כנראה שעברת את גיל 18 באותו זמן ראה הסבר המל"ל

|

שאלה דחופה בנוגע ל-"ממתי משלמים ביטוח לאומי"

רועי 03/07/08
שלום רב.
קבלתי מכתב מביטוח לאומי ובו עלי לשלם 132 ש"ח עבור חודש דצמבר 2001,ובמידה ולא אשלם בזמן אצטרך לשלם 202 ש"ח.
באותה תקופה,סיימתי ללמוד בתיכון (ביולי 2001) ועבדתי מעט (לא בחודש זה), והתגייסתי לצבא במרץ 2002-כלומר זו תקופה בה הייתי "לפני גיוס". האם עלי לשלם ביטוח לאומי בתקופה זו,הגם שבאותו חודש לא עבדתי-הרי עוד לא התגייסתי והייתי ילד??? ואם לא מה עלי לעשות?
בתודה מראש,רועי

כנראה שעברת את גיל 18 באותו זמן ראה הסבר המל"ל

חיים רייזלר 04/07/08
ביטוח וגבייה

הביטוח הלאומי גובה דמי ביטוח מכל התושבים בהתאם להכנסותיהם ולמעמדם, ומשלם קצבאות לזכאים.
כך מועברות הכנסות מקבוצות מבוססות מבחינה כלכלית לקבוצות חלשות ופגיעות, ובכך תורם הביטוח הלאומי לחלוקה צודקת יותר של ההכנסה הלאומית ולצמצום ממדי העוני.
החל ב-1 בינואר 1995 הביטוח הלאומי אחראי גם לגביית דמי ביטוח בריאות על-פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, ומעביר את דמי הביטוח לקופות החולים.
כל תושב ישראל בן 18 ומעלה חייב על-פי החוק להיות מבוטח בביטוח הלאומי ולשלם דמי ביטוח (חוץ מאישה נשואה שהיא עקרת בית בלבד וחוץ ממי שעלה ארצה ונעשה תושב ישראל לראשונה מעל לגיל 62). הביטוח הלאומי מחייב בקנסות והצמדה את מי שאינו משלם דמי ביטוח במועד הקבוע בחוק.

בפרק זה יפורטו סוגי המבוטחים, ענפי הקצבאות שהם מבוטחים בהם, בסיס ההכנסה שלפיו מחושבים דמי הביטוח שעליהם לשלם ושיעור דמי הביטוח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן