פורום דיני נזיקין

שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.

אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.

מנהלי פורום דיני נזיקין

עו"ד גיל קראוס

מבעלי משרד אגרט–קראוס, המשרד מתמחה בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

עו"ד איתמר קורן

בעל משרד בוטיק עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בייצוג בנזיקין.

עו"ד שחף גרוס

עוסק מזה 17 שנים בתביעות נזקי גוף ורשלנות מקצועית, וכן במימוש זכויות בביטוח לאומי ובמס הכנסה בשל נכויות.

שליח פיצה

יוסי 09/08/09
שלום,
במסגרת עבודתי כשליח פיצה פגעתי ברכב וגרמתי לו נזק רכוש.
לטענת המעביד שלי עליי לשאת בנזק אשר נגרם.
האם הוא צודק?

חבות מעביד

עו"ד יקי רנד מנהל 10/08/09
בעקרון, המעביד טועה, אולם הדבר תלוי בהסדר הפנימי בינך לבין המעביד.
במקרה בו עובד גורם במהלך העבודה, לנזק ברשלנותו שלו, אזי,המעביד צריך לחוב בנזקים אלו כלפי צד ג', וזאת ע"פ פקודת הנזיקין.
עם זאת, במידה וקיים חוזה או סיכום, כי במקרה בו תגרום נזק, אתה הוא אשר תשא בתשלום, יתכן יש מקום לטענת המעביד, אולם דבר זה צריך להיות מפורש, ולא בדיעבד.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נזק פח לקטנוע

מ 09/08/09
בעקבות תאונה עת רכבתי על קטנוע פגע בי קטנוע אחר.
בעל הקטנוע שפגע בי אינו מוכן לשלם בגין הנזק שנגרם לקטנוע שלי.
טרם תיקנתי את הנזק.
מה עליי לעשות?

נזקים לקטנוע

עו"ד יקי רנד מנהל 10/08/09
במידה ונהג הקטנוע גרם באשמתו לפגיעה בקטנוע שלך, הרי שהינך זכאי להיפרע ממנו בגין נזקיך.
תוכל להוציא תביעה כספית כנגד הפוגע, ולתמוך התביעה בכל ראיה רלוונטית, לרבות, תמונות נזק, דו"ח משטרה (אם יש), חשבונית תיקון, דו"ח שמאי, פרטי עדים לאירוע.
בנוסף ניתן לצלם מקום התאונה, אם יש בו כדי לסייע ולהבין דרך התרחשות התאונה.
במידה ומדובר בסכום תביעה שאינו גבוה במיוחד, מומלץ להגיש התביעה בביה"מ לתביעות קטנות.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נפילה ברחוב

יניב 09/08/09
אתמול בערב בדרכי אל הרכב ממש צמוד למדרכה שצבועה בכחול לבן יש בור די גדול , נפלתי ישרות לבור והקרסול התעקמה לגמרי והתנפחה. מיד נסענו למיון ,במיון בבית החולים אובחן אצלי מתיחה חזרה של הגידים . בשל כך אני מקובע בבית למשך 3 שבועות ימי מחלה . +מעקב אצת אורטופד. האם אני יכול לתבוע את העירייה על הנזק??כמו כן ימי המחלה שלי לא יעזרו לי הרבה מבחינת כלכלית מיכיוון שאני עובד בעבודה שרוב המשכורת מורכבת מעמלות(מכירות). הישיבה בבית לא תפצה אותי כי את החשבון של ימי המחלה עושים לפי השכר בסיס שהינו נמוך מאוד. בשורה התחתונה אני נפגע מהמצב שכן אני הפרנס היחידי כרגע בבית .
מה עליי לעושת? למי עליי לפנות? תודה מראש . יניב

תגובה

sh 09/08/09
מתיאור הנסיבות נראה כי ישנה רשלנות של העירייה ,אולם, עדיף שתפנה לייעוץ מקצועי, על מנת לקבל חוות דעת מקצועית, באם אכן קיימת רשלנות של העיריה תוכל לגיש תביעה כנגדה

נזקי גוף עקב התנגשות בדלת זכוכית שקופה

משה 08/08/09
שלום,
רציתי לקבל עצה לגבי חברי, שנכנס בחוזקה בדלת זכוכית שקופה, שלא היו עליה אף סימני אזהרה (והיא היתה ממש נקייה),
וכתוצאה מכך שבר את אפו.
הדבר קרה בקניון הזהב, בדלת כניסה של סניף סופר פארם (שבד"כ פתוחה כל הזמן למעט שעות סגירה).
יש לציין שהדבר קרה באמצע היום כאשר הסופר פארם פתוח.
הדלת צולמה כדי לספק הוכחות שלא היתה מסומנת בשום סימן אזהרה.
חברי הוא חייל , בן 19.
רציתי לדעת למי צריך לפנות? האם זה להנהלת הקניון או להנהלת סופר פארם. מה הסיכויים לקבל פיצויים? מה גודל הפיצויים שאפשר לקבל?
תודה,
משה.

פגיעה מדלת זכוכית

יוסף גולד,עו"ד 08/08/09
התביעה היא כנגד הנהלת הקניון ובעלי החנות הרלבנטית. במקרה כגון זה אין טעם לפנות באורח עצמאי לנתבעים אלא באמצעות עורך דין ורצוי ע"י תביעה  לבית המשפט, הואיל ופניה ישירה וללא עו"ד יכולה להוביל להצעת פשרה נמוכה, אם בכלל. יש לנהוג בזהירות במקרים כאלה מאחר ולפעמים מדובר בנכות לצמיתות ואז התביעה עשויה להתבטא בסכומים משמעותיים.יוסף גולד,עו"ד

פסקי דין בעניין

sh 09/08/09
אתה יכול לעיין בפסקי הדין שלהלן העוסקים בנסיבות דומות :
א 7107/05 דבורה פטינקין נ' א.ל. סיס אדמין בע"מ, שומרה חברה לביטוח בע"מ ניתן ביום 4/6/09
א 23214/05 גורן מיה נ' ר.לוי את לוי בע"מ, בחדבנה אירנה ניתן ביום 12/8/08

דליפת גז – הודעה לאחר מענה מפורום תביעות קטנות

ל.ר. 07/08/09
מדובר על חברת גז בה אני מודיע מראש שאני לא סומך עליה זאת עקב דליפה שהתרחשה במשך חודשים בבית קשישה חסרת ישע (שהיא סבתא שלי) והטענה הייתה שיש ווסת לחץ שאמור לפרק את הגז ומדי פעם אמור להיות ריח של גז. בשיחה שהתקיימה לאחרונה עם נציג משרד התשתיות הוא אמר שלעולם אסור שיהיה ריח של גז מכך. כלומר הטעייה ראשונה של החברה וניסיון לגרום לנו לא להיבהל מהריח גז שהוא למעשה דליפה שקשישת חסרת הישע אמורה לשלם על כך מכיסא ועוד מה עם הנזקים הבריאותיים בחשיפה לדליפה זו? לא הלכנו לרופא כי חשבנו שזה תקין הריח - מפי חברת הגז (בשיחה בעל פה).
ב-01/07/2009 החברה מודיעה שהיא עומדת לבצע שינויים במערכת הגז בבניין שלנו (כבר לא של סבתי). ב- 02/07/2009 אני מודיע לחברה לבל תעשה שינויים ויש סירוב מוחלט. החברה מציינת אף שתגבה על כך 100 שח ב-4 תשלומים (25 שח כפול 4). בדין ודברים עם ועד הבית הוחלט שלא יגבה תשלום של 100 שח מדייר (סה"כ 9 דיירים = 900 ש"ח) אלא מקופת הועד יופרש סכום של 450 שח וזהו (כלומר כבר ברגע נתנו 50% הנחה). משיחה לאחר מכן עם נציג משרד התשתיות נאמר שגם יכלו לעשות זאת עבורנו כשירות ללא תשלום.
יום ויומיים לפני אני מודיע לחברה שאני אוסר עליה לבצע זאת ובאם תבצע זאת כל האחריות עליה. בתאריך 13/07/2009 בשעה 05:30 אני לוקח מצלמה דיגיטלית ומצלם את כל קומה וקומה - מבחוץ היכן ששעוני הגז וגם את חדר הגז הראשי. הלכתי לישון לאחר מכן.
בתאריך 13/07/2009 בין 06:00-12:30 הם כבר החליפו את כל מערכת הגז שהיו צריכים להחליף לטענתם. אני יוצא מהדירה בסביבות השעה 12:50 ומריח ריח עז של גז עד כדי הרגשה לא נעימה. מיד אני מטלפן לאמא שלי ואומר לה. היא מצידה אומרת שאמרו לה שזה בסדר. אני רואה שהם גנבו לנו את שעוני הגז ושמו אחרים במקומם. יש גם עיקול חד מאוד בחדר הגז הראשי. כמי שהוא הנדסאי אלק' והוציא 100 במערכות בקרה אני מבין שיש כאן בעיה שעלולה בנקל לגרום לדליפה ולביקוע הצינור לרבות פיצוץ. אני כותב מכתב ושולח בפקס לחברת הגז בה אני מציין בהול ודחוף. - ריח גז חריף מאוד, גניבת שעונים, עבודה לא מקצועית. לא לפני שאני מצלם גם את העבודה החדשה שעשו. רואים שהשעונים לא מכויילים על אפס (לאחרונה קיבלנו חשבונות גז בהם הם מוסרים כביכול שהשעון שקיבלנו היה על אפס - גניבת גז שוב).

מדי פעם שוב הייתי מריח את הריח של הגז אך בצורה חלשה יותר. בתאריך 27/07/2009 אני בשעות הערב מריח שוב ריח חריף של גז ביציאה לכיוון אירוע מחדר המדרגות. אני מטלפן בדרך לנציג משרד התשתיות וקובעים יום לאחר מכן. הוא מגיע ומוצא דליפה קומה מעלי. הוא מודיע לחברת הגז והם לראשונה מגיעים ופוטרים זאת תוך כמה דקות. בהחלפת צנרת ו-T. יצויין שהרגשתי חנק והרגשה לא נעימה בגרון ובנשימה גם שעות לאחר מכן בזמן האירוע בו הייתי.
מתברר שגז כבד מהאוויר ולכן הגז הגיע אלינו. התברר שכארבעה ימים לפני כן השכנה מקומה רביעית טילפנה אל חברת הגז כי היא הריחה ריח של גז בחדר המדרגות שגרם לה לסחרחורת אך לא הלכה לרופא כי היה כבר יום שישי והיא שומרת שבת וכיוותה שזה יעבור ואכן זה עבר.
יודגש שלשכנה ילדים קטנים שמי יודע מה נשימה של גז יכול לגרום להם לאורך זמן. שהשכנה טילפנה מסרו שכבר שולחים טכנאי והוא יבדוק.
יובהר שבאותו יום ובאותה שעה שהיא חייגה היה טכנאי של חברת הגז שהגיע רק אלינו לבית להתקין T. אמרתי לו על ריח של גז אבל הוא לא בדק את הנושא אצל השכנה מקומה מעלי וגם לא בקומה שלנו.

ביום בו הגיע המפקח ממשרד התשתיות החברה התנערה מכל הודעה כלשהי שנמסרה לה על דליפה של גז.

בימים האחרונים חברת הגז לפתע חייבה בניגוד להסכמה מול ועד הבית - 100 שח לכל דייר, והרי סיכם הועד 450 שח מקופת הועד ולא 100 שח מכל דייר.
כמו כן ניפחה צריכת גז. כאמור בידי צילומים של השעונים כמספר שעות אחרי הטיפול ובהם בבירור נראה שהשעונים לא ב- 0.0 אלא בין 0.1 ל- 0.25

האם לדעתכם רק 15000 שח זה מספק על מנת להרתיע מהישנות מקרים דומים בעתיד של חברת הגז?
אני דורש 15000 שח לחשבון הועד.
2000 שח אלי.
2000 שח לשכנה.

והאם לתבוע גם על המקרה של סבתא שלי - קשישת חסרת הישע באותה תביעה?

היום 07 אוגוסט 2009 השכנה מקומה 4 מודיעה לי שדיברה עם הגברת שאף אז הרגיעה את אמי - כמו "ריח הגז זה בסדר" ואף גרמה לאמי לצאת נגדי בטענה שאני סתם מנסה לתבוע על כלום (דבר שהוכח לאחר שנודע שיש תביעה שכל אותה עת צדקתי - מאותו רגע לא שומעים יותר את הבחורה מטלפנת אלינו לבקש אפילו סליחה). אותה נציגה בכירה של החברה יודעת להשתמש במשפטים מרגיעים על מנת לנסות ולמנוע כוונה של תביעה וכך בצורה מפליאה השכנה היום מודיעה לי שאין לה כוונה לתבוע אותם. אני בכל מקרה סבלתי קשות מהנושא ולא מוכן לוותר על כך.
אודה על מענה. זה בבית משפט לתביעות קטנות אלא אם אתם חושבים שיש צורך בשלום?

כמה הערות חשובות:

ל.ר. 07/08/09
אני לא מועסק מזה 6 חודשים.
כך שאין לי כסף כל כך להזכיר יועץ מומחה וכד'.
טרם הגשתי תביעה. נתתי לחברת הגז להגיב תוך 15 ימים להסבר כיצד הן בקומה 4 אצלנו והן בקומה 4 בבית סבתי הייתה דליפה שנמשכה כל כך הרבה זמן? ולמרות בקשות חוזרות ונישנות החברה ניסתה בכל דרך להסיר אחריות, לבצע עבודה רשלנית, אפילו שהתרעתי לאחר המקרה של מקרה I ביצעה פעולה חמורה מעין כמותה למערכת הגז והתרשלה רשלנות של ממש מאז נשלח אליה (ואל משרד התשתיות הלאומיות ומבקר המדינה וארגון אמון הציבור) בדבר המקרה של ריח חריף. במשך 15 ימים לא עשתה כל פעולה לטיפול בנושא.
כמו כן...
דרישה לחוות דעת מקצועית בנושא? בייחוד כאשר מדובר על כך שייתכן וגם משרד התשתיות בכבודו ובעצמו לא פעל כשורה כי כל ההתרעות נשלחו גם למשרד התשתיות והתשובות שקיבלתי ממנהלת פניות הציבור שם היו הזויות. דבר שיקשה על מציאת אדם שעלול לסכן את רשיונו בשל התביעה כנגד משרד התשתיות הלאומיות - שהוא הגורם האמון גם בחידוש רשיונות לאנשי המקצוע השונים וקידומם באם ירצו בכך.

חדשות:
בבדיקה של 6 מתוך 9 דיריים (היתר פשוט לא נתנו לי את החשבונות הגז של החודשיים האחרונים שבקשתי מהם) מתברר שמאז ה"החלפה" שהתבצעה ב- 13/07/2009 ועד ה-02/08/2009 בלי יוצא מן הכלל בממוצע כל ששת הדיירים שילמו ב- 76.32% יותר מהצריכה הרגילה שלהם לפני כן. ולא מדובר על קיצון אחד בממוצע אלא שכולם באופן ניכר בתקופת הזמן הקצרה של 21 ימים (שמתוכם 3 שבתות ו-3 ימי שישי) כמות זהה או כמעט זהה לצריכה של 41 ימים (שמתוכם 6 שבתות ו-6 ימי שישי). דבר הזוי בפני עצמו וחמור בפני עצמו.

רעש מהשכנים

מארק 06/08/09
שלום.
השכן שלי נוחר נוראי במשך כל הלילה. בגלל זה אני מתאורר באמצע הלילה ובקושי נרדם אחרי זה.
השאלה שלי היא האם החוק מתייחס לנחרני כי לכל רעש אחר שאפשר להתלונן אליו או זה דבר טבעי שאי אפשר לעשות איתו כלום?
האם אפשר לבדוק בעצמי את עוצמת הרעש באופן רשמי?
האם צריך להזמין איש מקצוע ממכון התקנים או מכל מוסד אחר בשביל זה?

רעש משכן נוחר

עו"ד יקי רנד מנהל 07/08/09
החוק מתייחס לעוצמת רעש, וקובע מהו מפלס הרעש המותר, ובאיזו תדירות.
במידה ונחירותיו של הכשן מדירות שינה מעיניך, בהחלט יש מקום לזמן איש מקצוע אשר ימדוד הרעש, ויקבע האם רעש זה חורג מגבולות החוק.
מעבר לכך, גם אם מדובר ברעש אשר אינו חורג ע"פ דרישת החוק, ניתן לתבוע בשל מטרד בלתי סביר, בטענה כי הוא פוגע לך באיכות חייך, ובשימוש הסביר בדירתך.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תביעה בגין הצתת מכוניות

דורית מ 06/08/09
האם ניתן לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות נער בן 17 שהודה במשטרה שהצית 2 רכבים שלי? האם ניתן לתבוע את הוריו?
עד איזה סכום?

תביעה לפיצויים בגין הצתת מכוניות

עו"ד גיל קראוס 06/08/09
דורית ערב טוב,

וודאי כי ניתן להגיש נגדו תביעה לפיצויים בגין הנזקים שנגרמו לך עקב הצתת המכוניות ואף תוכלי לעשות שימוש בהודאתו במשטרה (ואם יש נגדו גזר דין שמרשיע אותו - מה טוב).
בבית המשפט לתביעות קטנות הסכום המקסימאלי אותו ניתן לתבוע הוא 30,000 ש"ח.

תאונת דרכים – ת. חדר מיון בלבד

מתעניין 06/08/09
שלום,

כמה חברת ביטוח משלמת פיצוי בגין נזקי גוף כתוצאה מתאונת דרכים (קלה) כאשר כל התיעוד הרפואי מסתכם בתעודת חדר מיון?

האם יש הבדל בין סכום הפיצוי לילדים ולבוגרים?

תודה מראש

תגובה

sh 06/08/09
גובה הפיצוי נגזר מגובה הנזק. כאשר היה פינוי לבית חולים נראה כי נגרם נזק (ולו מינימאלי)ו ניתן לקבל פיצוי בגוב הנזק. באשר לילדים הרי שכאמור לעיל גובה הפיצוי נגזר מהנזק שנגרם ומגורמים נוספים גיל הנפגע, ובמקרה של מבוגר עובד הפגיעה בכושר ההשתכרות של וכו'

תיק

שולי 05/08/09
האם יש לי זכות לבקש מעורך הדין שלי את התיק תביעות (ת.ד) למספר ימים ? האם הוא חייב לתת לי?האם ייעוץ מעורך דין אחר עולה 1500 שח?

הוצאת תיק מעורך דין

עו"ד גיל קראוס 06/08/09
שולי שלום,

עו"ד אינו יכול להתנגד להעברת התיק לעו"ד אחר (במגבלה של תשלום שכר טרחה) אך אין מקור חוקי לחייבו להוציא את התיק ממשרדו למספר ימים לצורך בדיקה של גורם חיצוני.
לעניין עלויות הייעוץ, הרי שהעלויות שונות מעורך דין זה לעורך דין אחר וישנן אף כאלו שלא גובים כלל עבור פגישת ייעוץ, הכל בהתאם להחלטת עורך הדין ולנסיבות.

החלקה במדרגות הקניון

שולה 05/08/09
שלום רב,לפני כשמונה חודשים הייתי בקופת חולים שממוקםבקומה שלוש בקניון,ביקרתי אצל רופא קרדיאולוג כשיצאתי המתנתי ליד המעלית דקות ארוכות אך המעלית עלתה וירדה לקומות התחתונות בעיקר ל-2 ו-1 החלטתי לרדת במדרגות ירדתי 3 או ארבע מדרגות ואז החלקתי נפלתי על הגב וצרחתי מכאבים.אינני יודעת כמה זמן הייתי במצב הזה .ניסיתי לצעוק לעזרה אך אף אדם לא שמע אותי(יש לציין שהמדרגות ממוקמות בתוך חדר עם שתי דלתות ממתכת)לבסוף קמתי בכוחות עצמי ועליתי בשארית כוחותיי למחלקה שממנה ירדתי.בבדיקה שנערכה לי ע"י רופא אורטופד ובדיקת מיפוי עצמות התגלה לי שבר בעצם הזנב סבלתי כאבים איומים במהלך ארבעה חודשים כולל 12 טיפולי פיזיוטרפייה עד היום יש לי כאבים איומים בזמן מאמץ שאלתי בבקשה האם אוכל לתבוע על עוגמת נפש וסבל רב?תודה לעוזרים.

נזקי גוף עקב נפילה במדרגות קניון

עו"ד גיל קראוס 06/08/09
שולה צהריים טובים,

אינך מציינת בשאלתך מדוע החלקת במדרגות. במידה וניתן להוכיח ששהחלקה נבעה עקב רשלנות הקניון, למשל שהיה פגם במדרגה או שהן היו רטובות או שהיה בהן כל מפגע אחר, ניתן לתבוע את הקניון ולא רק על עגמת הנפש אלא גם על כל יתר הנזקים שנגרמו ועשויים להיגרם לך בעתיד.

תגובה

sh 06/08/09
מהתיאור של המקרה והעובדות נראה שיש מקום ללכת להתייעצות עם עו"ד מומחה לנזקי גוף.

החלקה במדרגות

אילן לביא בע"מ 07/08/09
להלן מס' הנחיות שיוכלו לעזור לך בנדון-ראשית יש לצלם ולתעד את המפגע. מומלץ לך לבקש חוות דעת של מומחה בטיחות בנושא הליקוי שגרם לנפילתך. את חוות הדעת תוכלי לצרף לתביעתך במידה ותתגלה רשלנות כלשהיא אשר בעטיה נפגעת.
בהצלחה. אילן לביא בע"מ

פסולת הנגרמת מעצים של שכן

אורי 04/08/09
עצים של שכן המגיעים לגובהה של 20 מטר משירים כמות אדירה של פסולת מידי יום אין מצידו נכונות לטפל בכך אשמח לטפל דרך עו"ד מנוסה בתחום

תביעה בגין פסולת משכן

עו"ד גיל קראוס 04/08/09
אורי שלום,

במידה ואכן נגרם לך נזק עקב עצי השכן, בהחלט אפשר ועומדת לך עילת תביעה נגדו. עליך לפנות לעורך דין בתחום הנזיקין.

לעו"ד גיל קראוס

אורי 05/08/09
האם ניתן לקבל צו להורדת העצים+פיצוי בגין שעות העבודה הרבות הנדרשות לניקוי.

ספר בדיני נזיקין

שלי 04/08/09
שלום,
אמשח לקבל המלצה לספר טוב בתחום הפלת"ד

ספרים בנוגע לחוק הפלת"ד

עו"ד גיל קראוס 04/08/09
שלי שלום,

ישנם ספרים רבים בתחום ואינני יודע בדיוק למה את זקוקה. ישנם את הספרים הוותיקים של ריבלין ושל אנגלרד וכן את האוגדן של עו"ד צלטנר. ישנם גם ספרים חדשים יותר כמו של עו"ד אליעזר פני גיל

בקשר לרעש בשעות המנוחה ובשעות לא של מנוחה

רמי 04/08/09
אני מעוניין גם לדעת מבחינת חוק,בשעות שהן לא שעות מנוחה ובשעות של מנוחה,אם אני מעוניין לשמוע מוסיקה עד איזה עוצמות אני יכול?,למי שלא נוח לו על כל הוצאת רעש ללכת עם מד רעש?
תודה רבה,

מטרדי רעש

עו"ד גיל קראוס 04/08/09
רמי שלום,

כפי שהובהר לך בשאלתך לפני מספר ימים, ישנם מספר חוקים העוסקים במטרדי רעש ועליך להיות יותר ספציפי בשאלה.
בגדול, לגבי מטרדים, הכל זה גם שאלה של סבירות - באיזו תדירות מושמעת המוזיקה, באילו שעות, מה מידת הרעש שנגרם וכיוצ"ב.

ביטול צימר מצד בעל הצימר

יניב 04/08/09
ליפני כשבוע התקשרתי לבעל צימר באיזור נהריה ושאלתי אותו האם יש לו צימר פנוי משפחתי, הוא אמר לי שכן והבאתי לו מס' כרטיס אשראי
והזמנתי שני צימרים.תוך כדי השיחה המליץ לי בעל הצימר להשיג עוד זוג ואז כל התחם יהיה שלי.
כמובן לאחר חיפושים ומאמצים סגרנו גם את הצימר השלישי.
היום לאחר כשבוע התקשר אלי בעל הצימר ואמר לי כי הוא נאלץ לבטל אותי מכיוון שלקוח אחר רוצה לעשות אצלו חינה בתאריכים שלנו
ולכן מכיוון שעליו הוא מרוויח יותר הוא מבטל אותנו(שלושת הזוגות עם הילדים) .
כמובן שהתרעמנו על כך ולכן שאלותי הם:
האם אני יכול לתבוע אותו על עוגמת נפש?
האם מותר לא לבטל אותי בשביל לקוח אחר?
היכן הגנת הצרכן במקרה זה?
עלי לציין שבמשך כל הערב חיפשתי צימרים והכל מלא הוא ממש דפק לי ולחבריי את הטיול.
אשמח לקבל קצת יעוץ בעניין זה
בתודה מראש יניב
אשמח לקבל

ביטול הזמנת צימרים

עו"ד גיל קראוס 04/08/09
יניב שלום,

נא הפנה את שאלתך לפורום דיני צרכנות.

קביעת המלל לעניין תביעה נזיקית

יניב 03/08/09
שלום-- נפלתי ברחוב בדרך לעבודה ונקבעו לי 10 אחוזי נכות לצמיתות-שאלתי היא האם קביעת המלל תקפה לגבי התביעה הנזיקית שלנגד העירייה? או שיש באפשרותי להגיש חוות דעת רפואית מטעמי? ומנגד האם באפשרותי במקום חוות דעת רפואית להגיש את קביעת המלל?? תודה לעוזרים

תגובה

sh 04/08/09
יניב שלום
קביעת המלל אינה מהווה חוות דעת רפואית לעניין התביעה הנזיקית נגד הערייה, יהיה עליך לצרף לתביעה נגד העירייה חות דעת רפואית.

פגיעת שוטר

עו"ד צעיר 03/08/09
שלום,

כבר שאלתי בעבר, אולם מאחר וקיבלתי מס' תשובות סותרות אני פונה בשנית.

בן דודי הינו שוטר במשטרת ישראל. במהלך מרדף אחר חשודים מעד עקב בור אשר היה במדרכה ונפגע בידו.

משרד הביטחון קבע כי כתוצאה מהתאונה נותרה לו נכות צמיתה בשיעור של 10%.

השאלה שלי היא, האם אני יכול להגיש כעת תביעה כנגד העירייה, אשר בתחום שיפוטה התרחשה התאונה, בגין רשלנות (בור במדרכה) או שמא אין אפשרות כזו?

תודה מראש

פגיעת שוטר

עו"ד יקי רנד מנהל 04/08/09
נדמה לי כי השבתי לך בעבר בפורום זה על שאלתך, ואעשה זאת בשנית.
ניתן להגיש תביעה נזיקית כנגד הגורם המעוול, במקרה זה, העירייה, ולדרוש מלוא ראשי הנזק המקובלים בתביעה נזיקית.
עם זאת, למדינה קיימת זכות שיפוי בדין, לחזור אל הגורם המזיק, ולהיפרע ממנו עד לגובה התגמולים המשולמים על ידה.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פגיעה במהלך עבודה

מתעניין 03/08/09
נפגעתי במהלך עבודתי. ממקום העבודה פוניתי על ידי אמבולנס לבית חולים.

רציתי לדעת , מי אמור לשלם את החוב למד"א בגין הפינוי, האם המעביד שלי או ביטוח לאומי?

פגיעה בעבודה

עו"ד יקי רנד מנהל 04/08/09
ביטוח לאומי צריך לשלם, ובלבד כי תאונת העבודה דווחה ואושרה במל"ל כתאונת עבודה.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם יש עילה לתביעה עקב פציעה בבריכה?

רונן 02/08/09
שלום רב.שבוע שעבר ביקרנו אני ומשפחתי בבריכה אשר יש בה גם מגלשות מים.בשלט שהיה מוצב לפני המגלשות היה רשום כל מה שאסור ושמותר להתגלש רק בשכיבה או בישיבה.הבן שלי עלה פעם ראשונה בשכיבה וכשהגיע למטה במהירות בלע הרבה מים.בפעם השנייה הוא החליט לשבת ולא לשכב וכשהגיע למטה הוא פשוט התהפך קדימה וכתוצאה מכך קיבל מכה בסנטר אשר "נפתח לו עקב כך".זה נגמר כמובן במוקד חרום עם תפרים,כאבים,עוגמת נפש ואולי כנראה לצלקת שתישאר לו תמיד.שאלותיי בבקשה אליכם הם;1.האם יש עילה לתביעה?2.האם בכך שהוא ישב כאשר הוא התגלש והתהפך קדימה והתוצאות ידועות,יש עילה חזקה יותר לתביעה?3.היה רשום בשלט  שמותר רק לילדים מגיל 10 ומעלה לעלות למגלשות ולבני בע"ה ימלאו 10 שנים בעוד חודשיים,האם עובדה זאת יכולה "לשחק" לרעת התביעה?אציין ואוסיף שלפני שמתגלשים יש שומר שלא שאל כלום לגבי הגיל של בני.4.מה בקשר לביטוח של ביה"ס?תודהרונן.

פציעה בבריכה

עו"ד גיל קראוס 04/08/09
רונן צהריים טובים,

קשה לקבוע האם עומדת לך עילת תביעה מבלי לשמוע את מלוא הנסיבות. למפעילי בריכה יש אחריות כלפי המתרחצים ואם הם הפרו חובה זו הם חייבים לפצות את הנפגע בגין רשלנות. מצד שני, לא כל נזק שאירע בתחומי הבריכה מחייב בהכרח את מפעילי הבריכה.
אינני יודע מה גרם לבנך להתהפך, אבל אם אין מדובר בפגם כלשהו במגלשה אינני יודע מהי טענת הרשלנות נגד מפעילי הבריכה.
לעניין פוליסת תלמידים, הרי שהיא מכסה גם תאונות שאירעו מחוץ לבית הספר, אך התגמולים בה מוגבלים לרכיבים מסוימים כמו היעדרות מבית הספר ונכות לצמיתות.

פגיעה בבריכה

אילן לביא בע"מ 07/08/09
מציע לך לצלם את המקום ולפנות ולקבל חוות דעת של מומחה בטיחות . במידה ותתגלה רשלנות תוכל לתבוע.
בהצלחה. אילן לביא בע"מ

תביעה כתוצאה מנפילה מהכסא

עופר 02/08/09
לקוח שביקר בחנות שלי התיישב בכסא לאחר מספר פעמים שישב וקם הוא ישב ונשען לאחור בחוזקה,כתוצאה מכך משענת הגב התכופפה כלפי מטה והלקוח נפל,הכסא קיים כמה שנים והוא תיקני,האם יכולה להיות תביעה כנגדי כתוצאה מהנפילה?

נפילה מכיסא בחנות

עו"ד יקי רנד מנהל 03/08/09
בעקרון, מתוקף היותך בעל החנות והגורם אשר מחזיק בכיסא, חלה עליך חובת הזהירות, למנוע מקרים כאלו, ולצפות פגיעה בלקוחות אשר מבקשים לעשות שימוש ברהיטים בחנות.
עם זאת, מס' הסתיגויות.
ראשית, במידה וקיים פגם יצרני בכיסא, אזי, יתכן ותוכל להפנות האחריות אל עבר היצרן. אתה רושם כי מדובר בכיסא תיקני, אך מנגד משענת הגב לא אמורה להתכופף.
שנית, יתכן וקיימת רשלנות תורמת מצד הלקוח אשר עשה שימוש בלתי סביר בכיסא.
שלישית, לצורך הגשת תביעה, יש להוכיח נזק, ואם מדובר בנפילה בלבד, ללא פגיעה פיזית אמיתית, אין מקום לחשש.
רביעית, במידה וקיים לך כיסוי ביטוחי בבית העסק, אזי, אם הדבר יתפתח לכדי תביעה רצינית, יתכן ותיאלץ להשתמש בכיסוי זה.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נפילה מכיסא

אילן לביא בע"מ 07/08/09
ממליץ לצלם את הכיסא, לשמור את החשבונית ואת פרטי היצרן. אם תוגש נגדך תביעה בעתיד תוכל לצרף את יצרן הכיסא כצד שלישי. בהצלחה. אילן לביא

בקשר לרעש בשעות המנוחה

רמי 02/08/09
אני מעוניין גם לדעת מבחינת חוק,בשעות שהן לא שעות מנוחה,איזה סוגי רעש מותר לעשות,למי שלא נוח לו על כל הוצאת רעש ללכת עם מד רעש?
תודה רבה,

רעש

עו"ד יקי רנד מנהל 03/08/09
קיימים מספר חוקים המסדירים את נושא הרעש, לרבות מפלס הרעש המותר, שעות הרעש וכיו"ב.
במידה וקיימת לך שאלה קונקרטית אתה מוזמן לשאול.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

חבטה בפרצוף באמצעות כדורגל בחוף ים

מלי 02/08/09
שלום רב, היינו מספר חברות בחוף ים בעיר X, שכאשר בצד שיחקו בחורים בכדורגל ושהערנו להם לאחר שמספר פעמים הכדור הגיע אלינו שיזהרו הם טענו שהם לא אשמים שהשערים של הכדורגל שם. (שערי כדורגל בחוף בעיר X) . בקיצור לאחר זמן אחת מחברותי חבטה זבטה בפנים בפרצוף בראש ובאף. המכה היית חזקה וכולנו צרחנו עליהם.
הזמנו חובש חוף שיבדוק אותה וגם פנינו לפיקוחח החוף שיטפל באנשים שמשחקים שם.
השאלה היא. א. מקווה שתרגיש טוב זה הכי חשוב.
ב. האם זו הילה לתביעה מאחר וזה חוץ ציבורי ולא משחקים כדורגל שם.
ומי האשם האנשים ששיחקו. כדורגל ?? הייתי צריכה לקחת פרטים מהם??
האם אשם הפקוח האחראי על החוף שהוא גם מלווה עם משטרת ישראל?? או עיירת העיר X שהיא בעצם אישרה דבר כזה בחוף מתרחצים??
מה עושים במצב כזה.??האם לתבוע להגיש מכתב .
והכל תלוי כמובן בבריאות החברה. חזרנו עם עוגמת נפש רבה . ותסכול ועצבים וחברה שעדיין כואב לה הראש האף והפנים ואמרה לעצמה שלא תתקרב לחוף כזה . ***** אשמח לקבל תגובה איך להתנהג במקרה זה. תודה מראש

פגיעת כדור בים

עו"ד יקי רנד מנהל 03/08/09
בעקרון, הגוף האמון על בטיחות המתרחצים בחוף מוכרז, הנו העיריייה או רשות מקומית, אשר החוף נמצא בשטחה.
החוק מסדיר את חובותיה וסמכויותיה של הרשות, לרבות נושא הסדרת פעילות ספורט בחוף.
במידה ומשחק הכדורגל היה מותר בחוף, בין היתר על דרך הצבת שערים, אך הוא סיכן את המתרחצים בחוף מפאת קרבתו אליהם, יתכן וקיימת רשלנות ו/או הפרת חובה חקוקה מצד העירייה, אשר יכולה להצמיח אחריות לנזקי חברתך, וזאת מבלי לגרוע מאחריות אלו אשר שיחקו.
מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בדיני נזיקין, לצורך גיבוש קו פעולה.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תאונת דרכים

אירית 02/08/09
התביעה נגד קרנית.האם מקובל להחתים את התובע על טופס ויתור סודיות לטובת עורכי הדין של קרנית? האם עו'ד שמייצג אותנו אמור ליידע אותנו שהטופס מיועד לכך או שעל אחריותנו לקרוא מה כתוב?

ויתור סודיות רפואית

עו"ד יקי רנד מנהל 02/08/09
לצורך הגשת תביעה כנגד קרנית, בהחלט נדרשת חתימה על טופס ויתור סודיות רפואית.
עוה"ד צריך להסביר לכם במה מדובר, אולם כניסה לפרטי פרטיו של המסמך, איננה מתחייבת, אלא אם כן אתם מבקשים זאת.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תביעה נזק

אמיר 01/08/09
שלום
בעת נופש הילד שלי בן 5.5 זרק כדור ברזל על ראשו של אחיו, כדורי הברזל הונחו ללא השגחה וללא תיחום,הילד חשב כי כדורי ברזל אלו הם משחק,בתביעה שהגשתי טען הנתבע כי אני התרשלתי בכך שלא השגחתי על הילד בעת מעשיו לכן אני אשם,שאלתי היא האם כדורי ברזל שהונחו ברחבה ללא השגחה ואפילו נקראו עמדת כדורי ברזל הילד חשב כי אלו כדורי פלסיק וזרק אותם מטילה עלי את האחריות לנזק של אחיו? האם המלון אינו אחראי על כך שלא יונחו כדורי ברזל ללא השגחה? האם לי לא מגיע נופש מסודר? האם אני אשם או שיש למלון אחריות?

נזק במלון

עו"ד יקי רנד מנהל 02/08/09
קשה להעניק לך תשובה סדורה ומלאה, מבלי להכיר את כל פרטי המקרה.
אוכל רק להתייחס למספר נקודות חשובות אשר יכולות להשליך על נושא האחריות.
גילו של אחיו של בנך עליו נזרק הכדור.
האם בנך היה מלווה עם הוריו.
האם קיים שילוט במקום בולט הסמוך לעמדת כדורי הברזל, המפרט כללי השימוש בעמדה, לרבות כללי בטיחות, גיל מינימום וכיו"ב.
היכן ממוקמת העמדה ביחס לשאר מתקני המלון.
בכל מקרה, כדי להתייעץ עם עו"ד המתמחה בנזיקין, לצורך הבהרת התמונה המשפטית.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נזקים ברכב כתוצאה מפגמים ובורות בכביש

מור 01/08/09
ברצוני לדעת כך אני עובד במקום מסוים וכל יום אני נוסע לעבודה עם הרכב הפרטי שלי לפני כחצי שנה התחילו הגיחון בעבודות תשתית לאורך רחוב שלם מיותר לצין איך הרחוב נראה פשוט זוועת עולם אני יוסיף שהדיירים ברחוב כבר התלננו על כך זהו איזור מאוכלס לכל אורכו ובנוסף לעוגמת נפש שנגרמת לדיירים ולעוברים ברחוב שכולו הרוס נשקפת סכנה לילדים הרבים שמסתובבים שם
שאלתי היא כאזת אני עובר שם כל יום ובחצי שנה אחרונה בלבד החלפתי פעמים ציריות קפיצים שהמכונאי שלי אמר לי בפירוש שזה בהחלט כתוצאה מזה מכיון שאני עובר שם לפחות שש פעמים ביום
האם אני יכול לתבוע את חברת הגיחון על הנזקים שנגרמו לי מכך ואםכן היכן ולמי אני מגיש את התביעה ואיזה הוכחות אניצריך לספק בנוסף לאישור מהמכונאי שמטפל ברכבי כשנתים +
ומה בנוגע ל במידה וירצו כמה מתושבי ברחוב אשר להערכתי גם הם ספגו נזק לא קטן ירצו להצטרף לתביעה.

נזקים לרכב עקב כביש משובש

עו"ד יקי רנד מנהל 02/08/09
באופן עקרוני, הקבלן מבצע עבודות התשתית, הוא הגורם האמון על בטחון התושבים באיזור ביצוע העבודות, לרבות אלו המתגוררים בסמוך למוקד העבודות, ולמשתמשים בדרך, כל זאת מבלי לגרוע מאחריותה של העירייה לנעשה בשטחה.
על הקבלן האחריות לגדר ולאבטח מקום ביצוע העבודות, על מנת להרחיק האנשים מהסכנה, ועליו אף האחריות להציב שילוט בדבר ביצוע העבודות, וכי מדובר בכביש משובש.
במידה והכביש בו מתבצעות עבודות התשתית, פתוח לנסיעה, וחרף העובדה כי אתה נוסע באיטיות ובזהירות, נגרם נזק לרכב, אזי, יתכן ושיקול דעתו של הקבלן בפתיחת הכביש הנו שגוי מיסודו, מה עוד ואתה טוען כי אינך הניזוק היחיד.
אני ממליץ לך להיוועץ בעו"ד העוסק בדיני נזיקין, על מנת לבחון סיכויי התביעה, ובמידת הצורך לצרף נפגעים נוספים.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

פנצ'ר בגלגל

רומן 01/08/09
לחברי הפורום שלום, לאחרונה נתקלתי בבעיה שחוזרת על עצמה. בלילה מפנצ'רים לי את כל הגלגלים ברכב, הגשתי תלונה נגד האדם שבו אני חושד, אך כרגע אין תזוזה מצד המשטרה. אז שאלתי היא כזאת, במקרה שאני מציב מצלמת וידאו שמצלמת את האנשים שעושים את זה, מהם הפעולות שעומדות לרשותי לאחר זה. האם עוד תלונה במשטרה, תביעה נגד הבן אדם בבית משפט ? איך הכי חכם לעשות את זה ?

טיפול בבעיה

עו"ד אליהו קייקוב מנהל 02/08/09
רומן שלום,
אכן בעיה שקיימת ולצערי אף מוכרת. ניתן לקחת את הצילום למשטרה על מנת לעזור להם להתקדם בחקירת התלונה אך לא הייתי ממתין בהכרח לסיום החקירה שיכולה לקחת זמן. אם תצליח לצלם את המעשה ואת המבצע באופן שניתן יהיה לזהותו לאחר מכן בבית המשפט, הייתי ממליץ על תביעה נזיקית. עם הצילום יש לשקול אף צעדים משפטיים להרחקת הגורם הנ"ל מקרבתך, לרבות מטלטליך.

בהצלחה!

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

דילוג לתוכן