האם עליך לשלם תוספת בגין עליית שיעור המעמ ברכישה של מוצרי חשמל?
משפחתנו עוברת לבית חדש ורכשנו מוצרים רבים לשם כך (ריהוט, מוצרי חשמל, חומרים לשיפוץ כמו כלים סניטריים, אריחים וכדומה). בכל חנות בה נרכשו המוצרים נשאלנו, כצפוי, על מועד האספקה המבוקש. ציינו בפני כולם כי המועד אינו ידוע בדיוק (בעת הרכישה) אך אנו צופים כי כניסתנו לבית (אנו משפצים אותו) תהיה במהלך חודש ינואר 2025 או אפילו פברואר 2025.
על כל המוצרים שילמנו או את מלוא התמורה או מקדמה וכבר הופקו קבלות.
אתמול פנו אלינו מהחנות בה נרכשו פריטים רבים (בסך עשרות אלפי שקלים רבים) ושאלו אם נרצה להקדים את האספקה לחודש דצמבר 2024 כי בשנת 2025 יעלה שיעור המע״מ ונידרש להפרש בגין כך.
שאלתי היא, האם לאחר שהיינו בחנות, בחרנו מוצרים להזמנה ושילמנו (במקרה הזה את מלוא התמורה במעמד הרכישה) בעבורם, כאשר מועד האספקה הצפוי (שנת 2025) היה ידוע לחנות, עומדת הזכות לדרוש מאיתנו את ההפרש בגין המע״מ? למיטב ידיעתי המע״מ הוא סכום שהחנות משלמת למדינה בגין אותה עסקה. לא ברור לי למה עסקה שכבר נעשתה ושולמה מלוא התמורה בגינה תושפע בכלל מעליית המע״מ העתידית, אבל לא זה הדיון וגם אם כן אמורה להיות מושפעת, מדוע מחייבת המציאות כי התוספת לתשלום של החנות למדינה צריכה להיות ״מגולגלת״ אל הלקוח?
האם זה מצב תקין?
בברכה,
שי
לשאלתך, בעל החנות חייב במס ביום בו המוצרים סופקו לך, ללא קשר לשאלה מתי שולמה התמורה. לכן, אם המוצרים יסופקו לך בינואר 2025, המעמ שיחול על העסקה יהיה המעמ שיחול באותו חודש (כלומר מעמ גבוה יותר, אם עלה שיעור המעמ בינואר).
כלומר, שבעל החנות צודק כשהוא כותב שאם המסירה תתבצע במהלך 2025 ושיעור המעמ יעלה, מחיר העסקה יעלה.
אבל, אני מציע לך לבדוק את ההסכם עם בעל החנות ולבחון את השאלה מי מהצדדים צריך לשאת בתשלום זה. יתכן ולפי האמור בהסכם, עליית שיעור המעמ תריכה להיות משולמת דווקא על ידי החנות.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!