פורום דיני נזיקין
שלום רב לכל הגולשים וברוכים הבאים לפורום דיני נזיקין. במסגרת פורום דיני נזיקין ייעשה מאמץ להשיב לשאלות בנושאי: תחשיב נזק, תביעת נזיקין, סוגיות הקשורות בכל סוגי התאונות מחיי היום יום, בין אם מדובר בנזק לרכוש ובין אם נזק לגוף. החל בשאלה האם ישנו מזיק שאותו ניתן לתבוע, האם ישנו ביטוח אחריות שממנו ניתן לקבל פיצויי ועוד.
אנו תקווה כי פניותיכן לפורום תקבלנה מענה מיידי וראשוני לשאלותיכם, ותקבלו מידע בעל ערך, שיעשיר אתכם ויסייע לכם לכלכל צעדיכם.
גרימת נזק לרכוש ע"י קטינה
הבת שלי הולכת לצהרון, וילדה אחרת (שתיהן בנות 10) גזרה לה את התיק לחתיכות כך שאי אפשר להשתמש בו. הילדה הודתה שעשתה את זה בכוונה, אבל הצהרון וההורים האחרים מתנערים מאחריות. האם וממי אפשר לתבוע פיצוי: מהורי הילדה או מהצהרון?
תודה
נזק רכוש בצהרון
אלון שלום,
בעיקרון ניתן לתבוע פיצוי גם מהצהרון וגם מהוריה של הילדה. יחד עם זאת, יש לקחת בחשבון שניהול הליך משפטי כרוך בעלויות. במקרה הזה שיעור הפיצוי יהיה נמוך מהכספים שיושקעו בניהול הליך.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
צו עשה וביזיון בימש.
אני זוכה בפס"ד סכסוך שכנים ( דיני נזיקים) צו עשה תיקון נזילה.
עדיין אין יחס מהנתבעים.והסבלנות שלי נגמרת..
האם אפשר להגיש תביעה על ביזיון בימ"ש- בבימ"ש שלום במקביל לפתיחת תיק בהוצל"פ למימוש צו עשה או שצריך לבחור הוצל"פ או ביזיון בימ"ש?
אסביר: האם בביזיון בימ"ש- הכוונה לסנקציה שתוטל על הנתבע עד שיעשה מעשה? אם כן, האם זה נוגד את העובדה שבינתיים אני מתקנת את הנזילה ולא הנתבע באישור הרשם?( כמובן שאח"כ אחייב אותו.
תודה רבה על הפורום
ביזיון בית משפט עקב אי מילוי החלטה לתיקון נזילה
שלום רב,
להערכתי אין מניעה להגיש גם בקשה לביזיון בית המשפט וגם לפתוח תיק בהוצאה לפועל, אם כי מוטב שתשאלי את השאלה בפורום הוצאה לפועל.
הבקשה לביזיון נועדה למעשה לבקש "עונש" על אי מילוי צווי בית המשפט.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תביעת נזיקין
תביעת נזיקין נגד עזבון הנתבע
שלום רב,
ניתן להגיש תביעה נגד העיזבון. יש לקחת בחשבון כי לא יהיה ניתן לקבל סכום גבוה יותר ממה שהנתבע הוריש.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
איחור והקדמת הטיסה
ההקדמה 6 שעות והאיחור היה למעלה מ - 8 שעות. דאגו לנו ללינה.
הכל בעקבות השביתה של עובדי אל על, האם מדובר בשביתה מוגנת? או שיש לי זכות לפיצוי.
פיצוי בגין איחור או הקדמת טיסה
איריס שלום ,
חוק שירותי תעופה קובע כי טיסה שהמריאה באיחור של שמונה שעות לפחות מהמועד הנקוב בכרטיס דינה כדין טיסה שבוטלה.
החוק קובע גם כי נוסע שטיסתו בוטלה עקב שביתה או השבתה מוגנת לא יהיה זכאי לפיצוי כספי.
לפיכך, ככל הנראה לא תהי זכאית לפיצוי כספי.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נזק לקטנוע בעת תדלוק
שאלתי היא, האם תחנת הדלק אמורה לשאת באחריות ? במידה וכן או לא, מול איזה גוף עליי להתנהל
נזק לכלי רכב במהלך תידלוק
שלום רב,
אם מדובר בנזק שנגרם ללא ספק עקב הפגם במשאבה ואכן ניתן להוכיח שהיה פגם, אז אין סיבה שהאחראים לתחנת הדלק לא ישאו בנזק.
אתה צריך לפנות לגורם שמחזיק בבעלות בתחנת הדלק.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פינוי-בינוי גניבת ציוד
גניבת ציוד מבניין מגורים
שלום רב,
קודם כל אני מציע שתפנה את השאלה לפורום מקרקעין באתר.
מעבר לכך, גם אם הדוד והמנוע נגנבו, אין בכך קשר לשוכרים ומי שאמור לשאת בעלות הנזק זה בעל הדירה ולא השוכרים (כי לא מדובר בנזק שהם גרמו או היו אחראים לו).
לכן כדאי לדרוש מבעלת הדירה את שיק הביטחון ובמידה ולא נעשה כן לפנות לעו"ד בעניין.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נזג לעגלה בטיסה בין לאומית
אשמח לדעת אם הפיצוי הוא הגיוני או ללכת לתביעות קטנות בבית המשפט
פיצוי על נזק לעגלה בטיסה
שלום רב,
אני מציע שתפני את שאלתך לפורום תביעות קטנות / צרכנות באתר.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
אי מילוי החלטה ובקשה לביזיון
במהלך תביעת נזיקין נתן השופט החלטה על ביצוע תיקון בהתאם לחוו"ד מומחה שיש לבצע ללא דיחוי.
כמה זמן נכון להמתין לביצוע ההחלטה על ידי הנתבעים עד להגשת בקשה לביזיון בימ"ש?
תודה
אי מילוי החלטה שיפוטית
שלום רב,
המילים "ללא דיחוי" הם כלליות וקשה לקבוע זמן ספציפי, הכל בגדר הסבירות והפרשנות.
להערכתי, אם מדובר במקרה שבו כל יום נגרם נזק נוסף בכך לא מבצעים תיקון, אין סיבה להמתין יותר ממשהו כמו 14 ימים, אבל שוב הכל תלוי בנסיבות ובפרשנות.
אני מעריך שלא יהיה ספק שאם יחלפו למעלה מ - 30 ימים, אז ניתן יהיה להגיש בקשה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נזק לרכוש ומה ניתן לששות
האם לדעתך בשלב זה, יש טעם להתמודד מולו, להזמין אותו כי הוא לכאורה טוען שהוא אחראי? או מותר להביא איש מקצוע אחר מומחה אחר, שיתן חוות דעת מה קרה, ויתקן ולחייב אותו? או שלמעשה אנחנו כבולים לזה ששבר את הצנרת. ? בכל מקרה המצב לא חזר לקדמותו. כנראה שזה יחייב להחליףדוד שזו הוצאה גדולה עבורינו, הגענו ממצב שאין לנו שום בעיה בדוד למצב שנגרם נזק וכנראה נצטרך להחליף דוד. זה תופעה ידועה כך הבנו שמתקינים שוברים דוד נוספים ליצר עבודה. אבל בפועל המצב הוא שאנחנו עם נזק ולא לגמרי יודעים איך לפעול. נודה על כל עצה.
נזק לדוד שמש על ידי מתקין
שלום רב,
ניתן יהיה להזמין בעל מקצוע אחר ולתקן, אבל אז תצטרכו לתבוע את המתקין הקודם בהליך משפטי ולהוכיח שהוא זה שגרם לנזק.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
מי
לא תבעתי את ביטוח לאומי וזה היה לפני שנתיים
מימון הטיפול בחדר המיון לאחר תאונת עבודה
שלום רב,
אם מדובר בתאונת עבודה, אז המוסד לביטוח לאומי אמור לממן את ההוצאות.
פנו בעניין לקופת החולים ואם היא מסרבת אז כדאי שבכל מקרה תגישו את התביעה למוסד לביטוח לאומי, למרות הזמן שחלף.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שיניים שנשברו לילדה בבית הספר
לילדה נשברו 2 שיניים קדמיות בבית הספר בשיעור ספורט. זה נשבר עד קרוב מאוד לעצב מה שאומר שייתכן שתזקק לטיפול שורש כרגע אנחנו בצעקב לגבי השורש והאם השן תחיה. בינתיים עשינו הדבקה של חלקי השן אבל זה לא מספיק חזק והילדה מפחדת לאכול ו פחדת שכל הזמן יפול וכנראה שנעשה השלמה שהיא חזקה יותר..
אני הלכתי לטיפול שיניים פרטי מהר כדי להדביק את השיניים ומתכוונת להמשיך בפרטי לשיניים לכל מה שתצטרך. בית הספר אמר שמשרד החינוך מכסה רק קופת חולים כגון כללית סמייל ורק אם יש נזק מתמשך כגון ללסת אז אפשר לתבוע את הביטוח. אני רוצה לתבוע את הביטוח של בית הספר לטיפולי השיניים שנזקקה ותזדקק להם בעתיד ומי יודע מה עוד יכול לקרות לשיניים ובכלל פיצוי על פגיעה באיכות החיים שלה והטראומה הנפשית שעברה כתוצאה משבירת השיניים. האם אפשר לתבוע ביטוח בית הספר למקרים כאלה של שיניים? תודה
תביעה נגד ביטוח תלמידים בגין פגיעה לשיניים
שלום רב,
צריך להפריד בין 2 הליכים -
תביעה נגד פוליסת ביטוח תלמידים - שמדובר בפגיעת שיניים, מה שניתן לקבל כפי שנאמר לך הוא טיפול שיניים ובמקרים מסוימים השתתפות חלקית בעלויות טיפולי שיניים. אם אין נכות אחרת שקשורה לאירוע אז לא ניתן לקבל תשלום כלשהו.
תביעה נזיקית - אם מדובר במקרה שאירע בשל רשלנות או עילה נזיקית אחרת של צוות בית הספר ו/או גורם אחר, אז ניתן להגיש תביעה נזיקית בגין כל הנזקים וההוצאות שנגרמו וייגרמו, כולל בגין עגמת הנפש.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תאונת עבודה
1. האם צריך להוכיח רשלנות?
2 .לא הייתי מסוגל לעבודה תקופה של חודש ולא הגשתי דמי פגיעה בעבודה כי לא ידעתי על זה. וכעת כבר לא יכול להגיש כי חלפו 3 שנים.
אני מבקש מהמעביד לשלם לי- האם תתקבלו טענתו אם שכיון שלא פניתי לביטוח לאומי, ולא הפחתתי את הנזק, אז אין עליו חובה לשלם לי?
צריך להוכיח רשלנות של מעביד בתאונת עבודה ?
שלום רב,
בלי להוכיח רשלנות או עילה נזיקית אחרת, אי אפשר לקבל פיצוי בתביעה נזיקית בגין פגיעה בעבודה. הבסיס לקבלת פיצוי הוא הוכחת עילה נזיקית.
לגבי הפסד השכר, אכן כספים שניתן היה לקבל מביטוח לאומי בדרך כלל לא ישולמו בתביעה הנזיקית, אלא אם יש נסיבות שמצדיקות זאת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
הגבלה?
האם יש הגבלה כשהשכר הוא באחוזים?
הגבלת שכר טרחה בתביעה בגין תאונת עבודה
שלום רב,
אין הגבלה חוקית בתביעה נזיקית בגין תאונת עבודה (בהליכים מול המוסד לביטוח לאומי נפגעי עבודה יש הגבלה) ושכר הטרחה משתנה מעו"ד לעו"ד.
כמובן שיש שכר טרחה מקובל ונהוג.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
כריתת עץ על ידי שכן
אנו גרים בבית פרטי עם חצר סביב לכל הבית, ובגבול עם שכן גדל עץ דפנה גדול בין עשרות שנים, שהגיע לגובה של כ-5-6 מטרים.
השכן הלין בפנינו שעץ הדפנה משיר עלים אשר מלכלכים את הבריכה שלו, ודרש לכרות אותו ולקצר את גובהו. אמרנו לו שנדבר עם הגנן שלנו אך איננו מתכוונים לקצר אותו אלא רק לגזום את החלקים שפונים לחלקו.
לאחר כשבועיים, כשטרם ביצענו את העבודה, גילינו שהעץ נכרת בחלקו, בחלק שנמצא אצלנו ובגזעים העיקריים שלו. גובהו נמוך בעקבות כך וכעת עומד על כ-3-4 מטרים, והצל שהוא מטיל בחצרנו קטן בהתאם ומפריע לנו להנות מהחצר. כמו כן, מכיוון שהגיזום שבוצע היה רשלני העץ לא נראה לא מאוזן ואיבד את יופיו משמעותית, ובכך פגע בהנאה שלנו מהחצר.
הוא נכרת כמובן על ידי השכן בלי שביקש ואף בלי ש"איים" שיגזום אותו בעצמו.
לדעתי יקח לעץ שנים רבות לחזור למלוא הדרו כפי שהיה.
ברור לי שמה שביצע השכן לא חוקי - מלבד השגת גבול, פגיעה ברכוש שלנו (ואולי גם עבירה על איסור כריתת עצים?)
השאלה היא מה סדר הגודל של סכום התביעה שמקובל במקרים מסוג זה?
תודה.
כריתת עץ שלא כדין על ידי השכן
שלום רב,
קשה לאמוד את הפיצוי במקרה זה, שכן לא מדובר בנזק ממוני אלא בעיקר נזק שאינו ממוני (אלא אם יש הוצאות ספציפיות כמו למשל תשלום לגנן שצריך לבצע פעולות לשיקום העץ).
בדרך כלל בתי המשפט לא פוסקים סכומי כסף משמעותיים במקרים כאלו, אבל קשה להעריך את הפסיקה במספרים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
עדות שקר
חוות דעת נגדית לחוות דעת מומחה שהוגשה מטעם התביעה
שרון שלום,
פתוחה בפניך הזכות להגיש חוות דעת נגדית של מהנדס מטעמך. בחוות דעת הנגדית יפרט המומחה מדוע אין לקבל את חוות דעת התביעה.
כמו כן, בהמשך ניתן יהיה לחקור את עורכי חוות הדעת החקירה נגדית.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שכן נוראי
מזה כחצי שנה יש לנו שכן שמתעלל בנו בכל פעם שאנחנו מחנים את הרכב ליד הרכב שלו (יש לו רכב יוקרה)
החניה היא חניה ציבורית וזה נבדק מול שוטר.
אין לנו מצלמות אבטחה בבית,
אבל יש תיעודים של כל המסמרים
כל לילה הוא שם לכל 4 הרכבים שלנו את אותו מסמר
וידוע שזה הוא כיוון שהוא איים כמה וכנה פעמים
פשוט המצב הסלים עכשיו.
האם יש דרך להפליל אותו ללא מצלמות אבטחה?
לא יתכן שכל יום במשך שבועיים הוא יפנצר 4 רכבים!
והחניה לא שלו!!!!
אשמח למענה
חבלה במזיד ברכב
דניאל שלום,
מדובר בעבירה פלילית , חבלה במזיד ברכב ולכן השאלה מתאימה לפורום פלילי.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
פינוי אשפה מטעם העירייה בשעות מוקדמות עברה על החוק
כמעוט בכל יום מפנים את האשפה בשעה 4:45 ,זה גורה לרעש נוראי. עד עמה שידוע לי משעיה 23::00 ועד שעה 6 בבוקר לעשות רעש.
אציין שזה פוגע לי באיכות השינה. האם יש עילה לתביעה ?
תודה .
רעש בלתי סביר ממשאית לפינוי אשפה
ימית שלום,
על פי החוק ישנה הגבלה על פעולות פריקה או פינוי אשפה באופן הגורם לרעש בין השעות 22:00 בלילה עד 6:00 בבוקר. במקרה שנגרם לך מטרד ע"י רעש בלתי סביר הנך יכולה לפנות לרשות המקומית בנידון.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
האם ניתן לתבוע שוטר על החלטה שגויה שקיבל?
פינוי שוכר מהמושכר כשיש הערת אזהרה לטובת הבעלים
נחמה שלום,
השאלה מתאימה לפורום נדל"ן.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
בקשה
הוגשה תביעה נגד החברה בגין נזקי גוף של התובע, ללא ייצוג. התברר שהמדינה הגישה בעבר את התביעה כנגד אותה החברה והמנהל שלה, תיק רע"ס. ניתן גזר דין (קנס). אין לתובע גישה לחומר בתיק רע"ס זה.
האם תובע רשאי להגיש בקשה לאישור גישה לתיק זה? אם כן, איך נקראת הבקשה - גילוי המסמכים או אחר?
תודה רבה
גילוי מסמכים במסגרת הליכים מקדמיים
אבי שלום,
במסגרת ההליכים המקדמיים בתיק ניתן לבקש גילוי מסמכים ועיון בהם. במידה ולא יתקבלו המסמכים הרלוונטיים ניתן להגיש לביהמ"ש בקשה לצו להורות לנתבעת להשלים את ההליכים המקדמיים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
תיק מוצגים
האם במסגרת תצהיר עדות ראשיתתיק מוצגים רשאי התובע לצרף את המסמכים החדשים, שלא הוגשו בבית המשפט, תביעה אזרחית?
תודה רבה
מסמכים שנדרש לצרף במסגרת תצהיר עדות ראשית
לא ברור משאלתך באיזה סוג הליך מדובר והאם היתה חובה לצרף את כל המסמכים עליהם הסתמכת כבר בכתב התביעה.
ככלל, לתצהיר עדות ראשית נדרש לצרף את כל המסמכים עליהם מתבססות טענותיך העובדתיות.
ממליצה לך לפנות לפורום בתי המשפט באתרנו.
בהצלחה.
מנהלת פורום נפגעי עבירה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
המנהדס התחייב להגיש בקשה להיתר חלפו כשבעה חודשים ו
הבן אדם מסרב להחזיר לנו את המקדמה כדי שנוכל לגשת למהנדס אחר. ואנחונ תקועים איתו . בבירור קל מסתבר שאנחנו לא היחידים שנעקצנו על ידו.
נא הפנו שאלתכם לפורום דיני חוזים או פורום צרכנות
שאלה זו אינה מתאימה להתברר בפורום זה.
נא הפנה שאלתך לפורום חוזים/צרכנות באתר.
מנהלת פורום נפגעי עבירה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
ניקוי צואת יונים במושכר
שכרנו דירה שהיה עליה גגון מאולתר שמעליו לא ידענו שהיתה כמות ענקית של צואת יונים בחורף הגשם הפך את זה למים והצטברויות של נוזלים שעשן ריח נוראי . פנינו למשכיר שאמר שזה לא באחריותו . בקיץ הורדנו את הגגון המאולתר ) שרכשנו מהשוכר הקודם( והמצב הפך לבלתי אפשרי כמויות אדירות של צואת יונים אנחנו בדירת גן שגם השכנים הנחמדים זרקו למרפסת וגם כל היונים.
החלטנו לסגור את המרפסת לשימוש . וכעת אנחנו צריכים לפנות את הדירה האם באחריותנו לנקות את הזוהמה הזאת מבחינה חוקית ולהחזיר את המרפסת נקייה.או שמדובר בגורם חיצוני שלא באחריותנו . המשכירים ידעו על הבעיה ולא היו מעוניינים למצוא פיתרון .
נא הפנה שאלתך לפורום חוזים באתר
על מנת להשיב לשאלתך נדרש לפנות להסכם השכירות ו/או ההסכמות בין הצדדים שנעשו בתקופת השכירות ובכל מקרה על מנת לקבל תשובה מקצועית נא הפנה שאלתך לפורום חוזים באתר.
מנהלת פורום נפגעי עבירה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
נפילה מהמידרכה
אישתי נפלה בסיום מעבר חצייה .הזמינו לה אמבולנס והיא ניזקקה לתפרים בכמה מקומות בפנים .האם כדאי לתבוע את העירייה?
האם לתבוע את העירייה בגין נפילה במדרכה?
על מנת לשקול תביעה נגד העירייה נדרש לבחון האם הנפילה ארעה כתוצאה ממפגע ציבורי כדוגמת שקע במדרכה או אבן שפה שבורה.
רק במקרה כזה קיימת עילת תביעה נגד העירייה בטענת רשלנותה בתחזוקת המדרכות שבחזקתה, בגין הנזק שנגרם לאשתך.
בהצלחה.
מנהלת פורום נפגעי עבירה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שאלה דחופה
תודה
סכום הקצבה בתביעה נגד קרן פנסיה
שלום.
לא ניתן לעלות על שאלתך בצורה מקצועית ונכונה ללא עיון בתנאי הפוליסה בה את מבוטחת ומכוחה את זכאית לקצבת נכות.
אולם באופן כללי, סכום הקצבה הינו מכפלת סכום הביטוח בפוליסה (75% מהשכר המבוטח) באחוזי הנכות שנקבעו על ידי קרן הפנסיה, כך ש100% נכות אינם שווים ל75% נכות עבור סכום ביטוח זהה.
ממליצה לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת לקבל את זכויותיך המלאות.
בהצלחה.
מנהלת פורום נפגעי עבירה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
שכ"ט עו"ד בתאונת עבודה
הבנתי שבתאונת עבודה השכ"ט מוגדר בחוק, בין 13-17%. האם זה כולל מע"מ, או שיש צורך להוסיף לו מע"מ?
תודה.
שכר טרחה נהוג בתביעות תאונות עבודה
שלום.
לא ברור משאלתך באיזה הליך מדובר שכן אם הטיפול המשפטי הוא מול המוסד לביטוח לאומי- ענף נפגעי עבודה מדובר באחוזי שכר טרחה בהתאם למגבלת שכר טרחת עו"ד המצוי באתר הביטוח הלאומי (בין 16%-17% ככל וההליך לא מתנהל בבית הדין)
ככל ומדובר בייצוג משפטי בתביעת נזיקין/רשלנות - סכומי שכר הטרחה הם שונים ולשיקול דעת עורך הדין בהתאם לנתוני התיק וסיכויי התביעה, ולרוב גבוהים מהסכומים שציינת.
בתביעות תאונות דרכים כאשר התביעה היא נגד פוליסת החובה שכ"ד עו"ד מוגבל בחוק.
מקווה שסייעתי לך,
מנהלת פורום נפגעי עבירה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!




