0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

תיקון כתב תביעה, מתי נדרש ואיך לבקש?

טעות בכתב תביעה

אודי 28/11/24

שלום, הגשתי כתב תביעה. לאחר ההגשה שמתי לב לטעות בהקלדה / בניסוח

לדוגמא: "שולחן כדין כיסא" והיה נכון לכתוב "שולחן, כיסא" . מבחינתי התיקון מהותי.

אני לא מעוניין לתקן את כתב התביעה ולא ניראה סביר בשל טעות שכזו (מקווה שאני צודק).

אפשר להגיש בקשה שטעיתי בסעיף מסוים ואני מבקש לצרף בקשה כתיקון לסעיף?

מה נכון לעשות, ואיך לקרוא לבקשה?

אודה לסיוע

תיקון כתב תביעה, מתי נדרש ואיך לבקש?

עו"ד יהונתן ינאי מנהל 28/11/24

שלום רב,

 

לא בטוח שהייתי רץ לבקש לתקן. יש לבחון את ההשלכות.

 

אין באמור להוות ייעוץ פרטני ואיני יכול להבין את טיב הטעות והשלכותיה מבלי להבין את הנסיבות הקשורות בעניין את מהות עילת התביעה ונסיבותיה.

 

פונקציונלית, כתב תביעה צריך לכלול התייחסות למספר נושאים, בהתאם למפורט בתקנות סדר הדין האזרחי. לעניין זה ראה תקנות 10, 11 ו-14 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018.

 

ככל שהטעות שנפלה, יש בה כדי לשנות את משמעות טענה הנוגעת למי מרכיבים אלה ובפרט לרכיב הסעד הנדרש או העובדות שיש בהן כדי לבסס את עילת התביעה שהרי מדובר בטעות מהותית שנכון לבקש לתקן.

 

עליך להבין כי הסעד שאתה יכול לקבל בפסק הדין בסיומו של ההליך הוא בהתאם לאופן בו ניסחת את כתב התביעה והוא בכפוף לכך שתצליח להוכיח את העבודות שטענת להם בכתב התביעה. אלה החלקים היותר מהותיים של כתב התביעה.

 

נק' המוצא להליך כולו הוא כתב התביעה. הוא, בצירוף כתבי הטענות האחרים הם שבהתאם אליהם נקבעים גדרי המחלוקת שבין הצדדים. ההוכחות (ראיות) שתביא צריכות להוכיח את הטענות שכתבת בכתב התביעה.

 

אני ממליץ לך להתייעץ עם עורך בדין ביחס לעניין הזה טרם קבלת החלטה.

 

 

ביחס לאיך:

 

תיקון כתב תביעה ניתן עם קבלת רשות בית המשפט לכך על בסיס בקשה לתיקון כתב תביעה המוגשת על פי תקנה 46 לתקנות סדר הדין האזרחי.

 

לשלב בו מצוי ההליך במועד בו מבוקש התיקון יש משמעות ולבית המשפט יש שיקול דעת לקבל או לדחות את הבקשה. ככל שהתיק מצוי בשלב מתקדם יותר סיכוי הצלחת הבקשה פוחתים. בית המשפט עשוי לבחון שיקולים נוספים כגון האם הבקשה מוגשת באיחור (היה ניתן להגישה קודם) או שככל שבכוונתך לטעון במסגרת כתב התביעה מתוקן טענות חדשות, אם טענות אלה כבר היו ידועות לך במועד הגשת כתב התביעה המקורי אותו מבוקש לתקן.

 

בבקשה לתיקון כתב תביעה עליך לפרט מה הנושאים שבכוונתך לתקן לו תנתן לך הרשות להגיש כתב תביעה מתוקן.

 

עליך לקחת בחשבון שככל שהצד שכנגד כבר הגיש כתב הגנה לכתב התביעה המקורי טרם תיקונו, שבית המשפט עשוי בסבירות לא נמוכה לחייב אותך בהוצאות. זאת, בין היתר מאחר שלפי תקנה 47 לתקנות הנ"ל, מקום בו ניתנה לך הרשות לתקן את כתב התביעה, ניתנת לנתבע באופן אוטומטי הזכות להגיש כתב טענות מתוקן.

 

כמו כן, ככל שההליך כבר התקדם לשלבים מתקדמים יותר, למשל הושלמה כבר פרוצדורה של הליכים מקדמיים כגון שאלונים, גילוי מסמכים וכיוצ"ב, או אפילו הגשת תצהירי עדות ראשית, במרבית המקרים יהיה צורך לחזור על שלבים אלה ולמעשה עם תיקון כתב התביעה ההליך מעין מתחיל מהתחלה באופן שגם מאריך את התקופה בה הוא מנוהל. כפי שכתבתי לעיל, לעניין זה יכולה להיות השלכה לעניין ההוצאות בהן תחוייב ככל שיותר לך לתקן את כתב התביעה.

 

עם קבלת הרשות להגיש כתב תביעה מתוקן בית המשפט עשוי לתת הוראות נוספות ביחס לאיך, ויש שופטים שעומדים על כך שיוגש כתב תביעה מתוקן עם סימני מהדורה ביחס לכתב התביעה המקורי.

 

לאחר הגשת כתב תביעה מתוקן יש להמציא אותו לנתבעים כפי שהיה לבצע המצאה ביחס לכתב התביעה המקורי.

 

 

 

מנהל פורום דיני חברות

הארבעה 28, תל אביב

03-3301776

info@yanay-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי




    דילוג לתוכן