אני זכאית להשוואת תנאים?

|

השוואת תנאים של עובדי מיקור חוץ בתחום המחשוב?

מקס 16/05/17
היי, אני עובדת בחברת מיקור חוץ בתחום המחשוב (בדיקות תוכנה).
לאחרונה גילתי כי ישנם הבדלי שכר עצומים ביני לבין עובדי החברה שבה הציבו אותי. בנוסף נודע לי כי גם אם החברה רוצה לקלוט אותי כעובדת בעסקה ישירה היא לא יכולה לעשות כך בגלל הסכם בינה לבין חברת מיקור החוץ וקנס גבוהה שיוצא מכך.
ממש בתקופה האחרונה הגיעה עובד חדש גם הוא מתאם אותה חברת מיקור חוץ שאני עובדת דרכה, אך מקבלת ב כ 20% יותר שכר ברוטו.
שתי שאלות:
1. האם מנגנון שבעזרתו מונעת חברת מיקור החוץ את העסקתי הישירה הינו מנגנון חוקי ומחייב או שמה יש מקום לטעון להגבלה על חופש העיסוק?
2. האם יש מקום לדרוש השוות תנאי שכר בין העובד החדש לביני שכן אנחנו עובדים של אותו חברת מיקור חוץ, באותו מקום עבודה (פיזי), באותו תפקיד ומבצעים את אותה העבודה?

אני זכאית להשוואת תנאים?

עו"ד צילה ניהוז מנהלת 16/05/17
מקס שלום,
מבלי לראות את ההסכם עליו חתמה החברה עם חברת מיקור החוץ לא ניתן לומר בוודאות אם מדובר בהגבלה על חופש העיסוק או לא. 

ככלל, מעסיק רשאי לקבוע את השכר לו הוא נותן לעובדיו וייתכן שעובד אחד יקבל שכר גבוה יותר מעובד אחר.
גם כאן, יש לבחון באופן פרטני אם הפער בשכר הוא פער שנובע מאפלייה כלשהי ואז תוכלי לבקש השוואת תנאים, או לא.

לרשותך בכל שאלה נוספת,

 

בברכה,



צילה ניהוז, עו"ד

מנהלת פורום דיני עבודה



שמעון בן חמו 35/5, ירושלים

טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי





    דילוג לתוכן