0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

החברה מסרבת למכור מוצר במחיר שהוצג במודעת פרסום

סירוב חברה למכור מוצר במחיר שהוצג במודעת פרסום
אהרון 04/05/20

בזמן שחיפשתי בגוגל במטרה לרכוש אייפון נתקלתי במודעה פרסומית של אחת מחברות הסלולר שבה פורסם אייפון 11 במחיר מאוד זול של 759 ש"ח.

לחצתי על הקישור שבמודעה והגעתי לאתר החברה הסלולרית אך לא היתה שם אפשרות לרכישת האייפון וגם לא הופיע מחיר בכלל.

התקשרתי אליהם טלפונית ונאמר לי ע"י הנציג שמדובר בטעות ואין אייפון במחיר כזה.

מבחינתי לא ידעתי ולא חשבתי שמדובר בטעות. אני חשבתי שזה תרגיל להכניס מתעניינים לאתר שלהם תוך מצג שווא. אציין גם שהם לא מיהרו לתקן את הטעות, בבדיקה שעשיתי יום אחרי המודעה המשיכה להופיע.

האם החוק עומד לטובתי?

האם הם מחוייבים למכור לי במחיר שמופיע במודעה?

החברה מסרבת למכור מוצר במחיר שהוצג במודעת פרסום
עו"ד ליאור חאיק מנהל 05/05/20

אהרון שלום,

מדובר במקרה גבולי.

עוסק מחויב למכור את המוצר במחיר שהוא מפרסם אלא אם מדובר בטעות ברורה וגלויה של פער בלתי הגיוני בין מחירו הריאלי לבין המחיר המוצע. למשל ברור שאייפון המוצג למכירה במחיר של 200 ש"ח זוהי טעות של החברה, דבר הנקרא ט.ל.ח - טעות לעולם חוזרת וצרכן סביר אינו יכול להסתמך על המצג.

מכל מקום, אפילו אם אפשר לטעון שמחיר ריאלי של אייפון לאחר ביצוע הנחה משמעותית הוא 759 ש"ח ואני לא רואה כיצד הטענה תתקבל, במקרה שלך לא ביצעת עסקה והיא לא אושרה ולכן אני לא רואה שעומדת לך עילת תביעה.

עו"ד ליאור חאיק

מנהל פורום דיני חוזים

לוי אשכול 31, רחובות

052-5475475

Haiklior@hotmail.com

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי:




    דילוג לתוכן