האם מותר לעורך דין לגבות 17% גם מדמי הפגיעה בתביעת נפגע עבודה?
בקשה להבהרה האם ניתן לגבות שכר טרחה בשיעור 17% מדמי פגיעה
עידן
05/10/26
חתמתי עם עורך דין על הסכם לייצוג בתביעת נפגע עבודה ובוועדות רפואיות בשכר טרחה של 17%. שולמו לי תחילה 91 ימי דמי פגיעה, ובהמשך נקבעה לי נכות זמנית בשיעור 30% ולאחר מכן 20%. בהמשך נקבעה לי נכות קבועה בשיעור 0%. אבקש להבהיר האם לפי סעיפים 315ב עד 315ד לחוק הביטוח הלאומי מותר למייצג לגבות 17% גם מסכום דמי הפגיעה עצמם, או שדמי הפגיעה כפופים לתקרת שכר הטרחה הנפרדת שנקבעה לתביעה לדמי פגיעה, כאשר תקופת דמי הפגיעה רק מובאת בחשבון במניין החודשים לפי סעיף 315ד(ג)(5).
האם מותר לעורך דין לגבות 17% גם מדמי הפגיעה בתביעת נפגע עבודה?
עו"ד שירי אלון
מנהלת
04/11/26
שלום רב,
ככלל במקרה של תאונת עבודה, שכ"ט הינו 17% בתוספת מעמ מסך של 60 קצבאות.
ישנם עורכי דין שגובים שכ"ט מדמי הפגיעה כחלק מתוך 60 קצבאות וישנם כאלו שמעדיפים לגבות מתוף 60 קצבאות נכות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!
קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי
