פורום דיני חוזים
פורום דיני חוזים הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להתחייבויות והסכמים. ניסוח חוזים, הפרת חוזה, ביטול הסכמים, פיצויים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
מקרה של חוזה בין חברות
שוב, בהתייחס לדוגמאות ...
ראה תשובתנו מיום 23/11/07 (וכן הלאה) באשר לקבלת דוגמאות לחוזים כאן בפורום ...
בברכה,
טל רכניץ
*הערת מערכת: לקריאה נוספת דוגמאות חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה אחרונה……
*קבלני טוען כי סירוב לתעודה עקב סיכסוך לפני שבוע עם יהודה בגלל ריב על חניה...
*לדעת קבלני נעוץ הסירוב בכך שהאדריכל יהודה בדק את כמויות המלט ,טעה בסיכום הכמויות
*לדעת קבלני יוכיח סיכום הרשימות שהכמות עונה על הדרישות,למרבה הצער האדריכל יהודה איננו מוכן להכיר בכך שידעותיו בארימטיקה אינן מושלמות....
מהי עצתך לקבלני.....?
(אפרופים,ארגון מגדלי הירקות)פרשנות תניות מכללא.
תשובה לסטודנט
במקרה שאתה מתאר קבלני צריך לפנות לבית משפט, לדרוש את הכספים המגיעים לו ולספר שיהודה לא מאשר כי הוא לא יודע חשבון (תביעה כספית + סעד הצהרתי שהעבודה הושלמה).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
העלאת דמי שכירות בתום תקופת החוזה
העלאת דמי שכירות לאחר סיום החוזה
ישנה כבר התייחסות בפורום לסיטואציה הנ"ל, ובכל מקרה נחזור בקצרה על הדברים:
עם סיום חוזה השכירות כדין במידה והצדדים מעוניינים בכך, הם מנהלים מו"מ לכריתת חוזה חדש, ובמהלכו יש לבעל הדירה זכות מלאה לנקוב באיזה מחיר שהוא רוצה, ואין כל הוראה חוקית ובכלל לפיה יש לראות בתנאים המסחריים של החוזה שהסתיים כמחייבים או כאמת מידה לחוזה החדש. זכותך המלאה להסכים להם או לא ...
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דרוש חוזה אמרגנותואו ניהול אישי של זמר
דוגמאות לחוזים לא ב"בית ספרנו" ...
בעבר ציינו כבר בפורום, כי לא נוכל לסייע לפונים בעניין הספקת דוגמאות לחוזים בנושאים שונים, מהרבה טעמים, אך בעיקר משיקולים של אחריות מקצועית.
בכל מקרה, אני מניח שבעזרת תוכנת החיפוש באינטרנט הנפוצה בעולם, אם תקליק את המילים הנכונות, תוכל למצוא דוגמה כלשהי.
יחד עם זאת, מניסיון אני יכול לומר לך כי אין חוזה מסגרת שמתאים לכל סיטואציה ותנאים בתחום מסויים, ומומלץ כי תפנה לעו"ד בעל ניסיון בתחום הנ"ל שיוכל לסייע בידך ולנסח עבורך חוזה שיתאים בצורה אופטימאלית לנסיבות הקיימות. עוד אני יכול לומר לך, כי בתחום העדין והמורכב שציינת (אמרגנות והפקות), החיסכון בהוצאות ואי הסתייעות באנשי מקצוע, עלול להיות בעוכרייך וחבל ...
בברכת שבת שלום,
טל רכניץ
*הערת מערכת: לקריאה נוספת דוגמאות חוזים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
המקרה הוא כזה ….
לבנים אלו נהג הקבלן לרכוש במפעל "אבני דרך" במחיר של 2000 ש"ח ל100 לבנים ....
כשבוע לאחר החוזה ,משה קנה את "אבני דרך" במחיר של 4 מליון שקל .כאשר פנה הקבלן לרכישת האבנים נודע לו כי הבעלים התחלפו והרי משה הבעלים .....וכעת משה דורש 6000 ש"ח ל100 לבנים.
מסתבר שאין מפעל אחר בארץ שמייצר לבנים אלו ......אך ניתן להזמינם מחו"ל ....ומחירם יהיה 5000 ש"ח ל100 לבנים ....אך ...הוא לא יצליח לסיים את העבודה במועד הנקוב בחוזה .......ומסתבר גם שאם ירכוש מקבלני ....במחיר של 6000 ל100 יהיו הוצאותיו 1,400,000
בעוד שלפי תחשיבו הכל היה אמור להסתכם בסך 800,000...
מה הן זכויות הצדדים ?.....
כל הכבוד ליצירתיות
אני מניח כי הסיטואציה שהנך מתאר אינה שאובה ממציאות עובדתית בה נתקלת, כי אם בתרגיל/שאלה שהועלתה על ידי המתרגל/מרצה שלך במהלך הלימודים שלך. ראשית, שאפו על היצירתיות בהעלאת הסיטואציה, הגם שבעולמנו היו דברים מעולם ...
בכל מקרה, אין הפורום הוא המקום הראוי לנתח "תרגיל" מהאונ'/אקדמיה, אך בכל זאת אם נתייחס בראשי פרקים, הרי שלטעמי, למזמין העבודה שאח"כ רכש את המפעל ממנו הקבלן אמור לרכוש את חומרי הגלם אותם התחייב לספק לפרוייקט (אך כעת במחיר מופקע ...), יש את הזכות לדרוש אכיפה של החוזה, ואם הקבלן לא הגן על עצמו בחוזה ההתקשרות בזכות לעדכן את המחירים בהתאם לעלייה במחיר התשומות, הרי שהקבלן בבעיה. מצד שני, הקבלן יכול לטעון לבטלות החוזה בשל חוסר תום הלב של הנתבע, קל וחומר אם יוכל להוכיח כי מזמין העבודה התכוון לרכוש את המפעל לפני התקשרותו בחוזה להזמנת שירותי הבניה, וכן בעילה של הטעיה.
בברכת שבת שלום,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
העלאת שכר דירה באמצע תקופת השכירות
מה עליי לעשות?
לא נראה לי שהוא יכול לעשות כזה דבר
העלאת שכ"ד באמצע החוזה
תודיעי לו שאת לא מוכנה להעלאת דמי השכירות באמצע התקופה. תמשיכי לשלם לפי מה שכתוב בחוזה. הוא לא יכול לעשות שום דבר.
מענה
ביטול חוזה מכירת דירה
2. הקבלן שלח אליי לקוח שאיתו אני ביצעתי למעשה את חוזה מכירת הבית.
3. את הכספים הוא מעביר ישירות לקבלן שממנו רכשתי את הדירה החדשה.
4.הרוכש השאיר אצלו 10,000 דולר עד לפינוי הדירה, במקביל אם הדירה לא פונתה בתאריך מסויים שנקבע בחוזה אזי יפחית מהתשלום שברשותו.
אני רוצה לבטל את החוזה הזה האם זה חוקי מבחינתי אפילו שהצד השני לא מעוניין בביטול ,(אין לי בעיה לפצותו על פי החוזה).?
ביטול חוזה מכר
כל המשמעות של התקשרות בהסכם היא שאי אפשר "להתחרט".
לא ברור מדוע אתה מעוניין לבטל את החוזה.
בכל אופן - הפיצוי המוסכם שקבוע (בד"כ) בחוזה הוא פיצוי שהצד שהפרו כלפיו את החוזה יכול לקבל ללא הוכחת כל נזק. במידה והנזקים שנגרמו לו גבוהים מהפיצוי המוסכם הוא יוכל לתבוע ולקבל פיצוי בגין הנזקים הממשיים.
אם אין לך סיבה ממש טובה (שגם מוכרת בדין) לביטול או הפרת החוזה - זה לא מומלץ.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול חוזה מכר
לשאלתך למ אני מעוניין לבטל את החוזה?
1. היות ויש חשש שהקבלן שאמור למסור לי את הבית לא יסיים את בנייתו .
2.לא אוכל לפנות את הבית שבו אני גר כיום לקונה של הבית שלי.
3.ועל פי חוזה הבית היה אמור להיות גמור מזמן וכבר עברו יותר מ120 יום מתום החוזה.
ביטול חוזה שכירות דירה
לפני כשבוע חתמתי על חוזה לשכירות דירה. אך בשל מצב הדירה שנראה בעינינו לאחר החתימה גרוע בהרבה ממה שראינו טרם החתימה, החלטנו אני ושותפתי לבטל את החוזה.
ראוי לציין כי הכניסה לדירה הינה ב-1.12.07.
ברצוני לדעת מה עליי לעשות על מנת לבטל את החוזה והאם חלים מספר ימים לביטול חוזה (כמו ביטול רכישה מחנות או חברה סלולרית)? כמו כן, מה יכול בעל הבית לעשות כשבידו כל הצ'קים לשנה שלמה?
תודה רבה
ביטול חוזה שכירות דירה
לפי החוק אתן יכולות לנסות ולחפש שוכר חלופי ולהביא אותו לבעל הדירה אשר אמור לקבל אותו, אלא אם הוא מסרב לעשות זאת מטעמים סבירים.
אם הוא יסכים לשוכר החלופי שתביאו, תדאגו שהשוכר יחתום מולו על הסכם שכירות (חלף ההסכם שאתן חתמתן עליו), תדאגו שיהיה לכם העתק מהסכם זה וכמובן תבקשו לקבל בחזרה את השיקים.
בנסיבות האלה, מומלץ להגיע עם בעל הדירה לפתרון מוסכם, שכן בבית משפט מצבכן אינו פשוט.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה שכירות דירה - קריאה נוספת
חוזה שכירות דירה
ללא חוזה
שכירות דירה ללא חוזה
בכל אופן, אם עשיתם בעבר ותקופת השכירות הסתיימה ולא ערכתם חוזה חדש - ימשיך לחול החוזה הקודם שיתחדש בכל פעם לתקופה נוספת באופן אוטומטי.
אם לא עשיתם בעבר חוזה שכירות אז הכל "פתוח". בד"כ מקובל שבעל הנכס מתקן ליקויים במבנה (כגון תריס שבור, סתימה וכו') יחד עם זאת, מכיון שאין חוזה, עלולים להתעורר קשיים אם הוא יסרב לעשות זאת.
לגבי פינוי הדירה - אם אין חוזה (ואף פעם לא היה) - תיאורטית הצדדים יכולים להודיע על ההפסקה של השכירות במתן הודעה מוקדמת זמן סביר מראש (לדעתי - 30 יום ומעלה).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול חוזה שכ"ד ע"י השוכר
האם אני יכולה לתבוע את השכנים ?
ביטול חוזה שכירות בשל שכנים טורדניים
מערכת היחסים הקלוקלות שלך עם השכנים היא במישור היחסים בינך ובינם בלבד ואין לבעל הדירה שלך כל קשר עימה, כך שאיני רואה על פניו עילה לביטול החוזה.
היה והמדובר בבעיות בדירה ו/או במערכותיה, פגמים נסתרים שלא יכלת לדעת עליהם מראש, התשובה היתה משתנה.
יחד עם זאת, אם תוכלי להוכיח כי השכנים הינם מטרידים "סדרתיים" ונהגו כך עם הדיירים הקודמים בדירה ובעל הדירה ידע על כך, והסתיר זאת ממך, תוכלי להעלות לטענת חוסר תום לב של המשכיר, באשר מדובר במידע מהותי שלו ידעת אותו מראש לא היית שוכרת את הדירה, ואז על פניו יש מקום להעלות טענה בדבר עילה לביטול החוזה.
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
החזרת הצקים ושטר ביטחון ע"י המשכיר
כיום הדירה ריקה ופנויה ואני עומד מול אדם שלא עומד הסיכומים
מה עושים?
יש גם שוכרים ישרים!!!!
בהחלט, ישנם הרבה שוכרים ישרים
אכן, אתה מתאר סיטואציה מקוממת.
היה ואכן ישנם מסמכים בכתב מהם עולה הסכמה בכתב להביא את ההסכם לידי סיום לפני המועד המקורי שנקבע (המכתב של הבן ומכתב התגובה של המשכיר המאשר זאת), הרי למעשה ההסכם הקיים שונה, ובהחלט יש מקום להעלות טענה של הפרת ההסכם ה"חדש" ע"י המשכיר.
מניסיון יש לראות את הדברים גם מהצד השני, ולבדוק אם למשכיר לא עומדות טענות שונות כגון כי נגרמו נזקים לדירה, נותרו חובות או שהסכמתו לקיצור תקופת השכירות היתה מותנית במציאת דייר חלופי לשביעות רצונו.
בכל מקרה, לאור הנתונים שתיארת בפנייתך, מומלץ כי בנך יעתור לבימ"ש המוסמך לסעד הצהרתי כי הסכם השכירות הסתיים ולבקשו להורות למשכיר להשיב לידי השוכר את הביטחונות. היה והמשכיר יפעל למימוש הביטחונות קודם לכן בהוצל"פ (הכוונה למימוש שטר הביטחון), בנך יוכל להתנגד לכך ולהעלות את טענותיו במסגרת הגשת "התנגדות" (תוך 20 יום ממועד המצאת טופס ה"אזהרה" מלשכת ההוצל"פ, אם וכאשר)
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול הסכם מייסדים
במהלך השנה הוא שילם רק כ 80 אלף ש"ח והודיע כי אינו מעוניין להשלים את השקעתו, לא במועד שנקבע ולא בכלל.
האם זאת הפרה יסודית של ההסכם?
האם ביטול ההסכם מחייב אותי להחזיר את 80 אלף הש"ח אשר שולמו
ביטול הסכם מייסדים
אם אתה לא בטוח בכך - תוכל לתת לו התראה בכתב בדבר הפרתו, ואם הוא לא יתקן אותה תוך זמן סביר שתקציב לו, תחשב ההפרה כיסודית.
אתה לא חייב לבטל את ההסכם. אתה יכול לדרוש אכיפה של ההסכם (כלומר לחייב אותו להשלים התחייבויותיו).
אם אתה מבטל את ההסכם אתה צריך להחזיר לו את מה ששילם. אתה רשאי לקזז את סכום הנזקים שנגרמו לך (נזקים כספיים אמיתיים שאתה יכול להוכיחם בפועל ולא עוגמת נפש).
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה לתקופה קצובה
ב- 2.9.07 התחלתי לעבוד בחברה המעבירה חוגים לילדים.
לא חתמתי על הסכם עבודה ואף לא ראיתי אותו מעולם (נאמר לי שהוא מנוסח ממש עכשיו אצל העו"ד), אולם חתמתי על נספח לחוזה, נהלי עבודה, שבו מופיעים הסעיפים הבאים:
1.1 הינך מתחייב להעניק לחברה את שירותיך עד יום 30.6.08, למעט קייטנות...
1.2 הינך מצהיר בזאת כי ידוע לך שאופי התפקיד מחייב עבודה רצופה עד תום שנת הלימודים, וכי הפסקת העבודה באופן שרירותי ובניגוד לרצון ההנהלה, עלולה לגרום נזקים לחברה. אשר על כן אתה מתחייב לעבוד בחברה עד תום שנת הלימודים של הילדים בתאריך 30.6.08
אני הח"מ ________________ ת.ז. ___________ מרחוב _________________ מצהיר ומאשר בזאת, כי נוהל עבודה זה מהווה חלק בלתי-נפרד מהתקשרותי בהסכם עבודה עם החברה ולאחר שעיינתי בו, בדקתי את תוכנו והבינותי את כל הוראותיו, הנני מתחייב לפעול כמפורט בו.
[אציין, כי לא כתוב מה הסנקציה על הפרת נספח נהלי העבודה; כמו כן, המשפט האחרון אינו לגמרי ברור- האם משמעותו כי קראתי את הנוהל, או את החוזה?- כפי שציינתי, מעולם לא קראתי את החוזה ולא חתמתי עליו ולא ידוע לי מה כתוב בו].
לאחר 2 חודשי עבודה, ראיתי שהיא לא מתאימה לי והחלטתי שאני רוצה להתפטר.
בתאריך 21.10.07 הודעתי בעל פה על התפטרותי ושוחחתי ישירות עם מנהלת החברה, אשר אף הציעה לי העלאה בשכר. סירבתי וביקשתי להתפטר בכל זאת. היא אמרה שזה מקובל עליה, אך היא צריכה זמן להיערך ולמצוא מדריך מחליף.
ב-28.10.07 שלחתי מכתב רשום (עם אישור מסירה), בו הודעתי על התפטרותי בצורה רשמית והודעתי שאני מוכנה להשהותה לתקופה של חודש ימים מיום משלוח המכתב.
המנהלת אמרה שהיא קיבלה אותו והכל בסדר.
בתאריך 14.11.07 שלחתי מכתב תזכורת על ההתפטרות. יש לציין, שבמהלך חודש ההודעה מראש הייתי חולה במשך שבועיים ולא יכולתי לעבוד- שלחתי לחברה אישור מחלה על השבועיים (בסה"כ אני עובדת יומיים בשבוע, סה"כ 5 שעות, כלומר הפסדתי 10 שע'). כתוצאה ממחלתי, החברה שלחה מחליפים לקבוצות שלי (בשבוע שעבר) ונראה כי כך תעשה גם השבוע (זהו השבוע השני שאני חולה, כאמור- מגובה באישור רפואי).
במהלך כל תקופת ההודעה המוקדמת, ניסיתי לעזור ולמצוא לי מחליף. השארתי את הפרטים שלי בפורומים שונים ואף פניתי באמצעות אותם פורומים למחפשי עבודה- יצרתי עמם קשר על חשבוני ואף העברתי את קורות החיים לחברה. הבנתי שבסופו של דבר הם לא ראיינו אף אחד מהם.
היום קיבלתי מכתב, שאומר שהצורה בה בחרתי לסיים את תפקידי גורמת נזק לחברה ולכן הטיפול בהתפטרותי מועבר לעו"ד החברה.
תכננתי לעבוד בשבוע הבא, שאמור להיות השבוע האחרון לעבודתי.
מה עלי לעשות? האם להגיב באופן כלשהו? האם לדעתכם בכוונתה לתבוע אותי ואם כן- מה קורה במקרים כאלה? כיצד להיערך? האם פעלתי כשורה, או שהתנהגותי בלתי סבירה ומהווה נזק לחברה? אציין, כי לא הוצגה לי שום הוכחה לנזק כלשהו ונראה לי כי נתתי מספיק זמן היערכות מראש.- קצת נלחצתי, במיוחד לאור העובדה כי לא כתוב מה הסנקציה במקרה של הפרת ההתחייבות בנהלי עבודה (שוב- לא חתמתי על חוזה).
אנא, אם ישנה פסיקה ספציפית בנושאים מסוג זה- הפנו אותי למראה המקום המדויק.
תודה מראש!
השאלה שלך מתאימה מאוד לפורום דיני עבודה. אנא תשאלי שם ותקבלי תשובה מפורטת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ביטול חופשה שהוזמנה באינטרנט
בחג סוכות חפשתי מקומות במלון מסויים באילת, לאחר שבמוקדי המכירות אמרו לי שכל המקומות מלאים פניתי לאינטרנט ושם הופתעתי לגלות את האפשרות להזמין באותו מקום מלון, בטופס ההזמנה ציינתי שאת הודעת האישור על ביצוע עסקה (הודעה הנשלחת לאחר הרישום במלון, אקבל במייל בלבד)
חלפו 3 ימים מיום ההזמנה ולא קיבלתי אישור שכזה, לכן הזמנתי במקום אחר מלון אחר.
פחות מ-24 שעות לפני התקשרו אליי ממוקד המכירות של האתר ואמרו לי שאישרו את הזמנתי (ככל הנראה התפנה מקום וההזמנה שלי שנשארה "באוויר" נכנסה לתוקף למרות שהכוונה בעסקאות הדקה ה-90 הן להודיע מיידית אם יש/אין מקום)
ציינתי בפניהם טלפונית, פקס ומייל את אשר אני כותב לכם והם אמרו שהם מבינים מדבריי שאני רוצה לבטל את העסקה וחשבוני יחוייב ב-50% מהעסקה
האחראית על הנופשונים בארץ התחמקה מלענות לי על התשובה מדוע האישור נשלח רק לאחר 3 ימים למרות שנשאלה זאת שוב ושוב
למדתי בעבר דיני חוזים ולפי דעתי חלו כאן כמה עבירות על החוק
1) הודעת הקיבול על פי החוזה ביננו צריכה להישלח במייל בלבד, עד היום לא קיבלתי הודעה כזאת מהם. אני מוכן להביא לכך הוכחות ולעמוד בבדיקת פוליגרף במידת הצורך
2) כאשר אדם מזמין טלפונית או דרך אתר אינטרנט חופשה במסגרת הדקה ה-90 הוא מצפה לתשובה מיידית על מנת לפעול בהתאם, הודעה אחרי 3 ימים שהם פחות מ-24 שעות לפני ביצוע העסקה לא תקפה מכיוון שזאת לא הייתה כוונתי בעת כניסתי לחוזה עימם
3) השארת ההזמנה "באוויר" לצורך סתימת חורים ואישורה פחות מ-24 שעות לפני הביצוע זה חוסר תום לב מצד המשווק
4) פיצויים בגין ביטול עסקה הם 5% או 100 ש"כ כנמוך
האם אני צודק? אילו דינים עומדים לצידי? איפה ניתן לקבל יעוץ משפטי לפני פנייה לערכאות משפטיות? והאם כדאי לי (חייל ללא ממון מיותר) לפנות לערכאות משפטיות?
נ"ב
לא ניתן לנהל משא ומתן עם החברה ולא ניתן להגיע עימה לפשרה
תודה מראש
אנין
הזמנת חופשה באינטרנט
העסקה שאתה מתאר היא עסקת מכר מרחוק שיש לגביה התייחסות מפורטת בחוק הגנת הצרכן (תוכל למצוא את נוסח החוק בקלות באינטרנט). המחוקק קבע תנאים מיוחדים לגבי בית העסק כתנאי להתקיימותה של העסקה וכן תנאים מיוחדים לגבי ביטולה של העסקה וצריך לבדוק האם המקרה שלך עמד בתנאים ובאיזה אופן.
בחוק הגנת הצרכן קיימת התייחסות לדמי הביטול שבית העסק רשאי לגבות ממך (אולם דמי הביטול יהיו בשיעור מוגבל בתנאי שביטול העסקה עמד בתנאים הקבועים בחוק).
באופן פרקטי - אם לאחר השוואת התנאים הקבועים בחוק לעסקה שבצעת, תמצא שבית העסק אינו רשאי לחייב אותך בגין העסקה או שהוא רשאי לחייב אותך רק בדמי הביטול המוגבלים -
אם עדיין לא חוייבת באמצעות כרטיס האשראי שלך - תוכל לנסות ולהתנגד לעסקה באמצעות פנייה לחברת כרטיסי האשראי ומילוי הטופס המתאים.
אם חוייבת זה מכבר באמצעות כרטיס האשראי שלך - תוכל להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות כנגד בית העסק.
ישנם מספר גופים שעוסקים בעניינים כאלה: הממונה על הגנת הצרכן, אירגון "אמון הציבור", המועצה לצרכנות ועוד.
אם יש לך רצון וסבלנות ואתה מרגיש שנגרם לך עוול - כדאי לפנות לכולם!
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אודה לעו"ד על חוות דעתך
יחד עם זאת נאמר לי בע"פ שאני רשאי להכניס שותף בתנאי שלא אעביר לו זכויות על הדירה.
כמו כן מצידי איני רוצה ליצור לעצמי סטטוס של משכיר משנה ולשותף סטטוס של שוכר משנה.
הכנתי נוסח של הסכם שייתכן ויענה על הצרכים הנ"ל.
אודה מאוד על חוות דעת על הנוסח שהכנתי.
(הנוסח הינו בסיסי בלבד וייתכן שהוא טעון ליטושים פה ושם)
אני מצרף קובץ וורד עם הנוסח
חוזה שכירות משנה
הפורום לא נועד לתת חוות דעת משפטיות ביחס למסמכים שניסחו הגולשים אלא לתת כיוון כללי איך מנתחים סוגיות משפטיות הנוגעות לדיני חוזים.
לא ברור משאלתך מדוע אינך רוצה ליצור לעצמך סטטוס של משכיר משנה ולשותף סטטוס של שוכר משנה.
יתרה מזאת, גם אם הססטוס של השותף יהיה "בר רשות" או משהו מעין זה - זה עדיין מקנה לשותף זכויות מסויימות בדירה, בהתאם לרשות שניתנה לו.
כדאי שתגדיר לעצמך במדוייק מה אתה מנסה להשיג בהסכם ומפני מה בדיוק אתה חושש.
כמובן, שהכנת מסמכים משפטיים טובים הינה עבודתו ואמנותו של עורך דין, כך שאם הדבר בנפשך אולי מוטב לפנות לעורך דין שיערוך את המסמכים עבורך.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הוספת פרטים על ההודעה הקודמת שלי על פרסופ מאמר בעיתון
ממש ביזיון שיהיה לך בהצלחה...
חוזה אחיד
למה חתמת על זה???
תנייה מקפחת בחוזה עבודה
צריך לראות את ההסכם שחתמת אליו ולראות בדיוק במה מדובר. בכל מקרה, היה ומדובר בחוזה אחיד, כמו שרשמת, הרי שאתה יכול לפנות לבימ"ש המוסמך ולטעון לבטלות ההוראה הנ"ל בשל היותה תנייה מקפחת בחוזה אחיד. תיקח רק בחשבון, שסביר להניח שאתה תנהל את ה"מלחמה" בדיעבד ולא מראש, כלומר לאחר שהכסף כבר יקוזז ע"י החברה מולה חתמת, ואתה תדרוש את השבתו ...
בברכה,
טל רכניץ
חוזה אחיד - קריאה נוספת
חוזה אחיד
הפרת חוזה
כמובן שהוא השקיע בכך זמן והשקעה האם אפשר לתבוע את עורכי העיתון ובגין מה אני יכול לעשות זאת?
תודה רבה.
הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>
פרסום מאמר בעיתון
לא ברור משאלתך האם כותב המאמר היה צפוי לקבל תמורה כלשהי עבור כתיבת המאמר, באיזו מידה התחייב כלפיו העיתון לפרסם את המאמר.
אם העיתון "הזמין" מאמר והתחייב לפרסמו - יש כאן הפרה של הסכם שמזכה את כותב המאמר בזכות לקבלת פיצוי (בהתאם לנזקים שנגרמו לו).
אם ההסכמה בין הצדדים היתה כזו שלעיתון יש שיקול דעת אם לפרסם או לא - אז בעצם העיתון פעל במסגרת ההסכם שבין הצדדים.
בכל אופן אם הדברים לא סוכמו בכתב אלא בע"פ יהיה קשה להוכיח מה בדיוק היתה ההסכמה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הפרת הסכם שבע"פ
אני עובדת במרכז רפואי ציבורי גדול. לפני כשנה נערך במקום עבודתי מחקר גדול בהיקפו אשר אני הייתי מתאמת המחקר שלו. כמובן שזו נחשבה עבודה נוספת אשר בתמורה לה הובטח לי שכר נפרד. את העבודה ביצעתי כמובן מעבר לשעות העבודה הרגילות שלי דבר שדרש ממני השקעה של ימים ולילות. מנהל המחלקה שלי הבטיח לי תמורת העבודה שכר של 1000 אירו ברוטו עבור כל חולה שנכנס למחקר. המחקר בוצע במשך 4 חודשים. ההסכם ביני לבין המנהל שלי היה בע"פ. כשהגיע זמן התשלום, הוא נתן הנחיה לקרן מחקרים של ביה"ח לתת לשלם לי 1000 אירו "עלות שכר", אני בתמימותי חתמתי על המסמכים מחוסר ידיעה שיש הבדל במינוחים של "שכר ברוטו" ל"עלות שכר". בתחילה כשפניתי אל מנהל המחלקה הוא טען שלא ידע שיש הבדל ולא הבין למה הורידו לי כל כך הרבה מיסים לפני שכר הברוטו, אך הוא הבטיח לפצות אותי ולהעביר לי את ההפרש של הכספים בהמשך. לאחר שעבר זמן רב פניתי אליו מספר פעמים נוספות ובכל פעם הוא הבטיח שיעביר לי את הפרשי הכספים. ואז שוב פניתי אליו פעם נוספת והתהפכו היוצרות. הוא אמר שאני ממציאה ושמעולם הוא לא הבטיח לי סכומים כאלה ואף הוסיף כי אני מטרידה אותו וביקש שלא אטריד אותו בענין זה. מיותר לצין את עוגמת הנפש שנגרמה לי, את הפגיעה בערכי הכבוד, המוסר והאתיקה המקצועית, ועוד במוסד מכובד וגדול כמו זה שאני עובדת בו. אני כועסת על עצמי שסמכתי עליו ולא חתמתי על חוזה, אך אני מודה שהייתי תמימה ולרגע לא חשבתי שהוא יוכל לפגוע בי בצורה כזו, במיוחד לאור העובדה שהיתה ביננו מערכת יחסים טובה מאוד וחמה. אם היה מדובר בסכום קטן אולי הייתי מוותרת ולומדת לעצמי את הלקח אך מדובר בסכום של אלפי שקלים, ועל סמך זה היו לי מחויבויות כספיות. אני מוכנה להלחם על כבודי האבוד ועל האמת שלי, ויהיה המחיר האישי והמקצועי שלי אשר יהיה אך אני יודעת שאם לא אעשה כן אני אכעס על עצמי כל החיים. אך האם יש טעם במלחמה כזו בהעדר חוזה כתוב? האם זו מלחמה אבודה מראש?
אודה לתשובה בהקדם
הפרת הסכם בע"פ
במידה והתשובות שלך הן חיוביות, יש מקום לראות בדיוק את המסמכים שחתמת עליהם, לעשות חשבון בכמה בדיוק כסף מדובר ולקבל החלטה האם להגיש תביעה.
כפי שאת מבינה בעצמך, מדובר בתביעה לא פשוטה, אך ייתכן ששווה לנסות ולהתמודד בכל זאת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עילות ביטול חוזה
ביטול חוזה שותפות
כעיקרון, בחוזה שותפות שמנוסח היטב אמור להיות סעיף שבו הצדדים מצהירים שאינם מנועים להתקשר בהסכם השותפות (מכוח הסכם אחר או מכוח הדין). אם יש סעיף כזה, הרי שמדובר בהצהרה כוזבת, אשר במקרים מסויימים עשויה להביא לביטול החוזה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה שותפות - קריאה נוספת
חוזה שותפות
הפרה של תנאי בזדון
יש לי שאלה - קיים מצב שבו נכרת חוזה על תנאי בין שני אנשים, כשהתנאי תלוי בהאם צד אחד יוכל לתת הנחה לצד ב', לאחר שהוא ישקול זאת.
לזמן ה"שקילה" ניתן 30 יום. החוזה שנכרת הוא מפורט ותקף ומחייב את שני הצדדים. אחרי 28 מבטל צד א' את העסקה בטענה שהוא לא מסוגל לעמוד בהנחה. צד ב' מגלה בדיעבד, שצד א' שיקר לו ושהיו לו סיבות אינטרסנטיות אחרות לבטל את העסקה (סיבות שלא היו מביאות לביטול החוזה ושבבסיסן הן מפרות אותו עוד לפני שהתבטל) ולכן הוא החליט לגרום לתנאי לא להתקיים בזדון.
האם יש עילה לטענה שהחוזה חייב להתקיים בגלל שהתנאי בוטל אך ורק עקב חוסר תום לב?
האם יש תקדימים משפטיים לכך?
נתקלתי בבעיה דומה, יש לי ידע מועט מאד במשפטים ולכן אני פונה לעזרתכם.
תודה!
קיום החוזה בתום לב
יחד עם זאת, ההסכם היה מותנה בתנאי שהיה נתון לשיקול דעתו של הצד השני. זאת אומרת, שמראש התכוונו הצדדים שלצד השני יינתן הכוח להחליט אם להוציא את החוזה לפועל או לא.
צריך לבדוק היטב את הנסיבות במלואן, על מה בדיוק מדובר, על מנת לתת לך תשובה רצינית שתעריך את הסיכויים ואת הסיכונים של הצד שנפגע.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה שכירות מול עורך דין.
2) מי צריך לתקן דוד חשמל ולשלם עבור תיקון צינור ביוב בכל הבנייין? אני מניחה שהמשכיר...זה נכון?
תודה=)
דרישת המשכיר לערוך חוזה אצל עו"ד
בהתייחס לדרישת המשכיר לערוך כל שנתיים חוזה אצל עו"ד ולשאת בחלק מההוצאות, הרי שאין הדבר הכרחי, אך בהחלט לגיטימי. כבעל הנכס הוא רשאי להכתיב את התנאים ואת אופן עריכת החוזה ולדרוש ממך לשאת בחלק מההוצאות. בסופו של דבר, הרי שהמדובר בחלק מהמו"מ המסחרי בין הצדדים, ולשיקולך באם להיענות לדרישותיו ואם לאוו.
בהתיחס לחלק השני בפנייתך,הרי שבהחלט נראה כי המדובר בחלק מהמערכות האינטגרליות של דירת המגורים שעל המשכיר לשאת בתיקונן, אלא אם הנזק למערכות הללו נגרם בשל פעולה במזיד שביצעת בהן ...
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
גביית הלוואה
אכיפת הסכם הלוואה
בהנחה שהינך אוחז בידך הסכם הלוואה מסודר וכאשר ברור כי הלווה הפר אותו, "דרך המלך" הינה להגיש תביעה בסדר דין מקוצר לבימ"ש השלום (הדרישות הינן: ראייה בכתב + התביעה היא על סכום קצוב). לחילופין, לאור הסכומים המדוברים, ובהנחה שהנך אדם פרטי, הרי שתוכל להגיש תביעה "רגילה" בבימ"ש לתביעות קטנות (עד כ 18,000 ש"ח), דבר שיכול לחסוך לך בעלויות בצורה משמעותית.
אם תקבל פסק דין לטובתך, והנתבע לא ישלם את החוב, תאלץ לפנות ללשכת ההוצאה לפועל על מנת לאכוף את פסק הדין.
שיהיה בהצלחה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הסכם בעל פה
אחרי מספר ימים הסתבר לי שהרכב כבר נמכר, בעל הרכב טוען שהוא לא חתם איתי על שום דבר והוא לא חייב לי כלום!!!
אבל אני שילמתי על הבדיקה וסמכתי על זה שאני קונה את הרכב הזה!!!
האם אני יכול לתבוע אותו?
התקשרות בעל פה לרכישת רכב
כפי שאמרנו כבר בהזדמנויות רבות בעבר כאן בפורום, חוזה בעל פה, הינו חייב לכל דבר ועניין. הבעייה שמידת ההוכחה הדרושה לשם אכיפתו, יותר קשה מטבע הדברים.
בנסיבות שתיארת יש להראות, כי אכן היה סיכום מחייב (הוסכם על מחיר, מועד התשלום וביצוע העברת הבעלות ברכב וכיו"ב).
לטעמי, בנסיבות שתיארת קשה יהיה לך להוכיח זאת, שכן עצם עריכת בדיקה לרכב אינה מקנה לך כל זכות בעלות על הרכב, לא כל שכן כאשר לא שולם כל סכום "על החשבון" ו/או נחתם זיכרון דברים בין הצדדים, וחלפו מס' ימים ממועד הבדיקה ולא פעלת מייד ובסמוך לעריכת הבדיקה להשלמת רכישת הרכב.
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה לגבי חוזה עבודה
ועוד שאלה, כשראיתי שלא שילמו לי הודעתי שבועיים מראש שאני עוזבת, האם אני מחוייבת לשלם 30% ממשכורתי בגין עזיבתי בזמן שאני חתומה על החוזה?
מחכה לתשובה, אני כ"כ זועמת ועצבנית (לא עליך)
תודה
סוגיות בדיני העבודה על קצה המזלג ... להרחבה יש לפנות לפורות הרלוונטי !!!
ראשית, מובן כי שאלתך מתאימה יותר לפורום דיני עבודה המתנהל באתר, ושם תוכלי לקבל התייחסות יותר מפורטת.
ובכל זאת, על מנת להתייחס לגופו של עניין יש לעיין בהוראות חוזה העבודה שלך ולראות בדיוק מה כתוב שם וכיצד מוגדרים יחסי העבודה בין הצדדים (ספק מזמין או עובד מעביד).
על פניו, אם כמו במקרה שלך, עבדת מעבר להיקף המשרה שהוגדרה, לא כל שכן כאשר זה נעשה באישור ידיעה והסכמה של המעסיק שלך, מגיע לך על פי דין תוספת בגין שעות נוספות בפועל !!!
לגבי תקופת ההודעה המוקדמת, הרי שעד לחצי שנה הראשונה, יש ליתן יום הודעה מוקדמת בגין כל חודש שעבדת; מהחודש השביעי ואילך עד לחלוף שנה ממועד תחילת העבודה, יש ליתן הודעה מוקדמת בת 6 ימים + יום וחצי לכל חודש מהחודש השביעי (כך למשל, לאחר שמונה חודשים, יש ליתן הודעה מוקדמת בת 9 ימים); לאחר שנה יש ליתן הודעה מוקדמת בת 30 יום.
בברכה,
טל רכניץ
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!





