0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

נשיאה בהוצאות חניון רובוטי

תקנון בית משותף
מעיין 21/10/24

בנין בן 5 שנים עם חניון רובוטי, רק לפני שנתים הועיל היזם לבצע הליך רישום בית משותף בו חתמו הדירים על זיהו דירתם בתשריט. באותו תשריט היה מצוין כי החניה הרובוטית הינה רכוש משותף. מה שאומר שכל הוצאות תפועל החניה הם חלק מההוצאות השותפות של הבנין.

משום מה טרם הסתיים הליך הרישום אך לפתע מציין היזם שהחניה אינה רכוש משותף ורשומה בטאבו לכל דירה.

האם יתכן הדבר???

האם יתכן שינוי כזה בתקנון הבית המשותף שנכתב עי היזם בעקבות פניה של דיירים בעלי דירות גדולות יותר להגדיר את הוצאות החניון המשותף שווה בשווה ולא לפי גודל הדירה?

אציין שכרגע עדין אין לנו רישום בית משותף

נשיאה בהוצאות חניון רובוטי
עו"ד אילן הלוי מנהל 21/10/24

מעיין שלום רב

 

אני מבין שהשאלה היא בעצם איך לחלק את הוצאות האחזקה של מתקן חניה רובוטי. מתקן חניה רובוטי אינו מספק חניה מוגדרת לכל דירה ועל כן שיטת הרישום היא הצמדת המתקן לכל הדירות שזכאיות לעשות בו שימוש.

נקודה המוצא לגבי חלוקת הוצאות האחזקה היא סעיף 58 לחוק המקרקעין הקובע כי כל דירה תישא בהוצאות אלו בהתאם ליחס בין שטח הדירה לסה"כ שטחי הדירות בבנין.

כלומר - נקודת המוצא היא שבעלי דירות גדולות ישלמו חלק גדול יותר עבור אחזקת המתקן מאשר בעלי דירות קטנות הכל בהתאם ליחס שטחי הדירות.

אפשר לשנות אופן חלוקה זו בקביעה שונה בתקנון המוסכם שירשם בעת רישום הבית המשותף החדש. אפשר לקבוע בתקנון המוסכם כי חלוקת הוצאות מתקן החניה תהיה שווה בין כל הדירות, אבל: היזם לא יכול לעשות זאת סתם כך אם הוא לא שימר לעצמו זכות זו בהסכמים מולכם. לכן תבדקו מה כתוב בהסכם הרכישה. אם אין שם הסכמה לשנות את חלוקת ההוצאות או לא כתוב כלום- אז הוא לא יכול לשנות זאת בתקנון המוסכם.

 

נקודה אחרונה- לא ברור מהשאלה האם המתקן משמש את כל בעלי הדירות או רק חלק. אם יש דירות שיש להן חניה אחרת בבנין ולא במתקן אז הן פטורות מהוצאות אחזקת המתקן.

 

עו"ד אילן הלוי

מנהל פורום תמ"א 38

שאול המלך 8, תל אביב

03-6956032

ilan@ih-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי:




    דילוג לתוכן