0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

חלוקת רווח עודף

חלוקת רווח עודף לאחר התב"ע ולאחר היתר בנייה
יוסף 12/03/24

מצאתי את הקטע הבא באינטרנט שכתב שמאי מקרקעין:
"שמאי הבעלים יבחן רווח עודף בד"כ ב-2 מועדים:

א.ביום אישור התב"ע- במידה ויהיה רווח עודף, הוא יתורגם ככל הנראה לתוספת שטח, מטרים ככל הניתן, אותם יקבלו הבעלים לדירות התמורה שלהם.

ב. ערב היתר בנייה- במועד זה קיימות תכניות מחייבות ולכן לא ניתן יהיה לתרגם רווח עודף במידה ויש בתוספת שטח לדירות התמורה אבל, ניתן יהיה למצוא פתרון כלכלי אחר כגון: פיצוי כספי/ שדרוג במפרט הטכני/קפיצת קומה/ מחסן נוסף/ חנייה נוספת, החלפה לדירה משודרגת ללא תשלום."

אני לא מבין את ההבדל. הרי לא אמור להיות פער בין התב"ע להיתרי הבנייה, לא? יכול להיות שבתב"ע לדירה יש שטח 100 מ"ר ובהיתר בנייה הוא יהפוך ל-110 מ"ר? אז למה השמאי טוען שאחרי התב"ע אפשר להגדיל את שטח דירות התמורה אבל אחרי היתר בנייה אי אפשר?

חלוקת רווח עודף
עו"ד אילן הלוי מנהל 25/03/24

שלום יוסף


כאשר מכינים תןכנית ויש רווח עודף אז כפי שציין השמאי- ניתן לתקן זאת בדרך של הוספת שטחים עד שמגיעים לאיזון.

כאשר יש רווח עודף בשלב של היתר בניה כבר לא ניתן לשנותו ולהוסיף שטחים כי זה מחייב ללכת אחורה ולפתוח לגמרי את התכנון ואת הבקשה להיתר ולהתחיל את כל ההליך מהתחלה. לכן מאזנים בדרכים אחרות. 

יכול להיות פער בין תוכנית להיתר בניה משתי סיבות. תוכנית היא כללית יותר ולא בהכרח נכנסים לתכנון פרטני של הבנין והדירות.   השניה- פער הזמן. תוכנית מוקדמת בשנתיים בערך להיתר הבניה ובין לבין יכולים להיות שינויים במחירי המכירה / בניה.


עו"ד אילן הלוי

מנהל פורום תמ"א 38

שאול המלך 8, תל אביב

03-6956032

ilan@ih-law.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי:




    דילוג לתוכן