האם מעסיק שהתחייב לשלם בונוס יכול להתחרט?

|

אי קיום הבטחה לתמריץ

צליל 03/03/20
שלום,

עבדתי עבור חברת מיקור חוץ שנתנה שירות עבור חברת סלולר בתפקיד של מנהלת צוות. מאחר והיינו מוקד שירות ותמיכה (לא מכירות) הובטח לי ולנציגים שלי כי כל קו שנמכר וישאר פעיל לתקופה של כ30 יום יתוגמל בתמריץ.

התחלנו למכור בחודש מאי 2019 אז נאמר לנו שהתמריץ יהיה כמה שקלים ואילו לקראת סוף השנה יצא לנו מודל בונוסים מסודר (בין 3 ל10 שקלים לקו בהתאם לכמות המכירות החודשיות לכלל המוקד).

כל הזמן הבטיחו כי מודל התמריץ יהיה תקף רטרו (החל מחודש מאי) מאחר ואפילו הוסבר לנו (המנהלים) כי גם חברת הסלולר שרוכשת שירות מחברת מיקור חוץ לא תכסה את התמריצים אז הם בעצמם ידאגו לזה.

כלומר עבור מאי 19 עד אוקטובר 19(כולל) - יושלם ע"פ המודל על ידי החברה המעסיקה (מיקור חוץ)

עבור נובמבר 19 והלאה יושלם ע"פ מודל על ידי חברת הסלולר עצמה.



מאז אני סיימתי לעבוד (בינואר 2020) ולא שולם לי תמריץ עבור מאי 19 עד אוקטובר 19 (כולל) אלא רק ישולם לי עבור נובמבר ודצמבר 19.



בשיחות עם המנהל הישיר שלי עלו כמה טענות מצידו:

• שאני לא עובדת כבר אז בגלל זה לא יושלם לי (זה הובהר מולו שאין רלוונטיות).

• שמאחר חברת הסלולר לא מעבירה כסף לחברת מיקור החוץ לא ישולם לאף אחד תמריץ עבור מאי 19 עד אוקטובר 19.



כמה פרטים חשובים...אין לי מסמך חתום כהבטחה אך יש לי התכתבויות ווטסאפ שמראות את הדרבון שעשינו לנציגים כהבטחה לתמריץ ובנוסף ישנן שיחות מוקלטות עם המנהל שלי שהוא מודה שהובטח כי ישולם תמריץ עבור מאי עד אוקטובר וכי חברת מיקור החוץ הבטיחה לשלם ללא תלות בתשלום מצד חברת הסלולר.

(כן מועבר לי תשלום עבור נובמבר ודצמבר 19)



האם יש לי עילה לתביעה?

האם מעסיק שהתחייב לשלם בונוס יכול להתחרט?

עו"ד אחוה פודים מנהלת 08/03/20

צליל שלום, 

התחייבות בע"פ הינה התחייבות, במיוחד כאשר ישנה הסתמכות של הצד השני על אותה התחייבות.

לכן יש לך עילת תביעה, אך לא מדובר בתביעה פשוטה. 

בהצלחה! 

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רחוב יפו 33, בית יואל קומה ראשונה, ירושלים.

02-6254646

achva.law@gmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן