האם עורך דין צריך לקבל את חומר החקירה לפני הגשת ערר על סגירת תיק?

|

שאלה בקשר לערר

חסוי 19/02/10
הגשתי ערר על החלטת הפרקליטות לסגור תיק מחוסר ראיות באמצעות עו"ד כמובן.רק שהעו"ד הגיש את הערר לפני שהוא ראה את חומר החקירה על סמך מה שהוא שמע ממני.השאלה שלי בעצם היא האם הוא היה צריך קודם לקבל את חומר החקירה ואז להגיש ערר? אני פונה אליכם מכיוון שנפלתי כנראה על עו"ד נוכל שרק גרם לסגירת התיק ועבר על כמה מכללי האתיקה כמובן שלשכת עורכי הדין מטפלים בעניין.

סגירת תיק-תשובה

עו"ד יאיר מושיוב 20/02/10
אניח שהערר הוגש כי את/ה המתלונן/ת ולא החשוד.
במידה והבנתי נכון, הרגע/י- עוה"ד שלך לא יכול היה לראות את החומר בתיק בין כה וכה!
ראשית, את/ה לא צד להליך. משכך, אינך זכאי/ת לקבל את החומר, ולכן אין אפשרות אחרת מלבד לערור על ההחלטה לסגירה מבלי לראות דבר.
שנית, גם אם קמה לכם הזכות לראות (אולי מכח חוק זכויות נפגעי עבירה), זכות זו לא תקום בטרם יוגש כתב אישום (כשם שלחשוד/נאשם עצמו אין כל זכות לקבל את החומר לידיו בטרם הגשת כתב האישום).

אינני יודע מה עשה/לא עשה עוה"ד שלך מבחינה אתית, אך ככל הנוגע להגשת הערר מבלי לעיין בחומר- הוא אינו נוכל!
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן