כיצד ניתן לקבל מידע על פיצויי פיטורים לאחר סיום העבודה?

|

מסירת מידע

מירב 13/02/14
שלום, אשמח להבהרה בשני עניינים:

1. פוטרתי ביום 31.12.13 וניתן לי חודש הודעה מראש ללא שאצטרך להגיע למקום העבודה. תוך כמה זמן אני אמורה לקבל את הפיצויים והאם מתחילים לספור את הימים מה- 31.12.13 או מה- 31.1.14?

2. פניתי למנהלת החשבונות על מנת לקבל מידע על סכום הפיצויים שאקבל, האם משולמים ע"י המעביד או האם עלי למשוך מחברת הביטוח וכן, מועד התשלום. ביקשתי גם טופס 161 למקרה הצורך. היא מסרבת למסור לי כל מידע ללא אישור המעסיק, והוא מצידו מתעלם מהטלפונים וההודעות ששלחתי לו. האם מותר להם להסתיר ממני מידע זה? האם יש דרך אחרת שבה אוכל להשיג את המידע למשל דרך חברת הביטוח או דרך רואה החשבון?

תודה. 

פיטורים

עו"ד רענן קריב מנהל 16/02/14
1. בהנחה שיחסי העבודה הסתיימו ביום 31.1.14, מותר למעסיק לשלם את פיצויי הפיטורים בתוך 15 יום מסיום העבודה, כלומר עד 15.2.14. לאחר 30 יום יחשבו הפיצויים כמולנים מיום 1.2.14. 

2. את זכאית לקבל את המידע, והמעסיק הוא שחייב למסור אותו.  חברת הביטוח יכלה לתת לך רק את מצב חשבונך. את יכולה להגיש תביעה לצו עשה שיחייב את המעסיק למסור לך את המידע. 

אגב, מאד לא מומלץ למשוך את כספי הפיצויים המהווים חלק מהביטוח הפנסיוני שלך. 
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן