האם בעל הרכב הפוגע צריך לפצות גם על תיקון הקורקינט?

|

תאונה בין רכב לקורקינט במעבר חצייה

ויטלי 02/09/20
נפגעתי בתאונת דרכים בעת שרכבתי על קורקינט חשמלי. פרטי האירוע. שעות ערב.

מיקום: צומת של שני כבישים עירוניים של 70 קמ"ש בעלי 3 נתיבים, כאשר נתיב ימני, הינו נתיב פנייה, ושאר נתיבים לנסיעה ישר. מעבר חציה של נתיב פנייה בין שביל אופניים לאי תנועה לא מרומזר.

הקורקינט שלי בעל מערכות תאורה תקניות. אני הייתי עם קסדה צהובה זוהרת עם פנס. הייתי במעבר חצייה לאי תנועה במהירות הליכה (5-6 קמ"ש), כאשר נתיב פנייה (ימני ביותר) שעובר במעבר חצייה היה פנוי לחלוטין.

נהג הרכב נסע בנתיב ישר, משמאל לנתיב פנייה, הוא כנראה דיבר בטלפון, וברגע האחרון פנה ימינה במהירות גבוהה תוך כדי חצייה נציב פנייה ופגע בי. אני עפתי, והוא עצר כ-10 מ' ממקום הפגיעה.

אחדד, שלא התפרצתי לכביש, והוא כנראה היה פוגע בכל הולך רגע באותה העת. הוא לא נמלט, הגיעו אמבולנס ומשטרה. עקב מיגונים שלי ועצם העובדה שרכבתי מאוד לאט, נגרם לי נזק קל מאוד שלא מוגדר כנזקי גוף. הייתי במיון עשו לי את כל הצילומים ושיחררו אותי.

אך נגרם נזק משמעותי לקורקינט שהוא מאוד יקר (8,000 ש"ח). אומדן הנזק יהיה כנראה כ-1,000-2,000 ש"ח. בגלל ריבוי מצלמות בצומת, גם ללא הגשת תלונה שלי, הנהג הולך להיענש.

אני מעוניין בפיצוי מלא על תיקוני לקורקינט שנבעו מהתאונה. אם הנהג יסרב. האם אני יכול לתבוע אותו? באיזו סוג דין?

האם בעל הרכב הפוגע צריך לפצות גם על תיקון הקורקינט?

עו"ד עדי רחמים מנהלת 07/09/20

ויטלי שלום.


 


לעניין הנזק שנגרם לקורקינט הנך זכאי לדרוש פיצוי מהנהג הפוגע ככל שתוכח אשמתו. הנך יכול וצריך להסתייע בחקירת המשטרה, הערכת נזק וכל ראיה אחרת שיכולה לסייע להוכחת טענותייך.


 


אוסיף ואומר, כי הנך זכאי לפיצוי גם בגין נזקי הגוף שנגרמו לך כתוצאה מהתאונה, גם אם מדובר בנזק קל שאינו מורגש. הגורם המפצה בתביעה זו הינו חברת הביטוח שביטחה את הרכב הפוגע בביטוח חובה ואין זה רלוונטי מי אשם בקרות התאונה.


 


סכום הפיצוי מוערך על פי היקף וחומרת הנזק ובהתאם למסמכים הרפואיים, גם אם יש בידך סיכום ביקור במיון בלבד. עוד אציין כי סימפטומים של פגיעות אורטופדיות  יכולים להופיע גם לאחר מספר ימים ממועד הפגיעה, לפיכך חשוב לפנות לקבלת טיפול בקהילה בכל מקרה של החמרה, הן לשם קבלת טיפול רפואי והן לצורך תיעוד של נזק הגוף בגינו הך זכאי לתבוע כפי שציינתי מעלה.


 


שמחתי לסייע,


בהצלחה ונסיעה בטוחה,





תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהלת פורום נפגעי עבירה

רחוב ששת הימים 42, בית יניב, כפר סבא

077-3179194

adirahamim.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן