0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

מהי תקופת ההתיישנות בתביעת רשלנות רפואית?

התיישנות לכאורה – סעיף 8 לחוק וסעיף 89(2) לפקודה
יגאל 19/10/24

שלום רב, השאלה היא לגבי טענת ההתיישנות לכאורה וכמובן לסוגייה הידוע בגין קשר בין סעיף 8 לחוק ובין סעיף 89(2) לפקודה. התמונה במצב שלי היא כדלקמן:

בשנת 2017 הובחתי במחלה נפשית עקב רשלנותה של קופ"ח לדעתי. עברתי טיפול תרופתי תוך 6 חודשים וזהו, סיימתי. למרות שלדעתי קיים גורם לפגיעתי, קופ"ח, לא הגשתי תביעה משפטית כהחלמתי לכאורה ולא קיבלתי מאז שום טיפול. לאחר כ-7 שנים המחלה חזרה ובעוצמה, והפעם אני כן מתכוון להגיש תביעה, כי הבנתי שמדובר במחלה כרונית במקרה שלי.

השאלה לעורכת הדין הנכבדה היא: האם במקרה שלי יש טעם להתייחס לסעיף 89(2) לפקודה, כלומר להגדרה "מרוץ ההתיישנות יחל עם אירוע הנזק, ואם הנזק נתגלה באיחור, יחל מרוץ ההתיישנות במועד גילוי הנזק, אך לא למעלה מעשר שנים מיום הנזק"? במילים אחרות, למרות להגבלה של 7 שנים לפי סעיף 8 לחוק, אם יש לי סיכוי להאריך את תקופה ללא התיישנות עד 10 שנים עד לשנת 2027?

תודה רבה

מהי תקופת ההתיישנות בתביעת רשלנות רפואית?
עו"ד ורד פרי מנהלת 12/11/24

שלום יגאל,

מירוץ ההתיישנות תמיד מתחיל מרגע הגילוי. עם זאת - אתה מציין כי כבר ב-2017 אתה חשבת שיש קשר בין הטיפול שקיבלת לבין המחלה שהתפרצה. זה יקשה על הטענה שרגע הגילוי היה מאוחר ל-2017.

בכל מקרה -- ואם ברצונך להגיש תביעה - אני מציעה לפנות לעורך-דין שלאחר עיון במסמכים שיש בידיך יוכל להעריך אם התביעה התיישנה אם לאו.

עו"ד ורד פרי

מנהלת פורום רשלנות רפואית

הרי הגלעד 5, רמת גן

03-613-6248

veredpery@barak.net.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי:




    דילוג לתוכן