כיצד ניתן למנוע אישור בניה בתמ"א 38 ללא ידיעת כל דיירי הבניין?

סמכויות המפקח על המקרקעין

כושי 04/02/14
יו"ר ועד הבניין -בעל דירת קרקע ואינטרסים להרחיב דירתו מארגן בקשה לתמ"א 38 מאחורי גבם של דיירים בבניין. הוא ניתבקש למסור את מסמכי התוכניות לעיון הדיירים(חוק השקיפות) אך הוא מסרב בתוקף. יש לו קשרים אישיים חזקים עם מפקח על המקרקעין בעיר. האם יש למפקח הסמכות לאשר בניה במסגרת תמ"א 38 גם ללא ידיעת כל דיירי הבניין? מה ניתן לעשות ע"מ למנוע דבר זה? תודה. 

תמ"א 38- סמכויות מפקח

עו"ד אילן הלוי מנהל 04/02/14

ההליך הוא שצריך קודם כל להכין הסכם בין היזם לבעלי הדירות. אם יחתמו על ההסכם רוב מספיק של בעלי דירות (66% בהוספה או 80% בהריסה ובניה) אז ניתן יהיה, מאוחר יותר, כאשר הבקשה להיתר כבר אושרה  על ידי העיריה, לתבוע את הדיירים שלא חתמו על ההסכם ולבקש מהמפקח שיאשר את ההסכם.


אישור ההסכם, אם כך יחליט המפקח, נעשה במסגרת התביעה ועל כן לא יכול להיות מצב בו המפקח מאשר את ההסכם ללא ידיעת אותם דיירים.


 


אילן הלוי, עו"ד


מנהל פורום תמ"א 38 

תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מנהל פורום תמ"א 38

שאול המלך 8, תל אביב

03-6956032

ilan@ih-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן