מהן זכויותיי להארכת חופשת לידה לאחר ניתוח קיסרי חירום?

|

זכויותיי לאחר לידה שהיסתבכה

רויטל 28/10/10
שלום, ב-22.7 ילדתי בניתוח קיסרי חירום (לאחר 31 שעות בחדר לידה) . במהלך הניתוח גרמו לי נזק ופגעו לי בשופכן השמאלי! עקב זה נאלצתי להיות מאושפזת בבית החולים עד ה-1.8 שבמהלכם חיברו אותי לקטטר ונקז שיצא מהכלייה.. כך שוחררתי הביתה עם שתי שקיות!!! מעבר לעוגמת נפש ולחוסר תפקודי המלא הייתי במהלך חודש שלם מחופשת הלידה מחוברת לקטטר מה שמנע ממני לנצל את חופשתי וזה מחוץ שאזכיר את הטיפול התרופתי והדלקות החוזרות ונשנות.. עברו 3 חודשים מאז והשבוע נכנסתי שוב לניתוח נוסף כולל אישפוז של יומיים שוב על מנת שינסו לסדר את הנזק שנגרם לי בשופכן ואכן סוף כל סוף הצליחו להחזיר אותי לקו בריאותי.
היום הייתי אמורה לחזור לעבודה אך עקב כל הסיפור ביקשתי להאריך בחודש , רציתי לדעת מהן זכויותיי האם מגיע לי חודש מחלה על חשבון העבודה או משהו כזה או שאצטרך להאריך את החופשה "על חשבוני"??? הבנתי שיש חוק שיצא שמגיע לי להאריך על חשבון המעסיק..

חופשת לידה- דיני עבודה

עו"ד לילך אקרמן מנהלת 28/10/10
אכן בהתאם לחוק מגיעה לך חופשת לידה ארוכה יותר, פני לפורום ביטוח לאומי ע"מ שיעדכנו אותך בכל הנתונים המדויקים וכיצד להגיש התביעה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן