מהן זכויותיי בחוזה העבודה והאם אני זכאית לפיצויי פיטורים בהתפטרות?

|

חוזה עבודה + פיטורים

חלי 30/06/09
שלום, בחודש הבא אני מתחילה התמחות במשרד רו"ח. אני מעוניינת לדעת מהן זכויותיי בחוזה העבודה, והאם על המעסיק להפריש לי לקרן פנסיה, קרן השתלמות..

בנוסף, אני כרגע בתק' של הארכת חופשת הלידה. אני עובדת 5 שנים במקום עבודתי הנוכחי. רציתי לדעת כמה זמן מראש עלי להודיע על פיטורים, מהן זכויותיי ותי אקבל את הפיצויים.

תודה רבה!!

התמחות והתפטרות יולדת

עו"ד רענן קריב מנהל 30/06/09
שאלתך מורכבת משתי שאלות.
בעניין ההתמחות, יש כללים שונים הנוגעים למתמחים. לכן רצוי להפנות את השאלה לגוף המפקח על התמחות של רואי חשבון.
את רשאית להתפטר, ואם ההתפטרות היא לצורך טיפול בילד, תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. העניין הוא שקצת קשה להציג התפטרות המיועדת להתמחות בראיית חשבון כהתפטרות לצורך טיפול בילד, והתפטרות לצורך תחילת התמחות אינה מזכה בפיצויי פיטורים.
אם בהתמחות תעבדי בצורה שתקל עלייך - קירבה לבית, פחות שעות, ייתכן שתוכלי לטעון להתפטרות לצורך טיפול בילד.
עלייך לתת הודעה מוקדמת של חודש.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן