חלוקת כספים בחשבון בנק משותף לאחר פטירת אחד השותפים
שלום, אמי ז"ל ואני פתחנו חשבון בנק משותף. אמי נפטרה לפני מס' חדשים והבנק סגר לי את האפשרות לפעול בחשבון. יצויין כי בחשבון יש כספים. שאלתי איך תבוצע החלוקה של הכספים ביני ובין היורשים שישנם? בבדיקה שלי בבנק נמסר לי שהכספים יחולקו בהתאם לדיני הירושה, אך אני טוען שמכיוון שאני גם בעל החשבון, הרי מגיע לי חלקי בכספים ועוד % מסויים מהכספים שאמורים להיות מחולקים ליורשים האחרים. מה הדין אומר בעניין (שהרי גם אני וגם אמי המנוחה הפקדנו כספים בחשבון). תודה.
שלום שמש,
אני משתתף בצערך על פטירת אמך.
השאלה שלך עוסקת בסוגיה נפוצה בדיני ירושה – מה קורה לכספים בחשבון בנק משותף לאחר פטירת אחד השותפים.
באופן כללי, כאשר אחד מבעלי חשבון בנק משותף נפטר, הכספים שבחשבון אינם בהכרח שייכים אוטומטית לשותף הנותר, ולעיתים מתעוררת השאלה למי שייכים הכספים שבחשבון.
כדאי לבדוק את מסמכי פתיחת החשבון ולראות האם קיים "סעיף אריכות ימים", אשר עשוי לאפשר לך להמשיך ולפעול בחשבון, לפחות באופן חלקי.
בנוסף, יש לבדוק האם אמך הותירה צוואה, ואם כן – האם היא מתייחסת באופן ספציפי לכספים בחשבון.
במידה שיש הסכמה בין היורשים, ניתן להסדיר את העניין באמצעות הסכם חלוקת עיזבון, שיאפשר לך לקבל את חלקך בכספים ללא צורך בהתדיינות משפטית.
לעומת זאת, אם מתגלעת מחלוקת בינך לבין שאר היורשים, יהיה עליך להוכיח איזה חלק מהכספים הופקד על ידך, וביחס לסכומים אלה תהיה זכאי לקבלם בנוסף לחלקך בירושה.
אם תצטרך סיוע נוסף, אני כאן לכל שאלה.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!