האם הזוכה יכול להיות נוכח בחקירת יכולת החייב ולהציג מסמכים?

|

חקירת יכולת

שלומית 07/09/09
יש לטובתי פסק דין כספי מלפני 5 חודשים והחייב לא שילם ולו אגורה עד היום, אך מנסה ללא סוף לחמוק מתשלום. עתה מבקש להכריז עליו כחייב מוגבל אמצעים, איחוד תיקים (יש לו 3 כולל אותי) ועיכוב הליכי הוצל"פ ומתן צו תשלומים עד לחקירת יכולת.
יש באמתחתי מסמכים שיכולים להוכיח שיש באפשרותו לשלם את החוב ולכן שאלתי": האם בחקירת יכולת של החייב אפשרי שהצד הזוכה יהיה נוכח וינסה להוכיח להוצל"פ שיש לו את האפשרות לשלם? האם יש דרך להעביר להוצל"פ מסמכים שמוכיחים כי החייב משקר ומחביא נכסיו וכספיו?
ושאלה אחרונה - במקביל הטלנו עיקול על הבית של החייב ועתה אנחנו מבקשים למנות כונס נכסים, האם יש קשר בין בקשותו להכרזה כחייב מוגבל לבין הכונס נכסים? האם זה אפשרי למנות כונס נכסים על בית החייב ולמוכרו בסופו של דבר על מנת לגבות את הכסף?
סכום החוב עומד עתה בסביבות ה- 300.000ש"ח , ולציין ששני התיקים הנוספים (מלבד שלי) שיש לחייב בהוצל"פ הם פקטיביים ומתוכננים ויש ביכולתי להוכיח זאת (אחד של אביו נגדו והשני של המעביד שלו נגדו)

זוכה גם מוזמן לדיון בחקירת יכולת החייב

ב.ב. 07/09/09
בוודאי שזוכה זכאי להיות נוכח בחקירת יכולת ואף רשאי לחקור את החייב בעצמו בפני ראש ההוצל"פ במעמד הדיון ולהציג מסמכים אשר בידו ולדרוש מהחייב להמציא מסמכים נוספים אשר נראים לו חיוניים והכל למיצוי חקירת היכולת... וכיו"ב.
מומלץ !!
בהצלחה !
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן