חזרה חלקית מחל"ת
אני עובד ברשת גדולה עם מספר גדול של סניפים בארץ. לפני חודש וחצי כל העובדים בסניף הוצאו לחלת וקיבלנו אישור חלת עד לתחילת מאי. כעת עם החזרה לשגרה הודיעו לנו שאנחנו חוזרים לעבוד בצוות מצומצם.
מנהל הסניף אמר שהוא לא יוכל לתת משמרות לכל העובדים ולכן חלק יישארו בחלת. אך לא קיבלנו אישור/טופס הארכת חלת.
אני חושש שמנהל הסניף משקר לנו על מנת להוריד מעצמו כאב ראש בסידור עבודה ושלמעשה אין עובדים בחלת מבחינת הרשת(כולם הוחזרו).
איך אוכל להגן על עצמי במצב כזה? האם יכול לקרות מצב שהביטוח לאומי יאשים אותי שלא הודעתי בזמן על חזרה לשגרה(שכן אני לא חזרתי אבל במידה והחברה שאני עובד בה מודיעה שאין יותר עובדים בחלת)?
במידה ואתה לא חוזר לעבודה על המעסיק לתת לך טופס על המשך החל"ת. במידה ואתה חוזר למשרתך כפי שהייתה לפני החל"ת - אזי שבת לעבודה.
עד כאן הכל ברור.
עכשו - במידה ואתה לא חוזר לעבודה ולא מקבל אישור על המשך חל"ת -עליך לדרוש זאת מהמעסיק. התעלמות המעסיק דינה כדין פיטורים. שכן - לא תהיה זכאי לדמי אבטלה ומצד שני - אתה לא משתכר. פניה למעסיק צריכה שתעשה בכתב ותהיה ברורה. וכמובן האפשרות לתת למעסיק מס' ימים להשבת תשובה.
במידה והמעסיק מעונין להחזיר אותך למשרה קטנה יותר - הוא חייב את הסכמתך לכך וכן יש לבדוק מול ביטוח לאומי שתוכל לקבל אבטלה או הבטחת הכנסה שתשפה אותך על הפסדי אחוזי משרה.