האם אני זכאית לפיצוי אם ההחזר לא בוצע בזמן לאחר ביטול עסקה?

אי ביטול עסקה בזמן

מאיה 11/08/16
 רכשתי כרטיס טיסה ב20.7 דרך האינטרנט על סך 3991.74 שח. יום למחרת ביקשתי לבטל וקיבלתי אישור במייל שיבוצע תוך 14 ימי עסקים בניקוי 100 שח דמי ביטול כפי שקובע החוק.  
אתמול (14 ימי עסקים אחרי) פניתי לחברת האשראי וכלל לא קיבלו בקשה לביטול עסקה. מיד ניסיתי להתקשר לחברה ונאמר לי שעונים רק למיילים. שלחתי להם מייל. כעבור 3 שעות קיבלתי חשבונית על החזר של 3871 שח (כלומר חשבונית מינוס) עם תאריך של אותו יום, 10.8.16 - רק חשבונית, בלי שום מייל מצורף עם הסבר כלשהו. 
השאלה היא האם אני זכאית לפיצוי על כך ההחזר לא בוצע במסגרת הזמן הקבוע בחוק?
במידה והחשבונית נכונה, רק בעוד 14 יום ההחזר יבוצע, בינתיים חסמו לי את מסגרת הכרטיס האשראי בגלל הסכום הגבוה... וגרמו לי ללא מעט עוגמת נפש שכן הביטול בוצע לאחר שקיבלתי יחס מחפיר מאחת הנציגות.
אודה לתשובתכם. 

ביטול עסקת מכר מרחוק

עו"ד ליאור חאיק מנהל 11/08/16
היי מאיה,

על בית העסק להשיב לך בתוך 14 ימים מיום קבלת ההודעה על הביטול, את אותו חלק ממחיר העסקה ששולם על ידך, בניכוי 100 ש"ח.

ככול ולא פעל בצורה הזו, תוכלי להגיש תביעה קטנה נגדו, על על סכום החשבונית (ההשבה) + בתוספת פיצוי ללא הוכחת נזק עד סכום של 10,000 ש"ח.


ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.



בברכה,



ליאור חאיק, עו"ד

מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים



לוי אשכול 31, רחובות

טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום דיני חוזים

לוי אשכול 31, רחובות

052-5475475

Haiklior@hotmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן