0

שאלות היום

0

תשובות השבוע

0

סה”כ תשובות באתר

כשלון ניתוח להסרת משקפים בלייזר

| 5
כשלון ניתוח להסרת משקפים בלייזר
שרון 14/08/14

שלום רב,

ב16.07.2014 עשיתי הסרת משקפים בלייזר בשיטת lasek במכון שבע עיניים בבאר שבע, מכיוון שאני עדין רואה מטושטש בעין ימין ולא רואה טוב בחושך, אני רוצה לבקש מהמכון שימסור לי העתק של התיק הרפואי שלי כדי שאוכל לקבל חוות דעת ממוחה אחר.

1. מה עלי לעשות כדי לקבל העתק זה? מה העלות של העתק? האם מותר לי לדרוש לקבל אותו בחינם בגלל שהרופאה לא תיקנה לי את הראיה כראוי?

2. מאיזה תאריך ועד איזה תאריך אני יכולה לתבוע את המכון והרופאה אם נותחתי ב16.07.14? 

3. האם יש לי סיכוי לזכות בתביעה למרות שחתמתי על טופס שמונע ממני לתבוע אותה במידה והניתוח נכשל?

כיצד ניתן לפעול כאשר ניתוח הלייזר נכשל
15/08/14
שלום שרון,

החוק קובע כי זכותו של כל מטופל לקבל העתק של רשומותיו הרפואיות בכל מוסד רפואי בו טופל. המוסד הרפואי זכאי לדרוש תשלום אגרת צילום התיק הרפואי, העומדת בדרך כלל על סכום של כמה עשרות שקלים בלבד. אינך זכאית לפטור מתשלום זה בשל טענותיך, אולם מי שזוכה בתביעת רשלנות רפואית זכאי, רטרואקטיבית, להחזר כל ההוצאות להן נדרש להוכחת התביעה ובכלל זאת צילום רשומותיו הרפואיות.

ניתן להגיש תביעה עד שבע שנים ממועד הופעת הנזק אשר נגרם בשל המעשה או המחדל הרשלני. במקרים בהם הופיע הנזק באיחור מוארכת תקופה זו וניתן להגיש את התביעה עד עשר שנים ממועד המעשה או המחדל הרשלני.

רופא איננו רשאי להחתימך על טופס ויתור על תביעות לפני ניתוח ומשום כך לחתימתך על טופס כזה, ככל שבוצעה, אין כל משעות משפטית. במידה וכוונתך לחתימה על טופס הסכמה לניתוח, הרי שיש להמשיך ולבדוק , באמצעות עו"ד, האם אכן הוסבר לך הסיכון לנזק שהתממש אצלך. בנוסף, אם יתברר כי הניתוח בוצע באופן רשלני, הרי שלהסכמתך לעצם ביצוע הניתוח אין כל נפקות שהרי אין היא כוללת הסכמה לפעולות או מחדלים רשלניים.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית 

 







 









פורום זה איננו ממליץ על נותני שירות ספציפיים. כל עו"ד בעל נסיון והתמחות בניהול תביעות רשלנות רפואית נמצא בקשרי עבודה שוטפים עם רשימת מומחים נותני חוו"ד שאינם מועסקים ע"י קופ"ח כללית. 

החוק קובע, כי זכותו של כל מטופל לקבל העתק של הרשומה הרפואית המלאה שלו, ובמקרה שלך - באמצעות פניה מסודרת אל מחלקת הרשומות הרפואיות בבית החולים הרלבנטי, מוטב בכתב. במקרה בו הנך נתקל בקשיים בהשגת הרשומה - יוכל עו"ד לסייע לך במימוש זכותך החוקית.

במקרה חירום רפואי זכאי אדם להגיע לכל חדר מיון בארץ וחובתו של המוסד הרפואי הינה לטפל בו, לרבות אישפוזו לטיפול במקרים המחייבים זאת. לעומת זאת, החוק הקיים קובע שאישפוז בהפניית קופ"ח כפוף להסדרי המימון של קופות החולים מול בתי החולים השונים. בימים אלו מקדם משרד הבריאות רפורמה, שבמסגרתה יוכל כל אדם בישראל לבחור בעצמו באיזה בית חולים יאושפז במקרה שיזדקק לכך.

בברכה,

עו"ד אורלי הרמן

מנהלת פורום רשלנות רפואית







קבלו עכשיו ייעוץ משפטי אישי:




    דילוג לתוכן