גניבה מחנות והשלכותיה

  • שלום לך
    אורי | 16/12/2014 22:57

    נתפסתי גונב מחנות מוצר ולקחו אותי למשטרה. הודתי בגנבה בחקירה ואז לקחו אותי לצילום וטביעת אצבעות. בצילום אמר לי הצלם שזה נמחק אחרי כמה שנים. רציתי לדעת מה עושים עם הטביעות והצילום ואיך אפשר למחוק את זה והאם אחרי שהתיק ימחק אחרי שנים לדוגמא 10 שנים אז הצילום וטביעות ימחק?

    • גניבה מחנות והשלכותיה
      עו"ד אמיר מורשתי | 17/12/2014 18:30

      אורי יקר, השאלה הראשונה שעליך להיות מוטרד ממנה, היא האם בכוונת המשטרה לגנוז את התיק הפלילי כנגדך או שמא להגיש כנגדך כתב אישום.
      על פי סעיף 11כג לחוק סדר הדין הפלילי ( סמכויות אכיפה- חיפוש בגוף ונטילת אמצעי זיהוי) הרי : " . (א)  נתונים לזיהוי גנטי יימחקו מן המאגר בהתקיים אחד מאלה ובהתאם לתקנות שיקבע השר לביטחון הפנים לפי סעיף 15(ב)(6):(1)   לגבי חשוד – בתום שבע שנים מיום שניטל ממנו אמצעי הזיהוי המזהה אותו, או בתום 60 ימים מיום שהסתיים ההליך הפלילי בענינו בלא הרשעה, לפי המאוחר;(2)   לגבי מורשע – בתום עשרים שנה מיום שנפטר.           (ב)  נמחקו הנתונים לזיהוי גנטי כאמור בסעיף קטן (א), יבוער גם אמצעי הזיהוי ששימש להפקתם.           (ג)   על אף האמור בסעיף קטן (ב), אמצעי זיהוי שהוא חומר חקירה בתיק החקירה המשטרתי – לא יבוער.           (ד)  קמה עילה חדשה לנטילת אמצעי זיהוי בטרם חלפו התקופות האמורות בסעיף קטן (א), לפי הענין, לא יימחקו הנתונים לזיהוי גנטי ויחל מנין התקופה כאמור בסעיף קטן (א) במועד שבו קמה העילה החדשה.           (ה)  הוראות סעיף זה יחולו גם על נתונים לזיהוי גנטע שנמסרו לפי סעיף 11יג(ד) ו-(ה).בירור בדבר מחיקת נתונים לזיהוי גנטי מן המאגר.
      מקווה שהייתי לך עזר

      • לא הבנתי בנוגע לטביעות אצבעות וצילום הפנים...
        אורי | 17/12/2014 23:15

        לא ממש הבנתי בנוגע לכל הטביעות אצבעות וצילום הפנים אז נסביר יותר מפורט וכך תענה אם ימחק .. הייתי  בחקירה פעם ראשונה בחיים כחשוד בהחזקת נכס החשוד כגנוב סעיף 413 לחוק העונשין רק זה הסעיף שעשו לי הייתי מועכב לחקירה ואחרי זה גם עצור

        • סליחה כאן המשך....
          אורי | 18/12/2014 00:24

          לא ממש הבנתי בנוגע לכל הטביעות אצבעות וצילום הפנים אז נסביר יותר מפורט וכך תענה אם ימחק .. הייתי  בחקירה פעם ראשונה בחיים כחשוד בהחזקת נכס החשוד כגנוב סעיף 413 לחוק העונשין רק זה הסעיף שעשו לי הייתי מועכב לחקירה ואחרי זה גם עצור ואז בתום החקירה תחת אזהרה לקחו אותי לחדר שם עשו לי צילום כל טביעות האצבעות ובנוסף צילום פנים ומה הגובה שלי ואז חתמתי ערבות עצמית ועפתי משם אחרי שבועיים התיק ניסגר חוסר עניין לציבור קיבלתי מכתב שדרגה פקד סגר לי ואפשר לערר רציתי אז לדעת האם שניסגר התיק זה אומר שימחק במקרה שלי הנתונים האלה טביעות וצילום שעשו לי{אחרי מספר שנים אולי}?ובמידה ולא ימחק עם אני גורם לזה לחוסר אשמה מגיש ערר וזה יצליח אז יהיה אפשר להגיש בקשה לגנוז תטביעות וצילום כי אז אין אשמה? {ולא היה לי לפני כלום איתם} מחכה לתשובות וגם במידה הכי גרוע וזה נישאר לי זה גרוע מאוד להיות במאגר הזה שלהם? כי אני מודאג מאוד מאוד לא מהתיק שניסגר רק מצילום וטביעות שלקחו לי רוצה הסבר בקשה תודה חג חנוכה שמח!

        • כפי שאמרתי
          עופר בן אברהם | 18/12/2014 09:52

          לדעתי, טביעות האצבע והצילומים יונצחו במאגרי המשטרה ולא יימחקו, לא בעוד שבע שנים וגם לא בעוד עשרים שנה, אלא אם כן ישונה החוק (אם לא נביא בחשבון מחיקה בטעות, בזדון או עקב תקלה טכנית).
          ייתכן שלמנהל הפורום דעה שונה.
          על כל פנים, אני לא מצאתי, לא בחוק, לא בתקנות ואף לא בפקודות המטה הארצי אפשרות למחוק ממאגרי המשטרה טביעות אצבע וצילומים שנלקחו כדין.

    • מחיקת נתוני זיהוי מהמאגר המשטרתי
      עופר בן אברהם | 17/12/2014 20:01

      סעיף 11כג(א)(1) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה - חיפוש בגוף ונטילת אמצעי זיהוי) דן במחיקת נתונים לזיהוי גנטי, שהופקו מאמצעי זיהוי, אשר ניטל כדין מחשוד, שההליך בעניינו הסתיים בלי הרשעה. נתונים אלה יימחקו בחלוף שישים יום מהיום שהסתיים ההליך, אך לא לפני שיחלפו לפחות שבע שנים מהיום שניטל מהחשוד אמצעי הזיהוי המזהה אותו.
      ושים לב: הסעיף עוסק, כאמור, רק במחיקת נתונים לזיהוי גנטי, משמע: נתונים שהופקו מ- DNA אשר הופק מדגימה ביולוגית (סעיף (2) להגדרת נתוני זיהוי שבסעיף 1 לחוק).
      כלומר: טביעות אצבע וצילומים לא יימחקו לפי סעיף זה, ואם נלקחו כדין, כנראה לא יימחקו כלל לפי החוק הנוכחי.