פורום דיני ביטוח

פורום דיני ביטוח הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום הביטוח הפרטי והציבורי. ביטוח חיים, בריאות, רכוש, סירוב תשלום תגמולים, התנהלות מול חברות הביטוח ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום דיני ביטוח

עו"ד גיל קראוס

מבעלי משרד אגרט–קראוס, המשרד מתמחה בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

עו"ד איתמר קורן

בעל משרד בוטיק עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בייצוג בנזיקין.

שכ"ט עו"ד בסילוק תביעות צד ג'

גיתית 01/12/09
גיא ויקי שלום,

אודה לקבלת מענה בנושא סילוק תביעות צד ג' בנזקי רכוש מול חברות ביטוח

שאלתי האם עו"ד זכאי לשכ"ט בגין טיפול בדרישה לתשלום של צד ג' כנגד חברת הביטוח

לאחרונה נתקלתי בסירוב מצד חברת ביטוח לשלם שכ"ט בטענה כי הטיפול אינו מחייב עו"ד

בברכה ובתודה מראש

שכ"ט בענף האלמנטרי

עו"ד זמירו עזמי 02/12/09
חברי, שכ"ט בענף האלמנטרי לא מוסדר בחוק כלשהוא כמו בפלת"ד, ואף לא קבוע בהנחיות המפקח על הביטוח לענ"ד, וכי רק במקרים מאוד נדירים תהיה מוכנה חברת הביטוח להוסיף ללקוח שכ"ט כלשהוא.
בנוסף, למיותר לציין שנושא שכ"ט עו,ד יש לסכם עם הלקוח.
בהצלחה והמשך יום נעים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטוח צד ג'

אנונימי 01/12/09
אחותי מבוטחת בביטוח צד ג, לאחרונה היתה מעורבת בתאונת דרכים, וטענה כי הנהגת האחרת היתה אשמה, הנהגת האחרת טענה שאחותי אשמה, במשטרה לא קיבלו מסקנות.כפי הידוע לי במצב שאם שתיהן היו מבוטחות בשתי חברות ביטוח שונות היה הדבר מגיע לבנועם על מנת לקבל פשרה, אך בפועל גם לאחותי ולנהגת האחרת אותה חברת ביטוח, והנ"ל לא שילמה לאחותי את נזק הטוטאלוסט שנגרם לאחותי שהינו כמה אלפים בודדים.

שאלתי היא האם כשלא ברור מי אשם, האם חברת הביטוח אמורה לשלם לצד ג' הנזק שנגרם לו שלא באשמתו, או שיש סכום פחות שהיה אמור להיות משולם לאחותי?

אשמה

אוהב לעזור 03/12/09
כאשר שני הצדדים לא מודים באשמה ואין דרך כלשהיא לקבוע את אשמתם, גם אם מדובר באותה חברה וגם אם מדובר בשתי חברות ביטוח שונות, שתי הדרכים היחידות לקבל כסף הן להפעיל פוליסה (במידה ויש מקיף) במידה ואין מקיף הדרך היחידה היא לתבוע בתביעות קטנות , שם השופט יחליט על סמך נסיונו הרב ועל פי הנסיבות שיסופרו לו על מי האשמה ומי צריך לשלם. אם יוחלט שצג' שלכם אשם אתם תקבלו את הכסף מהפוליסה שלו בחברת הביטוח אם יוחלט שאתם אשמים, הם יקבלו את הכסף שלהם מהפוליסה שלכם.מקווה שעזרתי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בתי נפלה בבית הספר

קרן 01/12/09
הבת שלי החליקה בחצר בית הספר ונשברו לה שניח השיניים הקדמויות ואנחנו כבר שנה בטיפול אצל רופא שיניים פרטי כי אז לא היה רופא שיניים מטפל לבית הספר .
רופא השיניים דרש תשלום שך 6000 ש"ח תמורת הטיפול
חברת הביטוח המבטחת את בית הספר ענתה שאין תשלם עד שנביא לה חשבונית ששילמנו לרופא השיניים ושהיא תשלם לפי התעריף שלה לא לפי מה שעשה רופא השיניים ואת האמת אין ביכולתי לשלם את ה 6000 לרופא לשיניים ויש לי פירוט טיפול חתום על ידי רופא השיניים שרוצא את כספו ואין לי כסף איך אוכל לחייב חברת הביטוח לשלם לי ?????

למה לא עונים לי על השאלה

קרן 03/12/09
תענו לי בבקשה על השאלה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מה לעשות? – ביטוח ותאונה רכב

שילה 01/12/09
שלום, שאלה של ידיד - הוא עשה תאונה ברכב שלו ופגע ברכב של אחר. יש לו ביטוח צד ג' בלבד לידיד שלי ולא מקיף. הנפגע בתאונה הפעיל תביעה נגד חברת הביטוח של ידיד שלי בגין נזקי התאונה. השאלה היא לגבי הנזקים של הידיד שלי עצמו, הרכושיים והגופניים, שנגרמו לו עקב התאונה - את מי הוא יכול לתבוע? את חברת הביטוח שלו (למרות שיש לו רק צד ג?), זה תלוי מי היה אשם? אנא תשובות בהקדם, תודה.

פוליסת חובה

אוהב לעזור. 03/12/09
רכוש שניזוק הוא לא יכול לתבוע אף אחד.גוף שניזוק אם ניזוק יכול להפעיל פוליסת חובה. מפעיל את פוליסת החובה שלו עצמו. לידיעה גם אם ידיד שלך לא אשם היה מפעיל את פוליסת החובה בכל מקרה מכיוון שבפוליסת חובה אין אשמה תמיד מפעילים את הפוליסה של הרכב שבה ישב הנפגע או שממנו נפגע הולך הרגל.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הפחתת תגמולי ביטוח חיים

אבנר ג. 30/11/09
אשתי עברה ניתוח בגינו היא קיבלה אובדן כושר עבודה מלא מביטוח לאומי למשך שנה, בניכוי 90 יום. לאישתי פוליסת ביטוח חיים. תבענו תגמולים על פי הפוליסה. חברת הביטוח הפחיתה לאישתי את תגמולי הביטוח באופן משמעותי (שילמה לה באופן מלא רק עבור חודשיים וחצי ואילו 50% עבור 6 חודשים). חברת הביטוח טוענת שהם לא מחוייבים לקביעת הביטוח הלאומי, שהמבחנים שקבועים בביטוח לאומי שונים מאלה הקבועים בפוליסה ושרופא תעסוקה מטעמם, שבדק את כל המסמכים הרפואיים של אישתי ומסמכי הביטוח הלאומי, קבע כי אישתי יכולה הייתה לעבוד באופן חלקי אף אם לא עבדה בפועל. מה המצב המשפטי וכיצד עליי לפעול בנושא? האם הם רשאים להפחית בצורה חד צדדית שכזו?

תשלום חלקי שלתגמולי ביטח

עו"ד כהן גיא 02/12/09
שלום אבנר
לצערי אני רואה ונתקל בתופעה זו של חברות הביטוח לא מעט.
הם צודקים בנוגע לביטוח לאומי שאינו מחייב אותם (או אתכם).
הדרך להתמודד איתם היא באמצעות תביעה משפטית.
פנה לעורך דין ושיהיה בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הפרשה לפיצויים בבטיוח מנהלים

נעמי 29/11/09
שלום ליועצים,
השבוע שמתי לב כי בפירוט התנועות שאני מקבלת מחברת הביטוח בה מתנהל ביטוח המנהלים שלי ע"י המעסיק - בדיווחים קודמים עמודת הפיצויים ריקה לחלוטין וברבעון האחרון הפריש לי המעסיק כ1.4% ממשכורת הברוטו.
האם ההפרשה לפיצויים בתוך ביטוח המנהלים חייבת על פי חוק? מהו אחוז ההפרשה שעל המעביד להפריש?

הפרשה לפיצויים

עו"ד יקי רנד מנהל 29/11/09
נא הפני שאלתך לפורום דיני עבודה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שכר טרחה עבור פיצוים חודשיים עתידיים

לקוח של עו"ד 27/11/09
נפצעתי בתאונת עבודה ובעזרת עורך הדין הגשנו תביעה נגד חברת הביטוח לתשלום פוליסת אובדן כושר עבודה.קיים הסכם שכר טרחה לתשלום 18%+מעמ מכל סכום שיתקבל.בית המשפט פסק תשלומים חודשיים על פי פוליסה לתקופה של יותר מ 25 שנים ,תשלומים של ארבע שנים ישולמו רטרואקטיבי ושאר כי פיצוי חודשי במשך 21 שנים.איך לחשב במצב הזה את שכר הטרחה ?דרגת הנכות שלי מעל 75% ואינני יודע אם אשאר בין החיים כל השנים עד לגיל 67 ואם חברת הביטוח תשלם את כל המגיע לי במשך תקופה ארוכה כזאת?
האם עורך הדין צודק כשדורש שכר מלא עבור כל התשלומים שנפסקו ועדיין לא התקבלו?

שכר טרחה במקרה של פיצויים חודשיים

עו"ד יקי רנד מנהל 29/11/09
יש להידרש להסכם שכר הטרחה שנחתם בין הצדדים.
בעקרון, ע"פ התעריף המינימלי המומלץ של לשכת עורכי הדין, כאשר מוגשת תביעה הנוגעת לקצבה חודשית, התעריף המומלץ הנו 10%-20% מסכום הקצבה במשך ארבע שנים ( 48 תשלומים ).
מדובר בתעריף מומלץ ולא מחייב, אולם כאשר יש סטייה ניכרת מתעריף זה, וכאשר נסיבות המקרה מגלות כי לא הובהר ללקוח השלכות ההסכם באפן ברור, נחלץ בית המשפט לעזרת הלקוח.
לטעמי מדובר בהסכם שכר טרחה מופרז.
תוכלי לפנות לועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין על מנת לערוך בירור בנושא שכר הטרחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נזקי מים וביטוח צד ג

שאול 26/11/09
פיצוץ צינור מתחת לרצפה גרם לנזילה גם לשכן מתחתי. הנזקים לשכן הוערכו עי מהנדס מים כ- 6000 שקל. אני התפשרתי אתו על 1500 שקל בלבד והוא תיקן את הנזקים בתקרות ובקירות דרך בעל מקצוע שהוא בחר.אין לי ביטוח נזקי מים אולם יש לי ביטוח צד ג. הביטוח טוען שלא מגיע לי פיצוי בגלל שצד ג אינו מכסה נזק כזה. אין בסעיפי צד ג שום אזכור שאינו מקרה כזה. הנימוק של חברת הביטוח לשלילה כי בביטוח נזקי מים ישנו סעיף שאומר שזה מכסה גם נזקים לדירות אחרות. ומכאן מסקנתם ( תמוהה בעיני) שצד ג לא כולל זאת.האם לא יתכן שצד ג יכלול  כיסוי כזה למרות שהוא מופיע בביטוח נזקי מים? הרי ברשימת החריגים  לביטוח צד ג לא מוזכר כלל נזק מים כמקרה שלא מכוסה!!!.בתודה

נזקי מים

שאול 26/11/09
לצערי, אני לא משוכנע כי מה שכתבת הינו בדיוק מה שהמבטחים אמור לך, ואני ממליץ לך לקבל תשובתם בכתב, לרבות הדחייה. בכל מקרה, האירוע המתואר הינו קלסי של אחריות כלפי צד שלישי, המכוסה במסגרת פרק ביטוח צד שלישי בפוליסות לביטוחי דירה ו/או תכולה. אני ממליץ שתמשיך להתעקש, ואתה אמור לקבל חזרה את כל הסכומים העולים על ההשתתפות העצמית הקיימת בפוליסה לנזקים כלפי צד שלישי. ללא כל קשר, המבטחים, בדחותם תביעה, חייבים לכתוב ולנמק את הסיבות לדחיית התביעה, ע"פ הנחיה של המפקח על הביטוח. אל תסתפק באמירות בע"פ. מכתב דחייה יוכל לשמש אותך אח"כ אם תרצה לתבוע אותם בתביעות קטנות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מקרה ביטוחי!

אחד שאכפת לו 27/11/09
אדם יקר שלום.
אם אין לך ביטוח נזקי צנרת/מים, לא נורא, אכן הנזק שנגרם לצנרת שלך לא יכוסה. צר לי לאכזב אותך, חברת הביטוח שלך, שאין לי מושג מי זאת, שקרנים, או שמי שמטפלת לך בתביעה היאהוא חדשה בתחום הטיפול בתביעות או בתחום הדירה ואין לוה מושג במה שהיא אומרת.

זהו מקרה קלאסי לנזק לצג', אין שום קשר לאיזה כיסוי יש לך או אין לך, כאשר יש לך הרחבה לנזקי צג' אתה מכוסה בכל נזק שנגרם לו ממך, גם אם מקור הנזק עצמו לא מכוסה.

דע לך, פוליסת הדירה גם היא מפוקחת על ידי המפקח על הביטוח מטעם משרד האוצר.
עצה שלי, מייל תלונה למפקח על הביטוח, ותביעתך תטופל ביתר שאת ובאהבה מצד המבטח ובלבד שתסתיים התביעה לשביעות רצונך.

אם אתה נתקל בבעיה כלשהיא, זהו המייל שלי:
***צונזר ע"י המערכת- השארת פרטי התקשרות בניגוד לתקנון האתר***
אשמח לעזור לך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בטוח חיים

רועי 26/11/09
שלום,
רציתי לדעת -מה זה אומר מוטב בבטוח חיים?ומה המעמד אם יש צוואה.
כמה מקבל המוטב בפנסיה מתוך הפנסיה.האם חלקית או את הכל.
תודה

ביטוח חיים אל מול צוואה

עו"ד יקי רנד מנהל 29/11/09
שאלתך פשוטה וקצרה, אולם מאחוריה, סוגיה קשה ומורכבת, אשר גדולי השופטים התחבטו בה שנים רבות ותשובה חד משמעית, אין.
באשר להגדרת מוטב בביטוח חיים, הרי שמדובר באדם אשר ע"פ קביעת המבוטח, יהא זה אשר יקבל את תגמולי הביטוח לאחר מותו של המבוטח, ובהעדר קביעה שכזו, יהיה המבוטח- המוטב.
באשר לנושא הצוואה, אין חולקין, כי כדי שהוראה בצוואה הפוגעת במעמדו של מוטב, תהיה אפקטיבית, על המבוטח להודיע לחב' הביטוח על השינוי ולעדכן את פרטי המבוטח ע"פ האמור בצוואה.
כאשר נעשה שינוי בצוואה, אשר לא מובא לידיעת המבטחת, הרי שנטיית בית המשפט שלא להכיר בשינוי זה, ולכבד ולממש את האמור בפוליסה.
במצב של קרן פנסיה, הסיפור דומה, אם כי שונה במקצת, מאחר וקיימת תכלית סוציאלית מאחורי הקרן, ועל כן כאשר השינוי בצוואה מגדיל את חבותה של הקרן ללא מתן הודעה, קשה לראות כיצד שינוי זה ייאכף ע"י בית המשפט.
באשר לגובה הקצבה, יש לבדוק מהם תנאי הקרן בנושא זה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

ביטוח חובה וביטוח צד 3 ב-2 חב' ביטוח

טו 26/11/09
האם ניתן לעשות ביטוח חובה בחברת ביטוח אחת וביטוח צד 3 בחברת ביטוח שניה .האם יהיו לכך השלכות בזמן תביעה ?

פיצול ביטוחי רכב

שאול 26/11/09
לא רק שאין מניעה מהפרדת ביטוח חובה מביטוח צד ג' או מקיף, אלא שהתניית רכישה של אחד בשני, הינה התנייה של שירות בשירות, והוא אסור ע"פ חוק. אין שום מניעה כי ביטוח חובה יבוצע בחב' אחת, וביטוח צד ג' יבוצע בחב' אחרת. אבל, קח בחשבון כי מבטחי צד ג' או הסוכנים לא ממש מעוניני לבטח רק את הסיכון הזה, משום שלפעמים הוא הפסדי, שלא לומר לא רווחי, ולפיכך, המידע מוצג, בד"כ ע"י הסוכנים, כאילו הם לא ניתנים להפרדה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטוח…

רועי 25/11/09
שלום,
איך אוכל לדעת את כל הביטוחים שהיו לסבי ז"ל?מלבד לפנות חברה חברה אישית.
תודה

בירור ביטוחים

עו"ד גיל קראוס 26/11/09
רועי ערב טוב,

כל עוד לא מדובר בביטוחים שנעשו על-ידי המעביד או גוף אחר שאת הבירור ניתן לעשות אצלם, אין לי הצעה טובה יותר מאשר לבדוק בכל חברת ביטוח בנפרד.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פנייה לערכאות בתביעה עלפי פוליסת תאונות אישיות

יעקב 25/11/09
לפני כשנתיים וחצי נפצעתי בטיול ונקבעו לי מעל 40% נכות צמיתה ע"י הועדה של בט"ל.לפני כ 8 חודשים הגשנו תביעה לחברת הביטוח בה אני מבוטח ביטוח "תאונות אישיות" אולם חברת הביטוח נוקטת סחבת ואינה נענית לתביעתנו. על מנת ל"עצור" את מניין תקופת ההתיישנות כנראה אצטרך לפנות לערכאות.מבקש לדעת במה זה כרוך מבחינת תשלום אגרות ומשך ההתדינות הצפוי.
תודה יעקב

תביעה לחב' ביטוח

שאול 25/11/09
שים לב. תביעה לחב' ביטוח אינה עוצרת את מירוץ ההתיישנות, וההתיישנות בביטוח, עד לכניסת החוזר החדש של המפקח הינה שלוש שנים מיום קרות האירוע. רק תביעה בבימ"ש תעצור את המירוץ. אל תבזבז זמן יקר, תפנה לעו"ד המתמחה בביטוח ונזיקין, ותגיש כבר את התביעה!!!!!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פוליסת תאונות אישיות

עו"ד גיל קראוס 26/11/09
יעקב ערב טוב,

אכן הזמן שחלף ללא מענה מצד הביטוח הוא ארוך ולא הגיוני. הגשת תביעה לבית המשפט כרוכה בתשלום אגרה וכן בחוות דעת מומחה שעלותה עשוי להגיע לכמה אלפי שנים.
משך ההתדיינות משתנה ממקרה למקרה.
יחד עם זאת, אפשר כי ברגע שייכנס עורך דין לתמונה, העניינים יחלו לזוז יותר מהר, גם ללא תביעה.
עליך רק לקחת בחשבון את עניין ההתיישנות - 3 שנים מיום האירוע ואם לא תגיש תביעה לבית המשפט עד למועד זה - לא תוכל יותר לתבוע את הביטוח.
אני מציע כי תתיעץ בהקדם עם עורך דין בתחום הביטוח אשר ייקח את התיק לטיפולו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטוח מנהלים- הורדת סעיף בעקבות בעיית גב

אא 25/11/09
שלום רב, עשו לי ביטוח מנהלים במסגרת העבודה הכולל גם ביטוח על "אובדן כושר עבודה". מאחר ויש לי עקמת בגב הודיעו לי כי הביטוח לא יכלול בעיות גב ועמוד השדרה במישרין/ עקיפין.
יש לציין כי מעולם לא היו לי כאבי גב כלשהם והטיפול היחידי שקיבלתי בעקבות בעייה זו הוא מכשיר בגב ששמתי מגיל 14-18 ע"מ שהעקמת לא תגדל. הנני מבינה למה הביטוח לא רוצה לכסות אפילו בעיות גב הקשורות בעקיפין הרי זה לא הגיוני . יכולה לקרות בעיית גב שלא קשורה לעקמת שלי ובעקבות כך יבטלו לי את הביטוח? אמרו לי שאני יכולה לערער . אשמח לקבל ייעוץ מה לעשות. תודה רבה!

החרגת בעיות גב בפוליסה

עו"ד גיל קראוס 26/11/09
ערב טוב,

דרישות דומות של חברות הביטוח מופיעות במקרים רבים שכן החברה מנסה לצמצם את הסיכון העתידי שלה.
מאחר ומדובר בביטוח וולנטרי, חברות ביטוח אומרות לעיתים - זו ההחרגה הנדרשת, אם את לא רוצה לחתום לא נוכל לבטח אותך.
אני מציע שתדרשי שההחרגה תהיה ספציפית יותר - בעיות הנובעות מן העקמת או משהו בסגנון ולא בעיות גב באופן כללי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חברת בטוח מסרבת לשלם…

נועם 24/11/09
רכב בוטח במקיף , הרכב בוטח ע"ש שני בני הזוג.
בהצעת הביטוח שכח הבעל תאונה שבה היתה מעורבת אשתו ברכב קודם ולא ציין.
ברכב המבוטח ארעה תאונה וחברת הביטוח דחו את הדרישה לכיסוי נזקי הרכב, בטענה כי בהצעת הביטוח לא מסר המבוטח עבר תאונתי נכון.
מה הדין ? מה לעשות ?

סירוב חברת ביטוח לשלם תגמולים

עו"ד גיל קראוס 24/11/09
נועם שלום,

אמנם יש בעיה בעובדה שלא דיווחת על התאונה של אשתך, אך על פניו טענת חברת הביטוח נראית לי בעייתית.
הרי גם אם היית מדווח, חברת הביטוח הייתה מבטחת אותך ורק מעלה את ערך הפרמייה.
אני מציע שתתייעץ בעניין עם עורך דין בתחום הביטוח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

נועם שלום

אחד שאוהב לעזור. 03/12/09
נועם שלום, חברת ביטוח יכולה לטעון לגילוי עניין מהותי שכבייכול הוסתר מהם שאילו היו יודעים אותו קודם לא היו מבטחים אותך בכלל ואז זה נכון מצידם לא לכסות מקרה ביטוחי, במקרה זה מדובר בתאונה אחת, אני לא מכיר חברת ביטוח אחת בארץ שלא תבטח בנאדם עם תאונה אחת (אלא אם כן אמרת שהיו שלוש ושכחת לציין אחת ואז יש 4 תביעות ואז באמת יש חברות שלא יהיו מעוניינות) על פי חוק חוזה הביטוח כאשר מגלים איזשהוא משהו שבעת עשיית הפוליסה נמסר על ידך לא נכון, הם יכולים להקטין את החוב שלהם כלפיך באופן יחסי. זה מאוד מוגזם לבטל את הפוליסה ואולי כדאי באמת שתיצור קשר עם עורך דין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

נזק בעקבות פיצוץ צינור אצל השכן

ניצה 23/11/09
שלום רב,בדירה מעליי הייתה נזילת מים, אשר בעקבותיה חלחלו המים לקיר דירתי וגרמו לעובש בקיר ולגב הארון בחדר האמבטיה, לכל אורכו (גב הארון צמוד לקיר שניזוק).לשכנים ביטוח צד ג', אך לטענת חברת הביטוח לא ניתן להזיז את כל הארון, לאור העובדה כי ייתכן ובעקבות הזזתו ייגרם נזק (על הארון מונחת מראה גדולה מאד והם חוששים כי היא תתנפץ), ולכן הציעו לבצע חיתוך חלקי של גב הארון (מבפנים) ולהחליף את הדיקט שבגבו, מבלי להזיז את המראה. המשמעות היא שכל החלק שמאחורי המראה ימשיך להיות נגוע בעובש ולהדיף ריח רע בכל חדר האמבטיה.אני מתעקשת כי ישיבו את המצב לקדמותו ע"י הזזת הארון והחלפת הדופן לכל אורכה (כולל גב המראה), לרבות תיקון הקיר שנרטב. חברת הביטוח טוענת כי אם תפעל כך ובעקבות הזזת הארון תתנפץ המראה - היא לא תשא בעלות של נזק זה. האם יש צדק בטענת חברת הביטוח? מה ביכולתי לעשות? האם לתקן עצמאית ולתבוע את השכן/חברת הביטוח שלו?תודה רבה!

תביעה כנגד השכן

שאול 23/11/09
תביעתך כנגד השכן היא תביעה נזיקית לכל דבר. על המבטח של השכן להחזיר את המצב לקדמותו, וללא התחשבות בכל דבר אחר. מאידך, עלייך לפעות ככל האפשר על מנת לצמצם את הנזק. אם תביאי חוו"ד הנדסית כי בשיטה שהמבטח של השכן מציע, לא יושב הנזק לקדמותו, קרוב לודאי כי המבטח של השכן ייאלץ לעשות את כל הפעולות הנדרשות. בכל מקרה, כל הוצאה הנדסית או משפטית שתהייה לך, את רשאית לתבוע כחלק מהליך הנזק וההוכחה שלו. ללא כל קשר, מומלץ להתייעץ עם עו"ד המתמחה בנזיקין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטוח נסיעות לחול

אביאל 22/11/09
לא מזמן חזרתי מרומא בלי המזוודות והכל נלקח מהרכב בעודו חונה  היה לי ביטוח של  הכרטיס אשראי וטבעתי אותו לאחר דין ודברים הוחלט לתת לי החזר מלא אך על סעיף של פיצוי לפריצה מרכב שאינו ציבורי המגביל את הפוליסה ל600$ במקום1000$ אשמח לדעת מהי ההגדרה של רכב ציבורי    יש לציין שבמידה והרכב הינו ציבורי מגיע לי פיצי על סך של 1000$

רכב ציבורי

שאול 23/11/09
בהגדרת " רכב ציבורי" מתייחסות חברות הביטוח לתחבורה ציבורית, כגון רכבת, מטוסים, אוטובוסים, מוניות וכד'. רכב שכור,בהנחה כי הרכב עליו אתה מדבר הוא אכן רכב שכור, אינו אמור להיכלל בהגדרת " רכב ציבורי". מאידך, על רכוש יש לשמור, ויכולה היתה המבטחת לטעון כי התרשלת "רשלנות חמורה" בכך שלא השארת מישהוא ליד הרכב ע"מ להשגיח על הרכוש. יש כבר מספר פסקי דין בנושא. נסה להגיע איתם להסכמה של "אש תורם " בשיעור של 20% והכרה כי רכב שכור אינו "רכב ציבורי, וע"י כך אותלי תוכל לקבל מהם עוד כמה שקלים, בניכוי ההשתתפות העצמית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטוח רופא אשר מטפל לא רק במפגש ישיר

יוסי 22/11/09
שלום

מה החוק אומר לגבי אפשרויות טיפול של רופא פרטי ( לא במסגרת ארגון כלשהו אלא כרופא פרטי) , גם באמצעים של שיחות טלפון או שימוש במייל ומתן עצות דרכם תוך הפעלת שיקול דעת.

האם החוק מתייחס לכך?

האם רופא המעוניין לתת שירות למטופליו לא רק דרך מפגש פנים אל פנים יכול לעשות זאת ואם כן האם עליו לבטח עצמו בדרך שונה?

טיפול רפואי

שאול 22/11/09
טיפול רפואי הוא טיפול רפואי. מי שאינו מוסמך לעשות כן, לא רשאי לתת טיפול רפואי, וזאת ע"פ החוק בישראל. אין כל מגבלה לרופא לעשות אנמנזה ודיאגנוזה טלפונית, אולם הוא חושף את עצמו לטעויות של שיקול דעת, שהן פחותות מביקור רגיל אצל רופאץ לנושא האחריות והביטוח, אין כל הבדל בין רופא המקבל מטופלים לבין רופא המטפל בטיפול טלפוי, להפך, אולי הסיכון בטיפול הטלפוני עושי להיות גבוה יותר, ועל כך יחליו המבטחים בעת עריכת החיתום לפוליסה לביטוח אחריות קמצועית של הרופא.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אתיקה רפואית

עו"ד יקי רנד 22/11/09
אתה שואל שאלה במישור האתיקה הרפואית.
אינני בטוח שפורום זה הוא המקום למענה מקיף בנושא זה.
אוכל רק לומר, כי מתן טיפול רפואי דרך האינטרנט, ללא מגע ישיר עם הפציינט, דומה בטיבו למתן ייעוץ משפטי ללא פגישת הלקוח. שניהם מסלולי טיפול בעיתיים, ועל כן כל איש מקצוע המכבד עצמו, בשעה ומעניק ייעוץ דרך הרשת, מסייג עצמו ומדגיש כי אין מדובר בתחליף לייעוץ מקובל, המתקיים על דרך מפגש בלתי אמצעי.
בנושא הרפואי, הענין אף מתעצם, שכן לבדיקתו הפיזית של הפציינט, נודעת משמעות רחבה יותר ממפגש שגרתי של עו"ד עם לקוח פוטנציאלי.
אינני מכיר רופא המכבד עצמו, אשר מתיימר להעניק טיפול רפואי שלם, ללא בדיקה פיזית של הפציינט.
בכל מקרה הייתי ממליץ להתייעץ עם איגוד הרופאים מהבחינה האתית.
אני בכל מקרה לא מכיר חוק ספציפי האוסר זאת, אבל רשלנות מקצועית לא זקוקה לחוק ספציפי, האוסר על התנהגות מסוימת או פעולה מסוימת, ודי כי הופרה חובת זהירות כלשהי אשר גרמה נזק על מנת להצמיח רשלנות.
באשר לנושא הביטוחי, יש בהחלט מקום לבחון פוליסה לאחריות מקצועית המכסה גם פעילותך באינטרנט, כמובן בהתאם לתנאי הפוליסה ובכפיפה לדין החל עליך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מה עליי לעשות טרם רכישת ביטוח רפואי

אלון 21/11/09
אני עומד לרכוש ביטוח רפואי מחברת ביטוח . הייתה לי בעבר בעייה רפואית שעל פי המסמכים שלהם לכאורה אני צריך לדווח עליה.

מצד אחד ברור לי שאם אדווח עליה הם עשויים לייקר לי את תשלומי הפוליסה , מצד שני, אין כל רשר בין מחלה זו בעבר למצב בריאותי כיום ולמעשה מאחר והייתה בעבר , אין ולא תהיה לה כל השפעה על מצב בריאותי בעתיד.

האם כדי למנוע מצב בו דיווח זה ייקר לי את דמי הביטוח ומתוך הנחה שאין לו כל השפעה אמיתי על מצב בריאותי כיום, אני יכול להמנע מדיווח כזה?

האם אי דיווח שכזה עשוי ביום מן הימים לפגוע באופן מלא או חלקי על תשלומי הביטוח שלי, גם אם אין סיכוי שבפועל תהיה לו השפעה כלשהי על כל מקרה רפואי ביטוחי עתידי?

האם מישהו יכול לתת לי על כך תשובה ודאית או למעשה אני נמצא בתחום אפור בו אני לוקח על עצמי איזשהו סיכון מסוים אם אני מחליט לא לרשום על הבעיה בעבר?

האם אני יכול לרשום את הבעיה ואז להתווכח עם חברת הביטוח על מנת להוזיל את דמי הביטוח? וכיצד אדע שמה שהם קבעו לי מושפע ממה שרשמתי?

אני מבולבל, אנא עזור לי וחשוב לי לדעת אם תובתך הינה חד משמעית או ניתן לתת פרשנויות שונות על בסיס ראיית עולם שונה.

"היסטוריה רפואית"

שאול 21/11/09
שלום אלון
אינך יכול ואינך רשאי להסתיר מידע ממבטחים, גם בנושא בעיות רפואיות. אל תשכך כי אתה עשוי להישלח לבדיקה רפואית, או לחילופין לחתום על וס"ר, שאז רשאית המבטחת לעיין בתיק הרפואי שלך. מעשה כזה ייחשב כנסיון הונאה בראשית הדך, ויעיב על תשלום פיצויים בהמשך.
המלצתי, ציין את המגבלה הרפואית, בקש הוראות החיתום הרפואי לפני עריכת הביטוח בפולע, ונסה להביא חוו"ד נגדית, למידת ההשפעה שיכולה להיות לגורם הקיים, על החשיפה העתידית של המבטח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חובת הגילוי החלה על מועמד לביטוח

עו"ד יקי רנד 22/11/09
התשובה הנה חד משמעית.
עליך לפרט מחלת העבר, גם אם החלמת ממנה כליל ואינה משליכה על מצבך הרפואי הנוכחי, וזאת לאור הצהרת הבריאות אשר הועברה אליך, ובהתחשב בחובת הגילוי החלה עליך כמועמד לביטוח.
באשר להשפעת הבעיה הרפואית על קבלתך לפוליסה, הרי שאין תשובה ברורה בנושא זה, בין היתר לאור העובדה כי מדיניות החיתום של חברות הביטוח איננה אחידה, ותמצא כי מבוטח פלוני התקבל לפוליסה מסוימת בחב' ביטוח כלשהי, בעוד בחב' ביטוח אחרת לא יתקבל בכלל, או יתקבל בפרמיה יקרה יותר, או יתקבל עם החרגה וכך הלאה.
תוכל לפנות למספר חברות ביטוח, על מנת לערוך חקר שוק בהקשר זה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אחריות חברת ביטוח/וסוכן ביטוח

אנונימי 19/11/09
אחי נהג צעיר,שילם עבור ביטוח של חברה מסוימת, דרך סוכן מסוים.
טרם לביטוח לא נשלחה לו כלל הצעה ביטוחית.חברה שלו בת 18 שהיא נהגת חדשה נהגה על הרכב נכנסה במישהו ונגרם נזק לשני הרכבים.הסוכן שלח את אחי למוסך הסדר, ואחי בתומו חשב שגם החברה שלו מבוטחת ,הוא אמר לו את הפרטים, ומשום מה נתן למוסך ש'ק ערבון,חברת הביטוח עלתה על העניין, לאחר הטיפול במוסך שעלה עשרות אלפי שקלים. והחליטו לא לשלם לאחי הכספים של התיקון וכספים לתיקון עבור צד ג' ,לאחר דין ודברים שילמו 2/3 מהתשלום עבור הנזק שנגרם ולא ואמרו שזה תשלום לפנים משורת הדין- הבעיה היא כזו:
1.הסוכן לפי שאחי ביטח לא שלח הצעת ביטוח וביטח אותו ללא חתימתו ובמלי שנתן לו שום הסבר.
2.אחי הסתמך על דברי הסוכן בהגיעו למוסך ההסדר, שם המחירים הם מופקעים- ובמידה והיה אומר לו שיש בעיה עם זה שנהגה נהגת חדשה ולא צעירה היה לוקח את הרכב לטיפול במקום אחר שם הטיפול היה עולה 50 אחוז- וגם היה מסתדר עם צד ג.
שאלתי היא איך ניתן לתקוף את העניין הנ"ל??מבחינת חוקית?חוק חוק חוזי הביטוח??פסקי דין בעניין עם יש

אחריות סוכן ביטוח

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
ערב טוב,

הנושא הוא בעייתי, שכן גם על אחיך מוטלת החובה לקרוא את הוראות הפוליסה.
יש לבדוק את מלוא הנסיבות ואם יתברר שאכן מדובר ברשלנות מצד סוכן הביטוח, אפשר וניתן יהיה לתבוע אותו בגין סכומים אלו ואחרים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אבדן כושר עבודה

ישראלה 17/11/09
לי פוליסת ביטוח הכוללת מרכיב אבדן כושר עבודה, עקב מחלה קשה מאוד פרשתי מעבודתי לחלוטין והודעה נמסרה לחברת הביטוח , חברת הביטוח משלמת לי עבור אבדן כושר עבודה,כהגדרתם זמני, אולם איני מסוגלת ואיני מתכוונת לחזור למעגל העבודה כלל,גילי 55 ותום תוקף הפוליסה 65 , האם על חברת הביטוח לשלם לי עבור אבדן כושר העבודה באופן רציף למשך כל תקופת הביטוח?

אובדן כושר עבודה זמני

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
ישראלה ערב טוב,

חברת הביטוח אמורה להמשיך ולשלם לך את התגמולים כל עוד מצבך הרפואי ימשיך לעמוד בתנאים הקבועים בפוליסה.
אם אכן לא תהיה מסוגלת לחזור ולעבוד עד גיל 65, הרי שעד למועד זה אמורים להיות משולמים לך התגמולים.
חברת הביטוח עשויה לבצע בדיקות רפואיות למבוטח מדי פעם, על מנת לוודא שהוא אכן עדיין במצב של אובדן כושר עבודה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוות דעת רפואית

איגור 17/11/09
האם קיים חוק בישראל שמחייב את התובע שקיבל נזק גופני כתוצאה מאיורע מסוים לקחת חוות דעת של רופאים מקצועיים פרטיים על מנת להגיש תביע כנגד חברת ביטוח?כדי לחדד את הנושא אני יכול להגיד שיש לי חוות דעת של רופאים מטעם ביטוח הלאומי.האם אני חייב לשאת בהוצאה כספית נוספת ( שמעתי שכל חוות דעת עולה כ 5000 ש"ח )?

חוות דעת רפואית

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
איגור ערב טוב,

אם אין מדובר בתביעה בגין תאונת דרכים וברצונך להגיש תביעה נזיקית בגין נזקי גוף שנגרמו לך, עליך לתמוך את טענותיך בחוות דעת של מומחה מטעמך.
עלויות חוות הדעת משתנות ממומחה למומחה ומתחום לתחום אך בדרך כלל מדובר בהוצאה של כמה אלפי שקלים.
חוות הדעת של המוסד לביטוח לאומי אין להן תוקף במקרה זה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

במקרה של מחלוקת בביטוח חיים

אלי וידל 17/11/09
במקרה של מחלוקת לגבי פדיון כספי ביטוח חיים המכרעת תיהיה פוליסת הביטוח או ההצעה לביטוח?

תודה

מחלוקת לגבי פידיון כספי ביטוח

עו"ד גיל קראוס 17/11/09
אלי שלום,

השאלה תלויה בנסיבות כל מקרה ומקרה לגופו. אם תנאי מסוים בפוליסה נכתב בניגוד לאמור בהצעת הביטוח אשר אושרה על-ידי חברת הביטוח, הרי שלכאורה הצעת הביטוח היא התקפה.
יחד עם זאת וכאמור לעיל, הדבר תלוי בנסיבות המקרה ומומלץ כי תתייעץ בעניין עם עורך דין בתחום הביטוח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ממתי נחשב וותק הרישיון כאשר מדובר ברישיון בהמרה

עוזי 16/11/09
שלום,

ברכבי נהג עולה חדש, 5 שנים בארץ, כאשר רק בשנה האחרונה הוא קיבל רישיון ישראלי, כהמרה לרישיון שהיה לו בארה"ב.
האם ותק הרישיון נחשב מאז שהוציא את הרישיון בארה"ב או מהיום שקיבל את הרישיון בישראל. עניין זה חשוב לעניין הכיסוי הביטוחי המותנה בנהג שוותק רישיונו שנה ומעלה.
אודה לתשובתכם בהקדם.

וותק רישיון נהיגה

עו"ד גיל קראוס 17/11/09
עוזי שלום,

נסה להפנות את שאלתך למשרד התחבורה ו/או משרד הרישוי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הפרשה פרטית לצורך ביטוח אבדן כושר עבודה

מירי 16/11/09
פוטרתי מעבודתי לפני מספר חודשים. חברת הביטוח המליצה לנו בחום להמשיך להפריש באופן עצמאי לצורך ביטוח אבדן כושר עבודה. יועץ ביטוח פרטי המליץ לי להפסיק את ההפרשה, היות שמכיון שאינני עובדת, אין שום משמעות לביטוח, וממילא אם חס וחלילה אאבד את כושר העבודה בזמן שאיני עובדת, לא יינתן שום פיצוי מחברת הביטוח. מי מהם צודק? תודה!

הפרשות לצורך ביטוח אובדן כושר עבודה

עו"ד גיל קראוס 17/11/09
מירי שלום,

זה תלוי בין היתר באיזו סוג של פוליסה מדובר וכן בהגדרות הפוליסה - יש למשל גם פוליסות אובדן כושר עבודה שהמקצוע של המבוטח מוכר כעקרת בית ואז אם המבוטח איבד את כושרו לבצע את עבודות הבית הוא עשוי לקבל תגמולים.
קחי בחשבון גם את מועד חזרתך הצפוי לעבודה כלשהי - אם בקרוב תחזרי לעבוד, יכול מאוד להיות שלא יהיה לך כדאי לבטל את הפוליסה שכן לצורך רכישת פוליסת חדשה תצטרכי למלא הצהרת בריאות ומסמכים נוספים.
בכל מקרה, צריך לבדוק את הוראות הפוליסה בכדי ליתן מענה מלא לשאלתך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פנסיה מסולקת

סיגלית 15/11/09
קיבלתי הודעה שהפנסיה שלי היא פנסיה מסולקת. מה זה אומר?

פנסיה מסולקת

עו"ד גיל קראוס 17/11/09
סיגלית שלום,

הכוונה היא למקרה שבו הופסקו ההפרשות לפנסיה, ואז מחושב סכום הגמלה החודשית שיקבל המבוטח במועד הפרישה בהתאם לכספים שהצטברו בקופה עד למועד הפסקת ההפרשות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן