פורום דיני נזיקין

שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.

אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.

מנהלי פורום דיני נזיקין

עו"ד גיל קראוס

מבעלי משרד אגרט–קראוס, המשרד מתמחה בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

עו"ד איתמר קורן

בעל משרד בוטיק עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בייצוג בנזיקין.

עו"ד שחף גרוס

עוסק מזה 17 שנים בתביעות נזקי גוף ורשלנות מקצועית, וכן במימוש זכויות בביטוח לאומי ובמס הכנסה בשל נכויות.

שכחתי לחדש את הרישיון וקרתה ת"ד

בלולו 19/11/09
שכחתי לחדש את רישיון הנהיגה (לא שילמתי את האגרה) שנה וחודשיים, וקרתה אתי ת"ד כשהייתי אני הנוהג, האם ביטוח החובה יפצה אותי ?
ומה התקופה המרבית בחוק במקרה כזה ?
תודה רבה וערב טוב.

ביטוח חובה

שאול 19/11/09
ביטוח החובה היה מגן עליך, לתקופה של 12 חודשים, ובתנאי כי לא נפסלת מלהחזיק רשיון או שהרכב לא נפסל לנסיעה. זה כתוב על גב תעודת החובה.
מאחר ועברו לפי דבריך למעלה מ 12 חודש, יש לך בעייה, והניזוק יפנה לקרנית, והיא עשוייה לחזור אליך בתביעת שיבוב. כ"כ במקרה כזה, אם אין רשלנות של צד שלישי כל שהוא לתאונה, הנהג לא יוכל להיפרע מאף אחד. על אף האמור לעיל, מומלץ כי תתייעץ עם עו"ד המתמחה בפלת"ד, ולא תבסס החלטותיך על מענה בפורומים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטח חובה

עו"ד יקי רנד 22/11/09
מהנתונים אשר מסרת, לא ניתן לקבוע באופן נחרץ, האם יוענק לך כיסוי ביטוחי ע"י חברת הביטוח, ומה תהיה עמדת בית המשפט,בבוא העת.
באופן עקרוני, הגורמים אשר רלונטיים לצורך הכרעה בנושא זה הנם, משך התקופה בה נהגת ללא רישיון נהיגה תקף,התקופה בה ע"פ הפוליסה העדר רישיון נהיגה מחמת אי תשלום אגרה שולל כיסוי ביטוחי, האם ידעת על העדר הרישיון, האם רשות הרישוי חייבה אותך במבחנים כלשהם לצורך חידוש הרישיון, מהי חומרת הפגיעה אשר נגרמה לך.
ההוראות החוקיות המסדירות נושא זה, מצויות ברובן, בחוק הפלת"ד ובתקנות התעבורה.
כדאי להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום זה, לפני נקיטת צעד כלשהו
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חובת תצהיר במקרה של תביעה נזיקית, דחוף!

מוטי 19/11/09
שלום, נפגעתי בשיניי בעת עבודה, כחלק מתביעה נגד הביטוח, הבנתי שאני צריך להגיש חוות דעת של מומחה לגבי מצבי ולגבי נכות עתידית במידה ותהיה. רציתי לדעת האם כל רופא יכול למלא חוות דעת, או שיש רשימה של רופאים מסויימים שיכולים להגיש טופס זה.ממה שאני הבנתי רק ככה אפשר לתבוע נזיקיתתודה

מומחה שיניים

גיא דויטש, עו"ד 19/11/09
משאלתך לא ברור מול מי התביעה, האם מול המוסד לביטוח לאומי (מל"ל) או מול חברת ביטוח.
אם מדובר בתביעה למל"ל אין כלל צורך בחוו"ד (אם כי במקרים מסויימים עשוי הדבר לעזור).
בתביעה מול חברת ביטוח כל רופא שיניים יכול לתת חוו"ד תוך מילוי אחר הוראות החוק בעניין חוו"ד, אולם גם כאן עשוי מומחה ספציפי כגון מומחה פה ולסת וכד' (בהתאם לסוג הפגיעה) להתאים יותר.

בהצלחה

אין באמור לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

סיכסוך שכנים

מרינה 19/11/09
שלום
יש לי מצב לא נעים עם שכנים. אלה שכנים מול דלת שלי. הם כל יום יושבים בחדר מדרגות,אוכלים,מדברים בטלפון ומזמינים אורחים לחדר מדרגות וכל זאת גם בשעות הלילה מאוחרות.קראתי מס' פעמים למשטרה,פעם הגיע פעם לא אבל תפסו אותם מקבלים אורחים יותר מאוחר מ11 בלילה.היו ויכוחים רבים בינינו בסוף בשיתוף עם מתנדב ממשטרה נחתם הסכם בינינו כי השכנים הנ"ל יכולים לשבת בחדר מדרגות עד לשעה 22:00 וממחרת החל משעה 6:00 בבוקר .
כמו כן אני גם נציגת ועד הבית ואותם שכנים לא רוצים לשלם דמי ועד ועל תיקונים נוספים אשר נעשו בבנין.אי לכך הם קיבלו מכתב מעו"ד מטעם "תרבות הדיור".השבוע אני אספתי דמי ועד משכנים ובאה אלי אותה שכנה אשר חייבת כסף והתחילה לאיים אלי כי תקרה לבן שלה לטפל בי ובכל ועד כמו כן היו מספר איומים נוספים על בני משפחתי אשר גרים דלת ממול.יום למחרת פניתי למשטרה והגשתי תלונה על איומים.מה עלי לעשות עכשיו על מנת אני ובני משפחתי יוכלי לישון בשקט מבלי לפחת מאותם השכנים?
אודה על יעוץ
בתודה מרינה

סכסוך שכנים

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
מרינה ערב טוב,

ראשית, הפנייה למשטרה היא צעד נכון ועלייך לוודא כי אכן המשטרה מטפלת בעניין.
את יכולה גם להגיש בקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת לבית המשפט, בו מתבקש למעשה צו בדומה לצו הרחקה.
אם תרצי, אפשר ותוכלי גם להגיש תביעה אזרחית לפיצויים נגד השכנים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

עוגמת נפש

נטע 19/11/09
מהי בדיוק תביעה על עוגמת נפש?
הבנתי שאין צורך להביא הוכחות... עד איזה סכום ניתן לתבוע? ובאיזה עילות? יש צורך בעורך דין או שמדובר בתביעה קטנה?

תביעה בגין עגמת נפש

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
נטע ערב טוב,

תביעה בגין עגמת נפש כשמה כן היא - פיצוי עבור הכאב, הצער ואי הנוחות שנגרמה לאדם בעקבות מעשים של אדם או גוף אחר.
הפיצוי בגין עגמת נפש משתנה ממקרה למקרה ותלוי במרכיבים רבים ופעמים רבות לא נפסק כלל פיצוי בגין עגמת נפש.
בדרך כלל, אם לא מדובר בנזק לכל החיים או במשהו יוצא דופן, הפיצוי שייפסק אם בכלל לא יהיה כל-כך משמעותי והוא מתאים יותר לתביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.
יחד עם זאת, תלוי במה מדובר ומה הנזק כאמור שנגרם.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

דחוף ביותר

רודי 19/11/09
כולי תקווה שאמצא מענה לשאלה ששאלתי תודה

התראה לפני נקיטה בהליכים משפטיים

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
רודי שלום,

ראה את תשובתי מטה מהיום
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רפואית ותאונת דרכים

עדי 19/11/09
טיפול ממושך בבית החולים לאחר שקרתה תאונת דרכים גרם החמרת הנזק.האם אני יכולה להכריח את עורכת הדין שמטפלת בתביעת התאונה להכניס גם רשלנות או לפתוח תביעה נוספת? באיזה שלב מכניסים את עיניין הרשלנות ?

רשלנות רפואית בתאונת דרכים תשובה

גיא דויטש, עו"ד 19/11/09
כשמדובר בחבלה בתאונת דרכים לא ניתן לתבוע רשלנות רפואית בשל ייחוד עילה הקיים בחוק.למעשה הנזק המוגבר כתוצאה מ"הרשלנות" נתבע במסגרת תביעת חברת הביטוח.

בהצלחה


גיא דויטש, עו"ד

אין באמור לעיל כדי להוות תחליף לייעוץ משפטי
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פרסום דברים מהאנטרנט

לון 19/11/09
האם חוקי לקחת דברים שנרשמו באנטרנט עם שם ומשפחה למשל אדם שעבר טראומה פרסם בבלוג או מקוםאחר , ושתוכנית טלויזיה תדבר על זה , לא בעילום שם? או אפילו בעילום שם יספרו את המקרה או יראו על מסך הטלויזיה את הדף בבלוג או באתר או בפורום שבו מתואר המקרה?השאלה הזאת נשאלת מפני שהרבה אנשים חושפים עצמם באנטרנט כדי לחשוף מקרי שחיתות, התעללות, טראומות וכו' כדי להביא לשינוי בחברה .

פרסום דברים מהאינטרנט

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
ערב טוב,

כעיקרון, אדם שפרסם דבר מה באינטרנט, אין זה אומר בהכרח שהוא נתן את הסכמתו לחשיפת פרטיו גם בתקשורת. מצד שני, הוא חשף את פרטיו בריש גלי.
לדעתי, עשויה להיות בעיה עם פרסום פרטיו של אותו גולש בתקשורת. יחד עם זאת, התשובה תלויה בנסיבות המקרה ומה בדיוק רוצים לפרסם.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תאונה

בר 18/11/09
היי
אם עשיתי תאונה שהינה תאונת עבודה וכתוצאה מכך ישבתי בבית כחודשיים. מי משלם את השכר המעביד שלי או ביטוח לאומי??
ומה עלי לעשות?
תודה

תאונת עבודה

עו"ד יורם נתיב 19/11/09
בר שלום,
במענה לשאלתך את הפסדי השכר צריך לגבות מביטוח לאומי.
ישנה אפשרות לבצע זאת באופן עצמאי, אך מומלץ להעזר בעו"ד העוסק בתחום, על מנת להשיג תוצאות מירביות.

החלמה מהירה

עו"ד יורם נתיב
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

השאלת עובד

משה 18/11/09
שלום,
אני מעסיק מספר עובדים, חבר אשר לו חברה זהה לשלי ביקש ממני עובד בהשאלה השאלתי לו עובד אחד על בסיס שכר יומי.
בעת ביצוע העבודה העובד גרם נזק בשוגג האם ישנה אחריות כלשהי המוטלת עליי (הנזק הכספי הינו כ-60000 ש"ח)
תודה מראש.

נזק שגרם עובד בהשאלה

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
משה ערב טוב,

יש לבדוק את מלוא הנסיבות וכן את מערכת ההסכמים בין הצדדים - אם יש בכלל הסכמים.
כמו-כן, לא ברור מהשאלה האם מדובר בנזק שנגרם לצד שלישי או לחבר שלו השאלת את העובד.
אם הנזק שנגרם קשור בצורה כזו או אחרת אליך, אתה עשוי להיות מחויב בחלק מהנזק.
אני מציע שתתייעץ בעניין עם עורך דין בתחום הנזיקין, לאחר שתביא בפניו את מלוא הנסיבות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אגרת בית משפט

נועם 18/11/09
מה גובה אגרת בית המשפט כיום בתביעת פיצויים לתאונת דרכים . כמוכ מה גובה האגרה בבקשה לתשלום תכוף . והאם יש לשלם את שניהם או שמא במידה ואני מגיש תביעה עיקרית אני פטור מתשלום אגרה בגין התשלום תכוף?

אגרת בית משפט בתביעת נזקי גוף

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
נועם שלום,

אגרת בית משפט השלום בתביעות בגין נזקי גוף עומדת היום על סך של 633 ש"ח.
לא משלמים אגרה כפולה על תביעה ובקשה לתשלום תכוף אלא רק אגרה אחת - במידה ואתה מגיש את הבקשה לתשלום תכוף יחד עם התביעה, אתה משלם את האגרה במועד פתיחת התביעה. במידה ואתה מגיש את הבקשה לתשלום תכוף לפני התביעה העיקרית, אתה משלם את האגרה במועד הגשת הבקשה לתשלום תכוף ולאחר מכן האגרה משויכת לתביעה העיקרית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שאלה דחופה ביותר

רודי 18/11/09
אני מודה לך על תשובתך בקשר לאיום וברצוני להבהיר יותר, במכתב לחברה מסוימת נכתב כך לשון הסעיף:
הניזוק מתכוון לפרסם ולהפיץ באמצעות כלי התקשורת השונים לרבות האינטרנט והעיתונות את המקרה תוך כדי פרסום תמונות המוכיחות טענותיו אך בטרם יעשה זאת ראה לנכון לפנות לחברה על מנת לפצותו בפיצויים ההולמים את נזקיו.
שאלתי האם ניסוח סעיף כזה מתפרש כאיום מפורש? תודתי לך מראש

התראה לפני נקיטה בהליכים

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
רודי שלום,

התשובה תלויה בין היתר בנסיבות ומה בדיוק בכוונתך לרשום. יחד עם זאת, ניתן לראות במכתב שאתה רוצה לשלוח מעין התראה לפני נקיטה בהליכים משפטיים (ואולי כדאי שכך תכתוב בכותרת) ואם האמור במכתב זה הוא אמת לאמיתה, אז לכאורה לא צריכה להיות בעיה.
אולי כדאי שתעדן מעט את הניסוח ותכתוב שבמידה ולא יפצו אותך תשקול נקיטה בהליכים משפטיים וכן פרסום המקרה.
בכל מקרה וכאמור לעיל, יש לבדוק את מלוא נסיבות העניין ואת מה שבכוונתך לכתוב על מנת ליתן לך תשובה סופית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חישוב

עדן 18/11/09
איך עושים חישוב לאחר שיש את כל חוות הדעת של המומחים בפלתד? האם מחברים את האחוזים? האם יכול לצאת סהכ יותר ממאה אחוז?האם יש תעריף לאחוזים בבית המשפט?

חישוב אחוזים הוא חישוב משוקלל

עו"ד אסף אליה 18/11/09
כמובן שלא יכול להיות יותר ממאה אחוז - לכן החישוב הוא משוקלל.ולא, אין "תעריף" לאחוזים. בית המשפט מחליט על פי הראיות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעת עיזבון ותלויים פלת"ד

אדם 18/11/09
כאשר יש יורשים ויש תלויים בתביעת פלת''ד "שלא זהים" - האם יש לקזז את הפסד התמיכה מהפסד ההשתכרות או שמא יש לקזז את תשלומי המל''ל מתביעת העיזבון ? ומה לעשות במקרה שהזהות מוחלטת !

תביעת עיזבון ותביעת תלויים בפלת"ד

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
אדם שלום,

שאלתך אינה ברורה לי לגמרי וודאי כי במסגרת הפורום לא אוכל לתת מענה וסקירה של היחס בין התלויים ויורשים.
אוכל רק לומר לך שגימלאות המוסד לביטוח לאומי מקוזזות מתביעת התלויים ולא מתביעת היורשים.
בנוסף, כאשר אין זהות בין התלויים והיורשים, עדיין הסכומים הסופיים שיקבלו התלויים והיורשים אמור להיות שווה פחות יותר למצב שבו יש זהות בין התלויים והיורשים. החישוב נערך ליורשים בנפרד ולתלויים בנפרד ובסופו של דבר כאמור החישוב לאחר הקיזוזים אמור להיות שווה פחות או יותר למצב של זהות בין היורשים והתלויים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תאונת דרכים

גדעון 17/11/09
שלום,

עשיתי תאונה עצמית עם האופנוע. לאופנוע לא קרה כלום אבל לי כן. לא היו עדים.
האם כשאפנה לחברת הביטוח הם יבקשו ממני לעבור בדיקת פוליגרף?
האם בבית המשפט השופט יכול לנסות לגשר בינינו כדי לעשות בדיקת פוליגרף?
האם בית משפט מבקש הוכחה שאכן התאונה קרתה עצמית, ואיך מוכיחים תאונה עצמית לבית משפט שהייתה בלי עדים?
תודה

תאונת אופנוע

עו"ד יורם נתיב 18/11/09
גדעון שלום,
בדיקות פוליגרף נעשות לרוב רק בנוגע לתביעות רכוש.
במידה ונפגעת בתאונת דרכים רצוי:
א. ללכת לבי"ח להבדק
ב. להוציא אישור משטרה בנוגע לתאונה.
ג. לפנות לעורך דין מומחה בנזקי גוף על מנת למצות את התביעה מול חברת הביטוח.
במידה וחברת הביטוח חושדת בעובדה שלא קרתה תאונה - יש להניח שישלח חוקר פרטי שיגבה ממך עדות בנוגע למקרה.

איחולי החלמה מהירה.

עו"ד יורם נתיב
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אשפוז יום

עו"ד מושיקו 17/11/09
לעו"ד גיל קראוס, ח.נ, לענ"ד כי יום אשפוז שווה ליום אשפוז לצורך חישוב נזקי הכאב והסבל, ראה ע"א 8452/02 פלוני נ' כהן, ע"א 9079/04 לילך נ' לאופר, נא דאג לתקן תשובתך לפונה אבנר. תודה ובבכ"ח.

אשפוז יום

עו"ד גיל קראוס 18/11/09
בוקר טוב,

תודה על ההערה ותשומת הלב.
תיקנתי את תשובתי השגויה מאמש.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תוקף רישיון הנהיגה פג מחמת אי תשלום אגרה

אבי 17/11/09
מהי תקופת הכיסוי הביטוח בביטוח חובה כשרישיון הנהיגה פג מחמת אי תשלום אגרה 12 או 24 חודשים ??? והיכן מופיעה ההוראה הזו !!!

ביטוח חובה במקרה שתוקף רישיון הנהיגה פג

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
אבי שלום,

בהתאם לפסיקה, הזמן הוא 12 חודשים מהיום שפג תוקפו של הרישיון.
זה נלמד מתקנה 172 לתקנות התעבורה, שם נכתב כי במידה ורישיון שפג תוקפו לא יחודש בתוך שנה, יהיה על אותו אדם לעבור מבחנים ובדיקות ורישיונו לא יחודש גם אם ישלם את האגרה. מכאן, קבע בית המשפט כי מאחר ולאחר שנה כבר לא מדובר בעניין של תשלום אגרה גרידא אלא גם מבחנים ובדיקות כאמור, אין להכיר בתוקף של ביטוח החובה לאחר שנה מיום שרישיון הנהיגה פג.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

עבודה בחברת ביטוח

שרון 17/11/09
התקבלתי לעבודה בחברת ביטוח.
האם קיימים תפקידים נוספים לבד מסילוק תביעות במחלקת חבויות של חברת ביטוח?
האם ישנן אפשרויות קידום?
עזרה בבקשה!!! אני שוקלת לעזוב משרד מוכר ומצליח מאד בתחום הנזיקין ורוצה לדעת שאינני עושה החלטה שגויה.
בבקשה - כל עזרה תתקבל בברכה.

עבודה בחברת ביטוח

עו"ד גיל קראוס 19/11/09
שרון שלום,

כמו בכל תפקיד אחר - יש אפשרויות קידום שונות - ראש צוות במחלקה, מנהל מחלקה וכיוצ"ב.
כמו-כן, לעיתים ניתן להשתלב בתפקידים שונים בחברת הביטוח עצמה.
העניין של החלטה שגויה משתנה מאדם לאדם וברור שתחושה של אחד אינה משליכה בהכרח על התחושה של האחר.
בהצלחה!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעת נזיקין נגד ועד הבית והדיירים בבניין

אתי 17/11/09
שלום רב,

היום קיבלתי כתב תביעה בו אדם שעבד בבניין החליק ונפגע בתאונה שהתרחשה בשנת 2007. יצויין כי באותה העת לא הייתי דיירת בבניין האם זה עומד לי כהגנה כנגד התביעה או לא?

תודה

אתי

תביעת נזיקין נגד וועד הבית

עו"ד גיל קראוס 17/11/09
אתי שלום,

אם לא היית דיירת במועד הרלוונטי, זוהי בהחלט הגנה שיש לטעון אותה ויכול להיות שתצדיק את מחיקתך.
כל זאת כמובן בהנחה שלא רק שלא התגוררת אלא שגם הדירה באותו מועד לא הייתה בבעלותך.
יחד עם זאת, יש לבדוק את מלוא הנסיבות בכדי לבדוק האם זוהי הגנה ראויה.
אני מציע שתתייעצי בעניין עם עורך דין בתחום הנזיקין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעה נזיקית שאיננה נכות

מירה 17/11/09
במידה ואני לא תובעת נזק על בסיס נכות- האם אני יכולה לתבוע אובדן השתכרות לעתיד ועזרת צד ג' או שראשי נזק אלו נתבעים רק באופן ישיר לנכות?

תביעה לפיצויים ללא נכות

עו"ד גיל קראוס 17/11/09
מירה שלום,

אם מדובר בתביעה נזיקית ללא נכות, אז ניתן לדרוש רק נזק מיוחד - קרי נזק לעבר ולא נזק לעתיד, שכן בעתיד אין למעשה כל נכות שמצדיקה פיצוי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ערעור על החלטת קצין תגמולים

נתיי 17/11/09
שלום רב,
הגשתי תביעה למשרד הביטחון לנכות , ובסוף יעני בחודש מאי 2009 ניתנה נחלטה שהתביעה נדחתה ושיש לי זכות לערער לוועדת הערעורים תוך 30 יום , רציתי לדעת האם יש אפשרות לערער אחרי הרבה זמן ?
והאם אני צריך לצרף חוות דעת רפואית ממוחמה שהאריוע המוחי שעברתי יש בינו קשר סיבתי לעבודתי במשטרה ?

תודה מראש .

ערעור על החלטת קצין התגמולים

עו"ד גיל קראוס 17/11/09
נתי שלום,

ראה את תשובתי מטה לשאלתך הזהה מאתמול.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אם אפשר תשובה דחופה

יניב 16/11/09
שלום.

1. תיקון חוק מ"ס 15 בתי משפט מנהליים 2005 , סעיף 26 מאיזה תאריך נכנס לתוקף ?

2. בתיקון חוק הנ"ל יש סייג, שתיקון החוק לא חל על עתירה שהוגשה קודם לתיקון.

הגשתי תביעה חוזרת נגד ק"ת אחרי מספר שנים (2005), התיק והנושא שעומד בפני ביהמ"ש השלום היום, הוא אותו נושא שהוגש בעבורו עתירה שנים רבות לפני תיקון החוק הנ"ל (1981).

האם במקרה זה אני יכול לטעון שתיקון החוק לא חל בתיק שלי, מכיון שעתירה נגד ק"ת הוגשה שנים רבות לפני תיקון החוק?.

בתי משפט מנהליים

עו"ד גיל קראוס 17/11/09
יניב צהריים טובים,

נא הפנה את שאלתך לפורום בתי משפט באתר.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

גופים ציבוריים

אורית 16/11/09
שלום,
מכבי אש נחשבים כגוף ציבורי?
תודה

מכבי אש

עו"ד גיל קראוס 17/11/09
אורית שלום,

לא ברור לי לצורך מה דרושה לך התשובה ומה ההגדרה מבחינתך של גוף ציבורי.
מכבי אש זוהי רשות הכיבוי למעשה אשר המדינה היא האחראית עליה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות עו"ד

אנונימי 16/11/09
אבא שלי קבלן , בנה פרויקט של 8 יחידות דיור ,העו"ד שיצר את החוזים בנה את החוזים באופן לקוני ולא בהיר , כך שלא ניתן היה לדעת בבירור איזו דירה היא חזית איזו עורף , לא יצר תשריט חלוקה כפי שהיה עליו לעשות.כעת תבעו את אבי ואף זכו בתביעה הקונים , בגין הנזקים שנגרמו להם .אנחנו בטוחים שעו"ד טעה בכך שלא פירט כפי שהיה צריך לעשות , כעת הוא יושב בכלא , ועוד דין אחר שטיפל בעניין הגיש כתבי הגנה , כשבחוזה המכר היה כתוב שיש תניית בוררת בכל מצב שלא חילוקי דעות, ואם היה טוען טענה זו שיש תניית בוררות עוד בשלב המקדמי לא הייינו צריכים להזדקק להליך כה מיותר.
האם יש חוק שמדבר על עניין רשלנות עו"ד??או פס"ד בעניין בתחום המקרקעין בעיקר??או בכלל תשובה מקדמית שבה אוכל פחות או יותר לקבל אינדיקציה היכן אנו עומדים...
תודה

תביעת רשלנות נגד עורך דין

עו"ד גיל קראוס 17/11/09
צהריים טובים,

שאלתך איננה ברורה לי לגמרי. רשלנותו של עורך דין נגזרת מעוולת הרשלנות הכללית הקבועה בפקודת הנזיקין ובנושא של רשלנות עורכי דין בתחום המקרקעין קיימת פסיקה רבה וענפה.
כמובן שאם עורך הדין אכן לא ניסח את ההסכם כראוי וגרם בכך נזקים, יש סיכויים טובים שיקבעו שעורך הדין אכן התרשל.
אם קיימת תניית בוררות בלעדית בהסכם, אז אכן הסכסוך אמור להיות נידון בבוררות.
אני מציע שתתייעצו עם עורך דין בתחום על מנת לכלכל את המשך צעדיכם.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אשפוז יום בלוינשטייןעקב ת"ד

אבנר 16/11/09
האם אשפוז-יום לצורך שיקום בבית לוינשטיין שווה לאשפוז רגיל בבי"ח, לעניין הפיצויי עקב תאונת דרכים.

אשפוז יום עקב תאונת דרכים

עו"ד גיל קראוס 17/11/09
אבנר שלום,

אין הבדל בין אשפוז בבית החולים ובין אשפוז במוסד שיקומי.
ב- 2 המקרים אם מדובר באשפוז יום, הימים אינם נכללים במסגרת חישוב הפיצוי בגין כאב וסבל.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תיקון תשובה

עו"ד גיל קראוס 18/11/09
אבנר בוקר טוב,

בעקבות הערתו של עו"ד מושיק אני מתקן את תשובתי - אכן אשפוז יום נחשב כיום אשפוז לצורך חישוב הפיצוי בגין כאב וסבל.
כאמו בתשובתי הקודמת, אין הבדל אם מדובר באשפוז בבית חולים או במוסד שיקומי כמו בית לוינשטיין.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ערעור על החלטת קצין תגמולים

נתי 16/11/09
שלום רב,
הגשתי תביעה למשרד הביטחון לנכות , ובסוף יעני בחודש מאי 2009 ניתנה נחלטה שהתביעה נדחתה ושיש לי זכות לערער לוועדת הערעורים תוך 30 יום , רציתי לדעת האם יש אפשרות לערער אחרי הרבה זמן ?
והאם אני צריך לצרף חוות דעת רפואית ממוחמה שהאריוע המוחי שעברתי יש בינו קשר סיבתי לעבודתי במשטרה ?

תודה מראש .

ערעור על החלטת קצין התגמולים

עו"ד גיל קראוס 17/11/09
נתי צהריים טובים,

כעיקרון, המועד להגשת ערעור הוא 30 ימים ועליך למצוא הסבר מניח את הדעת לאיחור הרב בהגשת הערעור ולקוות שקצין התגמולים יתחשב בך לפנים משורת הדין.
אם אכן יאשרו לך להגיש את הערעור, אני מציע כי תצרף חוות דעת רפואית אשר תתמוך בטענותיך, שכן מדובר בעניין רפואי לא פשוט ובהוכחת קשר סיבתי מורכב.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן