חתימה על שטר ויתור בתביעה נזיקית
הסכם פשרה מקובל במקרה דנן
הגשתי תביעה בשלום, בגין נזילות והתפורריות תקרה לדירתי שנגרמו מהדירה שמעליי בגין ואחרי שיפוץ לקוי שביצע השכן מעליי לדירתו. הגענו לסכום פשרה של 17,000 שח , בהסכם דורשים שאחתום על כך:
שסכום הפשרה מהווה סילוק סופי ומוחלט של תביעותיי ודרישותי מכל מין וסוג שהוא בעבר בהווה ובעתיד, הנובעות במישרין או בעקיפין מהאירועים נשוא התובענה או מכל אירוע כמתואר בכתב התביעה,
ועל כך שאני מותרת סופית על זכויותיי דרישותיי, תביעותיי מכל סוג שהוא שנגרמו ויגרמו הכרוכות או הנובעות במישרין או בעקיפין מהתאונה נשוא התובענה על פי כל דין קיים וכפי שיהיה בעתיד ועל פי כל חיקוק שיתקן וגם ו/או יבוא במקום הדין הקיים.
שאלתי:
האם זה מקובל שאוותר על זכויותיי טענותיי ודרישותיי גם לגבי העתיד? ומה יקרה אם ההתפוררויות ימשיכו או אם הנזילות יתחדשו בעתיד?
האם זה מקובל שאוותר על זכויותיי טענותיי דרישותיי תביעותיי הכרוכות או הנובעות במישרין או בעקיפין מהתאונה נשוא התובענה? האם הסכם הפשרה לא צריך להיות מנוסח כי אני מוותרת על טענותיי ודרישותיי וזכויותיי לגבי התביעה שהגשתי? ולא לגבי התאונה נשוא התובענה? וכי אני מותרת על טענותיי לגבי מה שנובע במישרין מהתאונה (ולא על מה שנובע בעקיפין מהתאונה)?
האם הנוסח שרוצים שאחתום עליו מרחיק לכת ומסוכן לי ולא הוגן?
איך מקובל והכי נכון בשבילי לנסח עניין הויתורים מצידי, ועל מה מקובל שכן אוותר?
תודה רבה
חתימה על שטר ויתור בתביעה נזיקית
צהריים טובים,
קשה לייעץ לך באופן מלא מה לעשות מבלי לבדוק את הדברים ואת שטר הקבלה לגופו.
כעיקרון מקובל לוותר גם על תביעות עתידיות, אבל אך ורק אלו אשר קשורות לנזקים שמתוארים בכתב התביעה. אם יהיה מדובר על נזק חדש אז לכאורה ניתן יהיה להגיש תביעה מחדש.
יכול להיות שצריך להוסיף משפט הבהרה שבגדול קובע שאם יתגלה נזק חדש באותו מקום ניתן יהיה לדרוש ו/או לתבוע בגינו.
אבל שוב, צריך להתעמק היטב בדברים.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!