פורום דיני נזיקין
שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.
אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.
חבלה ופציעה בראיון עבודה.
חבלה במהלך ראיון עבודה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם ניתן לתבוע מקום עבודה?
עבדתי בבית מלון באילת שמספק גם מגורים לעובדיו (המגורים הם לא במלון אלא במן אכסניה באיזור שמאכלסת רק את עובדי המלון) באחד הימים רבתי עם אחד הדיירם בבניין שעובד איתי באותו המקום והוא גרם לי לשברים בגוף. שאלתי היא האם יש באפשרותי לתבוע את מקום העבודה כיוון שזה קרה בבניין ששייך למקום העבודה למרות שזה לא היה בשעות העבודה? עליי לציין כי לבחור שהכה אותי יש עבר פלילי עשיר - נא עמדתכם
תביעה כנגד המעביד בגין ריב עם שכן
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
לעו"ד זמירו עזמי
לעצם השאלה מדובר בת.ד אני מבקש לדעת מה אני בקשר לתשלום מד"א?
לא היה אישפוז ולא טיפול נמרץ האם על הנפגע לשלם את תשלום מדא ואז לדרוש אתההחזר ממדא? או לדרוש את התשלום מהביטוח ולא לשלם עדין?
האם עלי לדווח בכל זאת לקופ"ח לעניין מדא?
תודה על תשובתך?
תשלום מד''א בת''ד
תשלום מד"א לפני 1/1/2010 היה מוטל על הנפגע וכל עוד לא אושפז או לא פונה בניידת טיפול נמרץ שאז יש פטור או קו''ח מחזירה לו את זה ולו באופן חלקי באם כבר שילם את החשבון, וזאת לפי התוספת השנייה לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, אולם
מאז תחילת 1/1/2010 ועם כניסתו של חוק ההתייעלות החדש בעניין זה השתנו דברים אז יש ככל הנראה ועד כמה שאני יודיע כי יש הסכם כולל ותיקון לחקיקה כי נפגע ת''ד מכוסה בקו''ח לרבות ההחזר או הפטור מתשלום מד"א כאמור, ואילו קו''ח טוענת אחרת שזה לא כלול בהסכם ובתיקונים כאמור אלא הדבר נותר על כנו כבעבר ואותה תוספת בחוק ביטוח בריאות ממלכתי נותרה אותו דבר, ועל כן עדיין יש מחלוקת בעניין הזה בין קופ''ח לבין איגוד חברות הביטוח, לכן
המלצתי ועצתי לנפגעים לשלם את הוצאות פינוי מד''א ולבקשם בחזרה מחברות הביטוח, אגב חברות הביטוח מבינות ויודעות את העניין וכי בהתחלת ישום השינוי כאמור סרבו לשלם הוצאות מד''א אך כעת אני לא נתקלתי עם מקרה חדש שסירבו לשלם הוצאות מד''א לאחר בדיקתי לעניין באופן מסיבי עימם ועם קו''ח במקביל.
אמיר, שוב עיצתי והמלצתי ובפרט שלא מדובר בהרבה כסף, כדאי לשלם ולבקש את זה בחזרה מחברת הביטוח, ובאם לא תרצה חברת הביטוח ניתן לפנות בזה לקו''ח, וכל זאת בכדי שלא יעבור התיק לטיפולו של עו''ד הוצל''פ ואז ההוצאות יעלו הרבה מאשר הוצאות הפינוי כאמור, כל זאת עד שימצא הסדר סופי בעניין.
בברכה, עו''ד זמירו עזמי, קלנסווה.
תובע בתאונת דרכים
אם בן עשה ת.ד. עם רכבו של אביו וכעת ברצוננו לנהל תביעת נזקי רכוש. מי יהיו התובעים? האם האבא בלבד שהרכב בבעלותו או האם יש לצרף גם את הבן הנהג? ולפי מה מחליטים?
האם יש צורך לצרף לתביעה תצהיר של הבן שנהג לבד ברכב בזמן התאונה?
תביעת נזקי רכב רכוש
באשר לתובע בתביעת נזקי רכב רכוש במקרה שאת מתארת צריך להיות האבא וזו הבעלים של הרכב, היות והוא זה שסבל והפסיד נזק כספי עקב הנזק שנגרם לרכבו, מה גם שהנו הבעלים מחזקת הבעלות.
לעניין הבן צריך להזכיר אותו בכתב התביעה שהוא הנהג הרלבנטי באוטו בזמן הרלבנטי לתאונה, ועת שידרש לתן תצהירים הוא יתן על כך תצהירים.
הדס, למעשה תביעת האב היא תביעה כספית לכל דבר ועניין, והבן משמש כעד למקרה ובתיק.
בברכה, עו''ד זמירו עזמי, קלנסווה.
נזיקין בגין נזילת מיים מהשכן שמעלי
אנחנו סובלים מזה שנה מנזילת מיים מהשכן שמעלינו.
פנינו אליו מספר פעמים והוא די מתעלם מהבעייה, לפני
חודשיים הוא אכן הביא אינסטלטור שלא פתר את הבעייה,
למעשה היא רק החריפה , פנינו אלי שוב והוא מתעלם.
נראה לנו שהבעייה דורשת טיפול יסודי [ כגון הרמת הזקוזי שלו ]
והוא לא מעוניין להשקיע את הסכום הנידרש לתקנה.
ובינתיים , אנו סובלים מנזילות ועוגמת הנפש היא גדולה.
רצינו לדעת מה מומלץ לעשות במקרים כגון אלו
בכבוד רב
רונן
נזילת מים מדירת שכן
במסגרת התביעה, יש לבקש מבית המשפט צו עשה, אשר יורה לשכן לתקן את הנזילה, וכן לדרוש פיצוי כספי בגין הנזקים ועוגמת הנפש.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטוח סחר
לאחר בדיקה התברר לי, כי הביטוח שברכב הנו מסוג ביטוח סחר שרשום על שם אביו של חברי
האם אני וחברי מוכסים בביטוח חובה ( נזק גוף ) אם לא , מה לעשות
ביטוח סחר
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
החלקתי על שלולית מי מזגן במרכז עיר
החלקה על מי מזגנים ברחובה של עיר
כמו כן, מאחר ומדובר במפגע אשר נמצא ברשות הרבים, ואשר גרם ככל הנראה להחלקות נוספות, יתכן וגם לעירייה קיימת חבות כלשהי, מתוקף היותה הגורם אשר אמון על בטיחות העוברים ושבים ברחובות העיר.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעת פנסיון לכלבים בגין אובדן כלב
תודה
בריחת כלב מפנסיון
עם זאת, יתכן ובנסיבות הענין, מדובר בכוח עליון, אשר חרף נקיטת אמצעי זהירות נאותים, הצליח הכלב לברוח.
אם זה המצב, הרי שיתכן וניתן לפטור את בעלי הפנסיון מאחריות.
בכל מקרה, יש להידרש לנסיבות בריחת הכלב, לרבות תנאי החזקתו, בצורה מעמיקה על מנת לגבש עמדה מוצקה.
יתכן ועל בעלי הפנסיון לשקול הכנסת סעיף פטור מאחריות מול בעלי הכלבים הנמסרים להם, בנסיבות בהן בורח הכלב.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
לעו"ד גיל קראוס.
קודם כל תודה רבה רבה על תשובתך עזרת לי מאד!!!
עכשיו עפ"י טופסי המל"ל ולא הופעלה תקנה 15 והתובעת (עו"ד) לא מוכיחה הרי בשום מסמך הפסדי שכר נלווים כפי שציינה / ציין התובע מאחר והתקנה לא הופעלה וחזר לעבוד ואין ירידה בשכרו.
כמו כן האם אני יכולה לדרוש תצהירים נלווים בדיון בשלב ההוכחות ?
והאם התובעת(עו"ד)/ התובע עצמו מחוייב להגיש את המסמכים שאני דורשת והאם השופט ידחה דיון זה על-מנת / עד שיוגשו יתאר המסמכים?(כל זה בשיון בשלב ההוכחות עצמו שאמור להתקיים).
המון המון תודה!!!
אי הוכחת נזק
קשה לי לענות על שאלותייך מבלי לראות את המסמכים הרלוונטיים ולהכיר את נסיבות המקרה.
אם יש טענה לגבי הפסדי שכר לעבר יש להוכיחם במדויק. לגבי העתיד, בית המשפט עשוי לפסוק פיצוי גם אם לא הוכחה ירידה בפועל בשכר בשל הסיכון העתידי והפגיעה האפשרית בכושר ההשתכרות.
לא ברור לי מה כוונתך בתצהירים נלווים. אם התובע לא הגיש תצהירים להוכחת טענותיו, לא הייתי מבקש דבר נוסף שכן בצורה הזו הוא למעשה לא יוכל להוכיח את טענותיו.
אם חסרים מסמכים מהותיים בניגוד להחלטת בית המשפט, בית המשפט יכול לעכב את הדיון עד להמצאתם.
תביעה נגדית
כמו כן האם אני יכולה להגיש תביעה נגדית בשלב זה של המשפט?
ועל מה התביעה מתבססת האם על נתוני התביעה וגם על עוגמת הנפש והסחבת משפטית שלא נגמרת...כגון הוצאת דיבה ,לשון הרע איומים ברצח (שהסתיימו ב 100ש' עבודות שירות כנגד בן התובע....וכו').
תודה רבה
תביעה נגדית
"המוציא מחברו עליו הראיה" - אם צד לא מוכיח את טענותיו במשפט בשלב ההוכחות, התביעה תידחה כך שאם התובע בתביעה שלך לא הגיש ראיות ועדויות לטענותיו, סיכוייך טובים.
יכול להיות שבית המשפט יאפשר לך להגיש תביעה נגדית גם בשלב מאוחר, אך יכול לחייב אותך בהוצאות. זה כמובן בהנחה שיש לך עילה נגדית.
אם מדובר רק בהוצאות שנגרמו לך עקב המשפט, הרי שהוצאות אלו יכולים להיפסק לטובתך ללא צורך בתביעה נגדית.
רמאות בחשבונית על תיקון רכב
נזק לרכב
לא הבנתי משאלתך מה בדיוק אתה מנסה להשיג. אם הביטוח שלך משלם לרכב שנפגע את מלוא הנזק, לך זה לא ממש משנה כמה משלמים לו. סביר להניח שאם הביטוח מעורב, התיקון בוצע בהתאם לחוות דעת שמאי שהמליץ על התיקון.
בכל מקרה, אתה יכול לפנות לביטוח שלהם ולהאיר את תשומת ליבם לכך שהנזק אינו תואם את אופי הפגיעה.
לעו"ד זמירו עזמי.
תודה רבה מודה לך מקרב לב על תשובתך עזרת לי מאד.
שאלה נוספת בנוגע לטופס זה:
האם התובעת חייבת למסור לי מסמך זה בתוך כתב התביעה??
והאם ניתן לחייבה למסור לי מסמך זה??
תודה רבה וחג שמח!
צירוף טופס וס''ר לתביעת פלת''ד
אכן בתביעת פלת''ד חובה על התובע לצרף לכתב תביעתו טופס וס''ר בהתאם לנוסח תקנות הפלת''ד.
כך גם ניתן לחייב את התובע להמציא לנתבעת טופס וס''ר כאמור במידה ולא צירף זאת לתקנות כמתחייב.
בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.
מוסך שגרם יותר נזק מתועלת לאחר טיפול
טיפול לקוי במוסך
אם אתה סבור שהמוסך לא פעל כפי שצריך ולא פתר את הבעיה או יצר בעיות אחרות, בהחלט תוכל לתבוע את המוסך, זאת בהנחה שניתן יהיה להוכיח שאכן המוסך לא פתר את הבעיה שעבורה שילמת.
כיצד נקבעת גובה הפיצוי אחרי ת"ד
גובה הפיצוי
האם אפשר לתבוע את המשטרה על הטרדה?
תביעה בגין הטרדה
תוכל לבקש הוצאות משפט במסגרת ההליך שמתנהל נגדך. אם הוצאות אלו לא יכסו את הנזק, תוכל לאחר מכן לתבוע את המשטרה בבית משפט אזרחי.
פגיעה בפרטיות
אני מחפש כבר יותר משנה עבודה נודע לי שהמעסיק לשעבר
מעביר מידע למי שאני מעוניין לעבוד אצלו, הוא אומר להם שיש לי ירידה בשמיעה וזה פוגע בי להתקבל לעבודות האים יש עילא לתביעה נגד המעסיק?
פגיעה בפרטיות
יש לבחון את הדברים שנאמרים ואת הנסיבות שבהן הם נאמרו.
אם למשל חלק מהדברים שנאמרו אינם נכונים, בהחלט יש לך עילת תביעה. גם אם הכל נכון, לא בטוח שהעברת המידע ללא כל צורך לגורמים שונים אינו מהווה פגיעה בפרטיות, למרות שהעובדה שהכל אמת תהיה אחת מההגנות במשפט.
שאלת נזיקין
יש לי שאלה: במסגרת שיפוץ כללי של בניין מגורים שלנו, השיפוצניקים השאירו כמה אבנים על גג המרפסת שלי.בביקור מקרי אצל שכנה מהגג שמתי לב לזה.
למרות שביקשתי מהשיפוצניקים לקחת את האבנים, הם לא עשו זאת.
שאלתי היא כזאת: במקרה ונופלת אבן מגג המרפסת שלי, מי יהי אשם בנזק - אני או שכנה שלי שגרה על הגג ומה ההשלכות?
תודה רבה,
ירון
אחריות לנזק
כעיקרון, אם השיפוצניקים השאירו שם את האבנים הם עשויים להיות האחראים, אך לא בטוח שהאחריות תוסר לחלוטין מדיירי הבניין (ולא משנה אם מדובר בך או בשכנה מעליך). מאחר ואתה מודע לנושא, האחריות עליך גבוהה עוד יותר שכן עליך לפעול לסילוק המטרד. יכול להיות שבכך שפנית לשיפוצניק יצאת ידי חובתך, אך יכול להיות שבית המשפט יקבע שהיה עליך לבצע פעולות שונות לסילוק המטרד.
תאונת עבודה
והאם יש לנכות מהשכר את קצבת הנכות?
תביעת חבות מעבידים
לעניין גובה השכר הממוצע במשק, כיום זה 8,800 ברוטו ולא 6,000 כפי שציינת בשאלתך.
לעניין פוליסת חבות מעבידים, הרי זו פוליסה שבעלות המעביד ואתה שמבוטח בה, כך גם המעביד מבטח אותך בביטוח לאומי במסגרת התלוש החודשי.
לעניין אופן חישוב הפיצויים בנזיקיון, דע לך שדיני הפיצויים צופים עתיד וכי הבסיס צריך להיות לפי כושר ופוטינציאל השתכרותך עובר לתאונה ואלמלא התאונה, אך ודאי שהעבר מלמד על העתיד והוא האינדיקציה לכך כי אנו לא נביאים ולא בני נביאים כאמירת כב' השופט ריבלין בפס"ד רים אבו חנא נ' מגדל בעליון, לכן אתה תטען לפי פוטינציאל שכרך כאמור ואף מעבר לשכר הממוצע במשק והצד השני בטח יטען לשכרך עובר לתאונה לפי האינדקציה כאמור, עכשיו הכל תלוי נסיבות ונתונים שלך ומצבך והשתכרותך לפני ואחרי התאונה, ראה פס''ד ג'ורג'סיאן נ' רמזי בעניין הזה.
לעניין ניכוי קצבאות הנכות, אכן יעשה ניכוי לקצבאות אלו כי הם בגדר הטבה שצמחה לך עקב הנזק שעברת, וכי העיקרון בדיני הנזיקין כי את המצב יש להשיב לקדמות וכי מעבר לכך יחשב לכפל ורווח בפיצוי וזה לא יתכן ולא הגיוני.
יואב, בכל מקרה אתה מדבר על נכות של ממש ועדיין גם צריך לבדוק ולבחון את נסיבות המקרה והחבות בעניין שלך, על כן אתה צריך להיוועץ בעו''ד המתמצה בתחום כדי שתשקול את צעדיך היטב בטרם לכל פעולה.
בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.
טופס פלת"ד.
שאלתי היא מהו טופס פלת"ד? מהיכן מקבלים אותו בטביעת נזיקין?(מביטוח לאומי או מבקשים מהתובעת?)
ואם יש נגדי תביעת נזיקין אזרחית ולא הוגשו מסמכים רפואיים אני יכולה לבקש את הטופס הזה (טופס פלת"ד) מבית המשפט או מביטוח לאומי??ובכלל האם חייב להגיש מסמך כזה בעת ההליך המשפטי?
תודה מקרב לב!
טופס וס''ר בפלת''ד
אני חושב שאת מתכוונת לטופס וס"ר (ויתור סודיות רפואית), הטופס הזה נמצא בסוף חוק הפלת''ד תוכלי להשיגו בגוגיל.
אכן בתור תובעת בתחום הפלת''ד את צריכה למסור טופס כזה חתום ע"י הנפגע לנתבעת, וזאת ע''מ שיהייה באפשרותה לברר אתעברו הרפואי של הנפגע ולקבל כל רשומה רפואית בגינו מכל רשות רפוית וכד'.
מקווה שזו כוונתך ואכן עזרתי לך באמת, היות ואין דבר כזה טופס פלת''ד ???.
בברכה עו''ד זמירו עזמי, קלנסווה.
שלום. מהו תוקף חוק היתיישנות בדיני נזקים?
התיישנות בנזיקין
לגבי נזק בעבודה- אם המעביד התרשל ניתן לתבוע תביעת נזיקין, כמובן שיש לתבוע גם את הביטוח הלאומי
מוות/פגיעה של בעל חיים בפלת"ד?- רנד? עזמי? קרואס?
מה קורה עם ברכב היה כלב והוא נפצע וקיבל טיפול רפואי כתוצאה מפגיעה בתאונת דרכים?
נראה לי שלא ניתן לתבוע לפי פלת"ד אך בנזיקין נראה שניתן - לא?
ועכשו זה ישמע מצחיק אולי אבל איך ניתן לכמת נזק במקרה של אובדן כלב? האם ניתן ליישם את הילכת אטינגר על הכלב? ולטעון לקיצור תוחלת חיים. ומה אם הכלב היה כלב לתחרויות האם ניתן לתבוע הפסדי שכר?
שאלה מצחיקה אבל באמת יש לי מקרה כזה.
איך תובעים פיצוי עבור כלב
ראשית כל, לטעמי, ניתן לתבוע פיצוי בגין פגיעתו של הכלב, אולם אך ורק ע"פ הפקנ"ז, שכן "נפגע" בחוק הפלת"ד מוגדר כ- "אדם".
לפיכך, יש לעבור ראשית את משוכת האחריות, דהיינו, כי נהג צד ג' אשר היה מעורב בתאונה, הוא האחראי לתאונה, וכפועל יוצא לנזקי הכלב.
באשר לגובה הפיצוי, אינני חושב שדיני הפיצויים לבני אנוש, זהים לאלו אשר מתאימים לבעלי חיים, אך מאידך, ניתן לשאוב חלק מעקרונות הפיצוי.
כך לדוגמה, אם מדובר בכלב בעל פוטנציאל השתכרות גבוה, כפי שציינת כלב מרוצים, הרי יתכן ולבעל הכלב נגרם חסרון כיס, אולם כפי שבבני אנוש יש להוכיח פוטנציאל השתכרות מיוחד, הרי שמקל וחומר יש להוכיח זאת בבעל חיים אשר סיפור חייו כבר נכתב (יותר מוכר בתביעות של סוסי מרוץ), ויש להראות בבירור כי מדובר בכלב בעל פוטנציאל מובהק לייצור רווחים לבעליו.
לגבי כאב וסבל וכד', הרי מדובר למעשה בעוגמת נפש אשר נגרמה לבעל הכלב בשל פגיעת הכלב, אך מתאים בעיקר למות הכלב או לפגיעה חמורה בכלב, מאחר ובעל הכלב הינו ניזוק משני כביכול.
הנושא של נזק נפשי אשר נגרם לבעל הכלב בגין מות כלב הוכר בבתי המשפט (ראה: ת. ק. 1343/05 (נתניה) חדד נ' ארבע פסק דינה של כב' השופטת קלוגמן מיום 31.10.2005; ת. ק. (אשדוד) 150/04 פודבינסקי נ' גבאי, פסק דינו של כב' השופט ג. דניאל מיום 23.1.2006; ת. ק. (תל אביב) 5226/06 אורפייג ואח' נ' לוי, פסק דינו של כב' השופט חיים טובי מיום 6.9.2006.).
כמובן גם פיצוי בגין טיפולים וטרינרים לכלב עשוי להיות רלוונטי.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוק הנכים תגמולים ושיקום תשי"ט 1959
חוק הנכים (תגמולים ושיקום)
קיימות בחוק הנכים הוראות הנוגעות, להדדיות בין שני החוקים, לרבות ניכוי בין תביעות, איסור על תביעות כפל ועוד, אולם באם ברצונך להגיש תביעת נכות כללית לביטוח הלאומי, עליך לעשות זאת ע"פ הפרוצדורה הקבועה בחוק הביטוח הלאומי ובתקנותיו.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שבר בגשר בפה
עלות הטיפול 5000 ש"ח בהצעת מחיר מרופא שבדק אותי.(אבל לא בטוח שיוכל לבצע את הטיפול,
מיכוון שיש לי מחלה בה הנני מתקשה לפתוח את הפה ,עליי לחפש רופא מתאים שיכול לטפל באנשים עם מחלקה קשה . האם על החברה לשלם לי את הצעת המחיר או עליי להמתין עד לסיום הטיפול ואז לקבל מהם את התשלום עבור הנזק?
או הצעת המחיר אמורה להספיק לגורם הנזק?
שבר בגשר הפה
חשוב שבית העסק יכיר את המקרה, ויאשר התרחשותו בכתב.
לאחר מכן, ניתן להציג בפניו הצעת המחיר, ולדרוש פיצוי, אם כי הדרך המקובלת היא לעבור הטיפול ורק אז לדרוש פיצוי, וזאת משני טעמים:
ראשית, הגורם המשלם מעונין לוודא כי אכן נשאת בעלות הכספית ע"פ הצעת המחיר.
שנית, אם חלילה ייגרמו סיבוכים ו/או תידרדש לטיפולים נוספים, הרי שברגע שתחתום על כתב סילוק מהתביעה בשלב מוקדם, לא תוכל לדרוש פיצוי נוסף.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רשלנות רפואית
האם יש כאן מקום לרשלנות?
נזק עקב טיפול רפואי
שאלתך מתאימה יותר לפורום רשלנות רפואית, אך אנסה להשיב לך.
אם מדובר בנזק שנגרם עקב רשלנות הרופא בביצוע הטיפול או חריגה מסטנדרט של טיפול סביר, בהחלט אפשר וניתן להטיל אחריות על הרופא.
הנזק כלשעצמו אינו מהווה הוכחה לרשלנות, אך עשוי לחזק את הטענה שהטיפול לא בוצע כראוי.
תצהיר
תצהיר שאלון
מדובר בשאלון כאשר לפי הדין אתה צריך לענות עליו בתצהיר, וכי בתצהיר אתה צריך להשיב נכון ואמת.
לעניין השינוי, זה בעייתי ומטיל דופי בגרסה שלך, ועד כמה וכמה כשמדובר בשינוי משמעותי.
שיי, בקיצור אתה צריך להשיב נכון ואמת לתצהיר וכל סטיה מכך גוררת אחריה הפחתה במשקל וערך התצהיר ולפעמים את העונש המוקנה בחוק בגין עדות והצהרת שקר.
בברכה, עו''ד זמירו עזמי, קלנסווה.




