פורום דיני נזיקין
שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.
אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.
מבוקשת תשובה דחופה
שאלתי היא לגבי סיטואציה כדלקמן:
גבר שלפני 15 שנים נקבעה לו נכות במל"ל בגין פגיעת עבודה בגבו.
מאז ועד היום עבר תאונות דרכים, אינספור, אך המשיך לעבוד בתחום עבודתו כמנהל סניף בשופרסל.
עד כאן עובדות הרקע. לפני כשנה עבר תאונת עבודה (נפילה מרפמה של משאית) ונפצע בגבו, וכן בחודש ספטמבר עבר תאונת עבודה שאפשר להחשיבה כתאונת דרכים (נפל, שוב, מרמפה של משאית כאשר לנפילה קדמה התנעה של המשאית).
שאלתי היא- כאשר יפנה למל"ל כיצד יציג את שתי התאונות? האם יציין בטופס שהיו שתי תאונות ? או לחילופין יציג תוצאות בדיקת ct מתאונה אחרונה בזמן ורק לגביה ידרוש לגשת לועדה רפואית?
ושאלה נוספת-
אזכיר שוב, המדובר בסגן מנהל סניף בשופרסל שעלה על רמפה של משאית כדי לבצע פעולת בידוק הסחורות, ומשנהג המשאית התניע את הרכב- או אז נפל אותו אדם מן הרמפה על גבו בעוצמה.
האם מקרה שכזה נכנס בגדר "תאונת דרכים"? הרי הוא לא ביצע את הפריקה/טעינה אלא רק בידוק...
אודה על תשובותיכם
בברכת שבוע טוב, שנה מוצלחת ושכולם יזכו ל"תשובה" ו"תשובות"
תאונות עבודה
על כן, להערכתי, יש לתבוע עבור כל תאונה, כאשר תפקיד הועדה יהיה לאבחן ולייחס כל נזק לתאונה הרלוונטית.
יש לזכור כי התובע זכאי לדמי פגיעה עבור כל תאונה.
ובאשר לשאלתך בנוגע לתחולת חוק הפלת"ד על תאונת העבודה עת נפל העובד מרמפה של משאית. מדובר במקרה גבולי, אבל אני נוטה לחשוב כי בכל זאת מדובר בתאונת דרכים כהגדרתה בחוק ובפסיקה.
מדובר בתאונה במהלך ירידה מרכב כאשר זה הונע.
אומנם, מלכתחילה, מטרת העלייה והירידה מהרכב אינה תחבורתית, אולם, גורם התאונה הנו למעשה הנעת הרכב אשר יצר סיכון תעבורתי, כך שמטרת הבידוק בסופו של דבר, הפכה לטפלה.
בכל מקרה, כדי לקבל תשובה מקיפה ומעמיקה, נסי להסתייע במסלול היעוץ האישי.
"פגיעה" ברכב חונה
הגעתי לחנייה בחנות מסויימת, ולאחר שיצאתי ממנה, נכנסתי לרכב
והתחלתי לצאת מהחנייה ברוורס. הבחנתי ברכב עבודה (כנראה של אחד
העובדים) שחונה בניצב אליי (כנראה במקום אסור) -דבר שמקשה עליי
את היציאה מהחנייה. תוך כדי הפטרולים ליציאה מן החנייה, נשקתי
בעדינות את הרכב החונה. יצאתי וראיתי שעל כל הרכב ישנם הרבה פגיעות
חלשות וכתמים באזורים שונים ברכב, ובאזור הפגיעה ישנו סימן פגיעה
מזערי וקטן שכלל לא בטוח שנגרם מתוצאה מהנשיקה לרכב.
אדם אחד שעבר במקרה כנראה במקום (או אולי עובד בחנות)
התחיל לצעוק ולומר שפגעתי ברכב בצורה קשה וכל מיני אמירות כאלו ואחרות
ושהוא קורא לבעלת הרכב. חכיתי מס' דקות, ומשלא הגיע בעלת הרכב
נסעתי לדרכי.יש לציין , שאני נהג חדש, ושבעלת הרכב הייתה דודתי -ולקחתי ממנה
(ברשות) את הרכב.
לאחר כחודש, הגיע טלפון אל דודתי , ובה בעלת הרכב שנפגע כביכול
והיא טוענת שהיא כבר ערבה את המשטרה בנושא, ושהיא צילמה את המקרה.
והיא מבקשת לדבר איתי בטלפון .
מה עליי לעשות ?
האם רשיוני ישלל ?
האם על בעלת הרכב הנפגע להוכיח שנגרם נזק ממני ?
כיצד היא יכולה להוכיח שהנזק נגרם ממני ?
האם פעלתי כשורה ?
האם כדאי לי לפנות למשטרה ולמסור את גרסתי ?
האם לדבר עם בעלת הרכב , ואם כן -ממה להזהר בשיחה ?
אנא בבקשה עזר לי ~~~!!
פגיעה ברכב חונה
העובדה כי עזבת מקום התאונה, ללא השארת פרטים, אינה פועלת לטובתך, אם כי לא ברחת מהמקום וחיכית לבעלת הרכב עד בוש.
עצתי לך, ליצור קשר עם בעלת הרכב, ולהקליט השיחה. במסגרת השיחה, עליך להבהיר עמדתך, כי נגרם נזק מינורי בלבד וכי תסכים לפצותה אך ורק בגובה נזק זה, אם תווכח כי אכן גרמת לפגיעה, ולו הקטנה ביותר.
טוב יהיה, אם בעלת הרכב תאשר במסגרת השיחה, כי רכבה אכן היה פגוע במוקדים רבים, וכי פגיעתך הנה מזערית ביותר.
יתכן, ואף תוכל להיפגש עמה, כדי שתראה לך בדיוק מהי הפגיעה אשר ניתן לייחס לך, וגם פגישה זו ניתן להקליט.
במידה ורכבך מבוטח בפוליסת רכוש, חשוב מאד לדווח לחב' הביטוח אודות התאונה, ולפרט נסיבות התאונה כאמור לעיל.
כמו כן, צלם רכבך לצורך הוכחת העובדה כי לא נפגע כתוצאה מהתאונה.
באשר להיבט המשטרתי, יתכן ולאחר שתיצור קשר עם בעלת הרכב, והיא תבין כי אתה מתמודד עם הנושא, הרי שהמשטרה כבר לא תהיה רלוונטית.
מצד אחד, אסור להיות תמים, ולאפשר לבעלת הרכב "לתפוס עליך טרמפ" ולייחס לך נזקים שאינם קשורים אליך, מצד שני, חשוב להתמודד ולהסביר כי לא ברחת מהמקום, ואז תהיה חסין בפני סנקציה משטרתית.
שאלה: פיצוי בגין נזקי מים בבניין משותף
נזקי מים
קבלת חוות דעת רפואית
מבקש לדעת האם ניתן לקבל חוות דעת רפואית של רופא מטעם הנתבע .?
רופא מטעם הנתבעים בדק עובד שנפגע ואינו מוסר את חוות הדעת אין לי ספק שחוות הדעת לא משרתת את הנתבעים.
האם שופט דורש לראות את כל החומר הרפואי ?
האם עו"ד של התובע מקבל את כל החומר הרפואי ?
מקווה שהבהרתי את עצמי
בתודה מראש
מישקה
חוו"ד רפואית
במידה ומדובר בחוו"ד מזיקה לנתבעים, כפי שאתה סבור, הרי שעל ב"כ התובע לדרוש מהנתבעים כי יחשפו חוו"ד זו, ובמידת הצורך להגיש בקשה מתאימה לבית המשפט לגילוי חווה"ד.
תאונת עבודה ??
הנפילה נגרמה ממעבר שלי מעל מתקן מסוים - נתקלתי בו ונפלתי.(לא שאני היחיד שעובר מעל זה, זה כמו ליפט של מכוניות במוסך ומידי פעם עובדים מעליו, אבל יש דרך אחרת בטוחה יותר).
מאחר וזה קרה במקום העבודה ובגלל הגבס נעדרתי חודש - קיבלתי את משכורתי מהביטוח הלאומי.
האם למרות שזה קרה כביכול באשמתי, האם יש עילה לתבוע את הביטוח של המוסך על הפגיעה ביד וברגל? (ברגל הסימן לא עובר והוא די בולט).
תודה
תאונת עבודה
פגיעה הפרטיות- הערכת נזק
פגיעה בפרטיות
בתביעות מסוג זה, אני ממליץ לך להגיש תביעה בבית משפט השלום באמצעות עו"ד ולא בבית המשפט לתביעות קטנות.
תוכל להסתייע במסלול הייעוץ האישי באתר.
פגיעה במחשב נייד ע"י טכנאי החברה
רכשתי מחשב נייד מבית עסק גדול בישראל,
עקב תקלה בדיסק הקשיח הבאתי את המחשב למעבדה,
בבית שמתי לב לרעש חריג והחזרתי את המחשב למעבדה לתיקון חוזר,
מאז חזרתי אם הרעש שהחמיר 3 פעמים למעבדה.
דרשתי החלפת מחשב למחשב חדש כי התקלה נוצרה באשמת החברה.
בחברה הסביר לי נציג השירות לקוחות שלא יתנו לי מחשב חדש
בשום אופן, הם יכולים רק לנסות ולתקן את הקיים.
לטענותיי על ניסיונותיהם הכושלים עד כה ענה הנציג שזהו
תיקון אחרון ורביעי ויותר אני לא אצטרך לחזור אליהם.
מדובר במחשב בן חודשיים שכמעט ולא היה בו שימוש עקב היותו
רוב הזמן במעבדה.
מה אפשר לעשות, אני חושבת שהם חייבים לי לפחות פיצויים על כך
שלא פתרו את התקלה והייתי ללא מחשב בתקופת לימודים, שלא לדבר
שהם חייבים לי מחשב חדש על כך שפגעו בנוכחי.
האם יש טעם לתבוע אותם בבית משפט?
תודה מראש, אנה.
מחשב פגום
אם בית העסק לא שועה לדרישותייך הלגיטימיות, ניתן בהחלט להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, במסגרתה תוכלי לבקש מס' סעדים חלופיים, לרבות, בקשה כי ביה"מ ייתן צו להחלפת המחשב, או ביטול העסקה.
כמו כן, במסגרת התביעה, תוכלי לתבוע פיצוי כספי על הנזק שהוסב לך.
תביעת רשלנות / נזיקין
בסוף השבוע האחרון הייתי בצימר עם בת זוגתי ובמרפסת של אותו הצימר היה ערסל.לאחר כמה שעות ששהינו בצימר החלטתי לשבת על הערסל וכתוצאה מכך לאחר כמה דקות נקרע כנראה הכבל של הערסל ונפלתי על הגב (באזור הגב התחתון).הדבר פגע מאוד בחופשה היות ולא הרגשתי טוב וסבלתי מכאבים.היות והכאב לא עבר פניתי לרופא משפחה שהפנה אותי למספר בדיקות ונתן לי מספר ימי מחלה.
שאלתי היא , באם מדובר רק במכה יבשה האם ישנה עילה לתביעה או שעדיף פשוט לדבר עם בעלי הצימר ולבקש פיצוי הולם.
אלעדץ
נפילה בצימר
עם זאת, וכפי שציינת, מאחר ומדובר בנזק מינורי יחסית, יתכן ועדיף לפנות לבעל הצימר ולדרוש פיצוי, שכן הגשת תביעה לא בהכרח תוביל לקבלת פיצוי כספי ממשי.
במידה ובעל הצימר שולל כל פיצוי, בהחלט יש לשקול בחיוב הגשת תביעה.
בהצלחה !
האם רשלנות שמשתמעת מפס
מתוכן הסעיף הנ"ל שפורסם במאמרכם עולה שאלתי כדלקמן :
ביה"ד לעבודה פסק בדיעבד , שיחסי עם מעסיקי (רשות מקומית) היו למעשה יחסי עובד מעביד, חרף העובדה שב-10 שנות עבודתי הגשתי חשבוניות חודשיות . על הרשות שהיא גוף ציבורי נתמך בייעוץ משפטי צמוד היה לדעת כל זאת ולנהוג בהתאם .
בין היתר נפסק שמעבידי יפקיד עבורי בקופ"ג וקרן השתלמות את הסכומים שהיה עליו להפקיד, אילו הייתי עובד הרשות , לרבות פיצויי פיטורין וסכומים נלווים .
מאחר והפקדה זו יכולה להתבצע רק בתום 10 שנות עבודתי , נאמר לי במס הכנסה שהם לא יזכו אותי בהנחות וזיכויים שאמור הייתי לקבל אילו ההפקדות היו נעשות במועדן (בתום כל שנת מס ) לכן לא יעניקו לי אותן ולא את הפטור המקובל על פיצויי פיטורין . מכיוון שבעיניהם סכומים אלו הינם הכנסה חייבת
מכאן שאלתי , האם יש מקום לתבוע את הרשות בנזיקין בגין העובדה שהתרשלותה, עליה חייבת הייתה להיות מודעת מלכתחילה, גרמה לי נזק בגובה תשלום המס שאני נדרש היום לשלם .
אין ספק שאילו פעלה הרשות מראש ע"פ דין. מס זה היה נחסך ממני .
אודה להתייחסותכם המקצועית
אובדן הקלות מס
בעקרון, היה עליך לצרף ראש נזק זה, לתביעתך כנגד הרשות, אשר אני מבין מדבריך כי הסתיימה.
עם זאת, יש לשקול, לאחר עיון בפסה"ד, הגשת תביעה בגין ראש נזק זה.
תוכל לפנות למסלול היעוץ האישי.
רכישת דירה נגועה בטרמיטים
הנזק היה של כ 1500 ש"ח, ידעתי את המוכר אבל לא בקשתי ממנו פיצוי
לאחר מספר חודשים התברר שעלי להחליף את כל המשקופים והנזק יגיע למספר אלפי שקלים
האם יש עילה לתביעה, ואם כן באיזה אופן
דירה נגועה בטרמיטים
אם המוכר ידע יש לך עילת תביעה טובה.
צריל להוכיח זאת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעת מנקה
פניתי לועד הבית לבקש פרטים של המנקה כדי שאוכל להתלונן ולדרוש פיצוי ונעניתי שמכיוון שיש לי חוב כספי לועד הבית אינני רשאית למידע זה.
פניתי אליה(בדואר רשום כי היא אינה פותחת לי הדלת), ואמרתי שבמידה ולא אקבל הפרטים אתבע את הועד שהוא מבחינת הדייר אחראי על המנקה וצריך לפקח עליה.
לא נעניתי.
עלי לציין שיש סכסוך מתמשך בבניין ויחסים עכורים, איש אינו רוצה להיות בתפקיד ומי שמבצע אותו עושה זאת כלאחר יד, הבנין(5 דיירים, בניין בן 8), מוזנח ומושחת, אחת הדיירות גנבה מהקופה, אחרים לא משלמים, ה"ועד" כסנקציה ניתק מעלית, חשמל מדרגות , מנקה לא היתה שנים, בודק מעליות אין שנים, חברת המעליות חוגגת עלינו, לא באה לטיפולים שוטפים, ובנס עוד לא קרה אסון.
החוב שלי נוצר מהתקופה שהמעלית והחשמל נותקו ונאלצתי כשנה לעלות ולרדת עם פנס כ-100 מדרגות.סירבתי לשלם כשאין הוצאות לוועד והם משתמשים בסנקציות בריוניות.
בנוסף, אני גרה בגפי בדירת 70 מ"ר, כשכל יתר 4 הדירות גודלן לפחות פי 2.5 מזה, אבל אין עם מי לדבר על תשלום מופחת(טאבו עוד לא קיבלנו ובחוזה לא מצוין בתקנון דבר).
שאלתי: האם אני יכולה לתבוע הוועד על הנזק שנגרם לי ע"י המנקה, בבית משפט לתביעות קטנות, בלי קשר לחוב ולסכסוך כולו-שכמו שהבנתי עניינים אלו לא נידונים בבתי משפט רגילים אלא בפני המפקח על המקרקעין,או שהשופט יהיה חייב לקשור בין הדברים.
ואם כן הרי שכדאי שאני אציין את גרסתי לעניין בתביעה לפני שהצד השני יביא את גרסתו?
או שעלי לפנות בתביעה לתביעות קטנות על הנזק בלבד, בלי לציין הרקע והחוב.
סליחה על האורך.
תודה על תשובה ממצה.
חג שמח
סכסוכי שכנים
הפורום המתאים הוא המפקח על בתים משותפים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תאונת דרכים והוצ' משפט
רציתי לדעת האם בסכום שקובע ביהמ"ש בגין תאונת דרכים נכללות גם הוצאות משפט כמו שכ"ט עו"ד.
תודה, שנה טובה,
שלי
תגובה
רן שפירא, עו"ד.
מעוניינת לתבוע את צלם החתונה שלי
זרקתי המון כסף על הצילום בשביל לא ליפול בפח.... מה אפשר לעשות?
הגדלת תמונה מהצלם
אין מספיק פרטים בשאלה.
האם מה שאת מבקשת זה כל מה שהזמנת אצלו,
עבור מה שילמת, ועוד.
אשמח לנסות לענות על שאלתך המעודכנת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מה לעשות?
רוכב אופניים פגוע
נסי לפנות למסלול הייעוץ האישי ובטוחני כי יעזרו לך שם.
קנסות בגין השחתת מקרקעין
לעירייה סמכות להתקין תקנות ולאכוף אותן.
שכנים מטרידים
אני גר בבית פרטי כאשר סמוך אלי (כמה מטרים) גרה משפחה ולה ילדים בני 20+.
במשך השלוש שנים האחרונות, אין לי מנוח מהם כל הזמן ישנו רעש מהבית בשעות לא שגרתיות, צעקות צפירות בשעות מאוחרות וקללות.
כל פניותי אליהם לא נענו גם ההורים שלהם אומרים שהם לא יכולים לעשות כלום להשתלט עליהם.
גם פניות לעירייה ולמשטרה לא הועילו.
האם אני יכול לתבוע אותם נזיקית? האם זהו מטרד ליחיד? זה לא בית משותף אז לא תביעה בפני במפקח או שאני טועה?
תודה מראש לכל מי שיוכל לעזור ולהשיב שקט לחיי.
צעקות מהשכן
אין סמכות למפקח, ועילת המיטרד היא אמנם הרלוונטית.
בהצלחה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תאונת דרכים
הצורך לרכוש רכב חדש
הפיצוי שתקבל לא אמור להעמיד אותך במצב טוב יותר אילולי התאונה. אם תקבל פיצוי בגין ההפרש זה יהיה המצב לכאורה.
אמרתי לכאורה כי אני אממין שביהמ"ש כן יראה בצורך שלך לרכוש רכב חדש כצורך שנכפה עלייך ולכן ייתכן שתזכה בפיצוי.
תוכל לתבוע גם אבדן זמן הוצאות ועגמת נפש, כמו גם עלויות שנובעות מהצורך להפעיל הפוליסה.
בהצלחה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פירסום צילום פוגע
תודה מראש
ד
צילום פוגע
על מנת לבחון סיכויי תביעתך כנגד האתר המדובר, יש לעמוד על מס' נקודות מפתח.
כנקודת מוצא, נצא מתוך ההנחה, כי פרסום תצלום ביתך באתר, לכשעצמו, איננו אסור.
כעת נשאל, מיהו הגורם שתלה השלט מלכתחילה? באיזה שלב הסרת השלט אם בכלל? האם בסביבת מקום מגוריך אכן מוצבות אנטנות סלולריות? מתי נעשתה הפנייה לאתר למען יוריד תמונת ביתך או יעדכנה ?
לאחר מענה לשאלות אלו ועוד, ניתן יהיה לגבש חוות דעת מעמיקה יותר, האם ניתן לייחס אחריות לאתר.
יש לזכור, כי מלכתחילה, בכך שתלית השלט על ביתך, הבאת על עצמך פגיעה מסוימת בערך הבית, שכן עוברים ושבים, ואנשים שבאו לראות הדירה היו מבחינים בשלט על נקלה, גם מבלי לגלוש באתר.
לסיוע נוסף הנך מוזמן לפנות למסלול הייעוץ האישי.
רכוש שנשרף
בדירה שאני שוכרת הייתה שרפה בגלל קצר חשמלי (שלא היה תלוי בי). מלבד הנזק לדירה נשרף גם חלק מהרכוש. האם בעל הבית מחויב לפצות אותי על הרכוש שנשרף?
נזק לשוכר עקב שריפה
במידה וכן, קיימת סבירות גבוהה כי גם נזקייך מכוסים, אולם לשם כך יש לבדוק הפוליסה.
במידת והדירה איננה מבוטחת כלל, הרי שהמשכיר יחוב כלפייך ( או גורם אחר ), רק במידה והתרשל, אין אחריות גורפת המיוחסת למשכיר, ויש לבדוק נסיבות האירוע לגופן.
להשלמת התשובה, יש לבדוק חוזה השכירות.
במידת הצורך, העזרי במסלול הייעוץ האישי.
תקיפה
אחד הדירים אינו משלם ואינו מוכן להתפנות. לפי החוזה אבי יכול לפנות אותו אך כשזה קרה תקף אותו הדיר והוא אושפז בבית חולים,המשטרה לא עצרה את התוקף משום מה והוא חזר לגור בחדר.
רוצה לציין שאותו דיר תקף כנראה את אבי גם לפני כן והוא נפגע בראשו ממש ליד חדרו כשהלך לגבות את שכר הדירה אך לאבי היה זעזוע מוח והוא לא זכר מה קרה. לאור השתלשלות הענינים לי אין ספק שהוא הותקף.
אבי ניסה להוציא לו צו הרחקה וזה ניתן רק לשבוע ולא חודש כי אי אפשר להרחיק אדם מביתו לדעת בית המשפט.
אבי בן 78 מאושפז כעת שוב כבר שבועיים,הרופאים לא מוצאים מה יש לו אבל הוא סובל גם מדיכאון בעקבות כל הסיפור עם הדיר.
ועם כל זה אינו מספיק שכנים מספרים לי שהדיר מצהיר כי אינו מתכוון לצאת מן הבית וירש את אבי לדבריו וכמו כן שלדעתם הוא פתח שם תחנה לממכר סמים.
מה ניתן לעשות?
אז ככה....
נזקי גוף עקב תאונת דרכים
בתביעה של נזקי גוף האם כסף על אגרת בית משפט לוקחים מהתובע
או שה11%-13% שהעורך דין מרוויח זה כבר כלול בפנים
(אני לקראת סוף תיק של תביעת נזקי גוף עקב תאונת דרכים והעורך דין שלי אומר לי שאני צריכה לשלם אגרת בית משפט וכו' )
על מי החובה לשלם את זה ?
נראה לך שעוה"ד צריך לשלם את הוצאות המשפט שלך?
תשלום אגרה
על הלקוח תמיד לשלם האגרה, ואין לזה קשר לשכר טרחה.
הלכת השנים האבודות.האם לאחר לאחר פסק הדין אטינגר
הלכת השנים האבודות
נא הצג שאלתך באופן יותר ממוקד.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
יש לך פס"ד חלוט?
מה עושים אם מפסידים תביעת נזיקין ואין את הכסף לשלם
(ת. דרכים קטלנית שלא היו ביטוחים)
1)האם אני אצטרך לשבת במאסר כדי שהקנס יימחק?
2)או שפשוט מעקלים לי את החשבון?
3)האם אני לא יוכל לעזוב את האץ אם יש עיקולים על חשבון הבנק?
כשאין כסף לשלם את פסק הדין
אם לא הוציאו צו עיכוב יציאה מהארץ אין מניעה לעזוב.
מאסר אינו רלוונטי כאשר מדובר על חוב אזרחי בתביעה אזרחית.
בהחלט סביר כי חשבונך יעוקל.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מה קשור שאתה בן 22? חשבת על זה כשפגעת?
תביעת נזקין-רשות הדואר
לא ממש כדאי
חוות דעת רפואית
ועשיית הכתר במהלך השנים תצטרך חידוש או טיפול מסויים כי הרי כתר זה לא לכול השנים. -האם ניתן לעשות חוות דעת רפואית שתכלול גם החמרת מצב לגבי השנים הבאות ובכך גם להוסיף סכום כסף נוסף לתביעה?
ושאלה נוספת היכן ישנו מאגר של רופאים הנותנים חוות דעת רפואיות הקבילות בביהמ"ש ?
נזק לשיניים בחוג לכדורסל
אינני מתייחס לשאלת אחריות מפעיל החוג.
בנוגע לשאלתך, הרי כל רופא שיש לו נסיון יתייחס לעלויות העתידיות.
כל עו"ד המומחה בתחום מכיר רופאים שעוסקים בכך.
לעזרה נוספת תוכל לפנות בפניה ישירה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!



