כדין.
לרשותך בכל שאלה נוספת,
צילה ניהוז, עו"ד
מנהלת פורום דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מועד תשלום פוציי פיטורין
קיבלתי התראה של 30 יום וב23 לחודש אסיים את עבודתי בחברה.
ככל הידוע לי ע"פ חוק הגנת השכר, התשי"ח - 1958
סעיף 20, יש על המעסיק לשלם לי לכל המאוחר עד 15 ימים לאחר סיום עבודתי בחברה (איני מועסק ע"פ הסכם קיבוצי כלשהו ואין סיכום לגבי תשלום פיצויים בחוזה, החוזה בע"פ).
אני מעריך שהמועד המאוחר ביותר בו אני אמור לקבל את הפיצויים מבלי שהם יחשבו מולנים הוא ה 9 לאוגוסט, אך המעסיק טוען כי המסמכים הנוגעים לפיצויים יועברו לחברת הביטוח רק ב10 לחודש (לאחר תשלום המשכורת האחרונה שלי, משכורת לא מלאה).
האם זה תקין? ומה אפשר לעשות במצב זה?
(המעסיק הפר חוקים רבים במהלך העסקתי, אי מסירה של פירוט תקפקיד תוך 30 יום, איחורים בתשלומי משכורות באופן קבוע וכו')
תודה.
מהו מועד תשלום פיצויי הפיטורים?
במידה ופיצויי הפיטורים משולמים ע"י המעסיק, עליו לשלם זאת תוך 15 יום מיום סיום יחסי עובד-מעסיק.
בהתאם לחוק, אם משלם בין היום ה-15 ל-30 יתווספו לתשלום הפרשי הצמדה וריבית.
תשלום לאחר היום ה-30 יחושב כפיצויי פיטורים מולנים.
במידה ופיצויי הפיטורים משולמים ע"י חברת הביטוח, על המעסיק להעביר תוך 15 יום את המסמכים הרלוונטיים לחברת הביטוח.
על יום איחור אחד לא הייתי מציעה "לעשות משהו".
ככל שמדובר באיחור גדול יותר או התחמקות מתשלום, ניתן לפנות לבית הדין, בנוסף להפרות הנוספות שציינת.
בברכה,
צילה ניהוז, עו"ד
מנהלת פורום דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אי תשלום על יום עבודה.
אי תשלום על יום עבודה
יש לשלם עבור כל דקה, שעה ויום בו אתה עומד לרשות המעסיק, בין אם בעבודה בפועל ובין אם בהכשרה לצורך עבודה.
בברכה,
צילה ניהוז, עו"ד
מנהלת פורום דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיטורים בסמיכות לחופשת מחלה וחופשת קיץ
אני עובדת בחברה מחודש דצמבר 2014, כעת אני בחופשת מחלה למשך 3 שבועות עד 31.7.15 . לפני שיצאתי לחופשת מחלה , אישר לי המעסיק בחודש מאי 2015 לצאת לחופשה קיץ למשך שבועיים 3.8-17.8.
עוד בהיותי בחופשת מחלה , הודיע לי המעסיק שלא נוכל להמשיך לעבוד יחד . שאלתי היא מהן זכויותיי לגבי הודעה מראש בגין פיטורין לאור העובדה שחופשת המחלה וחופשת קיץ (נסיעה לחו״ל) הן בסמיכות
תודה , אסתי
פיטורים בחופשת מחלה וחפיפת הודעה מוקדמת וחופשה
המעסיק יכול היה להודיע לך על פיטורייך בזמן חופשת המחלה (בכפוף לשימוע כדין).
יחד עם זאת, עליו לאפשר לך למצות את ימי המחלה בתשלום להם את זכאית (לפי צבירה של 1.5 יום עבור כל חודש עבודה) ורק לאחר מיצוי ימי המחלה בתשלום תחל תקופת ההודעה המוקדמת.
ככל שהמעסיק אינו מוותר על עבודתך בפועל בתקופת ההודעה המוקדמת, ואת בוחרת לצאת לחופשה, תוכלי לחפוף את החופשה עם ימי ההודעה המוקדמת בתנאי שישארו 14 ימי הודעה מוקדמת בהם אין חפיפה.
ככל שהמעסיק מוותר על עבודתך בפועל תהיי זכאית לפדיון ימי החופשה הצבורים לזכותך.
בברכת בריאות איתנה,
צילה ניהוז, עו"ד
מנהלת פורום דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה על התפטרות
1. אם התחלתי לעבוד במקום מסויים ואחרי חודש אני רוצה להתפטר- כמה זמן מראש עליי להודיע למנהלים על כך?
2. אם אני רוצה חופשה כמה ימים- כמה זמן עליי להודיע על כך? והאם יש לי מכסה של ימי חופשהבריאות של כמה? (לא כ''כ מבינה בנושא אודה להרחבה ככל הניתן)
תודה מראש.
הודעה מוקדמת וימי חופשה ומחלה
1. עלייך לתת הודעה מוקדמת בת יום עבור כל חודש עבודה, ובמקרה שלך - יום אחד.
2. עובד בשנת עבודתו הראשונה זכאי ל-14 ימי חופשה (ברוטו) בשנה. (12 יום נטו אם עובד 6 ימים בשבוע או 10 ימים נטו אם עובד 5 ימים בשבוע).
המעסיק הוא שקובע את מועדי החופשה ולכן עלייך לבקש את אישורו ליציאה. החוק לא קובע פרק זמן מסויים אך עדיף לעשות זאת מוקדם ככל הניתן.
מאחר ואת עובדת חודש בלבד, את זכאית ל-1.166 ימי חופשה (ברוטו) בתשלום. חופשה ארוכה מזו תהיה ללא תשלום.
באשר לימי מחלה, עובד זכאי לצבירה של 1.5 יום מחלה עבור כל חודש עבודה (18 יום בשנה) עד לצבירה של 90 יום.
בברכה,
צילה ניהוז, עו"ד
מנהלת פורום דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התחמקות מתשלום פיצויים
1. המעבר בגין חתונה
2. בעלי תושב בת ים מלידה
3. המרחק בין היישובים עולה על 40 ק"מ (עפ אתרים ו waze מדובר במרחק של מעל 60 ק"מ)
4. המרחק מהעבודה גדל באופן משמעותי
בהתחלה נאמר לי שהמרחק בין היישובים לא עונה על דרישות החוק. אחרי ששלחתי מאמר מסודר עם פרטי החוק מבקשים לבדוק זאת על ידי תעודת זהות. הבעיה שבתעודת הזהות החדשה הכתובת נשארה בית הורי כי אני גרה בדירה שכורה ולא היה טעם לשנות את הכתובת לדירה זו.
האם בגלל פרט זה יכולים להמשיך להתחמק מתשלום הפיצויים?
הסיפור הזה נסחב כבר יותר מידי זמן. שלחתי בקשה כבר לפני חודשיים ועד עכשיו מורחים אותי
אגב, יש חוזה שכירות על שם בעלי, ובתעודת הזהות שלו (כרווק. הוא טרם החליף) כתוב כתובת הוריו בבת ים.
בנוסף, יש לי תלושי משכורת ממקום עבודה בבת ים.
התפטרות עקב מעבר דירה
מאחר ובתקנות לא נקבעה תקופת מגורים מינימלית לעניין התפטרות עקב מעבר דירה לרגל נישואים, פיצויי הפיטורים היו צריכים להיות משולמים לך בזמן.
יחד עם זאת, צריכה להיות כוונה להישאר במקום המגורים החדש תקופה מסויימת, שאינה ארעית.
במקרה שלך, העובדה שלא שינית את כתובתך במשרד הפנים עשויה להוות הוכחה שאין בכוונתך להישאר במקום המגורים החדש תקופה כלשהי, דבר העשוי למנוע את קבלת פיצויי הפיטורים.
בברכת מזל טוב,
צילה ניהוז, עו"ד
מנהלת פורום דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצוי פיטורין
בתודה מראש
כיצד מחושבים פיצויי פיטורים כשסעיף 14 חל?
ככלל, פיצויים מחושבים לפי משכורת אחרונה עבור כל שנת עבודה.
במקרה של פיטורים כאשר סעיף 14 חל, אין משמעות לנוסחת החישוב הזאת כיוון שסעיף 14 קובע שהכספים שנצברו בקופת הביטוח באם במקום תשלום פיצויי פיטורים.
לכן, תהיי זכאית לשחרור הכספים שנצברו לזכותך בקופת הביטוח ולא תהיי זכאית להשלמת פיצויים גם אם הסכום שצבור בקופה נמוך יותר מהסכום אותו היית צריכה לקבל בהתאם לחישוב שציינתי.
בברכה,
צילה ניהוז, עו"ד
מנהלת פורום דיני עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ימי חופשה לעובד גלובאלי
כמה ימי חופשה בפועל מגיעים לי לשנת עבודה במידה ואני עובד 240 ימי עבודה בשנה,
קראתי כי הזכאות היא 14 ימים אך לעובד של 5 ימים בשבוע יש זכאות של 10 ימי חופשה,
אודה לתשובתך,
צבירת ימי חופשה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
כמה ימי חופשה מגיע לי כעובד שעתי חמשה ימים בשבוע
אני עובד כבר שלוש שנים באותו מקום עבודה ,אני עובד על בסיס שעתי,בשנתיים הראשונות עבדתי ששה ימים בשבוע ובשנה האחרונה עברתי ל 5 ימים בשבוע.
על השנתיים עם שישה ימי עבודה מגיע לי כנדרש 14 ימי חופשה שהם 12 נטו ואכן כך היה.
השאלה שלי היא כך כמה ימי חופש מגיע לי על השנה השלישית למרות שזה פחות או יותר אותן שעות חודשיות ממוצע של 192 שעות בחודש האם זה 14 ימים או 12 ימים?
שאלה שניה ובמקרה שאני מנצל את החופש לסרוגין ולא בתור חופשה שנתית ,שלושה ימים בכל חודש נגיד ,אז כמה ימי חופשה מגיע לי בחישוב זה?
תשובה חשובה לי מאוד ,תודה רבה.
צבירת ימי חופשה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
טעות בחישוב שכר
בחודש האחרון המעביד שלי שכח להפריש מהמשכורת שלי את כסף עבור הארוחות. שמתי לב לטעות ופניתי אליו. לאחר בדיקה המעביד גילה שאכן הייתה טעות והודיע לי כי מתכוון להפריש את כל הסכום הזה מהמשכורת הבאה. ביקשתי ממנו שיחלק את הסכום הזה לכמה תשלומים כדי להקל עליי בתקציב החודשי. הבערתי לו שאני מבין את חובתי להחזיר את הכסף ומהסיבה הזאת מחתחילה הפניתי את צומת ליבו לטעות. הוא סירב לקבל את בקשתי ואמר שטעויות יכולות להתרחש תמיד הוא לא מתכוון להתחשב בנסיבות.
לפי מה שאני מבין ההסכם בין עובד למעביד הוא די ברור ומחייב את שני הצדדים. אני מחוייב לעבוד מספר שעות מסויים. אם אני לא מגיע למכסה מינימלית של שעות, המעביד מפריש מהשכר הגלובלי שלי סכום בהתאם לחוסר שעות (כאן אין טעויות). מצד שני מעביד מחוייב לשלם לי משכורת מסויימת. ואם יש משהו מעבר להסכם כגון חופשות מיוחדות, אילוצים, טעויות וכו', צריך לבוא בהסכמה הדדית.
האם יש משהו שיכול להגן עליי במקרה הזה?
קיזוז שווי ארוחות ותלוש השכר
ראשית במידה ויש הסכם בכתב בינכם - יש לבדוק את נוסח ההסכם אל מול המתרחש בפועל. הלכה למעשה ולכן לא אוכל להשיב לך באם שכרך משולם כנדרש.
לענין קיזוז שוי ארוחות - המעסיק יכול לקזז זאת הפעם אחת במידה והקיזוז לא מנוגד לסעיף 25 לחוק הגנת השכר.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יום חופש בתרומה ליום יום מחלה
במועד קבלה לעבודה בחברה (חברת היי טק), נמסר לי בין היתר כי החברה לא משלמת עבור היום הראשון של מחלה (לפי החוק), אך מהיום השני היא משלמת 100% של משכורת (מעבר לחוק שמחייב את החברה לשלם 50% עבור היום השני והשלישי של המחלה).
לאחרונה התגלה שאת היום הראשון של מחלה החברה לוקחת אוטומטית מהימי חופשה של העובד (במידה וקיימים כמובן) וממירה אותו ל"יום מחלה בתשלום". לטענת החשבת שכר זה נעשה כדי לא לפגוע ברצף השכר של העובד. בשיחה אישית נאמר לי כי החברה מפרשת את החוק בצורה הבא: "היום הראשון של המחלה הוא על חשבון העובד... ...זה אומר שעבור היום הזה העובד משלם מכספו. כלומר נותן את היום חופש שלו ואנו ממירים אותו ליום מחלה בתשלום".
יחד עם זאת בחברה יש חופשות מרוכזות בחגים הגדולים. בנוזף לזה החברה לא מסכימה להכניס את עובדיה למינוס של ימי חופשה (לפי החוק).
זה לא סוד שבמשפחה עם ילדים מנצלים הרבה יותר את ימי מחלה בגלל מחלות של הילדים ובגלל "ימי מחלה הראשונים" לא נשארו לי ימי חופשה. זה אומר שבחודש ספטמבר אני יקבל משכורת נמוכה בהרבה מזאת שהייתי צריך לקבל.
וזה די ברור, למה לחברה זה הרבה יותר טוב כלכלית לפרוע את הימי חופשה של העובד מוקדם ככל שניתן, אבל זה לא העיניין.
השאלות:
1. האם יש חוק שמגן על הימי החופשה שלנו או חוק שסותר את טענתה של חשבת שכר לגבי יום מחלה הראשון?
2. האם יש חוק שמגן על העובדים בעיניין של חופשות מרוכזות ביינתן של חוסר ימי חופשה?
תודה רבה מראש
צבירת ימי חופשה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תנאי קבלה
אבקש את עזרתכם, חברתי התקבלה כפקידה בבית חולים
באחת המרפאות, היא התקבלה ללא מכרז, דרך הפייסבוק.
לאחרונה ביקשו ממנה לעבור מכרז,הבעיה היא שהיא כבר הודיע במקום עבודה שהיא עוזבת.
במידה והיא לא תעבור את המבחן , אז היא נזרקת החוצה?
למה לא מידעים אותה לפני הקבלה לעבודה שהיא צריכה לעבור מכרז...
היא כבר הייתה מוותרת על התענוג...
לעזרתכם אודה, היא לא יודעת מה לעשות ולמי לפנות...
תודה מראש!
גורם הסתמכות
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אי תשלום פנסיה
אי תשלום פנסיה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פתח תקווה
שינוי לרעה בתנאי העסקה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
צו הרחבה
גם היום לאחר חוק הפנסיה וצו ההרחבה המעסיק ממשיך להפריש 5%+5% . האם המעסיק לא חייב לשנות את אחוזי ההפרשות ל6% פיצויים , 6% תגמולים , 5.5% הפרשת עובד ? חברי לעבודה שואלים האם זה דין שונה למי שצעיר יותר ?
צו הרחבה לפנסיה חובה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התפטרתי
התפטרתי
חופשה שנתית
ב19 לאוגוסט השנה ימלאו לי שנה בעבודתי.
נשארו לי 6 ימי חופש ואני מעוניינת לצאת לחופשה בת 5 ימים אשר מסתיימת ב19 לאוגוסט. המעסיק שלי אומר דהעבודה לא מאפשרת וכי יאשר לי לצאת לחופש מה23 לאוגוסט. האם זה חוקי לסרב למרות שאני מודיעה 3 שבועות לפני?
האם אפשר לנצל ימי חופש של השנה הראשונה בתחילת השנה השנייה?
תודה.
בקשה לקבלת חופשה שנתית
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דמי הבראה
הבראה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויים
התפטרות בדין מםוטר - חריגים לחוק
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נסיעות עבודה במהלך היריון
אני כרגע בהיריון, האם המעביד יכול לחייב אותי לבצע נסיעות עבודה במהלך ההיריון לאחר שהודעתי לו על דבר היריוני?
יש לציין כי לעיתים במסגרת עבודתי אני צריכה לנסוע ללקוחות ( תדירות של 1-2 בחודש).
תודה על תשובתכם,
נסיעות בזמן הריון
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!





