האם המעסיק יכול לשנות את טענתו על חזרתך לעבודה לאחר חופשת לידה?

|

פיצויי פיטורים בחופשת לידה (חל"ת)

ד 09/10/11
שלום,
יצאתי לחופשת לידה +חל"ת בסוף ינואר, לאחר וותק של כשלוש שנים במשרה מלאה.
באוגוסט היבעתי את רצוני לחזור לעבודה בדצמבר, התשובה שקיבלתי היא שכרגע אין משהו שמתפנה , ושאולי יתפנה בדצמבר משהו. לאחר חודש פניתי אליהם שוב בבקשה לחזור בדצמבר ונאמר לי שיש משרה חלקית שתתפנה בדצמבר.
הבהרתי למעביד שלפי החוק אני אמורה לקבל את אותם תנאים ואותו שכר. תשובתו הייתה שאי אפשר לשלם שכר של משרה מלאה על משרה חלקית ושיחזרו אלי, לא חזרו.
הבנתי שאין לי מה להמתין לדצמבר מכיוון שאין למעסיק עבודה עבורי, ונרשמתי ללימודים.
מכיוון שנאמר לי שאין עבודה, פניתי למעביד בבקשה לקבל מכתב פיטורים . המעביד הסכים והעביר את הבקשה לעו"ד ,עו"ד אסר על הפיטורים והציע להחזירני לעבודה, זאת לאחר שהתחייבתי לתוכנית לימודים, דמי הרשמה +דמי לימודים.
ברצוני עוד לציין שחוזה העבודה שלי מתחדש כל שנה בתחילת ספטמבר , ולא בוצע איתי חידוש חוזה.

שאלתי היא:
1)האם למעסיק מותר לטעון שאין לו משרה בתאריך שבו אני אמורה לחזור לעבודה ולאחר חודשיים לשנות את טענתו.
2)האם מקרה זה הינו בגדר פיטורים.
3)האם אני רשאית לבקש פיצויים מיוחדים ( 60 יום ימי איסור פיטורים+30 יום התראה).

פיטורים לאחר לידה וחל"ד

עו"ד עדי פריאנטי 10/10/11
המקרה שלך קצת מורכב בגלל השתשלות העניינים. ראשית המעסיק היה חייב להשיבך לעבודה ומשלא עשה כך פיטר אותך. מאידך לאחר ייעוץ משפטי שקיבל הבין ככל הנראה כי עשה טעות וביקש לתקנה ולכן באם מקרה זה היה מגיע לבית הדין ככל הנראה הואיל והמעסיק תיקן את הטעות הוא לא ינזק. לפיכך מי מניזוק זו את. - ולכן אני מציעה לך להתפטר מהסיבה שאת מעוניינת לגדל את ילדך (וזאת במידה ולא עברו 9 חודשים מיום הלידה) לקבל את המגיע לך והמשיך הלאה . באם עברו 9 חודשים מיום הלידה ואז לטעון כי בעצם פוטרת ולהלחם על כך שיתנו לך את המגיע לך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן