פורום נדל"ן
פורום נדל"ן הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בתחום המקרקעין. רכישת דירה, חוזה שכירות, רישום בטאבו, סוגיות מול רמ"י ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.
אי ביצוע העברה בטאבו
דירה ששנמכרה והקונה לא ביצע העברה בטאבו,( נרכשה מאדם פרטי) איזה סיכונים יש למוכר ולקונה במצב זה? והאם יש מגבלה חוקית בה הרישום בטאבו חייב להתבצע או הערת ההזהרה יכולה להישאר לנצח?
תודה רבה
אי ביצוע העברת בעלות במקרקעין
העובדה כי הדירה לא נרשמה על שמך ויש לטובתך רק הערת אזהרה יכולה לעורר בעיות מסוגים שונים. כך למשל- תהיה לך בעיה במכירת הדירה, בנטילת משכנתא, אתה חשוף לסיכונים שיוטלו עיקולים על הדירה בגין חובות של המוכר ועוד. חייבים להסדיר הנושא. ככל שהזמן חולף, מנסיון, צצים בעיות נוספות. למשל- המוכר נפטר ואתה נאלץ להתמודד עם יורשיו , תשלומים חדשים שצצים (למשל, חיובים בהיטל השבחה) ועוד.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פירוק שוטפות ורישום בטאבו על קרקע משוטפת
אבקש את עזרתכם בנושא הנ"ל.
ישנה קרקע משותפת לארבעה משפחות ששטחה כ-2000 ממ"ר ורשומה בנסך כמשותפת לארבעה חלקים, ובנויים עלייה 4 דירות לפי חלוקה שווה של בית לכל רבע קרקע. אני בעל רבע מקרקע זאת.
שאלתי היא: כיצד נוכל לרשום כל חלקה בנפרד בטאבו על מנת למכור את חלקתי (שהיא רבע מהקרקע המשותפת) שאימי ז"ל הורישה לנו.
נאמר לי שאנו חייבים בפירוק שותפות וזה מחייב הוצאות ושכר עו"ד לכל ארבע המשפחות, בנוסף לכך שאר הגרים בחלקות אינם רוצים לשלם או לחתום מה עלי לעשות על מנת למכור באופן חוקי את חלקתי זאת ללא תלות באחרים. תודה רבה אסף.
,תשובה
ייצוג שני צדדים בעסקת קנייה/מכירה
האם יש חוק שמונע ממנו לעשות כך?
תודה מראש
במקרה שכזה אין מניעה שעוה"ד ייצג את שני הצדדים
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פטור מס שבח
פטור ממס שבח
מתן ייעוץ בעניין פטור ממס שבח, באמצעות הפורום, מבלי לקבל ממך פרטים מלאים ורלבנטים לבחינת זכאותך לפטור ממס שבח איננו רציני ואחראי. אני ממליצה כי תפנה לעו"ד בתחום המקרקעין לקבל ממנו חוות דעת בעניין זכאותך לפטור ממס שבח.
אתה מציין כי הדירה הינה"דירת מגורים מזכה" אך זה מונח משפטי שיש לבדוק כי הדירה אכן עונה על התנאים הקבועים בחוק.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הסכם שבעל פה
מה המשמעות של הפרה כזו (במידה ואגיע לתביעות קטנות)
מה נהוג בנוגע לשכר טרחה, כאשר לא נחתם הסכם בפועל
הפרת הסכם בעל פה
מו"מ יש לנהל בתום לב. יתכן שיש לך עילה לטעון לניהול מו"מ בחוסר תום לב, אך יש לבחון עובדתית מהם הדרישות החדשות שהועלו, מדוע לא הועלו קודם, והאם הם סבירות. לגבי שכ"ט- מחד, עבודת עוה"ד נעשתה. מאידך, העבודה לא הושלמה שלא באשמתך, ואני מניחה כי תהיה עסקה אחרת במקומה . עליך להגיע להסכם עם עוה"ד בעניין זה.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
בעיה עם הבעל בית ..help needed!
אנחנו שלושה שותפים שגרים בדירה בפינת יעקוב אבינו ורגר, מסיימים בקרוב את החוזה( עוברים לדירה הרבה יותר טובה...
יש לנו דלת כניסה לבית שיכולה להכנס למוזיאון- ותמיד היא הייתה קשה מעט לפתיחה( הסיבוב של הידית) אבל לא משהו נוראי. בשבועות האחרונים המצב החמיר מעט, ובאחת מהפעמים הרבות שבעל הבית ניגש להראות את הדירה לדיירים עתידיים הסבתי את תשומת ליבו לבעיה, והוא כהרגלו עד שמשהו לא מתקלקל הוא לא מתקן. חשוב לציין שהוא (בעל הבית ) מרבה להגיע לדירה בחודשים האחרונים - להראות את הדירה, ולכן "יצא לו" להשתמש בדלת מספר רב של פעמים...
שלשום באחת בלילה שווקה הדלת חיים, ואנחנו ( אני, השותפים שלי וידידה שבאה ללמוד אצלנו והייתה צריכה ללכת הביתה) נותרנו כלואים בבית ( וזה לא בית קרקע). ניסינו ככל שיכלנו לפתוח את הדלת אך כל נסיונותינו עלו בתוהו. בסופו של דבר התקשרנו לבעל הבית והבהרנו לו את חומרת הבעיה והצענו להזמין פורץ ולתת לו את הקבלה, אך הוא אמר שהוא לא ישלם על פורץ ושאין לו תשובות בשבילינו בשעה כזאת. אחרי ויכוחים רבים הוא הסכים בטובו להגיע לנסות לפתוח את הדלת בעצמו, ואף הזהיר אותנו שאם הוא יצליח לפתוח אותה זה יעלה לנו הרבה מאוד כסף על זה שהקפצנו אותו באמצע הלילה.
כמובן שהוא הגיע ולא הצליח לפתוח את הדלת, הזמין פורץ שפרץ את הדלת ולמחרת תיקן אותה.
לפיו, התיקון עלה 1100 ש"ח והקריאה לפורץ באחת בלילה עלתה 400 ש"ח (למרות שהפורץ הודה ואמר שהוא בד"כ לוקח 400 אבל לו הוא לקח פחות). כל זאת הוא סיפר לי למחרת כשהוא בא (כהרגלו בלי להודיע) להראות את הדירה לשותפים פוטנציאליים. הוא ציין שהוא לא מוותר על תיקון הדלת שעלה 1100 ש"ח ומוכן לספוג את העלות, אבל בשום פנים ואופן הוא לא מוכן לשלם את 400 השקלים על הקריאה המאוחרת לפורץ, בגלל שאנחנו היינו אמורים לדווח שיש תקלה בדלת ואז לא היינו מגיעים למצב הנ"ל.
כמובן שהדרישה שלו נשמעת מגוחכת באוזניי כל אחד ששומע את הסיפור, מה גם שאם הייתה בעיה שהיינו אמורים להבחין בה, הרי שגם הוא היה פה מספיק פעמים בשביל להבחין בה בעצמו.
האבסורד לא נגמר פה, הוא השווה את המקרה שלנו (שנכלאנו בתוך בית - פשוטו כמשמעו) לפיצוץ של דוד שמש ואמר שבמצב כזה הוא יכול לחכות יום יומיים לפני טיפול בבעיה. כמובן שהבהרתי לו שההשוואה מגוחכת שכן אין להשוות בין פחות מקלחת אחת ביום לבין אנשים שלא יכולים לצאת מהבית. שוב פעם הוא כשל מלהגיב.
ואז הגיע הטיעון הבא מפיו - שהיינו יכולים לחכות עד 8 בבוקר לפורץ.. כמו שאמרתי קודם, הייתה אצלינו ידידה שלמדה איתנו והייתה צריכה ללכת הבייתה, השותפה הייתה צריכה ללכת לעבודה בשש בבוקר, ואחרי שכל זה נאמר התשובה שלו הייתה פשוטה - " אז תגיד לשותפה לשלם, כי היא זאת שלא יכלה לחכות...." .
דילגתי כמה שורות על מנת שכל מי שקורא ירגע מהצחוק המתגלגל שבטח אחז אותו.
לסיכום, וכאן אני נזקק לייעוץ, הבעיה היא כזאת:
אני יודע שהאשמה לא עלינו ומצידי שיתבע אותנו, אבל כל התשלומים של השכירות כבר אצלו( נפדו כבר - אנחנו בחודשיים האחרונים ומשלמים פעם בשלושה חודשים) , לכן העיניין האחרון שנותר זה הצ'ק ביטחון. כפי שבוודאי שמתם לב , בעל הבית השתגע, ואין לדעת איזה צעדים הוא עלול לנקוט. מה עושים?! אני יכול לבטל את הצ'ק בטחון אבל אז תהייה לו עילה לתבוע אותנו על ביטול הצ'ק.
אם אני לא מבטל, הוא עלול לפדות אותו ואז זה אנחנו אלה שנצטרך "לרדוף" אחריו.
זאת הדילמה, כולי תיקווה שמיטב המוחות כאן יחלצו לעזרתנו
תשלום עבור תיקון דלת שכורה
לגבי השאלה האם יש במקרה דנן עילה לביטול שיק הבטחון- נא לפנות לפורום דיני בנקאות.
בכל מקרה, אם יש עילה לביטול השיק, תוכל לעשות כן אחרי שהשיק הופקד. אם על השיק רשום "לבטחון בלבד" לא ניתן להפקידו בבנק ועל בעל הבית להגישו ללשכת ההוצאה לפועל. אז תוכל להגיש בקשת רשות להתגונן ולהעלות שם את טענותייך כי אינך חייב בתשלום.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פטור ממס שבח?
אחותנו(שהיתה רווקה)ניפטרה לפני כ-5 שנים והורישה שני דירות , היורשים הם 4 אחיה של הניפטרת.
דירה אחת נימכרה לפני כ-3 שנים והרווח חולק בין היורשים.
כעת רוצים לימכור את הדירה השנייה,האם נחוייב במס שבח(כי אין הפרש של 4 שנים)או שיש פטור מכך?
תודה
פטור ממס שבח
יש מספר סעיפים שונים בחוק המאפשרים לקבל פטור ממס שבח. יש לבדוק באיזה סעיף פטור עשו שימוש בעת המכירה הקודמת והאם יש פטור אחר שניתן לעשות בו שימוש במקרה זה. יש לפנות לעו"ד המתמחה בדיני מקרקעין ומיסוי כדי שיבחון את הזכאות לפטור.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
העברת דירה במתנה שלא לקרוב!
העברת דירה במתנה לקרוב
העברת דירה במתנה לקרוב הינה עסקה במקרקעין לכל דבר ועניין, אלא, שבמקרים מסוימים, היא פטורה ממס שבח והתשלום בגין מס רכישה הינו מופחת.
לשם כך יש לבדוק האם הקירבה בין המעביר לנעבר אכן מזכה בפטור/הקלה. את הבדיקה יש לעשות ע"י עו"ד המתמחה בדיני מקרקעין.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מתנה לאדם זר
הפרת חוזה של דירה
הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>
הפרת חוזה
אין אין בהפרת החוזה מימד פלילי- אין מקום לפנות למשטרה ועליך להגיש תביעה לבית משפט אזרחי. לשכת עורכי הדין מטפלת בדין משמעתי ואיננה תחליף להגשת תביעה אזרחית ועצם העובדה שהמוכר הינו עו"ד איננה עילה אוטומטית להגשת תלונה.
יש לבחון האם נסיבות ההפרה מצדיקות גם פתיחת תיק פלילי ומשמעתי.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעה לבימ"ש השלום בגין הפרת חוזה
הערת מערכת: לקריאה אודות הפרת חוזה >>
נא לפנות לפורום בתי משפט
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מס שבח והיטל השבחה
לאחר כמעט שנה מחתימת הסכם המחירה סופסוף הגענו לשלב מימוש הזכויות וקיבלתי טלפון מאותו עורך דין כדי לודא את פרטי חשבון הבנק שלי, עם זאת מסתר לי שיורד לי מהסכום- שכר טירחה לעוד כ- 6000, מס שבח כ-17000, והיטל השבחה של כ-6000. וזה עוד לפני סגירת החוב לחמי.- שכרגע עומד על 17000.
השיחה עם עורך הדין היתה מן הסתם מאוד נסערת, כי כשחתמתי על ההסכם זה היה בידיעה שמהסכום ירד כ30000 שקל, כשבפועל ירד יותר מ40000, וסכום נכבד הוא למסים.
האם אני בכלל צריכה לשלם- את שכר הטירחה (עו'ד מהסיוע המשפטי שהרחיב עצמו לכונס), מס שבח-כשזהו הנכס היחיד שהיה ברשותי, והיטל ההשבחה (אפילו שלא הבנתי מה ההבדל בין מס שבח להיטל מהשבחה- אותה נגזרת..?).
אשמח אם תענו לי בהקדם
האחראית על התיק שלי בסיוע המשפטי ביקשה שאשלח לה את הכל בדואר- ואיך שאני מכירה אותם יקח הרבה זמן והרבה בירוקרטיה לענות לי על השאלה.
תודה מראש..לירון
מס שבח היטל השבחה ושכ"ט כונס נכסים
כדי להשיב על השאלה האם אכן החיוב בתשלום המיסים למס שבח והיטל השבחה נכון, והאם יש לך זכאות לקבל פטור ממס שבח יש לבדוק את התיק הספציפי שלך.זאת לא ניתן כמובן לעשות באמצעות הפורום.
לגבי שכ"ט הכונס- מקובל לפסוק שכר לעו"ד אשר פעל ככונס. השכר צריך לקבל את אישור בית המשפט/הוצאה לפועל. מדובר בסכומים שיכולים להגיע עד ל- 6% + מע"מ.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רכוש משותף
כבר מספר שנים שיש לי נזילה בחדר האמבטיה בדירתי בקומה הראשונה שמקורה בחדר האמבטיה של השכנה שמעלי עקב בעיה בצינור פנימי שעובר לאורך כל הבניין.
פניתי לשכנה שתתקן את הצינור והיא אמרה לי שזה לא באחריותה כי זה רכוש משותף ועל ועד הבית לשלם את זה.
בנוסף אני יודע שהבעיה באה מהחלק שלה בצינור כי מעליה אין רטיבות וגם אצלה בתקרה אין רטיבות.
של מי באמת האחריות לתקן את הצינור ולשלם על הנזקים שנגרמו לי?
רטיבות שמקורה אצל השכן
אם הנזילה מקורה בצנרת שעוברת אצל השכנה, אזי על השכנה לתקן את הנושא על חשבונה.
אם השכנה מסרבת, ניתן לפנות בתביעה למפקחת על בתים משותפים/ לבית משפט שלום.
אם מדובר ברכוש משותף- האחריות היא של ועד הבית.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קניית דירה מקבלן
חתמנו על הרשמה ושילמנו שיק של 10,000 שח מקדמה .
זמן אכלוס ע"פ החוזה מאי 2009.
האם יש צורך לקחת עו"ד שייצג אותנו בחתימת החוזה?
איזה אישורים עלנו לבדוק לפני חתימת החוזה?
איזה הערות יש לציין בחוזה?
הקבלן אינו ממליץ לנו לקחת עו"ד כיוון שהפרוייקט מאוד מתקדם והבניינים כמעט גמורים.
בדקנו את הבנק המלווה שאישר שהפרויייקט אכן מתקדם מצויין.
הקבלן הוא סאסי בהר חומה.
תודה
רכישת דירה מקבלן
רכישת דירה מקבלן/ יד שנייה, ללא ליווי מקצועי של עו"ד, עשויה להיות לעיתים הרת אסון.
כבר היו מקרים, בעבר הלא רחוק, שגם חברות בנייה גדולות נקלעו לקשיים רגע לפני השלמת הבנייה והותירו את הרוכגשים בפני שוקת שבורה.
עוה"ד של הקבלן לא מייצג אותכם ולא דואג לאינטרסים שלכם, ואם תסתכל בחוזה אני בטוחה שכתבו שם מפורשות כי זכותכם לייצג משפטי וכי עו"ד של הקבלן איננו מייצג אותכם.
אתם יכולים לפנות אלינו באמצעות "פנייה דחופה" דרך האתר לסיוע נוסף.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
חוזה שכירות
מימוש אופציה בהסכם שכירות
התשובה לשאלתך טמונה בהסכם השכירות עליו חתמת עם המשכיר.
במקרה הטוב - הסכם השכירות מעניק לך אופציה באותם תנאים בדיוק למשך שנה נוספת, ואז המשכיר לא יכול להעלות את דמי השכירות ובאפשרותך לעמוד על אכיפת ההסכם ומימוש האופציה.
במקרה הפחות טוב - הסכם השכירות שותק לגבי תנאי האופציה וקובע רק שתהיה לך אופציה לשנה נוספת בתנאים שיוסכמו בין הצדדים. לעניות דעתי במקרה שכזה דמי השכירות כפופים למו"מ בין הצדדים, ואולם העלאת דרישה מצד המשכיר לקפיצה של 80% בדמי השכירות כפי שאת מתארת אינה סבירה, זאת גם בהתחשב בירידה החדה של שער הדולר.(בדר"כ דמי שכירות מועלים ב- 7%- 10% משנה לשנה).
כך או כך, יש לעניין בדיוק בסעיף האופציה בהסכם השכירות על מנת לעמוד על זכויותייך ביתר דיוק.
בברכה,
עמית דביר, עו"ד.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
היכן אוכל למצוא חוזה להעברת זכויות במקרקעין
הסכמים להעברת זכויות במקרקעין
אין לי ספק כי ברשת מסתובבים דוגמאות רבות של הסכמי מכר וכן דוגמאות של זיכרון דברים. חיפוש מהיר בגוגל יעשה את העבודה.
יחד עם זאת, חשוב שתדע כי ניסוח הסכמי העברת זכויות במקרקעין דורש מומחיות וידע רב, והסתמכות על הסכמים אחרים לאוו דווקא ישמור על זכויותייך כצד להסכם שכזה ואף יכול לגרום לך לנזקים.
כמו כן, בהעברת זכויות במקרקעין אינני ממליץ על עריכת זיכרון דברים טרם ביצוע בבדיקות דרושות לנכסים הרלוונטיים. זיכרון דברים, ככל ונחתם ללא ליווי משפטי, יכול להוות הסכם מכר לכל דבר ועניין שאח"כ קשה מאד להשתחרר ממנו.
אני ממליץ לך להתייעץ עם עורך דין מומחה בתחום.
עו"ד עמית דביר.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בית שהגדר וחניה נבנו על שטח של עיריה זה 30 שנה
העיריה כבר סללה כביש ומדרכה חדשים לאורך הגדר ולא נראה שהם אי פעם יעשו שימוש בשטח.
האם ניתן לקבל אישור לטאבו?האם זה כרוך בקנסות? אני חושב שקטע השטח הופקע מהמגרש.
תודה מראש
יש לי בעיה דומה של בניה ישנה על הפקעה
בנייה על שטח של העירייה
אתה מערבב בין שני נושאים. לעניין הבנייה של הגדר והחניה, הרי אלו נעשו לא בשטח אשר בבעלותכם, וככל הנראה לא ניתן יהיה להכשיר עובדה זו ולתקן את הרישום בטאבו.
לעניין הפקעה- לא ברור לי האם כוונתך שהעירייה הפקיעה חלק משטח המגרש שלך. אם כן, יש לבדוק את חוקיות ההפקעה והאם י לשלם בגינה פיצוי.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
חוזה שכירות
תיקון נזקי מטלטלין במושכר
השאלה שאת מעלה הנה בעיה מוכרת. מצד אחד, הבעלים משכיר את הדירה עם מטלטלין לשימוש השוכר ומצד שני אינו רוצה להתעסק עם תיקון יום יומי של מכשירים כאלו או אחרים ולא רוצה לשאת בעלות אחזקתם. אני מניח שבהסכם השכירות שלך יש סעיף שמתייחס לתיקון קלקולים במושכר ויש לבחון מה הוסכם בין הצדדים ואם לא נוסח סעיף שקובע התנערות מאחריות של בעל הבית לגבי המכשירים. בדר"כ מה שמוסכם בין משכיר ושוכר הוא שככל ומדובר בקלקול כתוצאה משימוש סביר ובלאי טבעי הרי שהמשכיר צריך לשאת בתיקון שכן את שכרת את הדירה יחד עם מכשירים פועלים וכך זה אמור להישאר בכל תקופת השכירות. מצד שני, אם מדובר בנזק כתוצאה מרשלנות שלך או שימוש בלתי סביר יוכל בעל הבית לטעון שעלייך לשאת בנזק.
שמחתי לעזור.
עמית דביר, עו"ד.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הצמת גג לדירה
כן. מס הרכישה יהיה בגובה 5% כיוון שלא מדובר בדירה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בעלות בטאבו לדירה יד שנייה שהמוכרים קנו מקבלן
לאחר הרכישה יש הערת אזהרה לטובתי. עורך הדין מטעמי שטיפל ברכישת הדירה אמור לטפל גם בעניין העברת הבעלות בטאבו על שמי.
היום הוא הודיע לי כי החברה הקבלנית מסרבת להעביר את הרישום בטאבו ישירות אליי ודורשת שהמוכרים יחתמו אצלה על טפסים מסויימים ורק אז יתאפשר הרישום על שמי בטאבו. עורך הדין שלי אמר לי ליצור קשר עם המוכרים על מנת שיפנו לחברה הקבלנית להסדיר את הנדרש.
שאלותיי: מדוע אני צריכה לטפל ביצירת הקשר עם המוכרים ולא עורך הדין? מדוע המוכרים לא הוחתמו מראש, בעת החתימה על חוזה המכר בינינו על מה שנדרש לצורך העברה העתידית בטאבו? מי מבטיח שאצליח לאתר אותם? אולי הם לא בארץ? האם בכלל החברה הקבלנית יכולה לסרב להעביר על שמי בטאבו?
אודה על קבלת חוות דעת מקצועית בעניין.
העברת זכויות
איננו יכולים לענות על מרבית שאלותיך וודאי שלא לבקר את התנהלותו של עורך דינך.
אומר רק זאת.
בהסכמי מכר, נהוג ומקובל (ואף הכרחי..) לקבל מהמוכרים יפוי כח בלתי חוזר המייפה את כוחו של עורך דינו של הקונה לחתום בשם המוכרים.
במידה וניתן יפוי כח כאמור, יכול עוה"ד לחתום בשם המוכרים על כל מסמך הנדרש לצורך העברת הזכויות.
עורכי הדין אינם "אוהבים" לעשות שימוש ביפוי כח מקום בו אפשר לאתר את המוכרים עצמם ולהשיג את חתימתם, אך קיומו של יפוי הכח הופך לקרדינלי מקום בו לא ניתן לאתר את המוכרים או שהמוכרים מסרבים לחתום או חלילה נפטרו.
בברכה,
זהר ארד, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם כמשכיר עליי לפצות שוכר שהפסיד ימי עבודה?
אנא פנה לפורום דיני נזיקין
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נאמן לקבוצת רכישה לצורך רכישת קרקע
לאחר מכן נמצאו הנהנים אשר לא היו ידועים בעת ההתמחרות(ושילמו עבור הקרקע)האם אפשר לעשות זאת או שמראש זאת עבירה על החוק,
משרד עו"ד אשר טיפל בתיק לחץ עלינו לחתום בדחיפות על הודעת נאמנות לפני שיפוג תאריך ההודעה לרשויות המס.
ומה אני כחבר בקבוצת הרכישה יכול לעשות לאחר שהנאמנות לא הוכרה ע"י רשויות המס.
א.מול עורך הדין
ב.מול המתווך
נאמנות בקבוצות רכישה
כעקרון, בנאמנות, הנהנה צריך להיות ידוע כבר במועד ביצוע העסקה ולא לחפש אותו אחר כך. לא ברור לי אם כרגע יש בעיה קונקרטית, והאם רשויות המס לא הכירו בנאמנות. אם אכן יש בעיה, אתה יכול לפנות אלינו באמצעות פנייה דחופה ואז נברר לעומק את הסוגיה.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
דרישה לתשלום דמי היוון
הסכם מכירת דירה
נערך בדצמבר 2006. היצהרתי שהדירה מהוונת.
הדירה הועברו באחד באפריל 2007.
ב12.4 2007 שולמו דמי חכירה שנתים על ידי המוכרים במזומן והקבלה אצל עורך הדיןהמייצג את הקונים.
ביוני 2008 אני נדרשת לשלם דמי היוון גבוהים, עבור דירה שכבר לא רשומה על שמי במינהל.
הקונים הודו שזו טעות עורך דינם, שקיבל יפוי כוח בלתי חןזר לטפל בהעברה,ה אך עומדים על כך שאני אשלם את כל בסכום לבד.
עורך הדין המייצג את הקונים מרבה לטלפן לנייד שלי ולאיים.
מבקשת מאוד יעוץ מה לעשות.
דמי היוון
לא כל עובדות המקרה ברורות לי ובכלל זה אין בפניי את הסכם המכר. אם היה לך ייצוג בעת עריכת החוזה אנא פני לעורך דינך. אם לא- את יכולה לפנות אלינו באמצעות "פנייה דחופה" דרך האתר .
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
סיום הסכם שכירות לפני המועד
סיום חוזה שכירות בטרם עת
אם אין לך בחוזה אפשרות מילוט, אזי בהעדר הסכמה אחרת, את צריכה לשלם לו עד סוף השכירות. כמובן שאם יכנס שוכר אחר במקומך, הוא לא יכול להתעשר פעמיים.
לגבי ציוד חשמלי- זה לא נראה לי קשור. הוא מכר את הציוד החשמלי בלי קשר לשאלה מתי את מפנה את המושכר ובכל מקרה היה נמצא באותו מצב שהוא צריך להשכיר נכס ללא ציוד חשמלי.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
רישיון עסק
וברשותכם היכן אני יכול למצוא פס"ד שמדברים אנשים שתובעים אחרים על אי הצגת רישיונות עסק בעוד שהם מפעילים עסקם ללא רישיונות?
רשיון עסק
פורום דיני מקרקעין איננו הפורום המתאים לדיון בנושא רשיונות עסק.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ריכשת דירה מקבלן שאינו רשום כבעל המקרקעין
אני נמצאת במו"מ לרכישת דירה מקבלן.
מנסח שהוצאתי מהאינטרנט ראיתי שהקבלן אינו רשום כבעל המקרקעין, אלא רשומה לטובתו הערה כלשהי שתוכנה הוא משהו בסגנון "מכר לפי צו בית משפט".
ראשית, הייתי שמחה לקבל תשובה מה בדיוק זה אומר מבחינת זכויות הקבלן במקרקעין...
שנית, בחוזה רשום שאין לקבלן היתר בניה ואם הוא לא יקבל היתר תוך 12 חודשים תהיה לקונה זכות לבטל את החוזה ולקבל את כל הכסף חזרה. אודה על תגובה בעניין היעדר ההיתר בניה ומה המשמעות של זה.
שלישית, ראיתי בחוזה שרשום שלא תירשם לטובת הקונה הערת אזהרה עד שהבית ירשם בטאבו (משהו בנוסח הזה). האם הערת אזהרה זה לא משהו בסיסי (אני יודעת מחברים שקנו דירה יד שניה....) שצריך להירשם מיד לאחר חתימת החוזה???
ולבסוף, מצוין בחוזה שהבית יירשם כבית משותף רק לאחר 36 חודשים מיום סיום הבניה, זה לא קצת יותר מידי???
בתודה מראש על כל תגובה!
רכישת דירה מהקבלן
זה יהיה מאוד לר רציני ואחראי להשיב על שאלותייך מבלי לעיין בחוזה ולבדוק את טיב זכויותיו של הקבלן בקרקע. הנקודות שאת מציינת הינם חלק מהדברים החשובים ביותר בחוזה עם קבלן ולפיכך יש לבדוק אותם בקפידה.
לגבי רישום הערת אזהרה- לפעמים ניתנים גם בטחונות אחרים, ואני מפנה אותך למאמר פרי עטי שפורסם באתר זה בעניין "דרכים להבטחת כספי רוכש דירה" אך יש לבחון שזה המצב.
כשאין היתר בנייה- יש לנקוט משנה זהירות.
תוכלי לפנות אלינו באמצעות "פנייה דחופה" דרך האתר לסיוע נוסף.
בברכה,
שרון עזרא, עו"ד
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!




