פורום דיני נזיקין
שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.
אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.
תביעה בגין עלילה
שכן ביקש נגדי צו הטרדה מאיימת, ובבית המשפט השופט קבע שהוא לא אמר שום טענה נגדי, הוא סתם רצה לגרור אותי לבית משפט, וכן שהוא האלים, ושאף התנהג כלפיי באלימות בבית המשפט וממילא התלונה נדחתה על הסף
האם אני יכול לתבוע פיצוי על עגמת נפש?
תביעה בגין הגשת בקשה ללא בסיס
שלום רב,
אאלץ להפנות אותך שוב שכן הפורום הרלוונטי לשאלתך הוא פורום לשון הרע, שם תוכל לבדוק האם ניתן לתבוע אותו בגין לשון הרע או בגין עילה אחרת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תחשיב נזק לנפטר
חישוב נזק לאדם שנפטר במהלך המשפט
שלום רב,
אם יש קשר בין הפגיעה והפטירה אז יש לקחת הפסדי שכר גם לאחר מועד הפטירה.
אם אין קשר בין הדברים אז למעשה החישוב הוא רק עד מועד הפטירה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הטעייה בקניית מטבח
ביקשתי לדבר עם מנהל הסניף, אמרו שיחזור אלי והוא לא חזר במשך יומיים, לאחר כמה ניסיונות הוא לבסוף חזר אלי, ולהפתעתי (או שלא) אמר לי שמעולם לא הובטח לי שזה יהיה החומר של ארונות המטבח שכן הם כלל לא עובדים עם אותו חומר שכן מטבח כזה היה עולה פי שניים ממה ששילמתי.
ביקשתי ממנו לבטל את העסקה מיידית ולהחזיר לי את כספי המקדמה, הוא אמר שאין בעיה רק דמי ביטול עולים 2000 ש"ח וזה רשום בחוזה שחתמתי
האם ניתן לעשות משהו?
אי התאמת מטבח למפרט שהוזמן
שלום רב,
נא הפנה את שאלתך לפורום צרכנות / תביעות קטנות באתר.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נפילה בעבודה
נפלתי בעבודה מהכיסא כשהתיישבתי
סובלת מכאבים בגב כתפיים ועוד..
ביטול לאומי הכיר בזה כתאונת עבודה
ושילם לי דמי פגיעה.. כעת לאחר 3 חודשים אני מקבלת דמי מחלה כי טרם חזרתי לעבודה.
מטופלת בפיזיותרפיה תרופות מרפאת כאב ועוד..
האם יש עילה לתבוע את מקום העבודה לפיצויים?
תביעת רשלנות נגד מעביד בגלל נפילה מכיסא
שלום רב,
אם הכיסא היה תקין ואי אפשר להצביע על רשלנות אחרת של המעביד, הרי שלא עומדת לך עילת תביעה בנזיקין.
אם היה פגם בכיסא או בעיה אחרת שגרמה לך ליפול ושאיננה בגלל אשמתך, יכול וניתן להגיש תביעה נגד המעביד או גורם אחר.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נפילה בקניון
שלום רב
ביתי בת ה-12 נפלה בקניון הדר עקב חלק של בלטה שחסר (חור בבלטה) , פינו לה מהקניון אמבולנס לבית חולים.
לאחר צילום מדובר במכה יבשה מאוד כואבת, היד במתלה.
האירוע תועד וצולם.
יש מה לעשות בנידון?
החלקה של ילדה בקניון
שלום רב,
בהנחה ואכן קיים מפגע במקום (ולפי תיאור הנסיבות נראה על פניו שיש כיוון למפגע) הרי שאפשר לתבוע ברשלנות את בעלי הקניון ו/או גורמים אחרים.
יחד עם זאת, מאחר ומדובר במכה יבשה בלבד ובהנחה שהכאבים יחלפו, הרי שמדובר בנזק קטן יחסית וגם הפיצויים שייפסקו יהיו בהתאם.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נזק.
נזק בגלל אתר בנייה סמוך
שלום רב,
אם מדובר במפגעים שחורגים מהחוק, כמו מפגעי רעש ועוד, יכול להיות שניתן להגיש תביעה בגין המפגעים. לפני כן כדאי לפנות בתלונות בעניין גם לרשות המקומית.
אם המפגעים ו/או הבניה גורמים לירידת ערך הנכס שלך, יכול להיות שגם בעניין זה תוכל לפנות לקבלן המבצע ולקבל פיצוי כלשהו.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה על ברית מילה
תביעה בגין ברית מילה
שלום רב,
אינני רואה דרך שבה תוכל להגיש תביעה בעניין. הוריך הם האפוטרופסים שלך כל עוד הינך קטין ולכן רשאים לקבל את ההחלטות בכל הנוגע לגופך, כל זאת במידה שמדובר כמובן בהחלטות סבירות.
במקרה של ברית מילה שנעשית באופן רגיל וקבוע, אי אפשר יהיה לטעון שמדובר בהחלטה לא סבירה של הוריך.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דילגתם על השאלה שלי – אשמח לקבל התייחסות
דילגתם על השאלה שלי ואשמח לקבל תשובה או התייחסות. השאלה היתה:
תודה רבה.
תביעה לביטוח לאומי במקרה של נכות נמוכה
שלום רב,
ראה את תשובתי מטה לפני מספר דקות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלתי לא הובנה
מה ניתן לעשות במקרה של הצגת שאלה לנבדק המבוססת על קביעה עובדתית ( קיומו של מסמך רפואי לכאורה) שאינה נכונה?
תודה
הטעיה של מומחה רפואי במהלך בדיקה
שלום רב,
קודם כל, ככל וההליך יגיע לשלב ההוכחות, כמובן שניתן יהיה לעמת את המומחה של הצד השני בחקירה מול המסמכים הנטענים.
בשלב הזה, אפשר אולי לנסות ולהגיש לבית המשפט בקשה לפסול את חוות הדעת בגלל ההטעיה, אם כי בית המשפט יכול לקבוע שאין בכך משום סיבה מספקת כדי לפסול את חוות הדעת.
קח בחשבון שממילא מדובר בחוות דעת מטעם הנתבע, כך שסביר להניח שכל מומחה מטעם הנתבע יכתוב את הדברים שפחות טובים לך. אם ממילא הפערים בין חוות הדעת גדולים ובית המשפט ימנה מומחה מטעמו, אז כדאי לשקול יחד עם עורך הדין שלך האם יש טעם בכלל להתעסק עם חוות הדעת הנגדית ולהגיש בקשות בעניין או למקד את המיקוד בחוות דעת מומחה בית המשפט שימונה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נפילה ברחוב
הלכתי אתמול בלילה בשביל להולכי רגל נפלתי ושברתי את היד.
עכשיו ניגשתי למקום וראיתי שבשביל יש בורות קטנים שככל הנראה הם הסיבה שנפלתי.
האם אני יכולה לתבוע את העירייה?
תביעה כנגד העיריה בגין נפילה ברחוב
שלום רב,
ניתן לתבוע את העיריה אם נפלת בגלל בור / מכשול אחר בדרך, וכן ככול שלא הייתה תאורה מספיקה אשר היה בה כדי למנוע את התאונה.
אני מציעה לך לתעד ולצלם את המפגע עליו מעדת.
בהצלחה.
האם כדאי לתבוע
אני רוצה בהמשך להגיש גם תביעת נזיקין נגד המעביד - האם יש קשר בין התביעות?
תביעת נכות לביטוח לאומי במקרה של נכות נמוכה
שלום רב,
אני לא רואה סיבה שלא תגיש תביעת נכות. הרי יש סיכוי שיקבעו לך נכות שהיא כן מזכה בתשלום (9% ומעלה) ומצד שני גם אם יקבעו לך נכות נמוכה יותר, לא נגרם לך שום נזק, לפחות ניסית...
לשאלתך לעניין התביעה הנזיקית, הקביעה של ביטוח לאומי בנוגע לנכות איננה מחייבת בהליך הנזיקין, אבל היא יכולה לתת אינדיקציה מסוימת.
בנוסף, צריך לקחת בחשבון שכל תשלום שתקבל מהמוסד לביטוח לאומי יתקזז בתביעה הנזיקית.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
טענה
לפני כ-10 שנים עבדתי בעבודה מזיקה והייתי חייב לעבור בדיקות תקופתיות אצל רופא תעסוקתי. לא ידעתי את זה.
אחרי כ-10 שנים אובחנתי במחלת מקצוע עקב חשיפה בעבודה זו (אין התיישנות). הוכח שכבר אז לפני כ-10 שנים חליתי במחלה זו, אך לא ידעתי ולא אובחנתי. יש לציין שאסור להמשיך בעבודתי עם אבחנה זו, כלומר, אם אובחנתי בזמן, הייתי חייב לעזוב את העבודה מיידית והייתי מקבל פיצוי בגין הפסד שכר, עתיד.
הבעיה לכאורה היא שליום האבחנה באיחור כבר לא עבדתי וביהמ"ש לא רואה הפסד שכר.
אם יש טעם לטענתי שעקב כך, שמעביד לא הפנה אותי לבדיקות תקופתיות למרות למספר רב של דרישות משרד התמ"ת, לפיכך לא אובחנתי בתקופה של שכר גבוה ויתר על כך, פשוט לא מוצדק שהמעביד ירוויח ממעשיו הרשלניים בתקופה עבודתי בכך שלכאורה אין הפסד שכר (ביטוח לאומי הכיר שכר במלואה)? תודה רבה
הפסדי שכר בתביעה נזיקית
צהריים טובים,
הכלל הבסיסי בדיני נזיקין הוא השבת המצב לקדמותו ככל שניתן באמצעות הפיצוי.
אם לא נגרמו בפועל הפסדי שכר, אז לא יינתן פיצוי, גם אם המעביד התרשל וגרם לאיחור באבחון.
אם ניתן להוכיח הפסדים כלשהם בפועל, למשל שנאלצת להיעדר מהעבודה בגלל המחלה, שלא קודמת בכלל המחלה או הפסדים אחרים, רק אז בית המשפט יפסוק לך פיצויים עבור הפסדים אלו.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תקיפה מינית, ראיות חדשות מחזקות את העמדה שלי.
בחקירת המשטרה האדון, כמובן, הכחיש את הכל, ואפילו טען שלא מבצע טיפולים בסוג שהוא ביצע אצלי ולא מבצע כאלה טיפולים לנשים בכלל, לא חדר לי לשום מקום אינטימי ודיבוריו על מין היו רק לטובת מצבי הבריאותי. בפרקליטות סגרו את התיק ללא עיכוב.
בינתיים שכרתי חוקר פרטי, אשר ביים סיחה טלפונית עם לקוחה פוטציאלית של פיזיוטראפיסט (הסיחה הוקלטה) ובסיחה הזאת פיזיותראפיסת דיבר דברים שסתרו את הגרסה שלו בחקירת המשטרה בעיניין טיפולי נשים בחיזוק שרירי רצפת האגן וחדירות לנרתיק.
על סמך ההקלטה של סיחת הטלפון הגשתי ערר בפרקליטות. אבל אני שואלת: האם כדאי לחכות לתוצאות הערר (יש שם רע לפרקליטות בנוגע הגינות שלהם כלפי הנפגעים) ואחר כך להגיש תביעה אזרחית?
או שאפשר להגיש תביעה אזרחית על נזיקין כבר עכשיו?
תודה מראש,
לאה.
תביעה אזרחית בגין תקיפה מינית
צהריים טובים,
את יכולה להגיש תביעה אזרחית גם מבלי להמתין לתוצאות הערר, אבל יחד עם זאת, אם כבר הגשת ערר, לדעתי כדאי להמתין אולי בכל זאת יצא משהו מהעניין באופן שיסייע לך בהליך האזרחי.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נתבע מתחמק מקבלת כתב תביעה
הגשתי תביעת נזיקין לרכב שבבעלותי נגד נתבע שנכנס ברכבי מאחור.
לנתבע קיים ביטוח צד ג' דרך "ביטוח ישיר".
הגשת התביעה נעשתה בעזרת עו"ד מטעם חברת הביטוח רכב שלי.
הדיון בבית המשפט אמור להתקיים בשבוע הבא. אתמול התקשרו אליי מבית המשפט ודיווחו שאינם מצליחים להגיש את כתב התביעה לנתבע ולכן הדיון מתבטל. עוד נאמר שאני אאתר אותו ואתן לו את כתב התביעה אחרת הדיון מתבטל.
מהן זכויותיי וכיצד עליי לפעול? הרי ברור שהנתבע מתחמק בכל דרך ויהיה לי קשה לאתר אותו.
האם ניתן לתבוע את חברת הביטוח של הנתבע ולא את הנתבע עצמו?
האם אפשר לשנות את כתב התביעה ולדרוש כסף על עוגמת נפש ובזבוז ימי עבודה?
אשמח לחוות דעת,
תודה רבה.
מנסה לעזור
לא יודעת אם זה המצב אצלך, אבל כמה דברים: אין דבר כזה שלא ניתן לאתר אדם. בעיקר עם הרכב על שמו אפשר גם אפשר דרך משרד רישוי, משטרה, משרד הפנים. אפשר לפי מספר רכב.יש לך גם עו"ד.
אם אתה יודע כתובת רק האדון מסרב לקחת דבר מה בדואר
אז פשוט עושים דואר שליחים.
מהלך תביעה ללא יצוג, אפשר להתחרט ולהיות מיוצג ?
אם התחלתי תביעה משפטית ללא ייצוג עו"ד מול שכן
ואני רואה שהשכן עדיין עושה בעיות וסחבת מול כבוד השופט.בתירוצים שונים, לא ארשום כאן כי אולי הוא קורא.
אבל הוא מסכים להצעת בימש ואחכ מתחרט.
כל הזמן בא לדירה שלי..
אני יכול להתחרט ולמנות לעצמי עו"ד?
האם בכל שלב בתביעה אפשר לעשות כן?
ושאלה קצת אחרת: האם כשיש עו"ד אז ההתנהלות של השופט קצת יותר רצינית כי בכל זאת קולגה. כלומר שיש לעו"ד יותר "שיניים"מול השופט?
תודה רבה
התחמקות מקבלת כתב התביעה
צהריים טובים,
ראשית, אציין כי לא ברור לי מדוע עורכי הדין של חברת הביטוח פונים אליך בעניין. הם מייצגים אותך בעניין ועליהם לפעול בדרכים המקובלות לאתר את הנתבע ולבצע המצאה כדין.
לשאלתך, יש דרכים שונות לבצע המצאה. אפשר להוציא ממשרד הפנים אישור כתובת ולנסות לבצע מסירה אישית לכתובת הרשומה. אם לא מצליחים לבצע המצאה או שהוא מסרב לקבל, אז כדאי לקחת תצהיר שליח ובנוסף אפשר לבקש מבית המשפט תחליף המצאה באופן שלמשל הדבקת המעטפה עם כתב התביעה על דלת כתובתו של הנתבע תהווה מסירה כדין.
בכל מקרה לדעתי עליך לשוחח עם עורכי הדין של הביטוח ולהבין מה הם עושים בעניין וכיצד הם יפעלו לבצע מסירה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תשובה
אני לא עורך דין אבל שאלה פשוטה. מה נהג אשם קשור בכלל? ביתוח שלך מגיש בקשת תשלום עבור נזק שהוא גרם לרכב שלך לצד ג שלו. מה קשור שאת מגישה תביעה נגדו? הוא לא חייב שום דבר אם יש לו ביטוח צד ג. ביטוח משלם לך. היו לי תאונות וביטוח שלי פשוט שאל אותי אם אני מוכן שהם ישלמו וכל הסיפור. איך היגתם לתביעות נגד נהג ומשפטים???
איזה חשבון בנק
פתיחת חשבון בנק לטובת קטין
יהונתן שלום,
יש לפתוח חשבון על שם הקטין, חשבון שיעבור לבעלותו בגיל 18.
שאלה
האם דרך פעולה כזו היא לגיטימית או שהיא אסורה?
חקירת מומחה בית המשפט
יוסי שלום,
ככלל מומחה לא רשאי להטעות, לשם ההטעיה. במצב כזה על עורך הדין של התובע להתנגד לשאלה או לבקש להציג את המסמך עליו מסתמכים לתובע, בעת החקירה.
עץ מסתיר שמש
1. האם לפי דין בעלי חלקת העץ חייבים לכרות ענפים הפולשים אלינו?
2. האם. זכותנו לבקש שיכרתו את העץ שמסתיר לחלקה שלנו את אור השמש? או לפחות שיגזמו מחצית מגובהו 25 מטר.
עץ אשר מהווה מטרד
שלום רב,
יש לגזום חלקי העץ אשר יוצאים מהרכוש הפרטי.
ככול והעץ מפריע לאור השמש וכו' יש לפנות לבעלים בבקשה להסרת המטרד.
שכר טרחה לעו"ד מול ביטוח לאומי
יש טבלה בביטוח לאומי שמראה כיצד לחשב , לא הצלחתי הבין איך לחשב
ובביטוח לאומי הפקידה טענה שאין ביכולתה להבין את הטבלה
אשמח למענה כדי לפתור את הסוגיה תודה רבה
שכ"ט עו"ד בביטוח הלאומי
יקיר שלום,
השאלה כללית מידי - לא אוכל לסייע לך בחישוב, היות ולא כתבת איזה ייצוג העניק לך עורך הדין בביטוח הלאומי.
נזק
ואם
עץ המהווה מטרד
גידי שלום,
בעלי העץ צריכים להסיר את המטרד ולגזום את הענפים אשר יוצאים מהשטח אשר בבעלותם.
למי משלמים?
או שיכול להיות משולם ללקוח והלה יעביר לעו"ד את חלקו (שכ"ט מע"מ והוצאות)?
תשלום פיצויים מחברת הביטוח
שלום רב,
המקובל הוא שחברת הביטוח מעבירה את הפיצוי לעורך הדין המייצג והוא מעביר ללקוח לאחר ניכוי שכר הטרחה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פיצויים לקטין
בפסק דין שנותן תוקף להסדר פשרה, בתביעת נזיקין (נזקי גוף חבויות) שהגישו קטין והוריו, קבע השופט כי "באחריות ב"כ התובע לדאוג להשקעת כספי הקטין בהתאם להוראות הדין".
כיצד על ב"כ התובע לפעול?
האם צריך לדרוש מההורים לפתוח חשבון בנק ע"ש הקטין בנאמנות לשם העברת התשלום או שאפשר להעביר לחשבונם את הכסף ומספיק להבהיר להם שעליהם להפקיד הכסף עבור הקטין?
מהן הוראות הדין בנושא?
תשלום כספי פיצויים לקטין
שלום רב,
בעיקרון בהתאם להחלטה יש לבקש פתיחת חשבון בנק עבור הקטין והשקעת הכספים עד הגיעו לגיל 18.
זה בהנחה שבהתאם לפסק הדין כל הסכום נועד להשקעה עבור הקטין.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ניכויים
א) התביעה הוגשה ב-2012.
ב) ב-03.2020 התובע הגיש תביעת החמרה במצב למל"ל.
ג) ב-07.2020 התקיימו דיוני הוכחות, הצדדים לא הגיעו להסכם. צפוי פס"ד. ניתנה החלטה על הגשת סיכומים מטעם הצדדים.
ד) ב-08.2020 מל"ל הגדיל אחוזי נכות של התובע וקצבה בהתאם.
ה) ב-10.2020 הנתבעים הגישו את הסיכומים מטעמם ולא ציינו עניין של שינוי באחוזי נכות/קצבת מל"ל של התובע.
התובע מגיש ערעור בבית המשפט העליון.
אם בית המשפט העליון אמור לקבל טענה פוטנציאלית של הנתבעים בגין הגדלת סכום ניכויים תיגמולי מל"ל, באור שהנתבעים לא בדקו ו/או לא התייחסו לעניין זה גם בדיוני ההוחכות וגם בסיכומים הנ"ל?
תודה רבה
עדכון בניכויים במסגרת ערעור
שלום רב,
מדובר בשאלה לא פשוטה וכבדת משקל.
כעיקרון, אם לא עלתה טענה בעניין במסגרת ההליך המקורי, אז אין סיבה שיאפשרו לעלות זאת במסגרת הערעור. יחד עם זאת, עדיין ישנו חשש מסוים שבית המשפט יקבל את הטענה שאין סיבה שהתובע ירוויח יותר בגלל העובדה שהטענה לא נטענה וכי בכל מקרה הטענה בדבר הניכויים המלאים כלולה ביתר טענות הנתבעת.
יש לציין כי נטל ההוכחה בעניין הניכויים מוטל על הנתבעת ולכן לכאורה אם לא הוכיחה זאת בהליך המקורי אז אין סיבה לאפשר זאת במסגרת הערעור, אך יחד עם זאת אי אפשר לקבוע דברים בוודאות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
התיישנות בנזיקין
התיישנות תביעה נזיקית בגין הטעייה
שלום רב,
כעיקרון ההתיישנות היא 7 שנים מיום ביצוע העסקה, אלא אם תתמקד בטענה שלא ידעת על הנזק ולא יכולת לגלות אותו ואז ההתיישנות יכולה להיות מיום גילוי העסק.
יש עניין בסעיף 89(1) לגבי מעשה או מחדל נמשך שאז ההתיישנות נספרת מיום הפסקת המחדל, אבל צריך לבחון האם בנסיבות המקרה שלך אפשר להחיל סעיף זה ומה בדיוק אירע אצלך לגבי ההטעיה והמרמה שאתה מתכוון אליה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שבע שנים מהיום שהתגלה הנזק
אך לא יותר מעשר שנים מהיום שאירע הנזק, לפי סעיף 89(2) לפקודת הנזיקין.
אבל אם התרמית התגלתה באיחור, שבע השנים יימנו מיום הגילוי, אף אם התקופה כולה תתארך מעבר לעשר שנים מהיום שאירע הנזק, בהתאם לסעיף 7 לחוק ההתיישנות (ראה ע"א 4683/16, חברת החשמל נגד עזבון אשר כהן ז"ל ואח').
אשר לסעיף 89(1) לפקודה: הוא בכלל אינו נוגע לעניינך. סעיף זה חל רק על עוולות אשר נזק אינו יסוד מיסודותיהן, כמו כליאת שווא, פגיעה בפרטיות או פרסום לשון הרע.
שאלה
רק כעת הוזמן התובע לבדיקה לצורך הגשת חוות דעת נגדית, כחמש וחצי שנים לאחר קרות האירוע הנזיקי.
מה המשמעות של חוות דעת כזו שמוגשת לאחר תקופה כה ארוכה של האירוע?
מה יכול התובע שנבדק על ידי מומחה מטעם הנתבעת שנים כה ארוכות לאחר קרות האירוע, לטעון?
אין תשובה?!
חתול של השכן פוגע ברכוש
אנחנו גרים בבנין בקומה ראשונה ולשכנים שגרים לידנו יש שני חתולים במרפסת, דבר הגורם למטרד רב!
החתולים השתינו על אדן החלון (שנמצא במרפסת שלנו)
הרסו את כל פינת הישיבה עם טביעות הרגליים שלהם
מלכלכים באופן קבוע את המרפסת שלנו, מפילים את העציצים ושופכים את החול כל פעם מחדש
,עושים רעש כל הלילה בעקבות הבלאגן שעושים לנו במרפסת וגם נכנסו לנו הביתה!!!
הלכנו לשכנים פעם אחת וביקשנו לטפל בנושא, דבר לא השתנה מאז והמטרד לא מפסיק באופן קבוע. אנו חשים בפגיעה בפרטיות וברכוש שלנו!
האם יש חוק נגד מקרה זה?
חתולים שיוצרים מטרדים לשכנים
צהריים טובים,
אם החתולים יוצרים מטרדים וגורמים נזק, וודאי שיש מה לעשות בעניין. יש לפנות לבית המשפט או למפקחת על הבתים המשותפים בתביעה להסרת המטרדים ולפיצוי בגין הנזקים.
מומלץ קודם לכן לתעד בתמונות את הנזקים והמטרדים ולצרף את התמונות לכתב התביעה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!


