0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

קיפוח בפרוייקט תמא 38 בין דיירים

| 10
קיפוח בפרוייקט תמא 38 בין דיירים
בן 30/03/20

רכשתי דירה לפני תחילת פרויקט תמא. נציגה של החברה החתימה אותי על חוזה וייפוי כוח בלתי חוזר.

הפורייקט עצמו מקפח חצי מדייר הבנין, כלומר 12 דיירים מתוך 24 מקבלים מרפסת שירות וחלק לא מקבלים. כאשר חתמתי על החוזה לא נאמר לי דבר ולא הציגו לי את התוכניות (לא שאני יודע לקרוא תוכנית). בפועל מה שקרה, זה שעורך הדין מטעם הדיירים השקבלן מינה חתם בשם הדיירים מתוקף ייפוי הכוח על התוכניות והפרויקט יצא לפועל. כיום הבניה הגיע כבר לקומת הגג.

האם ניתן לעשות משהו כאשר החוזה כבר נחתם ועורך הדין חתם בשם הדיירים גם לאחר קיפוח כה משמעותי?

לציין שמשיחה עם עורך הדין שמייצג את הדיירים, כיביכול, הוא טען שלא ניתן לעשות דבר בנדון.

עוד אציין שבחוזה לא צויין עניין מרפסות השירות, כך שלא היה לי אופציה גם לדעת. 

האם חוזה התמ"א מקפח בין הדיירים?
עו"ד אריה בדנר 31/03/20

בן שלום,


אודה ואתוודה שעובדות המקרה, בשאלתך, אינן ברורות לי עד תום. האם אתה דייר בבניין שהתקשר (יחד עם שאר הדיירים בבניין) עם היזם בהסכם תמ"א 38? או שאתה רוכש של דירת ייזם בפרויקט תמ"א 38? או -  כפי שאולי ניתן להבין, משאלתך, רכשת דירה מדייר שכבר התקשר בהסכם תמ"א ונכנסת בנעליו לאותו הסכם תמ"א עליו הוא כבר  חתם? זאת ועוד, האם מדובר בתמ"א 38/1 או בתמ"א 38/2 (הריסה ובניה)? וגם, מה הסיבה שחלק מהדיירים מקבלים תוספת מרפסת וחלק לא -  האם ניתן להבין מכך שמדובר בתמ"א 38/1 וישנה מגבלה תכנונית? 


מה שכן ברור הוא שלטענתך הליך חתימת החוזה, על פניו, היה לקוי. האם החתימה לא התבצעה מול עוה"ד של הדיירים שהסביר לך את הוראות ההסכם? האם ייפוי הכוח נחתם שלא בנוכחות עוה"ד? 


כל שאוכל לומר, בשלב זה, הוא שכדי לקבל תמונה ברורה וליתן עצה נכונה, יש לבחון את מכלול הנסיבות, העובדות, הוראות ההסכם והתוכניות שהוגשו ואושרו. לצערי, זאת לא ניתן לעשות במסגרת הפורום והצעתי לך היא להתייעץ עם עורך דין בתחום. מאחר ומשאלתך אני מבין כי הנך אחד מ- 12 דיירים שנפגעו, באותו אופן, הצעתי לך היא שתתאגדו ותפנו יחדיו לאותו עורך דין איתו תתייעצו, כך שתוכלו גם לחלוק בהוצאה.


בהצלחה, 


קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי:




    דילוג לתוכן