האם מותר למעסיק להרע תנאי עבודה באופן חד צדדי?
שינוי שעת תחילת העבודה.
כרגע אמורה לחזור לעבודה מחופשת הלידה והמעסיק דורש שאחרי חצי שנה אתחיל את עבודתי פעם בשבוע מהשעה 7 בבוקר.
הסברתי שאני לא יכולה כי יש לי ילדים קטנים שאני צריכה לקחת למעונות וגם אמרתי להם שאיך הם ככה משנים אחרי שנתיים שהתחלתי מ8 מהיום הראשון.
האם הם יכולים להכריח אותי?
זה לא הרעת תנאים?
תודה
האם מותר למעסיק להרע תנאי עבודה באופן חד צדדי?
שלום רב,
אסור למעסיק לשנות תנאי עבודה באופן חד צדדי.
בגדול הדבר מהווה הרעת תנאים, אולם הסעד שעומד בצידו של מעשה שמהווה הרעת תנאים, זה התפטרות בדין מפוטרת - ואני מניחה שזה לא משהו שאת רוצה בו.
ככל שאת שייכת לאחת מקופות החולים, חלים עליכם תנאים מיטבים ולפי מיטב ידיעתי אתם מאוגדים כעובדים ועל כן, במצב כזה רצוי להיעזר בועד.
ככל שזאת מרפאה פרטית, הרי שכל מה שאת יכולה לעשות זה לסרב להרעה ולקוות שלא תפוטרי בגין כך. כפי שציינתי אסור לשנות באופן חד צדדי תנאים, אולם ככל שצרכי העבודה מצריכים הגעה בשעה 7 בבוקר, הרי שמותר למעסיק לפטר ולגייס עובד/ת אחר שיעבוד בהתאם לצרכי המערכת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
