פורום דיני נזיקין

שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.

אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.

מנהלי פורום דיני נזיקין

עו"ד גיל קראוס

מבעלי משרד אגרט–קראוס, המשרד מתמחה בעיקר בתחום הנזיקין והביטוח.

עו"ד איתמר קורן

בעל משרד בוטיק עם ניסיון של למעלה מ-20 שנה בייצוג בנזיקין.

עו"ד שחף גרוס

עוסק מזה 17 שנים בתביעות נזקי גוף ורשלנות מקצועית, וכן במימוש זכויות בביטוח לאומי ובמס הכנסה בשל נכויות.

תאונת ספורט-דחוף?

אדם 11/03/10
אני שחקן בקבוצה הרשומה באתחדות כדורגל, נפגעתי במשחק קשות, מתברר שהקבוצה לא עשתה ביטוח.
1. האם היא הייתה חייבת לעשות ביטוח ולפי איזו דין ?
2. את מי אני צריך ויכול לתבוע, העמותה, חברי ההנהלה, האתחדות, העיריה ?
3. איזו סכומים אני צריך לתבוע, האם רק מה שהיה מגיע לי על פי אותה פוליסה במידה והייתה קיימת ?

תאונת ספורט

עו"ד גיל קראוס 11/03/10
אדם שלום,

אם מדובר בקבוצה רשומה, אז לפי חוק הספורט חלות עליה חובות שונות. אם לא ביטחו אותך, אפשר בהחלט שתוכל לתבוע את הקבוצה או כל גורם אחר שקשור אליה.
אני מציע שתתייעץ בהקדם עם עורך דין בתחום הנזיקין על מנת שיוכל לבדוק את מלוא הנסיבות.

אני נכה שעברתי ועדת כושר עבודה באגף השקום- החלטתי

שאול 11/03/10
לערער עליה ולבקש ועדת כושר עבודה עליונה , ואחרי דיונים בבית משפט שלום קיבלתי פסק דין כי אני יועמד בפני ועדת כושר עבודה עליונה.

מאחר ופסק דין זה ניתן לזכותי כנגד משרד הבטחון, האם יש לי זכות וויתור עליו, כלומר לא לממש את פסק הדין, בשלב זה, כי יש לי כל מיני בעיות רפואיות קודמות אשר בהם צריך קודם לטפל.
אם פסק דין ניתן לטובתי האם אני יכול לוותר עליו ולא להפעיל אותו?

תודה רבה מראש.

וויתור על פסק דין

עו"ד גיל קראוס 11/03/10
שאול שלום,

כעיקרון, זה עשוי להיות בעייתי. הוועדה אמורה לקבל את פסק הדין ואז לזמן אותך לוועדה. יכול להיות שאם לא תופיע לוועדה אז הם יקבעו שלאור זאת שלא הגעת הם דוחים את הערעור שלך.

אולם שמחות אובית כנסת

אבי 10/03/10
לפני יותר מ15 שנה בנו לנו בית כנסת צמוד לבית [לא יותר מ5 מטר]ההורים שלי ועוד מספ שכנים אישרו את הבנייה .לפני מספר שנים במרטף של בית הכנסת התחילו לעשות אירועים לפעמים בבוקר לפעמים בערב הם שמים מוזיקה גבוהה מאוד ואנחנו ממש חיים בסיוט דיברנו עם הגבאי ולא הועיל .מה אפשר לעשות??תודה אבי

אולים אירועים בסמוך לבית

עו"ד גיל קראוס 11/03/10
אבי שלום,

ראשית, יש לבדוק בעירייה מבחינת אישורים האם בכלל מותר להם שם לערוך שמחות במקום.
מעבר לכך, אם מדובר במטרד של ממש, אפשר וניתן לפנות לבית המשפט בבקשה להורות על הפסקת המטרד.

פיצוי על נכות ממעביד

אורלי 10/03/10
עבדתי כ3 שנים במקום עבודה נפגעתי נפשית ע"י המעביד עקב האירוע הוקרתי בביטוח לאומי כנפגעת עבודה 20%כשנה וחצי עדיין בטיפול פסיכיטרי עד היום שמפריע לתיפקודי היומי האם יש באפשרותי לתבוע את המעביד שלי לפיצוי על אובדן כושר עבודה על תקופת שנה וחצי שלא עבדתי תודה על תשובתכם.

חבות מעבידים

עו"ד זמירו עזמי 10/03/10
אורלי, שלום.
נפגע עבודה יכול לתבוע את מעבידו בנזקי גוף אשר נגרמו לו עקב הפגיעה מלבד לביטוח הלאומי, אך הוא צריך להוכיח את אשמו / רשלנותו / הפרת חובת ביטחות בעבודה מצידו של המעביד, וזה נטל לא פשוט, על כן צריך לבדוק את המקרה על נסיבותיו עם עו"ד המתמצה בתחום.
אורלי, בדרך כלל יש למעבידים פוליסת ביטוח חבות מעבידים אשר אמורה לכסות את החבות האמורה מצידו של המעביד, ופוליסה זו אמור להשלים את הפיצויים לעובד על הפיצויים שקיבל מהביטוח הלאומי לרבות אובדן כושר עבודה, ושוב כל מקרה יבדק לגופו של עניין.

בריאות שלמה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

האם תאונת דרכים?

יניב 10/03/10
שלום רב!!
אני עובד במחסן ובאחד הימים רכב ג'ק שמעלה ומוריד סחורה ממדפים דרס אותי- שאלתי היא האם זה בגדר תאונת דרכים ואם לא האם עליי לתבוע את המעביד? האם ישנה רשלנות כלשהי מצידו? תודה על עזרתכם

האם תאונת דרכים ?

עו"ד גיל קראוס 10/03/10
יניב שלום,

הנסיבות המתוארות בפנייתך מעלות שאלות רבות שלא ניתן להשיב עליהן מבלי להבין את מלוא הנסיבות ולבחון את המקרה לעומק.
לא ברור בדיוק באיזה רכב מדובר והאם זהו רכב מנועי כהגדרתו בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. לא ברור כיצד בדיוק אירעה התאונה וכן לא ברור האם יש רשלנות מצד המעביד.
אני מציע שתתיעץ בהקדם עם עורך דין בתחום הנזיקין ותביא בפניו את מלוא נסיבות המקרה.

כאב סבל בעקבות תאונת דרכים

מרים 10/03/10
לעו"ד שלום
לפני כחודשיים דודתי , אישה ערירית ללא משפחה של קירבה ראשונה , בת 92 , נפגעה בתאונת דרכים כהולכת רגל . בעקבות התאונה הפכה לסעודית כמעט בכל המבחנים . בעזרת בית חולים בו אושפזה נמצא לה מקום בבית אבות סעודי ראוי . לפני התאונה הייתה עצמאית עם עזרה מטפלת של ביטוח לאומי . כל ההוצאות מכוסות ע"י חברת ביטוח של נהג הפוגע ישירות למוסד סעודי . ההכנסותיה ( רנטה , ביטוח לאומי ) של דודתי ממשיכות להיכנס לחשבונה כרגיל . נותר לדעתי רק נזק המכונה כאב וסבל . האם לאור גילה והנהוג בפסיקות בארץ מדובר בפיצוי משמעותי שיצדיק התדינות משפטית עם חב' ביטוח ? . האם תוכל להעריך על איזה סכום מדובר?

כאב וסבל בעקבות תאונת דרכים

עו"ד גיל קראוס 10/03/10
מרים שלום,

הפיצוי בגין כאב וסבל נגזר בין היתר מגובה הנכות וגיל הנפגע. מאחר ומדובר באישה מבוגרת, הרי שהפיצוי בגין סבל וכאב קטן משמעותית.
בכל מקרה, מעבר לכאב וסבל עשויים להיות גם מרכיבי פיצוי נוספים.כך למשל, לגבי העתיד, אין לדעת איזו עזרה היא תצטרך, האם חברת הביטוח תמשיך לממן לה את השהייה בבית החולים הסיעודי וכיוצ"ב.
אני מציע להתייעץ בהקדם עם עורך דין בתחום הנזיקין.

חשוב ודחוף!-תודה

בדרך 09/03/10
שלום רב!
האם ניתן לתבוע ברשלנות שודד ששדד סכום כסף? כלומר האם לשודד קמה חובה ברשלנותגרם עוולת רשלנות כלפי הנשדד?
חשוב במיוחד... תודה מראש!

תביעת שודד

עו"ד זמירו עזמי 10/03/10
בדרך !
אני מניח שיש תיק במשטרה כנגד השודד והוא כבר הורשע, במקרה כזה רואים על פניו שאכן תוכל לתבוע את החזר כספך בחזרה.
עוולת הרשלנות היא עוולת סל אשר תוכל לתבוע לפיה תמיד, אך דומני צריך לבחור עוד בעוולה פרטיקולארית "ספציפית" או יותר באותה תביעה כגון בעוולת הגזל למשל "מי שגוזל משהוא מבעליו בין אם זה לשימושו העצמי או מעבירו לשימושו של האחר הוא צריך להחזירו (הגזלה) לבעליו.
מומלץ להיוועץ עם עו"ד המתמצה בתחום הנזיקין על מנת שיבחן את המקרה על נסיבותיו ויכלכל את צעדיך היטב.

בברכה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

עזרה לעו"ד צעיר-תאונת דרכים

יגאל 09/03/10
שלום רב!!!
יש לי לקוח שעבר תאונת דרכים כשנפלת באוטובוס. היה במיון וציין שכואב לו בכל הגוף ובעיקר בצוואר וברגל וכך גם בהמשך הטיפולים שהייה בקופת חולים במשך 3 חודשים לא ציין ספציפית כאבים בכתף. רק לאחר 3 חודשים הופנה לאולטראסואנד ומיפוי עצמות והתגלה אצלו קרע בגיד . לפני התאונה הוא היה בריא ללא כל בעיה - האם מכיוון שהוא התלונן על הכתף רק לאחר 3 חודשים - בית המשפט ימנע מלמנות מומחה רפואי או שישנה ראשית ראיה? מה אני אוכל לטעון על תלונה ראשונה על הכתף שהגיע לאחר 3 חודשים? תודה לעוזרים המתמחים בנזיקין.

דיווח על כאבים

עו"ד נטלי לוין 09/03/10
לשאלתך בת.ד יש משמעות לזמן ולגיבוש הנזק.
3 חודשים זה לא זמן ממושך ולכן אין סיבה שלא יאשרו מינוי מומחה .
במידה ותהייה התנגדות למינוי תתני את השיקולים בנושא ועל כך שמרשך היה בריא והנזק שנגרם לו הוא כתוצה מהתאונה.
אשמח לעדכנך כי הייתי בדיון בקשר למינוי מומחים אחרי טיפול של 3 שנים וביהמ"ש נעתר לבקשה.

אחריות עירייה

קרן 09/03/10
אודה למי שיוכל לתת מענה לשאלתי הבאה:
מדובר בבנין בן 8 קומות. לפני כ-20 שנה, כאשר נבנה הבנין, נבנתה מערכת מרזבים שגויה על הגג כך שמי הגשמים של כל הגגות (גם של הדוודים) מתנקזים למרפסת הגג של דירה מסויימת ואז מתנקזים למטה דרך חור ניקוז בריצוף של אותה דירת גג, דבר שגרם פעמים רבות להצפות בבית. בעקבות זאת נבנתה סככה אטומה שנתנה מענה לבעיה אך גררה אחריה צווי הריסה.
השאלה שלי היא האם ניתן לייחס אחריות (רשלנות?) לעירייה שנתנה אישור איכלוס לבנין מבלי לבדוק ולראות בעיה זו. הבעיה התגלתה לפני כ-6 שנים כאשר הדייר רכש את הדירה וקיבל בו את החזקה.

אחריות עירייה

עו"ד גיל קראוס 09/03/10
קרן שלום,

על פניו, הסיכוי להטיל אחריות על העירייה הוא נמוך, בפרט לאחר שהבניין עומד על תילו כבר 20 שנים.
לא ניתן להטיל אחריות על עירייה, בכל מקרה שמתגלה פגם שלא נבנה כראוי על-ידי קבלן.
בכל מקרה, צריך לבדוק לעומק את הנסיבות והמסמכים, כולל מסמכים בעירייה, על מנת לתת תשובה חד משמעית לשאלתך.

מצבה לא תקינה

רומן 08/03/10
שלום
לכולם,אני לא יודע אם הפורום הזה הוא המקום המתאים לשאלתי, אך בכל זאת
אני אשאל אותה פה.לפני כחודש אבי נפטר ולאחר הלוויתו פנינו למספר
קבלני מצבות על מנת להקים לזכרו מצבה בבית העלמין.כאשר בחרנו את הקבלן
שיקים את המצבה סיכמנו עמו שהמצבה תיבנה משיש תורכי והצבענו על תמונה של
אחת המצבות ב"קטלוג" שהוא הביא עמו על מנת להראות לו את צורת המצבה שאנחנו
רוצים.כמו כן, הקבלן מילא בכתב ידו הזמנה שבו הוא ציין את סוג האבן
שממנה תהיה עשויה המצבה, חתם עליה והשאיר לנו עותק מקורי שלה.כאשר
הגענו לבית העלמין לבדוק את המצבה, גילינו להפתעתנו שהיא איננה עשוייה משיש
טורקי אלא מאבן גרניט כמו המצבה שהצבענו עליה בתמונה לצורך בחירת צורתה.
לאחר מכן, פנינו טלפונית לקבלן וסיפרנו לו את מה שראינו. תשובתו של הקבלן
הייתה שהוא הקים את המצבה לפי התמונה שביקשנו, כולל סוג האבן והצבע, למרות
שבהזמנה רשום סוג אבן אחר לגמרי.מחר הקבלן צפוי להגיע לביתנו על מנת
להסדיר את העניין.שאלתי היא אילו דברים יש ביכולתי לעשות במידה ולמרות
פרטי ההזמנה, הקבלן יעמוד על סירובו להחליף את המצבה וידרוש את התשלום
שסיכמנו עליו טרם הקמתה.בתודה,רומן

התביעה היא בעילה חוזית

עו"ד נטלי לוין 09/03/10
לפי התאור שאתה מתאר עילת התביעה שלך היא חוזית על כך שהקבלן לא סיפק לך את הסחורה לה התבקש ולפי בחירתכם מהקטלוג.במידה וסכום התביעה לא גבוהה אני מציעה לך לפנות בתביעה במסלול תביעות קטנות אשר לא יעלה לך שכ"ט עו"ד .

תאונת דרכים וועדות ביטוח לאומי דחוף !!!

אבנר 08/03/10
נפגעתי בתאונת דרכים קשה אושפזתי בלונשטין ושם מילאו לי טופס תביעת נכות לביטוח לאומי, ביטוח לאומי קורה לי לועדות, האם אני יכול לסרב ולבקשם שיחזירו לי את הטופס מכיוון שלא ידעתי שאני חייב לפנות לביטוח לאומי בתאונת דרכים רגיל ואני יכול לקבל רופאים מבית המשפט ?
השאלה השניה במידה וביטוח לאומי קובע לי נכות זמנית למשל לפי המסמכים הרפואיים שאצלו ולפי הטופס שמילאתי, אני יכול אחר כך לקבל רופאים מבית המשפט לצורך קביעת הנכות הקבועה והסופית ?

תודה מראש.

וועדות של הביטוח לאומי

עו"ד נטלי לוין 09/03/10
לא ברור לי עם התאונת דרכים היא תאונת עבודה ??במידה והתאונה היא תאונת עבודה עליך לפנות לביטוח לאומי ולוועדות שלהם וקביעתם בדרגת הנכות תחייב אותך גם בתביעתך מול חברת הביטוח.במידה ואתה מגיש תביעה לביהמ"ש ומבקש מינוי מומחים בטרם נקבעה נכותך בביטוח לאומי ביהמ"ש ימנה לך מומחה מטעמו אשר קביעת הנכות שלו היא הקובעת סעיף 6ב' .

תאונת דרכים וועדות רפואיות

עו"ד גיל קראוס 09/03/10
אבנר שלום,

ברגע שפנית למוסד לביטוח לאומי וכבר נקבעו לך נכויות זמניות, תהיה לך בעיה לפנות לבית המשפט ולבקש מינוי מומחים.
אם טרם נקבעה לך נכות כלשהי, בהחלט יכול להיות שתוכל במסגרת התביעה לבקש מינוי מומחים רפואיים וכאמור אם קביעת המומחים מטעם בית המשפט תהיה לפני קביעת המוסד לביטוח לאומי - קביעת המומחים היא המחייבת.
אני מציע בכל מקרה שתתיעץ בעניין בהקדם עם עורך דין בתחום הנזיקין, שכן עשויות להיות השלכות שונות ומשמעותיות לעניין הגשה או אי הגשת תביעה נכות למוסד לביטוח לאומי.

פיצויים בגין שבירת יד

קארין 08/03/10
שלום, אני חיילת ולפני כחודש נפלתי ברחוב כתוצאה ממכשול שהיה שם במסגרת שיפוצים של העירייה. שברתי את היד והיה לי גבס כחודש וחצי ובנוסף שבוע לאחר ההורדה כתוצאה ממכה שקיבלתי בבסיס ביד גיבסו אותי לתקופה נוספת.. האם אני זכאית לפיצויים למרות שבעיקרון אני חיילת ואין לי הכנסה ואם כן אז את מי לתבוע. הבעיה היא שאין לי עדי ראייה למקרה חוץ מנהג האמבולנס שכתב את מספר הרכב של המשאית שממנה היה המכשול(מעין צינור ביוב בגובה כמה עשרות מטרים) על הכביש.. אשמח לעזרה ותודה מראש=]

פיצויים בגין שבירת יד

עו"ד יקי רנד מנהל 09/03/10
ע"פ הנסיבות המתוארות על ידך, יתכן שניתן לייחס אחריות לגורם כלשהו לנזקייך.
אני ממליץ כי תיוועצי בצורה מסודרת עם עו"ד המתמחה בנזיקין.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

מומחה

אורן 08/03/10
בתביעה של תאונת דרכים ,כאשר בית משפט ממנה מומחה מטעמו.האם התובע יכול להציע לבית המשפט חוות דעת מטעמו ולוותר על המומחה של בית המשפט?

חוות דעת פרטית בתאונות דרכים

עו"ד זמירו עזמי 09/03/10
אורן, שלום.
תמיד ניתן להציע לביהמ"ש דברים, אך הדין בתאונות דרכים שהמומחה ממונה ע"י ביהמ"ש, או מדובר בחוו"ד שניתנה עפ"י דין כגון ביטוח לאומי, לכן ספק רב ואף רב מאוד שביהמ"ש יקנה את ההצעה שלך מאליו.

אורן, הייתי מציע לך לנהל מו"מ עם צד שני על בסיס אותה חוו"ד, כשחוות דעת זו אסורה להצגה בפני מומחה ביהמ"ש בהחלט.

בהצלחה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

רשלנות בנק

רוני 08/03/10
בשנת 2004 הגיש בנק מסחרי כנגדי תלונה למשטרה בגין חשד לקבלת שוחד ורישום כוזב במסמכי תאגיד.כתוצאה מכך הושעיתי מעבודתי לתקופה של כ-9 חודשים.עם סגירת התיק עי הפרקליטות מחוסר ראיות חזרתי למקום עבודתי לאותו מקום ולאותו תפקיד.לאחר ערעור לפרקליט המדינה שונתה עילת סגירת התיק ל-חוסר אשמה.בידי מסמכים המעידים לכאורה על רשלנות הבנק המתבטאת בנתונים שגויים עליהם הסתמך הבנק בעת הגשת התלונה.מסמכים אלה מגובים בחוו"ד של בכירים בבנק לרבות יועץ משפטי.כיום מתנהל הליך משפטי נגד מנהלי הישיר שיצא לגמלאות בגין הוצאת דיבה ולשון הרע ואשר מיוצג עי הבנק.אבקש לדעת סיכויי תביעה והמלצה לעוד המתמצא בתחום.לצעריי יש לי תחושה שעוד נמנעים מהליך זה דהיינו תביעת רשלנות של הבנק אשר גרמה לי בין היתר פגיעה בריאותית.

רשלנות בנק

עו"ד גיל קראוס 09/03/10
רוני שלום,

כמובן שלא ניתן להעריך את סיכויי התביעה, מבלי להבין את מלוא הנסיבות ולעיין במסמכים.
אם ניתן יהיה להוכיח במהלך המשפט שהבנק גרם ו/או תרם ברשלנותו לסיפור, אז וודאי שעשויה לעמוד לך עילת תביעה.
אני מציע שתתייעץ עם עורך דין בתחום הנזיקין, שיש לו הבנה גם בתחום הבנקאות.

תביעת נזיקין.הוצאת דיבה

אביב 08/03/10
שלום.שאלתי היא :האם במסגרת תביעה על הוצאת דיבה (שיתכן שיגישו נגדי כהתרסה על פעולות שאני נוקט להשיב לי חוב גדול )אני יכול באותה הזדמנות להעלות את תביעת הנזיקין שלי עם כל החומר המוכיח את היקף הנזק הכספי שנגרם לי :א')שכל מה שטענתי אכן נכון ולא בגדר הוצאת דיבה. ב')ובאותו זימון שלי לבית המשפט ע"י הצד השני (שבמקרה זה היא ערבה ובת של החייבת)להעלות את תביעתי הכספית המגובה בהוכחות ומסמכים?או שמא אני צריך להגיש תביעה בנפרד נגד החייבת ונגד הערבה שהיא בתה (המתעתדת להגיש נגדי תביעת דיבה 2)האם אי שפיות פוטרת חייב מתביעת נזיקין?
לתשובתכם אודה

תביעה שכנגד

עו"ד יקי רנד מנהל 09/03/10
שאלתך מתחלקת לשניים.
ראשית, ניתן להגיש תביעה שכנגד-כספית, כנגד בעל דין אשר יתבע אותך בגין לשון הרע.
שנית, ע"פ פסיקת ביה"מ העליון, חולה נפש הוא בר אחריות נזיקית (למעט סייגים מאד מצומצמים).

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

רטיבות מהשכן בקומה שמעלי

נתי 08/03/10
אינ גר בבנין משותף, לשכן בדירה שמעלי היתה נזילה במקלחת שגרם אצלי בבית לרטיבות עד כדי צורך בטיוח מחדש , לאחר התחמקויות שונות ומשונות תיקנתי את הנזקים לבד, לאחר זמן השכן מכר את הדירה (בזמן התיקון היא היתה שלו) כיום הוא לא מוכן לשלם כלום על הוצאות התיקון שהיו לי בגלל הרטיבות, מה עלי לעשות
תודה מראש

נזקי רטיבות מהשכן

עו"ד יקי רנד מנהל 09/03/10
תוכל להגיש תביעה כנגד השכן אשר מכר את הדירה, בגין הוצאות התיקון.
ניתן לעשות זאת בבית המשפט לתביעות קטנות, בהנחה שגובה הנזק אשר הוסב לך, אינו עולה על 30,100 ש"ח.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נפילה בקניון-דחוף

סתיו 08/03/10
שלום,לפני כשבוע נפלתי ביציאה משער הקניון. נגרם לי נקע ברגל,פוניתי עצמאית לטרם, עברתי בדיקות,צילומים ושוחררתי הביתה. הייתי בחמישה ימי מחלה שלא ישולמו לי מלא(מגזר פרטי).עד היום רגלי (ימין) כואבת,והבנתי שמרגע זה הרגישות ברגל זו תהיה רגישה וחשופה לנזקים נוספים.פניתי להנהלת הקניון ולפי דבריהם אני צריכה לפנות במכתב למנהל הקניון ולפרט את השתלשלות העניינים,הנזקים וכו'. בכוונתי לפנות אליו וכן לבקש פיצויים.מה עליי לבקש מלבד הוצאות טרם,ימי מחלה וסבל ובאיזה סכום פחות או יותר עליי לנקוב,בתקווה שנצליח להגיע להסדר ביננו ולא אצטרך להגיש תביעה?? אציין כי אני אמא ל 4 ילדים ודי מוגבלת גם בימים אלה בתפקודי בבית. הריצפה ביציאה מהקניון הינה מבטון ולפי מה שראינו , היא עקומה (משקעים) במשטח ויתכן כי זו הסיבה להיעקמות הרגל. חובש הקניון אכן מילא גם דו"ח פציעה לאחר שלא רציתי להתפנות באמבולנס.תודה.

נפילה בקניון

עו"ד יקי רנד מנהל 09/03/10
לא ניתן במסגרת פורום זה, להמליץ על סכום דרישה, מאחר ונושא הנזק הנו דבר מורכב אשר תלוי בהמון פרמטרים, מה עוד, ועל פי שאלתך עדיין לא החלמת כליל מהפגיעה, כך שממילא עוד מוקדם בשלב הזה לנקוב בפיצוי אשר ישקף מלוא נזקייך.
אני ממליץ לך להיוועץ בעו"ד המתמחה בנזיקין.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הוצאת דיבה ולשון הרע

787 08/03/10
מה ההבדל בין הוצאת דיבה ללשון הרע?

הוצאת דיבה ולשון הרע

עו"ד יקי רנד מנהל 08/03/10
אין הבדל מהותי בין הוצאת דיבה ללשון הרע.
בשני המקרים, מדובר בד"כ בפרסום שלילי אשר גורם להשפלתו וביזויו של אדם.
הוצאת דיבה היא מושג הלקוח מן המסורת היהודית, ומשמעו אמירת דברי שקר על אדם אשר גורמים להכפשתו.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

כאב וסבל

ע 08/03/10
שלום,
מהו הסכום המקסימלי לכאב וסבל שבימ"ש רשאי לתת?

כאב וסבל

עו"ד יקי רנד מנהל 08/03/10
אם מדובר בפיצוי ע"פ חוק הפלת"ד(תאונות דרכים) אזי הפיצוי המקסימלי כיום הנו בסביבות 150,000 ש"ח.
אם מדובר בפיצוי שלא ע"פ חוק הפלת"ד, הרי שאין סכום מקסימום אם כי קיימת כמובן פסיקה מנחה, אשר גיבשה ערכים מקובלים.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

אישה נפלה מחוץ לבניין

סיגל 08/03/10
אשה נפלה מחוץ לבניין , בבניין היו תיקונים. נשפך מהגג משוה על האשה
האם לא רק הקבלן האם גם ועד הבית אחראי על הנזק היות והו אהזמין את הקבלן.

אירוע תאונתי בסמוך לבנין

עו"ד יקי רנד מנהל 08/03/10
אם הבנתי נכון, את מדברת על תאונה כפולה. ראשית נפלה האישה מחוץ לבנין, ולאחר מכן נפל עליה דבר מה מגג הבנין אשר נעשו בו תיקונים אותה שעה ע"י קבלן.
יש לבדוק כל אירוע בפני עצמו, ולבחון מיהו הגורם האחראי. ראשית, יש להידרש לסיבת הנפילה, האם היא נוגעת לעבודות אשר ביצע הקבלן או שמא מדובר בבעיה בתשתיות הבנין, או שמא הדבר נוגע למפגע סביבתי כלשהו.
לאחר מכן, תיבדק שאלת אחריותו של ועד הבנין ו/או הקבלן לנפילתו של המפגע מהגג ופגיעתו באישה.
בעקרון, ועד בנין הנו ישות משפטית אשר יכולה להיתבע במידת הצורך.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

נפילה בבית ספר

אורית 07/03/10
בתי הלומדת בבי"ס יסודי , נפלה השבוע במדרגות בית הספר ושברה את הרגל.
הבנתי שקיים ביטוח ילדים 24 שעות ביממה שאותו אני יכולה לתבוע ובנוסף אמרו לי שאני יכולה לתבוע את בית הספר /משרד החינוך.
הייתי מעוניינת לדעת מה המהות של כל תביעה מהתביעות שהצעתי, בנוסף האם יש תביע שהיא עדיפה יותר, ומה עליי לעשות כדי לטפל בנושא זה? האם עליי לפנות לעו"ד?
אודה לתשובה

תאונות תלמידים

עו"ד זמירו עזמי 07/03/10
אורית, שלום.
תלמידי ביה"ס מבוטחים 24 שעות ביממה מפני תאונות אישיות בין אם זה בתוך כותלי ביה"ס ובין אם זה מחוצה לו באמצעות פוליסת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים אשר נעשית ע"י העיריה שבאזור שלה נמצא ביה"ס מכוח חוק חינוך חובה והכל בכפוף לתנאיה וסייגיה וחריגיה של הפוליסה כאמור.
במקרה שאת מתארת תוכלי לתבוע את הפוליסה כאמור.
בנוסף, במידה ויש רשלנות של ביה"ס בגרימת התאונה ותוצאותיה ניתן לתבוע את משרד החינוך והעירייה.
אכן מומלץ להיוועץ בעו''ד כדי להחליט כיצד לפעול וע"מ שיבחן את התאונה על נסיבותיה היטב.

בריאות שלמה, עו"ד זמירו עזמי, קלנסווה.

כליאת שוא-האם ניתן לקבל פיצוי?

נמרוד 07/03/10
אושפזתי שלא כחוק באברבנאל שלא בהוראת שופט או פסיכיאטר מחוזי.
האם ניתן לקבל פיצוי גם ללא הוכחת נזק?

כליאת שווא

עו"ד יקי רנד מנהל 08/03/10
באופן עקרוני ניתן לעתור לסעד כספי מכוחה של עוולת כליאת השווא, גם ללא הוכחת נזק ספציפי, אולם יש לבדוק האם נסיבות האשפוז, מקיימות את יסודות העוולה במלואם, והאם ניתן להחיל אחת מההגנות הקבועות בחוק על ביה"ח.
מומלץ להיוועץ בעו"ד המתמחה בנזיקין, בפניו תביאי מלוא פרטי המקרה.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

הסגת גבול

ליטל 06/03/10
אני שוכרת בקומה שנייה בבניין מסחרי, בכוונתי לתלות מסך פלזמה לצורך פרסום בחזית הבניין (שבגובה הקומה השנייה). בקומה הראשונה ישנו שוכר נוסף, שאף הוא בעל עסק. שוכר זה איים עליי כי יתלה שלט לגובה, שמתחיל בקומה הראשונה ומסתיים בסוף הקומה השנייה, כך שהוא יסתיר את מסך הפלזמה שלי- האם מדובר בהסגת גבול?

תליית מסך פלזמה על בנין מסחרי

עו"ד יקי רנד מנהל 08/03/10
נא הפני שאלתך לפורום נדל"ן ודיני מקרקעין.

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

האם ניתן לתבוע עו"ד שהעליב עד בבית משפט?

דניאל 03/03/10
העדתי בבית משפט ועו"ד כינה אותי מס' פעמים חצוף ועוד השמצות עד אשר לבסוף השופט ביקש ממנו לפסיק עם קריאות הגנאי .
1. האם מותר לו לנהוג כך?
2. האם אפשר להתלונן עליו ללשכת עו"ד?

עו"ד שהעליב עד

עו"ד גיל קראוס 04/03/10
דניאל שלום,

בהתאם לכללי האתיקה, על עורך דין לנהוג בכבוד גם בצד השני וגם בעד. אם הוא הפר חובה זו והשמיץ אותך, אתה רשאי בהחלט לפנות בתלונה ללשכת עורכי הדין.
לגבי תביעה, הנושא מסובך יותר ורק אם מדובר באמת במילים חריגות אשר מהוות לשון הרע, אפשר לבחון האם עומדת לך עילת תביעה.

לעו"ד קראס

אפרת 03/03/10
ראה בבקשה שאלתי למטה

לשון הרע

עו"ד גיל קראוס 03/03/10
אינני יכול להביע דעתי באופן ספציפי על הנוסח שכתבת, מה עוד שאינני מכיר את מלוא הנסיבות.
דילוג לתוכן