האם עו"ד מחוייב לקיים את הוראות הדין יותר ממי שאינו עו"ד?
שלום רב.
עורך דין הרשום בלשכה התחמק מקבלת זימון לדין וכתבי תביעה כאשר שליח מסירות משפטיות טלפן אליו כדי למסור לו אותם.
גם כתובת המען הפרטי שלו הרשומה בלשכת האוכלוסין נמצא בביניין שנהרס כבר לפני כחצי שנה והוא בשלבי פינוי בינוי . הוא לא עידכן כתובת חדשה במשרד הפנים כל אף שהחוק אומר שאם עובר כתובת עליו לעדכן לכתובת חדשה תוך שלושים יום.
בשל כך שהוא סירב לקבל את הזימון לדין וגם כאשר בהמשך כתוצאה מכך לא היגש כתב הגנה, נפסק לחובתו אצל המפקחת על המקרקעין פסק דין בו הוא חייב סכום כסף ניכר- מעל 10000 ש''ח.
שאלתי האם עורך דין יש לו מחוייבות גדולה יותר כלפי החוק כאשר נפסק נגדו חוב שעליו לשלם?
האם אתיקת עורכי הדין קשורה לזה?
האם כתובת משרד עורך הדין הוא תחליף להמצאת דין במקום הכתובת הפרטית שלו כאשר הוא בוחר שלא לעדכן כתובת פרטית בו הוא גר?
האם מסירה בכתובת משרד עורך הדין שלו שקולה במקרה הזה למסירה בכתובת הפרטית שלו, ובכך בחלוף שלושים יום אפשר להמשיך להוצאה לפועל במידה ולא תהייה התיחסות לתשלום חובו?
תודה.
שלום רב,
עו"ד הוא מייצג החוק. עו"ד מחוייב להקשיב ביתר שאת להוראות בימ"ש, אך אין חובה שכזו בחוק אלא חובה הגיונית. דומה הדבר לרב שיורה להתנהג לפי התורה אבל הוא לא יתנהג לפי התורה.
לשאלותיך;
אין מחוייבות חוקית לעו"ד למלא את פס"ד יותר מאשר כל אדם אחר, אך יחד עם זאת, כאמור לעיל, מצופה מעו"ד שהוא הלקוח הכי חשוב של בימ"ש לכבד את הוראות בימ"ש.
לא. ככל ועו"ד לא ישלם את התשלום וינקטו נגדו הליכים חדלות פירעון ניתן יהיה להגיש בקשה לפסול את רשיונו של עו"ד מלעסוק במקצוע עריכת הדין.
לא. הכתובת הקובעת היא הכתובת הרשומה במשרד הפנים. אם המצאת לכתובת הרשומה ניתן לפעול לקיום פס"ד.
בחלוף 30 ימים ניתן לפעול כנגד עו"ד ולפתוח תיק הוצאה לפועל. שים לב, כי ככל שלא נקבע שיש להמציא את פס"ד לעו"ד ניתן לפעול אף ללא הצאת פס"ד לעו"ד.
בהצלחה
בתקווה לימים טובים יותר ובשורות טובות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!