פורום תביעות קטנות

פורום תביעות קטנות הוקם כדי לתת מענה לשאלות משפטיות בנוגע להליכי תביעה בסכומים נמוכים. הגשת תביעה, הכנה לדיון, פסקי דין, גביית כספים ועוד – אתם מוזמנים לשאול ולהתייעץ. אנחנו כאן, לרשותכם.

מנהלי פורום תביעות קטנות

עו"ד ליאור חאיק

בעל משרד עצמאי העוסק בתחום המשפט המסחרי אזרחי ודיני עבודה.

הפרת חוזה של עבודת נגרות

נירה 12/04/09
ב 20.11.08 חתמנו חוזה עם נגר על בניית ארונות מטבח הכוללים חלקים שהיה עליו לרכוז מחברות חיצוניות (קלפות לדלתות מתרוממות, פרופילים לא זולים לכל הדלתות התחתונות, זכוכיות צבועות ועוד). לפי החוזה היה עליו להרכיב את שלד הארונות כדי לקבל את התשלום העיקרי ואת הדלתות והקלפות לכל הארונות לשם קבלת התשלום הסופי. העבודה הייתה צריכה להסתיים לאחר 60 ימי עבודה, כלומר ב 12.2.09הנגר אכן הרכיב את השלד לארון בזמן וקיבל את עיקר התשלום, לפי החוזה. מאז ועד היום - חודשיים לאחר מועד סיום החוזה, הוא אינו משלים את העבודה והסתבר לנו בחקר של החברות שהיו צריכות לספר את הזכוכיות והמקנים האחרים שהוא חייב להן כסף וכנראה בכלל לא הזמין את המתקנים. הוא מספר לנו כל פעם סיפור אחר וכבר קבע איתנו 3 מועדים להשלמת העבודה אך כל פעם לא ביצע. לאחרונה הוא אינו משיב לטלפונים שלנו. ברצוננו לפנות לנגר אחר להשלמת העבודה ולתבוע אותו על ההפסד הכספי שבתשלום לנגר הנוסף ועל עגמת הנפש ואי הנוחיות שבחיים עם מטבח ללא מתקנים מסוימים שבעיקרון שילמנו עבורם כבר מזמן וללא דלתות לארונות.בחברת הזכוכיות אליה פנינו לבדיקה סיפרו לנו שהוא חייב להם סכומי כסף גדולים ושייתכן שהוא על סף פשיטת רגל. האם זכותנו לפנות לנגר אחר להשלמת העבודה ומה הסיכוי לזכות בתביעה וגם לממש קבלת פיצוי עבור ההוצאות שנגרמו לנו?

תשובה

קובי 13/04/09
שלום, קודם תגישי תביעה על הפרת חוזה כנגד הנגר, במידה והכן הנגר הפר את החוזה תקבלי פ"ד לטובתך, השאלה שנשאלת איך גובים את התשלום כאשר הנגר על סף פשיטת רגל, באשרותך לפנות בפורום ליעוץ אישי. שם תקבלי יעוץ יותר מפורט על ידי עו"ד המטפל בנושאים אלו.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

הוספת עד לאחר הגשת כתבי תביעה והגנה

אנונימי 12/04/09
שלום רב לכולם.

שאלה לי אליכם: ברצוני להוסיף עד תביעה לתביעה קטנה, וזאת לאחר שהוגשו כתב התביעה וכתב ההגנה מטעם הנתבעים. האם בסדר לעשות כן, או שמא מדובר בהרחבת חזית ואין בית המשפט יראה את הבקשה בעין יפה ו/או הדבר יפגע באמינותי?

בתודה מראש וחג שמח!

תשובה

קובי 12/04/09
שלום, הברירה היחידה שיש לך היא להביא את העד לדיון ולבקש את כב' השופט לאמת איתו דברים, בדרך כלל ישנה הסכמה בדיון. בהצלחה
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ספירת ימים

משה נועם 11/04/09
שלום,
הגשתי תביעה בבית משפט לתביעות קטנות; הדיון נקבע ל-20/4/09 והנתבע התחמק מלקבל את כתב התביעה, עד אשר הצלחתי למסור לו ב-31/3/09. בין המסירה לבין הדיון חל חג הפסח. עד מתי הוא חייב להגיש כתב הגנה? האם אוכל לבקש פסק דין בהעדר כתב הגנה?
למי שיוכל לענות לי - תודה רבה!
משה

תשובה

קובי 12/04/09
שלום, חישוב הימים הוא לפי ימי עבודה, אין לך ממה לחשוש במידה והנתבע לא יגיש הגנה ולא יופיע לדיון, אפשרות אחת שתקבל פ"ד, והשניה שידחה את הדיון למועד אחר, גם אם התובע יופיע ללא הגשת כתב הגנה, השופט ידון בתביעה ויאפשר לנתבע להתגונן.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פגרת הפסח - תביעות קטנות

עו"ד יקי רנד 12/04/09
פגרת הפסח הנה בת שמונה ימים, ועל כן ביום הדיון טרם יחלפו 15 הימים הנתונים לנתבע להגיש הגנתו.
שופט קפדן לא יתן לך פס"ד בהעדר הגנה, אולם קיים סיכוי קטן כי במידה ותתיצב ביום הדיון והנתבע ייעדר, יינתן פס"ד בהעדר התיצבות/הגנה.
תוכל גם לבקש לדחות הדיון בסמוך לו, אם לא תוגש הגנה עד אז.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

YNET

מנו 11/04/09
שלום רב
גיליתי להפתעתי שכתבת YNET הזכירה את שמי בכתבה בעניניים משפטיים (תביעה שלי נגד עירית בת-ים- שזה נכון)למרות שלא ביקשה את רשותי בעניין - האם הדבר מותר?
במיוחד לאור העובדה שהציגו שם את טענות העיריה שהינן שקריות בעליל ולכן אני תובעת את העיריה.
הנה הכתבה
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3687676,00.html
יש לציין שזה גורם לי למורת רוח רבה כי זה מכפיש את שמי כי יש גולשים שמגיבים לעניין ועשויים לחשוב שאכן אני חייבת לעיריה למרות שאני חפה מפשע
תודה

תשובה

קובי 11/04/09
שלום, יש אפשרות שאת נתוני התביעה קיבלה הכתבת מגורם בעיריה, כך שאת הפרטים שפרסמה זה על פי מה שנאמר לה, הייתי מציע לך לפנות למערכת ולבקש לפרסם את תגובתך בעניין, התגובה שתתני לכתבת יעזור לך בעניין ההכפשה מול האחרים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעה נגד עירייה- תביעות קטנות

עו"ד יקי רנד 12/04/09
בעקרון, פרסום דבר התביעה ופרטייך אינם אסורים, אולם מן הראוי היה לבקש תגובתך במסגרת הכתבה ולבקש תגובתך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שכנים מרעישים

אסתר 11/04/09
שלום
גרים מעלינו שכנים שלא מפסיקים לעשות רעש! החיים בדירה הפכו לסיוט וכבר הערנו כמה פעמים אבל הם ממשיכים ברעש. איזו עילה יש לנו לתבוע אותם? אנו לא מעוניינים בכסף אלא שהרעש ייפסק! האם אפשר לפנות לבימ"ש לתביעות קטנות או שצריך עו"ד? אנו חסרי אונים! האם מישהו יכול לעזור?

תשובה

קובי 11/04/09
שלום, עדיף במקרה כזה לפנות ליעוץ אצל עו"ד שידע איך עושים את הדבר הנכון.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תשובה

עו"ד גל קריכלי 11/04/09
ניתן לבדוק את האפשרות שמדובר ב"מטרד ליחיד" בהתאם לסעיף 44 לפקודת הנזיקין, אשר קובעת כי הנפגע זכאי לפיצוי בגין המטרד.

**עו"ד קריכלי, הקישורים שצירפת נמחקו - פרסומת אסורה בפורומים המשפטיים***

ניתן לקרוא על כך ביתר פירוט באתר ויקיפדיה תחת הערך "מטרד ליחיד".

בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פנייה לאורך דין לפני בית משפט לתביעות קטנות

אבי 10/04/09
אני מגיש תביעה על סך 8500 שח מול חברת האשראי, האם יש צורך לבוא למשפט עם אורך דין , או שניתן לנצח חברות גדולות בבית משפט לתביעות קטנות בלי עזרה של אורך דין ?

תשובה

קובי 10/04/09
שלום, אין צורך להגיע עם עו"ד, תעלה את הטענות שלך מול השופט בצורה אמיתית והוא זה שיחליט.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

עו"ד- תביעות קטנות

עו"ד יקי רנד 12/04/09
בבית המשפט לתביעות קטנות נאסר הייצוג ע"י עו"ד, כך שגם חב' האשראי לא תהיה מיוצגת.
עליך להיערך לדיון באופן יסודי, ולא לחשוש בשום פנים ואופן.
במידה וטענותיך מוצדקות ויוצגו על ידך באופן בהיר ועניני, התביעה תתקבל.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מועדים לשמחה – גולשים יקרים שימו לב

מערכת 10/04/09
ב"ה

גולשים יקרים,

נברך את כלל גולשינו ברכת חג שמח ומועדים לשמחה.

אנא לתשומת לב הגולשים כי במהלך חוה"מ פסח לא יינתן מענה מיידי לגולשים בפורומים השונים לנוכח חג הפסח.

לאחר החופשה ייעשה כל מאמץ להשיב לכלל הגולשים אשר פנו במהלך החג וחוה"מ.

לייעוץ דחוף ושאינו סובל דיחוי ניתן לפנות למערכת האתר במתכונת של ייעוץ אישי, לקישור לחץ כאן: ייעוץ אישי

בברכת חג פסח כשר ושמח,

צוות אתר הפורומים המשפטיים

לכל צוות האתר

קובי 14/04/09
שלום,, הגיע הזמן תצבעו את שמי בצבע אחר שחור עושה לי לא טוב בעניים, תודה מראש.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

שלום, תוכי מקלל – מה עושים?

רינה מצליח 10/04/09
שלום מר רנד היקר,

תראה בבקשה,
אני גרה בבת ים, בבית משותף כששתי המרפסות שלי ושל השכן שלי צמודות, אך מופרדות. לשכן שלי יש תוכי מטונף ומרגיז, אבל גם יודע לדבר האידיוט. הבעיה שלי היא שהתוכי הזה, אני לא יודעת איך זה קורה מקלל אותי באופן אישי הוא אומר וצורח רינה הכלבה רינה הכלבה, אני מתביישת ולא יודעת מה לעשות. דיברתי עם השכן והוא הבטיח לי שהוא לא לימד את התוכי שלו לקלל והוא לא מבין איך זה קורה אני לא מאמינה לשכן הזבל הזה ואני יודעת שהוא אחראי לזה ואני דורשת ממנו לסלק את התוכי מהבניין או להמית אותו והוא לא מסכים. בנתיים אני עושים לי בושות וחברים ומשפחה באים וגם בפסח אתמול ויש אנשים והוא פתאום מקלל וכולם צוחקים על הגב שלי אתה קןלט.?????????????? איך אני תובעת אותו לתביעות קטנות האם עליי להקליט את התוכי מה עושים

תוכי בתביעות קטנות

עו"ד יקי רנד מנהל 13/04/09
אין ספק כי מדובר בפרשה כאובה ועגומה.
את מעונינת כי התוכי יפסיק לגרום לך מפח נפש, ולביישך מול אורחייך, ומדובר בצורך טבעי ומוצדק.
קיימים מס' קווי פעולה אפשריים כדי להפסיק התופעה המבישה, לרבות, הגשת בקשות מתאימות לבית המשפט.
אין זה המקום לפרטן על גבי הפורום מסיבות ברורות
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

תוכי אחרי בן אדם

משפטן 17/04/09
רואים ממי הוא למד לקלל לפי דבריך אני חושב שזהו פורום חשוב ולא לבדיחות של אנשים רדודים
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תופס כתב תביעה

אבי 08/04/09
אני רוצה לתבוע חברת לאומי קארד על חיובים שלא ביצעתי
מה צריך לרשום בשורה פרטי הנתבע : שם הנתבה ת,ז
בדף הסבר כתוב שאפשר לתבוע רק אדם ולא חברה

תשובה

קובי 09/04/09
שלום, הכוונה בטופס, שניתן לאדם פרטי לתבוע בתביעות קטנות ולא לחברה אדם פרטי. בשם החברה תציין את שם החברה והכתובת. בהצלחה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

חוזה שבע"פ

יוני 08/04/09
שלום, אשמח מאוד אם תוכלו לענות לי על השאלה הבאה
נרשמתי לתוכנית לימודים, כאשר הלימודים מתבצעים דרך האינטרנט
נציג המכללה הבטיח לי שבגלל שהלימודים מתבצעים באופן וירטואלי
אני אוכל לשאול שאלות בפורום במכללה והם מתחייבים לכך שהמורה יענה לכל שאלה שלי עד 48 שעות
בפועל זה לא כך ועובר זמן רב עד ששאלה נענית אם בכלל
הם לא התחייבו לכך בחוזה בכתב אלה רק בחוזה בע"פ
האם יש כאן עילה לתביעה, אני לא מצפה או רוצה להוציא מהם כסף
אלא רק לבטל את התשלומים שאני אמור לשלם להם בכרטיס האשראי
אשמח מאוד לעצה קטנה בקשר לעניין החוזה שבע"פ
בתודה מראש
לירן יונתן

התחייבות חוזית בע"פ זהה להתחייבות כתובה.

עו"ד אחד 08/04/09
הבעיה היא להוכיח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

התחיבות בע"פ

עו"ד יקי רנד 10/04/09
עליך לפנות למכללה בכתב או טלפונית ולהתרעם על כך שאינך מקבל מענה לשאלותיך.
עליך להקליט ולשמור כל שיחה או מכתב של המכללה אליך בו היא מאשרת כי התחיבה לספק לך שירות בפורום המכללה, ובמידת הצורך עשה בכך שימוש במסגרת תביעה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

בדיקת פוליגרף

אבי 07/04/09
האים חברת אשראי יכולה לחייב אותי לעבור בדיקת פוליגרף ?

צריך לבחון את הסכם ההתקשרות עם חברת האשראי.

עו"ד אחד 08/04/09
אם אין התייחסות בכלל לנושא פוליגרף, לא ניתן לכפות. סירוב להבדק במקרה שכזה, לא "משחק לרעתך".
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אי החזר הלוואה

יוסי 07/04/09
שלום רב,

לפני כחמישה חודשים רכשתי כרטיס טיסה עבור אדם שאני מכיר והיה זקוק לו מיידית ו"נתקע" ללא כסף זמין.
הכרטיס נקנה כהלוואה בידיעת שני הצדדים ובהצהרות של האדם עבורו נקנה כי הכסף יוחזר במלואו.

עד היום הוחזר לי פחות ממחצית הסכום, ובשיחותיי עם האדם הוא טוען כי כעת אין לו כסף להחזיר ולא ידוע מתי יהיה.

בידי נמצאת קבלה על שמי כי אני שילמתי והכרטיס נקנה עבור האדם הנוסף.

כמו כן, אותו אדם מתכנן מעבר מגורים לארה"ב בזמן הקרוב היות ובידיו אזרחות אמריקאית.

ברצוני לתבוע אותו בבית משפט לתביעות קטנות בכדי לאלצו לשלם בהקדם, לפני שייעלם מעל פני השטח... האם הקבלה היא הוכחה מספקת לכתב תביעה משכנע אשר יביא לתוצאה הרצויה??

בנוסף ברצוני לדעת האם די בתביעה בבית משפט לתביעות קטנות בכדי לעכב יציאתו מהארץ עד אשר ישלם את חובו.

בתודה ובכבוד רב

לתבוע ומהר!

עו"ד אחד 08/04/09
ביהמ"ש לא יעכב יציאתו מהארץ של חייב. לא בשל סכום כסף בשווי 1/2 כרטיס טיסה. בטח ובטח שלא, כאשר מדובר בבעל אזרחות אמריקאית שמתכנן להעתיק את מקום מגוריו.
למהר ולתבוע לפני שיהיה מאוחר.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אי החזר הלואה

עו"ד יקי רנד 10/04/09
לצורך הוכחת התביעה, תעשה שימוש במסמך הקבלה שבידיך וכן בכל ראיה נוספת אשר יש ברשותך, ובמידת הצורך אף הקלט את הנתבע, כדי שיאשר דבר ההלואה.
באשר להליך המשפטי עליך לנקוט, אינני בטוח כי ערוץ התביעות הקטנות מומלץ לך, מאחר ובית משפט זה איננו נוהג להעניק סעדים זמניים לרבות הוצאת צו עיכוב יציאה מן הארץ, מה עוד ואין זה ברור אם יוצא עבורך צו שכזה, אף בבית משפט אזרחי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעה בגין אי התאמת משקפי ראיה

מירה 07/04/09
שלום רב,

ברצוני לשאול לגבי רכישת משקפי ראיה מחברה ידועה,
שלאחר 5 פעמים בהם המשקפיים נשלחו להחלפת עדשות בגלל שלא ראיתי אתן טוב.

בסופו של דבר כתבתי להם מכתב בו אני מבקשת לבטל את העסקה,שכן אני חייבת משקפי ראיה ואיני יכולה להמשיך להשתמש במשקפי הישנות.

בתשובה שהתעכבה כמעט 5 חודשים,קבלתי הודעה בה הם מזמינים אותי להמשיך ולנסות להתאים לי משקפיים ללא הגבלה.

בתקופת ההמתנה רכשתי לי בינתיים זוג משקפיים חדשים במקום בו אני רגילה לקנות.(לצערי,הפיתוי ברכישה בחב' האחרת היה בעקבות מבצע שנערך בין מקום עבודתו של בעלי לחב' המשווקת להנחה גבוהה).

השאלה עתה,האם אני יכולה לאחר למעלה משנה לתבוע בתביעות קטנות?

אודה להנחיה בנושא,
חג שמח - מירה

תשובה

קובי 09/04/09
שלום, כאשר אדם מבקש לרכוש משקפי ראיה, או שמגיע עם טופס בדיקה מרופא עניים האומר באיזה מידה יש לבנות את העדשה, או לחילופין, בדיקה שנערכת לך על ידי המכון למשקפיים. אני לא מבין מה הסיבה שלא ראית טוב וחזרת כמה פעמים, אין קוסם שמחליט את המידה לפי מבט. לסיום אחרי שנה קשה יהיה לבטל את העסקה, אני מציע לך לפנות לחברה עם מספר המדוייק מהמקום שבו עשו לך את החדשות ולבקש ליצור את אותם העדשות, וכך יהיו לך שתי זוגות.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

משקפים לא תואמות

עו"ד יקי רנד 10/04/09
יש לראות מהי מדיניות החזרת הטובין הנהוגה בחנות המשקפיים.
בעקרון, במידה והמשקפים פגומות, לחנות נתונה האפשרות להעניק לך משקפים חלופיות או להשיב לך את כספך, במקרה זה, החנות בחרה באפשרות הראשונה אשר לא מומשה על ידך.
ההשתהות בביטול העסקה, ובניצול ההטבה מצידך, ומנגד, השתהותה של רשת המשקפיים במתן תשובה למכתבך, יוצרים איזון מסוים, ועל כן סיכויי התביעה גבוליים.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

מקרר

לורי 07/04/09
רכשתי מקרר חדש של חברת LG לפני כחודש בחנות שקם אלקטריק.
במשך כל תקופה זאת המקרר פעל לא כשורה ולא קירר/הקפיא את המוצרים. הזמנתי מספר פעמים טכנאי שירות אך ללא הועיל.ויש לציין כי כל זמן זה זרקתי את כל המוצרים מספר רב של פעמים.
אתמול הגיע שוב טכנאי אשר בדק את המקרר ואמר כי הטכנאי שירות שהתקין עשה טעות "ושכח" לחבר את הכבל של המאוורר.אציין עוד כי קניתי מוצרים לחג ונאלצתי להשליך אותם לפך משום כך.מה ניתן לעשות?

מקרר

עו"ד יקי רנד מנהל 07/04/09
בהנחה כי המקרר תוקן, וכעת הנזק העיקרי הוא קלקול המוצרים, הרי שמדובר בהתרשלות מצד הטכנאי, ויש לדרוש פיצוי ממנו באמצעות הגוף מטעמו הוא עובד ( מעבדת שירות, הספק עצמו וכיו"ב ).
כדאי להתחיל עם מכתב דרישה ולאחר מכן להגיש תביעה במידת הצורך.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

התחייבות לשנתיים בחברת YES

וודה אזבל 07/04/09
כחודש לפני תום תקופת ההתחייבות שלי בחברת לווינית YES פניתי אליהם לבירור איזה מבצעים יש להם . מאחר ושום תוכנית לא התאימה לי ביקשתי להקפיא את המנוי ל-4 חודשים . הבטיחו לי שיבוצע. כעבור חודשיים לאחר שיחה זו קיבלתי מכתב מחברת YES שהם מודעים לי על רכישת אחת החבילות של YES עם שנתיים התחייבות שיתחיל לאחר תקופת ההקפאה.פניתי לחברת YES והסברתי שמעולם לא ביקשתי לרכוש את החבילה זו אלא רק לקפיא את המנוי. תשובה שקיבלתי היא שעל פי הרישומים של נציגת השירות אימה שוחחתי כן ביקשתי ושלנציגה זו לא היה שום אינטרס לשקר. במילים אחרות , מי שמשקר זאת אני.
חשוב לציין שבתום תקופת ההקפאה קרוב לוודאי היתי מתנתקת מ-YES
מה עלי לעשות? איך אני יכולה להגן על עצמי ?
בתודה מראש על תשובתך

התחיבות מול yes

עו"ד יקי רנד מנהל 07/04/09
עליך להודיע בכתב לחברת yes כי העסקה בוטלה, וכי בתום תקופת ההתקשרות/ההקפאה ( או כבר עכשיו ) את מעונינת להפסיק ההתקשרות עמה.
במידה ו- yes תכפה עליך המשך התקשרות, אזי, עליך להפסיק החיוב הכספי, בהתאם לאמצעי התשלום ( הוראת קבע, כרטיס אשראי וכיו"ב ), ואם אין כל ברירה תאלצי לפנות לביה"מ בבקשה לקבלת צו לביטול עסקה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

שאלות בנוגע לתביעה קטנה

רחלי 06/04/09
שלום, האם יש כאן קישור לדוגמא של מילוי טופס לתביעות קטנות? ורציתי גם לדעת אם ניתן בתביעה מלבד ההחזר הכספי עבור המוצר, לתבוע עבור עוגמת נפש והוצאות המשפט, ואיך בעצם קובעים כמה זה "עוגמת נפש" אם בכלל.... המון תודה.

תשובה

קובי 06/04/09
שלום, באתר גוגל (בית משפט טפסים).בתביעות קטנות תקבלי החזר עבור המוצר והוצאות המשפט, עוגמת נפש בספק. חג שמח
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

זיוף כרטיס אשראי

igor 06/04/09
כרטיס אשראי שלי זויף או שוכפל וביצעו בו עיסקות על סך 8000 שח, עליתי על זה לאחר שבוע וביטלתי כרטיס, אבל חברת אשראי מסרבת לבטל עיסקה וממשיכה לחייב אותי, מה צריך לעשות ????

צודקת, אפילו לא טרחת להתלונן במשטרה, הם פריירים?

אורן 10/04/09
קודם כל תתלונן במשטרה, המשטרה תפתח בחקירה ותיתן לך אישור תלונה. לך עם האישור לחברת האשראי ותסביר לה מה קרה. אם לא יצא, תתבע.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

ביטול עסקה

אסנת 06/04/09
רכשתי מכשיר אלפטיקל, הובטח לי טלפונית, לפני שקיבלתי את המוצר שניתן להחזירו תוך שבועיים ולקבל החזר כספי (ואפילו יגיעו לקחת ממני בחזרה). כמו כן, קיימת חתימה של המוביל שניתן לבטל עסקה תוך 14 ימים. ובכל זאת, החברה מתנערת מאחריות ומסכימה שאני אחזיר את המכשיר בעצמי בקיזוז 30% מערך הרכישה. מה אני יכולה לעשות בנידון?

תשובה

קובי 06/04/09
שלום, במידה וכן רשום במסמך שביידיך כי ניתן על פי ההסכם להחזיר את המוצר בתוך שבועיים ולקבל את הכסף חזרה, קודם תצמצמי את הנזק, החזירי את המכשיר וקבלי החזר פחות 30%. שימי לב לא לחתום על כל מסמך בזמן החזרת המכשיר. לאחר מכן תגישי תביעה בתביעות קטנות לקבל את היתרה חזרה. חג שמח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

סגר את המכללה ונעלם..

ר.כ 06/04/09
למדתי במכללה שפתח איש פרטי ואחרי חצי שנה לא היו לו אישורים ממשרד תמת(הם הגיעו למקום)האיש נעלם !איתרתי את כתובתו -לפי מספר תעודת זהות שלו האם מספיק לתבוע אותו בתביעות קטנות או עדיף לקחת עורך דין -אני מפחד שתביעות קטנות יסתפקו בלשלוח לו מכתב לכתובת וזהו זה!

תשובה

קובי 06/04/09
שלום, במידה ויש לך מסמכים על כך, תגיש תביעה לתביעות קטנות, בית המשפט אינו שולח רק מכתב, אתם תקבלו להופיע בפני השופט ולהוכיח את התביעה. תבדוק טוב אם האדם שאתה תובע הכן גר בכתובת שיש ברשותך. חג שמח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

כיצד לתבוע

עו"ד יקי רנד 07/04/09
אינני חושב שנושא המצאת כתב התביעה לידי הנתבע, צריך להוות מבחינתך, שיקול מרכזי באם להיעזר בעו"ד אם לאו, ומערכת השיקולים אשר צריכה להנחות אותך, היא בעיקר שווי התיק, עלות עו"ד, ומורכבות ואופי התביעה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פשלה של הדואר

דנה 06/04/09
שלום רב, קיבלתי דוח מהעירייה, שמורה על קנס ובמידה ולא אעמוד בו הוזמן לדיון בבימ"ש. שילמתי את הקנס במועד(ואף שלחתי לפקס שניתן לי ע"י העירייה את הקבלה).בהמשך קיבלתי מכתב רשום נוסף המורה כי עקב זה שלא הגעתי לדיון ועקב זה שהדוח לא שולם!!!! נקנסתי על קנס כפול או ימי מאסר בפועל. בבירור מול בימ"ש הבנתי שהכסף כלל לא הגיע לבימה"ש.(והיה מספיק זמן לשם כך). קיבלתי גם טל' מבנק הדואר שמסר כי ישנו אישור תשלום ובמקום לדאוג להעבירו לבימ"ש הם מטרטרים אותי. ביהמ"ש עדיין לא רואה שום אישור תשלום, הכסף לא הגיע לידם. לפי הבנתי מדובר בתיק פלילי שיכול אף להירשם אצלי.
האם ישנה עילה לתביעה? על עוגמת הנפש, על עבירה שנרשמה בעקבות כך בשמי, על הטרטור?
יש לציין שהעניין עדיין לא סודר ועדיין רובץ מעלי העונש.

תשובה

קובי 06/04/09
שלום, אילו שילמת את הדוח בזמן ואפילו ביום האחרון למועד התשלום בנק הדואר היה וצריך להעביר דיווח על התשלום.הייתי ממליץ לך לפנות לעו"ד ולתבוע את בנק הדואר, שלא העביר את דיווח בזמן, אלה פגע בשמך הטוב. חג שמח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

רשלנות רשות הדואר

עו"ד יקי רנד 07/04/09
דו"ח חניה עירוני איננו עבירה פלילית, ומכאן שאין מדובר בהרשעה במובנה הפלילי.
עם זאת, העובדה כי הדואר לא עשה המוטל עליו, קרי, לא העביר התשלום במועדו אם בכלל לבית המשפט, בהחלט מחייב ביטול כפל הקנס מול ביה"מ.
במידה ונגרמו לך נזקים נוספים, יש לבחון רשלנות רשות הדואר ולשקול הגשת תביעה כנגדה.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

האם ניתן לתבוע מכון כושר במצב שלי???

cappy 06/04/09
שלום,אני רוצה לברר האם אני יכולה לתבוע מכון כושר ולקבל כסף בחזרה?
סיפור שלי: 3 חודשים אחרי לידה באתי למכון כושר והתעניינתי האם אני יכולה להתאמן אצלהם כי אני עדיין אמא מניקה,עובד המכון אמר לי שבטחמותר לי בלי שום הגבלה ועשה לי מנוי לחצי שנה במקום (בלי לבקש אפילו אישור רפואי) וגם לא קבלי הסכם בניינו.אני התחלתי להתאמן 3 פעמים בשבוע בחוגים החי חלשים (פילטיס),אחרי שבוע אמונים הרגשתי שיש לי פחות ופחות חלב להניק.....
הלכתי לרופה נשים שלי והוא אמר ש אסור לי להתאמן בזמן ההנקה.
ישר התקשרתי למכון והסברתי את המצב שלי ושאלתי האם ניתן להקפא מנוי עד שאני מפסיקה להניק?
לקח להם שבועיים להחזיר לי תשובה שלילית,אז התקשרתי עוד פעם כדי לבטל מנוי אך בעל העסק אמר לי שזה לא אפשרי ושאני יכולה להמשיך להתאמן אחרי שאפסיק להניק זמן שנשאר לי מהמנוי....
נסתי לדבר איתו ו אמרתי ש אני מוכנה לשלם כנס עבור ביטול מנוי אבל הוא פשות לא רצה לדבר איתי וסיים את השיחה.אני עוד נסתי לתפוס אותו 7 פעמים אשרתי לו הודעה אבל הוא לא חזר אליי.....
אני בחיים לא ראיתי כזות חוצפה וגם כלפי אמא מניקהתאני חושבת שישגבול לכל דבר ודברים קדושים.
בבקשה תגידו לי מה אני אמורה לעשות?

תשובה

קובי 06/04/09
שלום, עשי זאת מסודר, תפני מכתב המפרט את הבעיה שלך בצירוף אישור הרופא, ותבקשי להקפיא את המנוי, לאחר שליחת המכתב כשהעתק שמור אצלך המתיני זמן סביר לתשובה כ-10 ימים. לא קבלת תשובה העונה על דרישותייך, יש לך ובצדק להגיש תביעה בתביעות קטנות. חג שמח. עצה, בפעם הבאה למדי לעשות את פניותיך בכתב ולא טלפונית.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

אחריות לטלוויזיית LCD

אינה 05/04/09
בטלוויזיה שלנו הופיעו פסים כהים בצדדים ובאמצע המסך. הטלוויזיה עדיין בתקופת האחריות, אך היבואן מסרב לבצע תיקון ומסביר את זה כך שפגם נבע משימוש תקופה ממושכת בפורמט 4:3. הוא טוען שהדבר אסור ולא מכוסה ע"י האחריות.עפ"י הוראות היצרן פורמט זה הוא ברירת מחדל בטלוויזיה ואין מילה אחת על כך שאסור להשתמש בו או שיש להמעיט בשימוש בפורמט זה.אנחנו לא ראינו טלוויזיה בפורמט זה תקופה ממושכת (לא כ"כ ברור מה זה ממושך - שעה, יום, חודש, שנה?). יש לנו התכתבות עם היבואן, הורות השימוש ודף שקיבלנו מהיבואן, בו כתוב (בשפה מדוברת לגמרי ולא שפה בה משתמשים יצרנים רציניים) כי אסור לראות תקופה ממושכת בפורמט זה.יש לי כמה שאלות:1. האם הוראות האחריות יכולות להיות שונות מהוראות השימוש של היצרן? (טוב שלא קבעו בהוראות האחריות כי לא ניתן להשתמש במוצר כלל).2. במידה והוראות האחריות גוברות על הוראות היצרן או לפחות לא חייבות להיות זהות להן, אז על מי חלה חובת ההוכחה שהשתמשתי במוצר בניגוד להוראות (האחריות במקרה זה).3. האם אני יכולה לתבוע עוגמת נפש? איך מעריכים את זה?תודה.

תשובה

קובי 06/04/09
שלום, לתבוע עוגמת נפש על מה? במידה והטלויזיה לא תקינה ועדיין בתקופת האחריות, יש לדרוש את התיקון ולהחזיר את המסך לקדמותו, את לא רכשת את המוצר ישירות מהיצרן, בעת הרכישה המוכר נתן לך תעודת אחריות המציגה את ההוראות לגבי השימוש ומה מוגדר באחריות למוצר. ימשיך היבואן לסרב לך יש אפשרות לחייב אותו דרך תביעה בתביעות קטנות. חג שמח
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

תביעה

מממ 05/04/09
שלום,
אבי רכש שואב אבק בסכום של 12000דרך סוכן מדלת לדלת .הסוכן סיכם איתו שאבי ישלם 200 ש"ח לחודש וכך כתב בקבלה.התברר , שיורד לו סכום כפול כל חודש.כמו כן הסוכן לקח סכום מסויים בלי לתת קבלה.לא ניתן להבין ממנו כלום ,וגם את הסחורה הוא לא רוצה לקבל בחזרה.
האם אפשר לתבוע את החברה שלהם?אינני מדברת כבר על העצבים ועוגמת נפש...

תשובה

קובי 06/04/09
שלום, במידה ודרשו מאביך סכום שונה ממה שמופיע בחוזה הרכישה, אזי יש מקום לתבוע את החברה, לבטל את הרכישה ולהחזיר את הסכום ברכישה, בטענה של הטעיית הצרכן, לגבי הסכום שנלקח ללא קבלה יש להוכיח זאת, עצה שלי, טרם תעשו עסקה בעתיד יש לבדוק טוב את ההסכם. חג שמח
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

פרסום מטעה- גם אם לא במתכוון)

איתי עופרי 05/04/09
שלום רב,
איחסנתי תכולת דירה בחברה שמשכירה מחסנים,
במחירון שלהם,שמופיע באתר שלהם רשום שבמסגרת האחסנה אתה מקבל ביטוח ע"ס 10000 ש"ח וכל 10000 ש"ח נוספים בעלות של 15 ש"ח (ראה קובץ). עם הכנסת הציוד נאמר לי שהם לא מחפשים רווח והם מפנים אותי ישירות לסוכן ביטוח שעובד איתם.
פניתי לסוכן קיבלתי הצעה ולאחר שבועיים שלא קיבלתי שום פוליסה התחלתי לבדוק ואז נאמר לי שצריך להגיע סוקר אבל בינתיים אני מבוטח, ביקשתי שיוציאו לי מסמך הן מחברת הביטוח או מהסוכן שאני מבוטח לאחר שבוע נוסף נאמר לי שהיה סוקר שלא אישר לבטח את התכולה ושאין לי ביטוח.
פניתי לחברה וביקשתי לתת לי פתרון, או שימציאו לי ביטוח או ערבות כלשהיא ואם אין להם פתרון אני מבקש שיממנו הובלה החוצה על חשבונם למקום אחר.
אין לי כסף מיותר לשלם על הובלה נוספת בגלל טעות שלהם, הם הודיעו לי שהם מוכנים להשתתף בלי לנקוב בסכום אמרתי שזה לא בסדר והם צריכים לשלם את הכל.
אז הם אמרו לי שמה שאני מבקש זאת חוצפה אמרתי להם שהם צריכים להתבייש כי הם מפרסמים במחירון שלהם שאפשר לעשות ביטוח, וזה שהם לא ידעו שחברות הביטוח אינו מוכנות לבטח היום את הציוד זאת לא אשמתי,
שאלה ראשונה במידה והם לא מוכנים לשלם את כל ההובלה האם אני יכול לתבוע אותם שישלמו את ההובלה?
שאלה שניה במידה ועד שאני מגיע איתם להסדר חס וחלילה גונבים לי את הציוד האם אני יכול לתבוע אותם על כל התכולה?

ביטוח תכולה מאוחסנת

עו"ד יקי רנד מנהל 07/04/09
בהתחשב בכך כי מחירון האחסון כלל בתוכו כיסוי ביטוחי אשר בדיעבד התברר ככזה אשר אינו ניתן למימוש, אזי, סביר להניח כי חב' האחסון צריכה לדאוג להובלת תכולתך למקום אחר ולספוג עלות זו.
באשר למקרה של גניבה, הרי שבעקרון קיימת לך עילת תביעה כנגד חב' האחסון, אולם כדי למנוע סיכון שכזה, ובהתחשב בכך כי אינך מעונין לאחסן תכולתך במקום אשר אינו מבטח התכולה, אני ממליץ לך להעביר התכולה ( גם אם מכספך), למקום אחסון אשר יהיה לשביעות רצונך, ובמידה ותחפוץ, תוכל לתבוע חב' האחסון בגין נזקיך.
לעזרה נוספת, נסה פניה במלול היעוץ האישי.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)

המלך ג'ורג' 38, תל אביב

03-5180177

office@randlaw.co.il

האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד!

טעות של מוכרת

שירלי 05/04/09
רכשתי בושם בחברת בודי שופ לאחר שהגעתי הביתה וכבר פתחתי את האריזה גיליתי שזה לא הבושם הרצוי..
ההנהלת החברה לא מעונינת להחליף לי את המוצר בטענה שהמוצר נפתח ולדבי המוכרת זה הבושם שביקשתי.
מה לעשות?

תשובה

קובי 06/04/09
שלום, כשקנית את הבושם יכולת לראות את סוג הבושם שקנית, במידה והבושם הנמצא בתוך האריזה שונה ממה שמופיע על האריזה אזי תוכלי לדרוש החלפה.חג שמח.
תודה על המשוב!
התשובה עזרה לך? (נשמח לפרגון!)
דילוג לתוכן