האם "אמת בפרסום" תמיד מגינה עליך מתביעת לשון הרע?
כמה רחבה הגנת אמת בפרסום?
האם "אמת בפרסום" תמיד מגינה עליך מתביעת לשון הרע?
השאלה שהעלית נוגעת ללבו של הדין העוסק בלשון הרע: מתי יוכל אדם שפרסם דבר מה, אף אם פוגע, להסתמך על ההגנה של אמת בפרסום? ההגנה הזו מוכרת, אך חשוב מאוד להבין את תנאיה והיקפה המדויק - שכן לא כל אמירה שהיא "אמת" אכן תהיה מוגנת באופן אוטומטי.
החוק קובע כי ישנן נסיבות שבהן לא תקום אחריות בגין לשון הרע, גם אם אכן פורסם דבר שיש בו כדי לפגוע. אחת ההגנות המרכזיות היא הגנת אמת בפרסום, אך זו אינה עומדת בפני עצמה. החוק מחייב שני תנאים מצטברים:
שפרסום היה אמת - במובן זה שמדובר בעובדות נכונות בעת הפרסום (ולא רק תחושות או דעות). וגם... שהיה בפרסום עניין ציבורי - כלומר, הציבור זכאי לדעת את המידע, והפרסום תורם לשיח הציבורי או לחשיפת מחדלים, ולא רק לסיפוק סקרנות אישית או לסגירת חשבונות.כפי שציינת, אם כתבת אמת - זהו תנאי חשוב, אך לא מספק לבדו. לדוגמה, גם אם העובדות נכונות, אך מדובר בפרסום שמשרת מטרה פרטית, נקמנית או שאינו מעלה כל ערך ציבורי - ייתכן שההגנה תישלל.
לסיכום, הגנת אמת בפרסום היא רבת עוצמה - אך גם מוגבלת. כל מקרה נבחן לגופו, על פי תוכן הפרסום, נסיבותיו, המניע שמאחוריו והאופן שבו הוצג. במקרה שלך, אם כתבת דברים ענייניים, אמתיים, ולצורך ברור שיש בו עניין ציבורי - יש בהחלט מקום לבחון את ההגנה הזו בחיוב. אך תמיד מומלץ להיוועץ עם עו"ד כדי לבחון את המקרה הספציפי בצורה מקצועית וזהירה
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
