"הילד שלי אלרגי" - המדריך להגשת תביעה לגמלת ילד נכה בביטוח הלאומי

  • קצבת ילד נכה - אלרגיה
    איילת | 10/07/2019 19:41

    שלום רב ,

    אני מוזמנת עם הבת שלי לוועדה רפואית בשל אלרגיה
    שאלתי האם בודקים את הילדה בוועדה?

    עושים טסטים של אלרגיה?

    מציינת שיש לי חומר רפואי מקיף כולל שתי אישפוזים

    וכמה זמן עורכת ועדה?

    תודה רבה

    • "הילד שלי אלרגי" - המדריך להגשת תביעה לגמלת ילד נכה בביטוח הלאומי
      עו"ד סיגלית שאלתיאל | 10/07/2019 20:32

      שלום לך,

      ילד אלרגי הוא לכאורה ילד רגיל לכל דבר ועניין.

      חוץ מדבר אחד בלתי נראה, כאשר הוא אלרגי למשהו מסוים העלול לסכן אותו במידת חומרה שלעתים אף מסכנת את חייו.

      בדיוק למקרים האלה נועדה זכאות בביטוח לאומי לגימלת ילד נכה. זכאות  אותה צריך לתבוע.

      כדי למקסם את סיכויי הצלחה לזכות בגימלת ילד נכה, יש לבדוק את התנאים הבסיסיים ולצרף לתביעה מסמכים חיוניים שיהוו את הבסיס להחלטת הזכאות. בהנחה שכל התנאים מתקיימים הזכאות כמעט אוטומטית.

      להלן כל התנאים הנדרשים:

      1. גיל: האם גילו של ילדך הוא 9 חודשים עד 10 שנים? אם כן, יש סיכוי לזכאות.

      2. בדיקה מקצועית: האם נעשתה בדיקת תבחיני אלרגיה ע"י רופא אלרגולוג? אם כן, יש סיכוי לזכאות.

      3. מזרק חירום: האם רופא אלרגולוג קבע כי יש לצייד את הילד והוריו במרשם לרכישת מזרק אפיפן? אם כן, יש סיכוי לזכאות.

      4. אירועים חמורים: האם קיים תיעוד רפואי על התקף קשה, או על הלם אנפילקטי או קושי נשימתי , אסתמה, כתוצאה מחשיפה לאלרגן? אם כן, יש סיכוי לזכאות.

      5. אחריות אישית: האם הילד בגיל כזה שאינו מסוגל להבחין ולהיזהר בעצמו מחשיפה לאלרגיה ממנו הוא סובל ו/או למידת הסיכון ? אם בגלל היותו צעיר ואם בגלל ליקוי אחר שפוגע בשיפוט של הילד? אם כן, יש סיכוי לזכאות.

      עניתם חיובית על כל השאלות הנ"ל - מה הלאה?

      1. מורידים טופס תביעה לגימלת ילד נכה. ממלאים הפרטים.

      2. מכינים את כל המסמכים החשובים הבאים ומצרפים אותם לתביעה.

      נספחי התביעה:

      א. תבחיני אלרגיה מכל סוג שנעשה לילדך. למשל: תבחין עורי, מבחן תגר, בדיקות דם.

      ב. העתק ממרשם שניתן ממומחה אלרגולוג לרכישת מזרק אפיפן ורכישתו בפועל.

      ג. אבחנה של מומחה אלרגולוג או של מומחה למחלות ריאה לגבי האלרגיה.

      ד. מסמכים רפואיים המעידים על אירועים חריגים בעקבות החשיפה לאלרגיה כגון: אשפוז, מיון, טר"ם וכיו"ב.

      טיפ חשוב 1!!!

      אפשרי גם: תיעוד של סיכום ביקור בהול אצל הרופא לקבלת טיפול מיידי או סיכום ביקור אצל המומחה לאחר אירוע שבו הרופא תיעד בתיק הרופאי תיאור שלכם על אירוע חריג שבו הזרקתם בעצמכם אפיפן והשתלטתם על האירוע/ההתקף במטרה להציל חיים (גם מבלי להתפנות למיון).

      טיפ חשוב 2!!!

      אלרגיה בלא מעט מקרים גורמת גם לאטופיק דרמטיטיס או לשלפוחיות או לפריחה או לפצעים בכל הגוף או באזורים מועדים (מסביב לעיניים, לשפתיים, מאחורי האוזניים). תיעוד רפואי על הטיפול בגירוי, יסייע למקסם את ההצלחה בתביעה.

      ה.המלצת הרופא המומחה לשכור לילד מלווה לשעות הגן או בית הספר להשגחה מפני חשיפה לאלרגן. המשמעות היא: המלווה שומר את הילד מפני חשיפה למאכלים המכילים חלב ותוצריו באורחות במעון או משל הילדים האחרים בכיתתו. (זו רק דוגמה אחת לאלרגיה נפוצה, יש סוגים רבים נוספים).

      כאשר התביעה הוגשה בצירוף כל הנ"ל ובנוסף, משתמע מהמסמכים שצורפו שדרגת החומרה קשה באופן מובהק, במקרה כזה עשויה להינתן החלטת זכאות אוטומטית.

      עקרונית, הזכאות תינתן לתקופות זמניות. וכל עוד האלרגיה נמשכת ומתועדת - עד לגיל 10 שנים.

      בלא מעט מקרים חל שיפור דרמטי ולפעמים עד היעלמות האלרגיה בגילאי 5-7 שנים לערך.

      במקרים אחרים, הילד יוזמן עם הורהו לוועדה הרפואית.

      הוועדה נמשכת דקות ספורות. ככל שלא צירפתם לתביעה את כל המסמכים הנ"ל, זה הזמן להגישם בצורה מסודרת. ולבוא עם מזרק האפיפן.

      הילד צריך להיות מוכן מראש לאפשרות שרופא הוועדה ישאל אותו שאלות ישירות (כמובן, תלוי בגילו של הילד וביכולת להשיג ממנו שיתוף פעולה ולשוחח איתו) דוגמא לשאלות שהרופא עשוי לשאול את ילדך:  מה אתה מרגיש כאשר אתה - אוכל במבה? בוטנים? (כלומר כאשר הילד נחשף לאלרגן ממנו סובל) או : מה קורה לך שאתה אוכל גבינה?

      מה זה עושה לך?

      חשוב: הגיעו רגועים לוועדה.

      אם קרה והילד לא ענה או לא ענה "כמו שצריך" , אין זה אומר שהתביעה נכשלה. המתינו בסבלנות לקבלת מכתב ההחלטה בדואר.

      החלטת הזכאות היא בשיעור 50% ובשווי של 1,264 ש"ח לחודש (נכון לעדכון קצבאות מ 01.01.19).

      זכרו: אלרגיה היא אויב נסתר ומסכן חיים. אם ילדך סובל מאלרגיה זכותך לממש את זכויותיו בביטוח לאומי.

      בהצלחה רבה,
      מקווה שהייתי לעזר, אם צריך משהו נוסף - אני כאן.

      בברכה,

      סיגלית שאלתיאל, עו"ד
      מנהלת פורום ביטוח לאומי

      בן יהודה 13, ירושלים
      טל: 02-6221737; מייל: s.shaltiel@gmail.com