פורום דיני נזיקין
שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.
אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.
תביעה בגין תאונה
השאלה שלי היא האם יש מקום לתבוע את הנהג בבית דין לתביעות קטנות בגין הנזק שנגרם לי (אני סובל גם מבחינה רפואית - סחרחורות בחילות וכאבים בגב ובצוואר) ובגין ההפסד שנגרם לי בעקבות חוסר הנהיגה הזהירה שלו.
כמו כן מה הסיכוי של תביעה כזו להצליח.
תביעה בגין תאונה
סיכויי התביעה שקולים.
באשר לנזקי הגוף אשר הוסבו לך ( כאבי ראש, וכיו"ב ), לא ניתן לתבוע הפוגע מאחר וניתן לתבוע אך ורק את פוליסת ביטוח החובה אשר היתה ברשותך במועד התאונה.
בהצלחה !
זקוקה לעזרה – פלת"ד
תודה
עו"ד חדשה
עם זאת, הייתי ממליץ לחרוש טוב את החוק והפסיקה בנושא הגדרת "תאונה מהי", "שימוש ברכב מנועי"
קיימות הלכות מחייבות אולם הפסיקה משתנה חדשות לבקרים ולא דומה מקרה אחד לקודמו.
חשוב להכיר את מנגנון הפיצוי לנפגעי תאונות דרכים.
כיצד עורכים תחשיבי נזק.
מהם ראשי הנזק הנתבעים, נזק ממוני ושאינו ממוני.
למדי את הלכת "השנים האבודות".
מהם "תשלום תכוף" ו-"תשלום עיתי".
למדי את סוגיית "קרנית". מיהם הזכאים לתבוע.
הכירי את מנגנוני הפיצוי המשיקים לפלת"ד, לרבות, מוסד הביטוח הלאומי, תביעה מכוח הפקנ"ז וכיו"ב, "ייחוד העילה".
למדי הסיטואציה בה תאונת דרכים הנה אף תאונת עבודה.
הכירי את השלכות קביעת הבל"ל לגבי אחוזי הנכות על תביעה מכוח הפלת"ד.
הכירי את תקנות המומחים. כיצד מכינים בקשה למינוי מומחה.
הכירי המסמכים הנדרשים בתחום, לרבות, טופס וס"ר, אישור משטרה, רשיון נהיגה וכו'.
האמור לעיל אינו ממצה, אולם הוא בהחלט סוג של "מורה דרך".
והכי חשוב, אל תהססי לשאול עו"ד מנוסים במשרד.
בהצלחה בדרכך החדשה !
נזקי גוף בגין אינוס
האם המשפט יכול להתחיל טרם דינו חלוט?
תשובה
תביעה אזרחית נגררת
במידה והנתבע יורשע, אזי, ניתן להגיש תביעה אזרחית נגררת לפלילים בפני המותב המרשיע, ופסה"ד המרשיע יהווה ראיה לכאורה לאמיתות תוכנו.
במידה והתביעה הוגשה בפני מותב אחר, אזי, ניתן לצרף פסה"ד המרשיע כראיה ולעשות בו שימוש.
רכבי שנשרף בעקבות רכב אחר שעלה באש
האם יש לי סיכויים טובים בלתבוע אותו לפצותי על שווי הרכב? סוכן רכב שלי ושלו טוענים שלא, כי זה לא תאונה פיסית ואותי לא מעניין שזו לא תאונהאו אסון או מעשה זדוני,אותי מעניין שהרכב שלי הלך ואשתי שבהריון תקועה בלי הרכב...
אודה לכם מאד על תשובה!!
נזקי אש
קשה לי לראות כיצד ארוע אש שכזה אינו מכוסה בפוליסה שלך ו/או שלו.
כדאי לברר הנסיבות של השריפה ולאחר מכן לפנות לייעוץ אישי.
בהצלחה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעת לשון הרע – הוצאת דיבה
הערת מערכת : קריאה אודות לשון הרע >>
לשון הרע במהלך דיון משפטי
יש הגנה למי שאומר את הדברים במסגרת דיון משפטי.
בהצלחה בדיון גופו.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצוי על קסדה במסגרת ביטוח חובה
האם ניתן לתבוע פיצוי על נזק לקסדה במסגרת תביעת פיצויים לנזקי גוף(ביטוח חובה)?
פיצוי לקסדה
ניתן לתבוע גורם הנזק בלבד.
לאן מגישים תביעה על מטרד בבית משותף?
תודה מראש
מיטרד בבית משותף
תביעה שכזו יש להגיש למפקח על המקרקעין.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פריצה והפקרה של דירתי
נעדרתי מהארץ שנה וכשחזרתי התברר לי שהמנעול הוחלף ע"י העיריה.
לאחר מאמצים רבים השגתי את נציג של העיריה שנתן לי את המפתח.
כשפתחתי את הדלך חשכו עיני. כול הדברים היקרים נעלמו,
ציוד חשמלי וציוד ערכי בערך של 20 אלף שקל.
התברר לי שהיתה דליפה מצינור הביוב שעובר דרך הדירה שלי. לכן נציג העיריה הביא פורץ מומחה, תיקן את הצינור והשאיר את המפתח אצל השכן.
נוסף לזה המתקנים השאירו את הצינור בקיר פתוח ולא ניקו את שאריות הקיר ששברו.
העיריה והשכן טוענים שלא לקחו כלום ודורשים את דמי התיקון. מה אני עושה?
דליפה מצינור ביוב
הביאי שמאי או שרברב שיומר לך מהיכן הדליפה. האם מדובר בצנרת שלך או של הרכוש המשותף.
אם זה שייך לרכוש המשותף ניתן לדרוש הנזק מוועד הבית ו/או הביטוח.
אם מדובר בבית חדש יחסית ניתן לפנות בדרישה לקבלן.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
כתב תשובה בסדר דין מהיר
כתב תשובה בסדר דין מהיר
אם קיבלת כתב הגנה והינך מעוניין להשיב לטענות שהועלו בו רשאי להגיש כתב תשובה. כתב התשובה יוגש תוך 15 ימים ממועד המצאת כתב ההגנה האחרון. כתב התשובה יהיה באותו הפורמט שיש להגיש כתב טענות בסדר דין מהיר. פירוט טענות, תצהיר, אסמכתאות, רשימת מסמכים והעתקיהם וחוות דעת מומחה (במידת הצורך).
בברכה,
שלי שוסטר, עו"ד
צוואבה
ויתור יורשים על ירושה
כדאי לפנות לעו"ד שעוסק בתחום.
ניתן להגיש בקשה לצו ירושה בו מוותרים חלק מהיורשים על הירושה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול ממצאי ועדה רפואית מלל
קביעת המל"ל
התובע לא צריך לממן בכל צורה שהיא מומחה של חברת הביטוח הנתבעת.
הזכות לסתור את קביעות המל"ל קשורה בסוג התביעה בסוג הפוליסה ועוד.
אין תשובה אחת לכל המקרים.
לעזרה נוספת תוכל לפנות בפניה ישירה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תאונת דרכים
נפגעתי בתאונת דרכים. אני בצבא קבע ונהגתי ברכב צבאי בדרך לקריה, הבסיס בו אני משרת. נתקעו בי מאחור ונגרם לי נזק בברך והייתי צריך לעבור ניתוח. למי אני פונה כדי שיפצה אותי? למשרד הביטחון או לקצין התגמולים?
תודה רבה!!
תגובה
בכל מקרה הנכות במשרד בטחון היא "נכות עפ"י דין" המחייבת בבימ"ש גם את הביטוח. למידע נוסף - lipa@bezeqint.net .
תאונה בצבא
אם מדובר ברכב צבאי תוך כדי השירות הינך מטופל בלעדית במשרד הבטחון.
בהצלחה.
שאלה לגבי תאונת עבודה
תגובה
בהצלחה
רשלנות עורך דין
תגובה
שנית אני חושב שיותר חשוב להביא למצב שהוויתור על הנכס יעצר.
קרי למנוע את מימוש הוויתור.
בהצלחה.
שאלה בנוגע לאגרת בית משפט
אגרת משפט
600 ש"ח משולמים עם פתיחת ההליך, והיתרה, בחלקה או במלואה, משולמת בהתאם לשלב בו הסתיים ההליך ודרך סיומו.
הוצאת לשון הרע
נערך לי שימוע לפני כמס' חודשים בארגון גדול.
רובו של השימוע הורכב משקרים וסילופים שאת חלקם ניתן להוכיח על ידי תדפיסים ממוחשבים וטלפונים וחלקם ניתן להוכיח שלכל הפחות יש ספק בכך שאני זו שנכחתי בארועים המיוחסים לי.
לצערי השימוע והשלכותיו פגשו בי בתקופה של שכול אישי, ולו בכדי הגבירו הילוך המעבידים שלי דווקא בתקופה ההיא. וכל שביקשתי היה להתפטר מהמקום, כמו כן חתמתי על הסכם סודיות הדדי בכל הנוגע לשימוע כמו גם הסכם שמדגיש את זכאותי לפיצויים וכדומה.
מאז כל סעיפי ההסכם כמעט לא קוימו, הפיצויים הולנו, השכר האחרון כנ"ל (בסוף קיבלתי אבל לקח זמן), נאלתי להחזיר ציוד שהיה שייך לי ומעוגן כך בחוזה, ועוד.
הימים חולפים ואני רותחת מכעס על העוול. הכפישו את שמי, פגעו ביושרה שלי, הציגו כביכול אירועים מאירועים שונים כאשר האשמים בהם, באו להעיד נגדי וכך גלגלו אחריות. אני רוצה לדעת, האם אני יכולה היום לתבוע את האנשים אאחד אחד תביעות דיבה?
הבעיות שאני רואה לפניי:
1. מדובר בשימוע, הבנית ששימוע הוא הליך שמגן על הנאמר בו. האם זה נכון בכל מקרה?
2. אם זה נכון, האם כשאני קוראת את החומר כתוב שעובד אחד מספר בשימוע שסיפר לעובד אחר על המקרה, והרי לספר לעובד אחר, לא מוגן מבחינת החוק, כמו תלונה למעביד, האם במקרה הזה ניתן לתבוע?
3. אם חלק מהעובדיםש דיברו נגדי הם עובדי קבלן, האם הסכם הסודיות שחתמתי מול הארגון שבו עבדתי לא תופס?
4. האם אני יכולה בכלל להפר את הסכם הסודיות בתביעות דיבה בעילה שהארגון שלי הפר את ההסכם קודם ( ויש לי הוכחות)?
5. האם במידה והדבר יגיע לבית משפט, אני אוכל לדרוש מהארגון שלי חומר, תדפיסים וכו' להוכיח את חפותי?
6. אני מבינה שיש מכתב שמוציאים קודם לנתבע, ובו מבקשים ממנו לחזור בו מכוונתו וכ', האם הנתבע יכול לומר שעצם העובדהש אני מאשימה אותו בשקר, משמעו הוצאת דיבה מבחינתי?
7. אם "כבר יצא לי שם" הבנתי שזו גם בעיה להוכיח נזק, אבל הנזק הוא מצטבר, כשמנהל מלמעלה מושך את החוטים ופתאום מתעוררות "תלונות" שביחד יצרו את "השם". האם כדאי להתחיל את זה, כלומר האם אפשר להוכיח שכל תלונה כזו היא נזק בפני עצמו למרות שכבר יש לאדם "שם"?
אודה על תשובה מפורטת. אני חייבת להוציא את הצדק לאור ולגרום לאשמים לשלם על העוול הבלתי נסבל שנעשה לי.
תודה רבה,
שרון
הערת מערכת: לקריאה אודות לשון הרע >>
לשון הרע במקום העבודה
פנייתך מורכבת והיא משיקה הן לתחום הנזיקין והן לתחום דיני העבודה.
לצורך קבלת תשובה מעמיקה הנך מוזמנת לעשות שימוש במסלול היעוץ האישי.
נהיגה ללא ביטוח
אציין רק שהתאונה נגרמה בשל החלקה משמן ומים על הכבי
יסודות מצג שווא רשלני בפסיקה-היכן
תודה
מצג שווא רשלני
ע"א 1165/07 (נצ')
ע"א 536/89 פז נ' לויטין
ע"א 790/81 ( מצג רשלני במהלך מו"מ )
האם זו הוצאת דיבה?
דיירת בבניין השאירה שקית זבל דירתית בפח הניירות בלובי.
בתוך השקית מצאנו מסמך ששייך לאח שלה. יש עדים נוספים - דיירים מהבניין הם שמצאו את המסמך הזה והביאו לי.
וידאתי מולה ב- 100% שהמסמך אכן של אח שלה, כך שזו שקית זבל שלה..
שאלתי -
האם אני יכולה לתלות מודעה על לוח המודעות שהיא זו שהשאירה שקית בפח הלובי? או שזו הוצאת דיבה?
האם אהיה חשופה לתביעה כלשהי מצידה במקרה כזה? (ברור שהיא יכולה לתבוע אם ממש בא לה, כמו שאני יכולה אבל לא עושה, אבל האם אני מסתכנת במשהו? )
תודה
הוצאת לשון הרע
עם זאת, כעצה פרקטית, ולאו דווקא משפטית, הייתי ממליץ לך לפרסם כי "נמצאה הדיירת אשר השליכה שקית הזבל בלובי, וכי הישנות המקרה תטופל בחומרה".
הדיירת תראה זאת, וסביר כי תירתע, ואת אף יכולה להגיד לה באופן אישי כי את יודעת שזאת היא.
כך תשיגי אפקט ההרתעה ואולי אף הבושה, מבלי לפרסם שמה ברבים.
עבודה להגשה בדיני נזיקין
חב' נתיבי אילון
סיווג חברה ( ציבורית פרטית וכיו"ב ), מצמיח משמעויות רבות, הנוגעות כמעט לכל תחומי המשפט, לרבות משפט מנהלי, דיני הנזיקין ועוד.
בהקשר שלך, אין מדובר בגוף שלטוני, אלא בחברה לכל דבר וענין, המהווה ישות משפטית אשר יכולה להתבע בנזיקין.
פגיעת גוף בעת נופש
עוגמת נפש
עם זאת, חשוב לציין, כי יש תביעות אשר נדחות כאשר הן מבוססות אך ורק על רכיב עוגמת הנפש, ועל כן יש לבדוק כל מקרה לגופו.
ניתן פסק דין בבית משפט
פסיקת ריבית
תאונות
1. במהלך שהותי במועדון הופעות התעלפתי ובעקבות הנפילה נזקקתי לטיפול שיניים. האם אני יכולה לתבוע להוצאות את המועדון רק בגלל שזה קרה בשטחו?
2. בזמן שהותי בחו"ל נפצעתי אך מכיוון ששהיתי במדינת עולם שלישי לא טיפלתי בפציעה שם. עם הגעתי לארץ התחלתי טיפול הכרוך בפיזיותרפיה וריפוי בעיסוק. מדובר בחבלה בכף היד אשר השפעתה ניכרת במראה- עיוות שכנראה יישאר תמיד וכן במוגבלות בתנועה. כמובן שמעורבים בעניין כאב, זמן לטיפולים וכסף (בעיקר לרופא מומחה לצורך דיאגנוזה). השאלה שלי הינה האם אני יכולה לתבוע את המבטח שלי לביטוח נסיעות? מדובר בפוליסת נוסעים סטנדרטית למדי.
הלוואי שלא היה צריך לתבוע אף אחד, אבל עוד תאונה אחת ואני פושטת רגל... (:
תודה
תאונות
תאונה שניה - בעקרון, פוליסת ביטוח חו"ל סטנדרטית, איננה מכסה טיפולים רפואיים בארץ הנוגעים לתאונה אישית, לרבות טיפולי פיזותרפיה, אולם כדאי שעו"ד או איש ביטוח יעבור על הפוליסה ויבדוק זאת עבורך.
לשון הרע בדואר אקלטרוני
אמת בפרסום
בנוסף, גם אם המייל היה שקרי, אין הכרח כי מדובר בפרסום אליו נתכוון המחוקק, מאחר ומדובר במייל אשר נוצר על ידי אדם אחר ואתה היית רק תחנת מעבר אשר העבירה אותו הלאה.
כל קשר בין מציאות לדימיון
לאחרונה אני רואה שהעיתון משתמש במילים: " כל קשר בין מציאות לדימיון הינו מקרה בהחלט", או שיש אתרים שבהם נכתב ברגע כניסתך לאתר הינך מאשר שכל קשר בין מציאות לדמיון הינו מקרה בהחלט..
שאלתי היא האם בכך החברה/ האתר מגן על שמו מפני תביעות של לשון הרע ודיני נזיקין
תודה
לשון הרע
אם המשפט המצוטט על ידך הוא המשפט הכתוב, זה לא אומר כלום.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!



