האם ניתן לטעון להפרת חוזה שכירות כאשר המשכירה גרה בדירה ללא הסכמת השוכר?
קיום חוזה שכירות בתום לב
שואלת
04/08/26
לקראת תום חוזה השכירות שלי הייתי בחו״ל ולא ידעתי אם כלל אצליח לחזור לארץ עד תום השכירות. המשכירה של הדירה התגוררה בתקופה הזאת בדירה שהכירה לי ללא ידיעתי או הסכמתי. האם ניתן לטעון כי מדובר בקיום חוזה שכירות בחוסר תום לב למרות שחוזה השכירות לא מזכיר מפורשות זכות החזקה ושימוש בלעדית בדירה (אם כי זה מן הסתם משתמע כי הדירה לא בנויה ליותר מבן אדם אחד)
האם ניתן לטעון להפרת חוזה שכירות כאשר המשכירה גרה בדירה ללא הסכמת השוכר?
עו"ד יעל גוליס
מנהלת
05/08/26
שלום לשואלת,
החוזה לא צריך לציין במפורש זכות החזקה ושימוש בלעדית - זכות השכירות מעניקה לשוכר את זכות ההחזקה והשימוש בנכס (גם אם היה מדובר בדירת 5 חדרים, הזכות להחזיק בדירה היא שלך גם אם את בחו"ל).
לכן, מגורי המשכירה בדירה שאת שוכרת, במהלך תקופת השכירות וכאשר את ממשיכה לשלם את דמי השכירות ואת כל ההוצאות השוטפות בגין הדירה, היא הפרה חמורה של חוזה השכירות ושל חובת תום הלב בקיום חוזה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי
