עצמאי שנפגע בתאונת עבודה: "האם עלי להפסיק לעבוד כדי לקבל את הפיצוי?"
שלום,
אני עצמאי, ולפני כחודש וחצי הייתי מעורב בתאונת דרכים בדרכי למספר סידורים – חלקם קשורים לעבודה וחלקם לא.
עו"ד אחד שעימו התייעצתי אמר לי כי אם אני תובע את הביטוח הלאומי על תאונת עבודה, לא אוכל להמשיך במקביל להרוויח מהעסק שלי – כלומר, הדבר יחייב אותי להפסיק לעסוק בעסק – מה שיגרום לו נזק חמור וארוך טווח (ואולי בלתי הפיך).
אך עו"ד אחר עמו התייעצתי אמר שזה ממש לא נכון: שאני יכול להמשיך לעסוק בעסק שלי ותביעת הביטוח הלאומי על תאונת עבודה אינה תלויה כלל בכמה אני מרוויח מהעסק לאחר התאונה.
מה היא התשובה הנכונה?
בתודה מראש.
שלום,
הביטוח הלאומי מפצה נפגע בעבודה, וגם כאשר מדובר בעובד עצמאי, בשני אופנים, האחד בגין היעדרות מהעבודה , מה שמכונה "דמי פגיעה" וזאת ככל ונעדרת מהעבודה עקב התאונה, וכמובן בכפוף לאישורי מחלה ואישור המוסד לביטוח הלאומי אשר מאשר את ימי המחלה,ולכל היותר בעד 13 שבועות (91 ימים), הנמנים ממחרת יום הפגיעה. ועד 75% מהשכר הרבע שנתי בו השתכרת לפני התאונה. כאשר מדובר בעובד עצמאי דמי הפגיעה ישולמו לך בהתאם לתקופת אי הכושר לעבודה ובניכוי 12 ימי ההיעדרות הראשונים.
כמו כן , ככל ונותרה נכות עקב התאונה, ואין זה משנה אם אתה ממשיך בעבודתך כרגיל ואף אם הינך עובד עצמאי, ואף אם ישנה עלייה במחזור הכנסותיך אתה זכאי למענק או לקצבה חודשית בהתאם לדרגת הנכות ככל וישנה. ( החל מ- 10% נכות ומעלה מדובר במענק חד פעמי, ומעל 20% קצבה חודשית). יש לציין כי ככל וישנה ירידה בהכנסות אזי תהיה זכאי להפעלת תקנה 15 לתקנות הביטוח הלאומי, אשר מהווה מעין "נכות תפקודית" והיא יכולה להוסיף לאחוזי הנכות הרפואית, על אף שאין מדובר בנכות רפואית.
יש לציין כי ע"פ רוב, במקרה של תאונת דרכים את מירב הפיצוי ניתן לקבל דווקא מחברה הביטוח שביטחה את הרכב בביטוח חובה.
מומלץ להסתייע בעו"ד המבין בתחום וזהו תחום התמחותו.
אשמח לעמוד לרשותך לכל שאלה נוספת.
האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!