מתי ניתן לתבוע בתביעת "הולדה בעוולה"?
אני בהריון בחודש שביעי, בחודשים הראשונים להיריון עשינו בדיקה גנטית בעקבות מחלה תורשתית שקיימת במשפחה של בעלי. היא יצאה תקינה. לאחר חודשיים התברר כי הם עשו בדיקה לא מותאמת למה שהיה צריך לבדוק, לאחר מכן נעשתה בדיקה חדשה ונכונה והתברר לצערי כי הילד נשא של המחלה, דבר שעלול לגרום בעתיד למחלות ומומים. בשלב הזה אני כבר לא רוצה לשקול הפלה ח"ו. האם יש אפשרות לתבוע את הבית חולים על כך שלא עשה את הבדיקה הנכונה ושנגרם לי נזק שאולי יהיה בעתיד?
שלום פולה,
תביעת הולדה בעוולה ניתן להגיש כאשר בשל רשלנות כלשהי לא בוצעו הבדיקות הנדרשות במהלך מעקב ההריון ו/או בוצעו ברשלנות, וכאשר מוכח שהועדה להפסקת הריון הייתה מאשרת הפסקת ההריון בשל מצב העובר והפרוגנוזה שלו. אחד הדברים שצריך להוכיח שאכן הייתה מבוצעת הפסקת הריון אם המידע היה ידוע.
לכן - כעת כשהמידע ידוע לך, ואם ועדה להפסקת הריון הייתה מאשרת את הפסקת ההריון בשלב הזה שלו - עדיין הבחירה בידייך. ואם תחליטי שלא לבצע הפסקת הריון - איני רואה שניתן יהיה להגיש בעתיד תביעה, או לפחות יהיה מאוד קשה לשכנע את בית-המשפט כי בשל פרק הזמן בו התפתח ההריון העדפת לקחת את הסיכון וללדת ילד עם סיכון גבוה למומים וליקויים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!