פורום דיני נזיקין

שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.

אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.

מנהלי פורום דיני נזיקין

עו"ד גיל קראוס

מבעלי משרד אגרט–קראוס, המשרד מתמחה בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

עו"ד איתמר קורן

בעל משרד בוטיק עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בייצוג בנזיקין.

עו"ד שחף גרוס

עוסק מזה 17 שנים בתביעות נזקי גוף ורשלנות מקצועית, וכן במימוש זכויות בביטוח לאומי ובמס הכנסה בשל נכויות.

תביעה בגין פציעה בבית קולנוע

רונית 05/02/10
לאחר שיצאתי מסרט בקולנוע לכיוון היציאה החלקתי ברצפת הבטון בתוך מתחם בית הקולנוע ,נגרם לי נזק ברגל וריתוק לתקופה ממושכת עקב אי יכולת תנועה.הדבר גרם לי לנזק רב בהפסד ימי עבודה ,עלויות רפואיות ועוגמת נפש גדולה.האם אוכל להגיש תביעה לבית הקולנוע בגין אירוע זה ולציין שברצוני לקבל פיצוי .

החלקה בקולנוע

עו"ד זמירו עזמי 05/02/10
רונית, שלום.
תוכלי להגיש תביעה על הנזקים שנגרמו לך ואף את יכולה לעשות זאת בביהמ"ש לתביעות קטנות, תשומת לבך לסמכות בימ"ש זה עד 30,000 ש"ח נכון להיום.
אולם ובטרם להגשת התביעה את צריכה לבחון היטב את רשלנות או הפרת חובת הביטיחות של הקולנוע בקשר להחלקתך עם תקרת הביטון שם, וזה לא פשוט, על כן מומלץ להיוועץ עם עו"ד המתמצה בתחום הנזיקין ותשטחי בפניו את המקרה על נסיבותיו, והוא יבחן זאת בהתאם לדין וההלכה הפסוקה בעניינים כאלה.
יחד עם זאת לצורך התביעה במידה ומדובר בתביעת כאב וסבל והוצאות העבר תצטרכי לצרף חומר רפורי וקבלות בהוצאות ותמונות ממתחם הקולנוע ותקרת הביטון במידת האפשר.

בריאות שלמה, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

ההוצאות הכרוכות בניהול משפט

צחי 05/02/10
תביעה ע"ס 3500 ש"ח הכוללת בקשה לצו עשה (ולכן התביעה בשלום ולא בקטנות)
נראה לי שיהיו לי הוצאות נוספות שלא לקחתי בחבון עם הגשת התביעה וזאת לצורך ניהול והוכחת תביעתי.
שאלתי: האם עליי לבקש להגדיל את סכום התביעה או שבכל מקרה השופט מתחשב בעובדה שהוצאותיי גדלו תוך כדיי ניהול התביעה?
תודה

מהן הוצאות משפט

עו"ד יקי רנד מנהל 09/02/10
יש לבדוק באיזו הוצאה בדיוק מדובר, וכך לערוך ההבחנה, האם יש מקום לתקן ולהגדיל את סכום התביעה, או שמא, ניתן לבקש מבית המשפט בתום ההליך, לקחת בחשבון הוצאה זו ולהשיתה על הנתבע. בכל מקרה, בית המשפט לא יתחשב בהוצאה זו ביוזמתו, ועליך להעלות זאת בפניו בצורה ברורה, ויפה שעה אחת קודם.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם מגיע לי פיצוי

רחל 04/02/10
אני עמצאית. מרוב ישיבה בעבודה, חטפתי פריצת דיסק (2 פריצות). זה קרה לפני 3 שנים. מאז כמעט הפסקתי לעבוד ואני מטופלת דרך שרותי הבריאות. ההכנסות לא ירדו באופן משמעותי (כי תיק העוסק מורשה שלי, הוא אמנם על שמי, אבל העובד הפעיל בעסק הוא בעלי, ואני רק מנהלת את המשרד)האם אני זכאית לפיצוי כלשהו או הכרת נכות? תודה

כיצד ניתן לתבוע שופט על רשלנות?

גולי 04/02/10

פריצת דיסק כמחלת מקצוע

עו"ד זמירו עזמי 04/02/10
רחל, שלום.

סביר להניח מה שאת מדברת מתאים לנכות מעבודה, על כן, עליך לפנות בעניין זה לביטוח הלאומי למחלקת פגיעה בעבודה, וכי פרצודוראלית עליך להגיש טופס תביעה לפגיעה בעבודה (מחלת מקצוע גב) בצירוף חומר רפואי מתאים ובדיקות הדמייה, ע"מ שיכרו לך בפגיעה ששמנה את סובלת כמחלת מקצוע ולאחר מכן תגישי את התביעה לנכות מעבודה באותה מחלקה, ועד כמה וכמה ששם ממולץ להצרף עוד חוו"ד מומחה אורתופדי שקובע בה שיעור הנכות שממנה את סובלת ומתייחס לקשר הסיבתי עם העבודה שלך.
מומלץ לפנות, כך שיכירו במחלה כאמור אף אם לא יתנו לבסוף נכות שתזכה אותך במענק או בקצבה, וכי בעתיד יהיה לך קל לפנות ולהמשיך במידה ויהיה לך החמרת מצב, חלילה.

מכל מקום, מומלץ להיוועץ עם עו"ד המתמצה בתחום הביטוח הלאומי ונזקי גוף, ע"מ שיבחן את העניין על נסיבותיו ויטפל בהתאם.

בריאות שלמה, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

כיצד ניתן לתבוע רופא אם בכלל..?

דנית 04/02/10
שלום, רציתי לדעת בבקשה האם בנסיבות המקרה שאפרט להלן בקצרה ניתן יהיה לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות.
נערה בת 17 מטופלת החל מגיל 15 אצל רופא שיניים בטיפול ליישור שיניים (גשר). הילדה הגיעה אל הרופא מהמלצות, במצב לא רע בכלל אם רווח קטן שאמור להיסגר במהרה בטיפול לא מסובך כלל.
מזה 3 שנים שהיא מטופלת ואיננו יודעים עד כמה יש התקדמות מה גם שהטבעות נוטות לפיול מידי חודש והגשר זז מצד לצד. פנינו אינספור פעמים לרופא שטענה שהחומרים שהוא משתמש בהם לא טובים ושגש לא אמור להתעקם או ליפול בטוח שלא בתדירות כה קרובה מפעם אחר פעם במשך 3 שנים. לפני כחודש וחצי הילדה הגיעה לטיפול אצל הרופא וגילתה שהמרפאה סגורה עם פתק קטן כי המרפאה הועברה למקום אחר + כתובת. בכותבת החדשה אין שום כלום. לא ניתן להשיג את הרופא.
לאחר שבועיים הצלחנו ליצור עימו קשר ואף נפגשנו "במרפאה" שהיתה די הפוכה וניראת בשיפוצים. מאותו יום במשך חודש הרופא המהולל קובע איתה תורים מבטיח שהוא יקבל אותה אך שבוע אחר שבוע המרפאה סגורה והוא איננו נמצא. פעם בתירוץ ששכח, פעם בתירוץ שהוא לא הספיק לגמור את השיפוץ ולעיתים הפלאפון כבוי. כבר חודשיים כמעט שהילדה לא בטיפול וסובלת מהטיפול הלקוי גם ככה של הרופא.
האם ניתן לתבוע אותו? על מנת להמשיך את הטיפול אצל רופא אחר ולסיים אותו כבר. כל העניין הזה הפך לנטל בלתי יתואר, הוא מצידו קיבל את כל סכום הכסף שדרש מתחילת הטיפול ונכון להיום הוא "מדפדף" אותנו.
מה ניתן לעשות? אודה לכל עצה מראש מכל הלב..

*** אוסיף ואציין כי ניסינו לקבל חוות דעת מקצועית על הטיפול שנעשה אצל רופאים מטעם קופת החולים כללית לישור שיניים אך הם לטענתם נמנעים מחמת אתיקה והתנהגות ולא יוכלו להעביר ביקורת על טיפול של רופא אחר, משהו בסגנון גם נאמר אצל רופאה במרפאה פרטית שיכול להיות שנעלבה מלכתחילה שלא עשינו אצלה את הטיפול..
אני ממש אובדת עצות

תביעת רופא

עו"ד יקי רנד מנהל 09/02/10
במידה והרופא העניק לנערה, טיפול לא מקצועי, השתמש בחומרים לקויים, וכך הלאה, יש מקום לתבוע אותו על רשלנותו, לכך יש להוסיף כי הוא לא סיים את הטיפול, וסגר המרפאה מבלי לקחת אחריות על מעשיו.
באשר להגשת תביעה, הרי שבעקרון, כאשר מוגשת תביעה הנוגעת לענין שברפואה, יש לתמוך התביעה בחוו"ד מומחה. במידה ואת מגישה תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, הרי שבעקרון, הפרוצדורה גמישה יותר, ויתכן וביה"מ יפסוק לך פיצוי, גם ללא חוות דעת, בין היתר בשל התנהלותו של הרופא.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שלט אזהרה

אוהד 04/02/10
באולם תצוגה חדש שפתחנו מוצבות במות תצוגה.
לפי מה שהסבירו לי, עלי להציג שלט בכניסה המורה על כך ומזהיר את הלקוחות מפני היתקלות ומעידה.
האם נכון הדבר, ואם כן, האם בהצגת שלט זה אני שמור מפני תביעות וכדומה ?
נ.ב.
האם למישהו יש הצעה לניסוח שלט שכזה?

שילוט בבית עסק

עו"ד יקי רנד מנהל 09/02/10
קודם כל, יש לבחון האם באמת קיים צורך אמיתי להציב שלט מזהיר בכניסה, האם קיים סיכון מיוחד לבאי אולם התצוגה עקב הצבתן של הבמות? האם מדובר בתנאי בטיחותי כחלק מהרשאת פעילותו של העסק?
במידה והתשובה לאחת השאלות חיובית, הרי שיש מקום להציב שילוט. לגבי שאלתך האם תהיה חסין משפטית לאחר הצבת השילוט, הרי שהתשובה שלילית.
השילוט איננו תעוד פטור מאחריות בנזיקין, אלא אחד מבין האמצעים העומדים לרשותך, כדי למנוע סיכונים. במידה ותהיה רשלנות מצידך, לדוג', בדרך הצבת הבמות, הרי שלא תוכל להסתתר תחת השילוט.
בכל מקרה,כדי לתת תשובה יסודית, צריך להכיר נסיבות המקרה לאשורן.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אחריות לנזק בצנרת ביוב

רפי ה 04/02/10
שלום אנו בנין משותף (10 דיירים), כאשר בקומה התחתונה, בגינה הפרטית יש בריכת ביוב אליה מתנקזים כל הביוב של הדיירים.
מבריכת ביוב זו יוצא קו המתחבר לבריכת ביוב של העירייה שנמצא בפארק עירוני צמוד. בקו זה נוצר שבר בעומק האדמה בגין מסלעה או סלע ששבר אותו.
מי אחראי לנזק במצב כזה?
האם קבלן הבניין (כמה שנים יש אחריות, כי הבניין חדש, כ-5 שנים בלבד, וממתי מתחילים לספור את שנות האחריות).
האם העירייה אחראית לקו מהבריכה העירונית עד לבריכה שנמצאת בגינה הפרטית או רק עד גבול הפארק העירוני הצמוד, ומהגבול השטח הפרטי זה אחריות פרטית על אף שמדובר בתשתית במעבה האדמה.
האם הגורמים הנ"ל יכולים להטיל אחריות עלינו הדיירים על אף שמדובר בשבר בתשתית הקו בעומק האדמה?
אם ביכולתכם להפנות אותי לקישורי מידע/פס"ד רלוונטיים אודה לכם מאוד.

אחריות לנזק בצנרת ביוב

עו"ד גיל קראוס 04/02/10
צהריים טובים,

קשה לתת מענה הולם לשאלתך מבלי להבין היכן בדיוק נמצא הקו המחבר, מי בנה אותו ומי אחראי לתחזוקתו.
על פניו, אפשר בהחלט ומדובר באחריות של העירייה ואני מציע כי תתחיל בפנייה לעירייה ובהתאם לתגובתה תמשיך את ההתנהלות.

בית משפט השלום

אני 03/02/10
לאחר הגשת כתב תביעה וכתב הגנה מגיעים לבית המשפט, מה קורה עכשיו? איך המשפט מתנהל?
תודה

ניהול הליך בבית המשפט

עו"ד גיל קראוס 04/02/10
צהריים טובים,

בדרך כלל לאחר הגשת כתבי בי הדין, בית המשפט מוציא החלטה וקובע את התיק לדיון וכן קובע הוראות שונות לגבי המשך ניהול התיק.
תלוי גם באיזו סוג של תביעה מדובר.

פרוצדורה בבית משפט השלום

אני 03/02/10
האם לאחר שהנתבע הגיש את כתב הגנתו וכתב בו שהוא שומר לעצמו את הזכות לזמן את המומחה של התובע, הוא יכול להחליט שהוא רוצה להביא חוות דעת ממומחה מטעמו?
תודה

הגשת חוות דעת מומחה

עו"ד גיל קראוס 04/02/10
צהריים טובים,

אין חובה לצרף את חוות דעת המומחה לכתב ההגנה וניתן לצרפה לאחר מכן, כל עוד היא הוגשה במועדים שקבע בית המשפט או אלו שקבועים בתקנות.

צד לא מיוצג מול צד שמיוצג

יוסי 03/02/10
תביעה ע"ס 5000 שח התובע לא מיוצג הנתבע מיוצג.
האם השופט מתחשב בעובדה שהנתבע אינינו עורך דין?
או שהעובדה שהנתבע מיוצג ע"י עורך דין משפיעה על השופט בהחלטותיו?
רב תודות

צד לא מיוצג

עו"ד גיל קראוס 03/02/10
יוסי ערב טוב,

העובדה שצד מיוצג אינה משפיעה על החלטותיו של השופט, אבל עשויה להשפיע על ניהול המשפט שכן עורך הדין מכיר את הפרוצדורות המשפטיות.

ליקויים בדוח של מומחה

ירון 03/02/10
הגשתי תביעה בבית משפט וצרפתי הוכחות לטענותיי ע"י מומחה , הנתבע טוען שיש ליקוי בדוח של המומחה!
על מי חלה חובת ההוכחה?
האם על התובע להוכיח שאין ליקוי?
או על הנתבע להוכיח שיש ליקוי?
בנוסף הנתבע כותב בכתב ההגנה שיש ליקויים בדוח של המומחה ולא מפרט את הליקויים!
איך הייתה מגיב לכך שהנתבע לא מפרט את הליקויים?
מכוון שאם הוא היה מפרט הייתי יכול להתכונן לזה.
תודה

ליקויים בדו" מומחה

עו"ד גיל קראוס 03/02/10
ירון ערב טוב,

ברגע שהגשת חוות דעת, על הצד השני לנסות ולסתור את חוות הדעת ולהוכיח את קיומם של פגמים. אם הצליח להוכיח זאת עליך לנסות ולהתמודד עם פגמים אלו.
העובדה שהטענה היא כללית, אולי מלמדת על כך שהיא ריקה מתוכן ובכל מקרה במהלך המשפט הוא יצטרך להוכיח מהם אותם ליקויים בדו"ח.

מתן עדות בבית משפט השלום

משהשה 03/02/10
האם בית המשפט השלום יכול לחייב כל אדם להגיע לבית המשפט ולתת עדות? כולל את ראש הממשלה במידה והוא חושב שעדותו נחוצה?
תודה

מתן עדות בבית המשפט

עו"ד גיל קראוס 03/02/10
ערב טוב,

תיאורטית התשובה היא כן, אך לבית המשפט יש סמכות להורות על גביית עדות גם באמצעים אחרים ולא רק באמצעות הופעה לדיון.

אחריות רשלנות מקצועית

אלי 03/02/10
לקוח רוכש דירה בצמוד למגרש גדול ריק בעיר.
מהי חובתו של עו"ד הלקוח לעניין זה אם בכלל,
ואבקש מאד אסמכתא
תודה רבה

רשלנוןת מקצועית של עורך דין

עו"ד גיל קראוס 03/02/10
אלי שלום,

לא ברור לי מהשאלה מה הרשלנות של עורך הדין בכך שנרכשת דירה בצמוד למגרש.
בכל מקרה, על עורך דין מוטלות חובות שונות במסגרת עסקת מקרקעין, אך הוא אינו חייב בהכרח לבדוק את תוואי הסביבה מסביב לנכס.
צריך לבדוק את מלוא עובדות המקרה ואיזו רשלנות בדיוק אתה מייחס לעורך הדין.

המשך: עדות של מומחה

מירית 03/02/10
(בהמשך לשאלה מאתמול:)
במידה והמומחה לא מוכן כלל להגיע, האם ביכולתי לפנות לביהמ"ש ולחייב את המומחה להגיע ליתן עדותו, כמובן בכפוף להפקדת שכרו בקופת ביהמ"ש.

עדות מומחה

עו"ד גיל קראוס 03/02/10
מירית שלום,

כמו כל אדם אחר, ניתן לבקש מבית המשפט שיוציא צו שמחייב את המומחה להגיע לדיון.
יחד עם זאת, השאלה היא האם זימונו לא יפגע בטענותיך בסופו של דבר.

קייטנה לילדים מיוחדים

שמואל 02/02/10
קייטנה המיועדת לילדים מיוחדים כגון תסמונת, אוטיסטים, היפר אקטיווים וכו', יש ילדים שאוהבים לברוח ועי"ז הם מסתכנים האם אם ההורים יחתמו על מסמך שלארגון אין אחריות על הילד אלא על ההורים בלבד ולא יהיה להורים שום טענות או תלונות משפטיות נגד הארגון, האם זה תקף מבחינה משפטית?

קייטנה לילדים חריגים

עו"ד גיל קראוס 03/02/10
שמואל שלום,

חתימה על מסמך כזה עשויה לסייע, אך היא לא בהכרח תפטור אותך מאחריות במקרה של אירוע זה או אחר שיתרחש בקיטנה.

שכר של עדות מומחה

מירית 02/02/10
מה קורה כאשר מומחה מטעמי רוצה שכר מופקע בעבור עדותו בביהמ"ש?

שכר של עד מומחה

עו"ד גיל קראוס 02/02/10
מירית שלום,

יש בעיה עם זה והדברים האלו בדרך כלל אמורים להיסגר מראש.
אם לא תביאי אותו לעדות, חוות הדעת שלו תיפסל ולא תהיה לה משמעות.
נסי להגיע איתו בכל זאת להסכמה סבירה.

גובה הפיצוי בתביעת נזקי גוף

רגינה 02/02/10
שלום רב,
אני מבוטחת בביטוח ישיר ולפני כחודשיים הייתי מעורבת בתאונת דרכים. ביטוח ישיר מטפלים בעצמם בתביעות גוף -לא פניתי לעו"ד חיצוני.
בזמן התאונה- הייתי בחודש שביעי להריון, פניתי למיון- ולאחר בדיקה קיבלתי 4 ימי מחלה ודרישה לחזור על בדיקת אולטרסאונד למחרת. לאחר הבדיקה החוזרת של אולטרסאונד והמנוחה - הסתיים הטיפול במקרה.
הפיצי אותו מציעה החברה כיום עומד על 2000 ש"ח. לי זה נראה ממש מעט. האם זה הסכום המקובל? או שהם מנצלים את העובדה שהם תובעים את עצמם?
תודה מראש

נזקי גוף בתאונת דרכים

עו"ד גיל קראוס 02/02/10
רגינה שלום,

גובה הפיצוי תלוי במרכיבים שונים ובין היתר בהפסדים שנגרמו בפועל, אם בכלל.
אם בעקבות התאונה לא נגרמו לך הפסדים כלשהם, אז הפיצוי הוא רק בגין כאב וסבל.
בכל מקרה, הפיצוי שמציעים לך נראה על פניו נמוך.
אני מציע שתפני בעניין לעורך דין בתחום הנזיקין אשר ייצג אותך בתביעה מול חברת הביטוח.

ועדת ערר לקביעת נכות

מוטי 01/02/10
שלום
נחתכתי בעבודה בקצה האצבע מכונה, קיבלתי 5% נכות ואני מעוניין לערער על ההחלטה, מה עליי לשנות בועדת הערעור איך עליי להכין את עצמי והאם ניתן להיות מיוצג ע"י עו"ד בועדה? ואם כן מה הוא יכול לעשות שאני לא יכול?

ועדת ערר של המל''ל

עו"ד זמירו עזמי 01/02/10
מוטי, שלום.

ערר על החלטת הועדה הרפואית מדרג ראשון בביטוח לאומי (המל"ל) מגישים תוך 30 ימים מקבלת ההחלטה של הועדה, את הערר מגישים בביטוח לאומי כמובן והמופנה לועדת העררים מדרג שני.

אגב, זכותך לפנות ולבקש אורכה של 60 ימים נוספים להגשת הערר, כך שיהיה לך זמן להגיש ערר עם נימוקים טובים וחומר רפואי נוסף ועדכני.

המלצתי, תגיש את הארכה ותציין שהיא תהווה ערר במידה ולא תאושר לך אורכה ותשמור על זכותך לטעון טיעונים נוספים ולצרף חומר רפואי בבוא העת בפני ועדת העררים, ובמידה וניתנה לך אורכה כנהוג וכמקובל וכמצופה, תיוועץ עם מומחה בתחום הפגיעה "אורטופיד" ותבדוק איתו מה מידת הנכות שנותרה לך, ואם אתה רואה שהוא מדבר על נכות מעל ל 9% לכל הפחות אז שווה אולי שיעשה חוו"ד בהתאם ע"מ שתתמוך את הערר שלך בה, וכך ועדת העררים חייבת להתייחס לחוו"ד של המומחה כאמור על אף שאיננה כפופה לה.

למה מעל ל 9% שאז תזכה לקבל מענק לכל הפחות, ושוב הכוונה לנכות יציבה ולא זמנית.

מוטי, עו"ד יכול להצטרף עימך לדיון הועדה, והוא יכול באמת לטעון טיעונים טובים עת שיבדוק וילמד את התיק על נסיבותיו והדבר באמת יכול שיעזור לך, אך לדעתי יותר חשוב ויותר ענייני בעיני הועדה חוות הדעת כאמור.

מוטי, שוב אל תפספס את המועדים של הערעור כאמור.

בריאות שלמה, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

חוות דעת רפואית בתביעה קטנה

מוטי 01/02/10
שלום רב, ילדי נפגע מגדר הגן המקיפה את גן הילדים שלו. חברת הביטוח דחתה את טענתנו לנזק היות ולפיה הגדר אינה מהווה מפגע. לילדי נותרה צלקת ארוכה וברורה באמצע המצח. אני מעוניין להגיש תביעה קטנה. השאלה שלי היא האם אני צריך לצרף חוות דעת מומחה רפואי שתגיד ממש כמה נכות פלסטית יש לו או מספיק מכתבו של הרופא הפלסטי שבדק אותו ואמר שהצלקת תישאר קבועה. אודה לתשובתכם בעיקר בהתייחס לכך שאני לא מאמין שהנזק הוא מעל 30,000 ש"ח ועל כן אני מעוניין בתביעה קטנה וכן אני לא רוצה להוסיף עוד עלויות של מומחה שלכל הפחות עולה 4,000 ש"ח.

תודה מראש.
מוטי

נזק גוף בתביעה קטנה

עו"ד זמירו עזמי 01/02/10
מוטי, שלום.
כדי להוכיח עניין שברפואה (נכות) תצטרך לצרף חוו"ד לתביעתך זהו הדין, אך הייתי ממליץ לך בנסיבות העניין שאתה מספר, לפנות לעו"ד המתמצה בתחום כדי לבחון את המאורע על נסיבותיו, היות וחברת הביטוח טוענת לבעייה בחבות, ולא נראה לי שיהיה לך קל להתמודד אתם בעניין זה אף בתביעות קטנות, ועדיף לעשות יעוץ זה בטרם תערוך חוו"ד ותוציא הוצאות מיותרות, שמא העו"ד ימצא שיטה או פתרון אחר לבעייה עם המבטחת.

בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

תאונת דרכים-עזרה

יניב 01/02/10
שלום רב!!!
נפגעתי בתאונת דרכים בעבודה כאשר נסעתי ברכבי במהלך העבודה. אני עצמאי ושאלתי היא האם כאשר תביעתי כנגד מבטחת הרכב נבלעת בסכום שקיבלתי מביטוח לאומי עדיין אני זכאי ל25%? כיוון שהרכב הוא שלי ולא של מעביד ,אך אני עצמאי- נא עזרתכם

תאונת דרכים עצמאי נבלעת במל''ל

עו"ד זמירו עזמי 01/02/10
יניב, שלום.
הכלל בסעיף 330 ג' בחוק הביטוח הלאומי, מי שנפגע בתאונת דרכים ובא לקבל קצבאות מהביטוח הלאומי ותביעתו אצל חברת הביטוח נבלעת מול קצבאות אלו, אזי המזיק "חברת הביטוח" תשלם לו 25% מכלל הסכומים שנפסקו בתיק, על אף שזה נשמע אבסורד כי הוא יקבל יותר מאשר מגיע לו, קרי נוגד את עיקרון השבת המצב לקדמותו, וההסבר לכך שהביטוח הלאומי נותן את ההטבה הזו כאשר יזדקק לסייוע הנפגע בעת תביעתו להשבה כנגד המזיק "חברת הביטוח" ואגב אז הביטוח הלאומי מתנכה עם חברת הביטוח ב 25% ששילם לנפגע למרות שתביעתו נבלעה כאמור.

עכשיו, לכלל זה יש יוצא מן הכלל וכמו כל כלל אחר, והוא לא חל על נפגע עבודה אשר נפגע עת היה בשירות המעביד !!! ולא רק ברכב המעביד, כך גם עובד עצמאי שהיה בעת עבודתו ואף ברכב שלו, כי בסיטואציו זו הביטוח הלאומי מנוע מלחזור בשיבוב נגד הכספים ששילם לנפגע עבודה הן כנגד מעבידו והן כנגדו העצמאי ואף הוא לא זקוק לסייוע שלהם כאמור אל מול גבייתו כספיו ששילם בתאונת עבודה מול חברת הביטוח.

בכל זאת, יניב ממליץ לך לבדוק את העניין יותר לעומק עם עו"ד המתמצה בתחום, היות ועת התביעה נבלעת לרוב מדובר בתביעה של ממש ובנזקים כבידים, אשר יבחן את העניין על נסיבותיו ויתן לך את תשובתו הסופית בדבר.

בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

העברת פסק דין כספי מארהב | נשלח מאתר

עידן 31/01/10
האם אפשרי להעביר פסק דין כספי עקב תאונת עבודה בחברת שיפוצים השייכת לישראלי ללא ביטוח רפואי לארץ עקב בריחה מתשלום?

מימוש פסק דין זר

עו"ד גיל קראוס 02/02/10
עידן שלום,

השאלה שלך עוסקת למעשה במימוש של פסק דין זר במדינת ישראל.
נא הפנה שאלתך לפורום בתי משפט באתר.

תאונת קטנוע

גדעון 31/01/10
לפני חודש הייתה לי תאונת קטנוע,רכב פגע בי ונפלתי, נקעתי את הרגל ומאז יש לי כאבים.האורתופד אמר לי לחכות חודש ואם הכאבים לא יעברו הוא יתן לי סדרת צילומים. חברת הביטוח מציעה לי 2,000 ש"ח לסגור את התיק. מה דעתכם.מה הפיצוי הסביר במקרה של א)קיים נזק ארוך טווח לרגל . ב)לא קיים נזק רציני.

תאונת קטנוע

עו"ד זמירו עזמי 01/02/10
גידעון, שלום.

באשר לפגיע ו/או לנקע ברגל שעברת בתאונת דרכים לפני כחודש ימים מומלץ להמתין שיחלוף זמן מה ולעשות שוב בדיקות וצילומים, כאשר הנזק בעודו טרי ועשויים להיות לפעמים הפתעות שלא רואים בצילומים, היות במידה וסגרת את התיק עם חברת הביטוח בסכום זה או אחר כל הסיכויים קלושים ביותר ואף אפסיים לפתוח אותו שוב בחזרה בשל עיקרון הסופיות שבדבר ואתה אדם בגיר אני מבין מדבריך.

עכשיו, באשר לסכום המוצע נראה שהוא נמוך, אך כל מקרה יבדק לגופו של עניין ועפ"י החומר הרפואי שברשותך אשר ממינו ניתן לרוב ניתן ללמוד ולאמוד את גובה הכאב והסבל שעברת ובהתאם לשכלל הצעת פיצוי, זאת בנוסף לראשי נזק אחרים במידה וקיימים כגון הפסדי שכר והוצאות רפואיות ונסיעות, לכן בסופו של יום הדבר חוזר אליך במה לסיים את התיק, על אף שתיקים של כאב וסבל שאין בהם נזקים של ממש מלבד לחופשת המחלה ולפעמים סדרת פיזיותראפיה נגמרים בכמה אלפי שקלים, ושוב כל מקרה ונסיבותיו.

מכל מקום, עיצתי אליך שבכל זאת לפנות לעו''ד המתמצה בתחום ושהוא יתמודד לך אל מול חברת הביטוח, הרי לרוב שכרו נגזר מהתוצאה ומשולם ע"י חברת הביטוח.

בריאות שלמה, בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

נזילה לשכן מבעלי דירה קודמים

ע 30/01/10
שלום,לאחרונה רכשנו דירה ישנה ששיפצנו אותה מהיסוד. הדירה עברה בשנתיים האחרונות 3 בעלויות: מוכר א', מוכר ב', ואנחנו. בעקבות בעיית נזילה שמקורה בדירה, השכן מלמטה תבע את מוכר א', ניצח במשפט, קיבל הוצאות משפט, אך לפני שמוכר א' תיקן לו את הנזק, מכר את הדירה למוכר ב'. גם מוכר ב' לא טיפל בבעיה, והדירה נמכרה לנו. אנחנו טיפלנו במקור הנזילה ביסודיות ובמהירות (תוך חודשיים מיום רכישת הדירה). השאלה שלי היא: האם אנחנו אחראים לתקן את הנזק שנגרם לשכן עקב חוסר הטיפול בבעייה בשנתיים האחרונות? עקרונית אנו מוכנים להשתתף בחלק מעלות הטיפול עבור הנזק שהצטבר בחודשיים שהדירה הייתה בבעלותנו, אבל האם עפ"י חוק עלינו לתקן הכל על חשבוננו?תודה!

נזילה לדירה שכנה

עו"ד גיל קראוס 02/02/10
צהריים טובים,

ודאי כי אינכם צריכים לשאת בנזקים שנגרמו לפני שרכשתם את הדירה. פסק הדין שניתן נגד מוכר א' חל אך ורק עליו והוא זה שהיה צריך לבצעו.
אם ננקטים הליכים משפטיים כלשהם נגדכם, צרפו את 2 בעלי הדירה הקודמים ותטענו שהם אלו שאמורים לשאת בנזק.

האם בית משפט מטיל עונשי כסף גדולים על היזר זדון?

אריה 30/01/10
שלום,
בעניין שכן שלי שפגע עם רכבו ברכבי עשרות פעמים, החלפתי כבר מספר דלתות בגלל ריבוי הפגיעות. לא תבעתי אותו עדיין. יש לי כבר צילומים על ההיזק בזדון. יש לי עדויות. האם בכלל שווה לתבוע בבית המשפט.

האם בית השפט הישראלי (לאחר הוכת התביעה, כמובן), מוכן להעניש כספית משהו שעוול בזדון עשרות פעמים?

אינני מתכוון לעלות נזקי פחחות. אלא לעונשי כסף כואבים לפוגע והשווים תביעה לי, הנפגע. כל פגיעה היתה קטנה אך ניכרת בדלתות רכבי.

זה נמשך שנים. לקח לי המון זמן עד לקבלת צילומים ועדויות.

תודה,

אריה

תביעת נזקי זדון

עו"ד זמירו עזמי 30/01/10
אריה, שלום.
בגין נזקי זדון יש לך עילת תביעה בנזיקין, כאשר אתה יכול לפנות לערכאות ולמצות את הדין כנגד המזיק, עד כמה וכמה שמדובר בנזקים שנשנים וחוזרים על עצמם, את זאת תוכל לתבוע לרבות נזקי עוגמת נפש בביהמ"ש לרבות בתביעות קטנות, (תביעות קטנות מוגבל ל 30,000 ש"ח), ולניהול התביעה תצטרך להצטייד באסמכתאות ומסמכים, ראיות ועידים ככל האפשר.

בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

תביעת נזיקין לאדם שנפטר

איילת 30/01/10
שלום לחברי הפורום.
ברצוני לשאול את השאלה הבאה:
הגשתי תביעת נזיקין נגד אדם שהורשע בהריגה.
במהלך התהליך נפטר אותו אדם.האם פס"ד יינתן בכל מקרה ??
במידה ואין לו כספים אלא רכוש האם יעוקל רכושו ??

הנתבע מת במהלך התנהלות התיק נגדו

עו"ד זמירו עזמי 30/01/10
איילת, שלום.
כדי שתמשיכי ניהול התיק בביהמ"ש כנגד נתבע שמת, דומני שעליך לתקן את התביעה ולצרף את העיזבון (יורשים) שלו כנתבעים, וכי עת שתקבלי פס"ד כנגד העיזבון, תפעלי לגבייתו בהתאם.
אגב, העיזבון (היורשים) לא ישלמו יותר מאשר המוריש הוריש להם, ובעניין זה מומלץ להפנות את שאלתך לפורום בתי משפט ו/או הוצל"פ באתר.

* אין באמור לעיל כדי להוות ייעוץ משפטי ו/או תחליף לו.

בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

תביעת נזיקין בשל פתיחת תיק בהוצאה לפועל

משה נחמיה 29/01/10
האם ניתן לתבוע נזיקין מגרושתי, אשר פתחה תיק הוצאה לפועל למרות כספים ששולמו גם אם לא לחשבונה ,כספים שהם צרכים הכרחים לקיומו של התא המשפחתי,משכנתא,פעוטון.? האם ניתן לתבוע את החזר הכספים בבית משפט לתביעות קטנות?

תביעת נזיקין בגין פתיחת תיק הוצאה לפועל

עו"ד גיל קראוס 02/02/10
משה שלום,

אם תוכיח שפתיחת התיק נעשתה ברשלנות או במזיד וללא כל ביסוס ועקב כך נגרמו לך נזקים שונים, אפשר ותוכל להגיש תביעה נגד מי שפתח את התיק.
ניתן לתבוע נזק זה גם בבית המשפט לתביעות קטנות, בו הסכום מוגבל עד ל- 30,000 ש"ח.
דילוג לתוכן