האם הפרת חובת הגילוי שוללת בהכרח כיסוי ביטוחי?
אחותי וגיסי לקחו לפני שנים משכנתא מבנק לאומי. באותו זמן הבנק חייב אותם לעשות ביטוח חיים.
גיסי נפטר לפני שנה וחצי.
חברת הביטוח מסרבת לשלם את הביטוח לבנק בטענה שגיסי סבל לפני תחילת הביטוח ממחלת לופוס ודפורמציה בידיים וברגליים והוא לא גילה עליהם בהצהרת בריאות.
זה נכון שגיסי סבל מלופוס וגם היה נכה בשיעור של 75% (גם לא יכל לעבוד) אבל הפקידה בבנק שהחתימה אותם על הביטוח אמורה היתה לראות שהמצב של גיסי לא תקין כי העיוות בידיים וברגליים היה ניכר חיצונית.
אחותי נמצאת במצב רע מאוד ולא יכולה לשלם את המשכנתא. האם יש מה לעשות?
שלום רב,
ראשית, משתתפת בצערכם.
לשאלתך - בוודאי שיש מה לעשות אם כי חסרים פרטים להשלמת התמונה.
חברת הביטוח טוענת שגיסך המנוח הפר את חובת הגילוי שהוטלה עליו בעת שחתם על הצהרת הבריאות בכך שלא דיווח לה על מחלת הלופוס והדפורמציה ואם היא היתה יודעת על כך היא לא היתה מבטחת אותו.
לא כתבת מהי הסיבה לפטירתו של גיסך והאם יש קשר בין פטירתו למחלת הלופוס. אם אין קשר סיכויי התביעה טובים מאוד.
יש לבדוק את הצהרת הבריאות ולראות האם גיסך נשאל בכלל בהצהרת הבריאות על מחלה ו/או פגיעה זו. אם הוא לא נשאל ספק רב אם היה צריך לגלות.
יש לבדוק האם הליך מילוי הצהרת הבריאות נעשה כהלכה.
יש גם חשיבות לשאלה האם חלפו שלוש שנים ממועד ההצטרפות לביטוח ועד למועד הפטירה. בהנחה וחלפו שלוש שנים, לחברת הביטוח יהיה קושי לעמוד על טענתה.
מאחר שהביטוח נערך באמצעות הבנק - הבנק פעל כאן כסוכן ביטוח. על פי החוק ידיעת הסוכן מחייבת את חברת הביטוח. כך שאם הפקידה היתה מודעת לדפורמציה שהיתה ניכרת לעין (ושייתכן שקשורה ללופוס) היה עליה לברר את פשר העניין. אם היא התעלמה מכך, תהיה לחברת הביטוח בעיה גם כאן.
יש שאלות נוספות שיש לברר שהפורום אינו המקום לפרטן ולכן מציעה שתפנו לייעוץ משפטי מוקדם ככל שניתן (תשומת לבך כי התביעה מתיישנת בתום שלוש שנים ממועד הפטירה ולכן יש להגיש תביעה לבית המשפט טרם מועד זה ולא יום אחד מאוחר יותר).
אני כאן לרשותך לכל שאלה נוספת.
בהצלחה.