רק למעסיק.הוא אחראי לתשלום. הבנק הוא רק צינור. שייתן לך צ'ק.

|

עיכוב משכורת

שני אוסקר 17/02/09
אני עובדת במפעל בתור עובדת זמנית לחודשיים.
ביום קבלת המשכורת 9/2/09 גיליתי כי לי לא נכנסה המשכורת בזמן שלכל שאר העובדים נכנסה. כאשר בדקתי בתלוש משכורת התברר כי הייתה טעות במספר חשבון הבנק. דיברתי עם האחראית במשאבי אנוש והיא דיברה עם האחראית בשכר.
האחראית בשכר אמרה כי היא תתקן את הטעות והמשכורת תיכנס לי לחשבון הנכון ב-15/2/09.
חיכיתי בסבלנות בזמן שבינתיים יורדים לי חשבונות ותשלומים שגורמים לי לחרוג מן המסגרת שלי בבנק.
ב-15/2/09 הגעתי במקרה למשרד משאבי אנוש והעובדת שם שידעה על המקרה אמרה שהיא חיפשה אותי ושהמשכורת לא תיכנס. אחר כך הפנתה אותי לדבר עם הבחורה שעובדת במחלקת השכר. היא אמרה לי שאני צריכה לגשת לסניף הבנק ולבקש שיעבירו לי את הכסף. היא טענה שהיא עבדה בבנק ולכן יודעת שאין אפשרות אחרת.
כיוון שזה היה יון א' (יום בו הסניף שלי סגור) חיכיתי ליום למחרת ובבוקר התקשרתי לבנק בכדי לבוק אם אפשר לעשות זאת טלפונית ובעזרת הפקס.
בבנק נאמר כי זו אחריות של המפעל להעביר את הכסף וגם אם אגיע לסניף לא אוכל לעשות כלום בנידון.
חזרתי לדבר עם העובדת בשכר שטענה שהבנק טועה ושאלה איזה בנק אני ואמרה שטפל בזה.
בסוף יום העבודה דיברתי על העובדת והיא אמרה שהכסף חזר למפעל והיא תעביר אותו אלי כבר באותו יום(יום ב').
הכסף לא נכנס וכאשר התקשרתי אליה היא אמרה שכנראה זה יכנס למחרת.
יום ג' בבוקר התקשרתי לבנק לבדוק האם נכנס הכסף וכצפוי לי, המשכורת לא נכנסה.
כאשר התקשרתי לשכר ואמרתי זאת לעובדת היא אמרה שהכסף כבר נכנס אתמול (יום ב') והיא לא יודעת מתי זה מתעדכן ושאין לה יותר מה לעשות ושהיא עשתה את כל מה שיכלה.
למי אני יכולה לפנות בנושא? ומה אני יכולה לעשות?

רק למעסיק.הוא אחראי לתשלום. הבנק הוא רק צינור. שייתן לך צ'ק.

עו"ד רענן קריב מנהל 17/02/09
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן