0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

ימי חופשה הכלולים בשכר - האם תקין?

אי תשלום דמי חופשה
עילאי 30/08/22

שלום, 

אני עובד בתור לקוח סמוי באחת מחברות הסקרים בארץ. במסגרת העבודה, אני מבצע ביקורות בבתי עסק שונים ועל כל ביקורת אני מקבל תשלום אשר ידוע לי מראש לפני ביצוע הביקורת. השכר ניתן לי יחד עם תלוש משכורת כל 10 לחודש, כלומר אני עובד שכיר.

בחוזה העבודה, נאלצתי לחתום על סעיף שלפיו לא אהיה זכאי כלל לדמי חופשה במסגרת עבודתי, ודמי החופשה כבר נכללים בתוך השכר שאני מקבל על הביקורות. כלומר למעט השכר, בונוסים ותשלום עבור נסיעות, לא אהיה זכאי לשום תשלום נוסף. עובדה זו באה לידי ביטוי בתלוש המשכורת באופן הבא:

את התשלום עבור הביקורות המעסיק מפצל ל-96% שכר ול-4% דמי חופשה ובתלוש מופיעות שתי שורות נפרדות שאחת מהן היא 96% מתשלום עבור ביקורות ושורה שנייה היא 4% דמי חופשה כך שאם לסכם את שתי השורות יתקבל השכר הכולל (100%) על כל הביקורות שביצעתי באותו חודש.

האם כל הדבר הזה תקין?

ימי חופשה הכלולים בשכר - האם תקין?
עו"ד אברהם סרוסי מנהל 31/08/22

היי עילאי,

הדבר בפירוש אינו תקין. חיקוקים רבים במסגרת דיני העבודה מוגדרים כחיקוקים "קוגנטיים", כלומר אין ניתן להתנות עליהם (לשנות אותם) ע"י הסכם. כזה הוא חוק חופשה שנתית. 

במילים אחרות, גם אם הוסכם בין העובד והמעסיק שהשכר יכלול ימי חופשה, החוק, למעשה, דוחה את ההסכמה הזאת וקובע כי חרף ההסכמה יינתנו ימי חופש כדין.

יחד עם זאת צריך לזכור כי ההתיישנות על טענה בדבר ימי חופשה היא קצרה יחסית ועומדת על 3 שנים + שנה שוטפת. משמעות הדבר היא שאם אתה עובד כך משך זמן רב, תוכל לטעון את טענתך רק ביחס לתקופה האחרונה כאמור.

עו"ד אברהם סרוסי

מנהל פורום דיני עבודה

המסגר 35, תל אביב

03-735-8855

avi@sarusi-law.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי:




    דילוג לתוכן