האם יש עילה לתביעה נגד מעסיקים שהסוו פרטים והובילו לנזק כלכלי?

|

מעסיקים שמרמים וגורמים לנזק כלכלי

יוסי 01/07/20
שלום לכולםלפני שבועיים הייתי בריאיון עבודה לתפקיד נהג משאית. לאחר ריאיון התקבלתי לעבודה. במהלך העבודה התברר לי שהמעסיק רוצה שאהיה גם מחסנאי אצלו. עקב פריצת דיסק הסברתי לו שאינני יכול.
באותו הערב המעסיק שלח לי הודעה בווטצאפ וטען שאינני מתאים לתפקיד ושאשלח לו פרטי חשבון בנק.

עקב זה שהוא החסיר פרט מהותי הוא גרם לכך שאצטרך לחפש שוב עבודה אחרת וזאת לאחר שוויתרתי על ראיונות אחרים.

שבוע לאחר מכן הלכתי לריאיון במקום עבודה אחר בתפקיד נהג משאית ומנוף. חתמנו חוזה וסיכמנו שאני מקבל משכורת מינימום ואחוזים על כל עבודה שאני עושה.
כעבור מספר ימים מתברר לי שעובד שסיים לעבוד ב-12:00 בצהריים אינו יכול ללכת הביתה והמעסיק משאיר אותו כנהג בכוננות.
כמובן שעל הכוננות הנהג לא מקבל שכר מכיוון שהמשכורת היא באחוזים. ועכשיו שוב פעם בגלל מעסיקים רמאים אני צריך לחפש שוב פעם עבודה כי אינני מסכים להישאר כונן ולתרום למעסיק מהזמן שלי.

האם יש קייס לתביעה על פיטורין בהודעת ווטצאפ לאחר 3 ימי עבודה? 
האם יש קייס לתביעה נגד המעסיק הרמאי השני? 

ככה כל פעם מסתירים ממני פרטים, מרמים אותי, וגורמים לי לנזקים כלכליים וטרטורים בחיפושים אחר עבודה. 
החלטתי שאם יש קייס טוב הגיע הזמן להגיש תביעות נגד המעסיקים הרמאים האלו. בגלל ימי עבודה מעטים אני שוקל אפשרות לייצג את עצמי. זאת במידה ויש קייס מובהק שבו בתי הדין לעבודה יעמדו לצד העובדים אשר מרומים פעם אחר פעם על ידי מעסיק אחר. 
אשמח לשמוע מה דעתכם

הבהרה, הנהג מקבל אחוזים רק על עבודה

יוסי 01/07/20
בפועל שהמשאית הרוויחה ככה שזה סוג של עבודה בקבלנות ולא לפי שכר שעתי. 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן